Jump to content

BAOFENG rācijas line-out to mic


itkroplis
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Iepirku dažas Baofeng rācijas uz 400-470 mhz

Gribētos patestēt pa rajonu, kā velkt. Gribētu vienu rāciju atstāt mājās. Un lai katru minūti kaut ko pasaka (ar kādu auto audio faila atkaņošanas programmeli. Dažas atradu jau!)

 

Mans jautājums ir šāds. Vai pie rācijas mic ieejas var pieslēgt teiksim no datora audio izeju? Ar domu lai skaņa rācijā ietu pa taisno, nevis caur mikrofonu. Lai netrokšņotu lieki pa tumbām?

Mic caurums izskatās ~ 1.2mm.  Kā tas saucās pareizi neatradu. Priekš austiņas ir parastais 3.5mm caurums.

 

Labots - itkroplis
Link to comment
Share on other sites

Pieslēgt var bez problēmām, tikai jažin rācijas mikrofona ieejas ligzdas slēgums. Tur mēdz būt dažādi varianti. Otra lieta, Tev jāsamazina datora skaņukartes lineārās izejas signāla līmenis. Visvienkāršāk to izdarīt uzlodējot signāla dalītāju ar potenciometru. Derēs jebkurš potenciometrs no 1kilooma līdz 100 kiloomiem. Tad ar pocīti ieregulēsi tādu kaļumu rācijas ieejā, lai nav kropļojumi. Vēl vajag virknē ielikt kondensātoru. Var gadīties, ka rācija paredzēta uz elektreto mikrofonu un tam padodas barošana. Uz rācijas jāieslēdz VOX funkcija. Varbūt vienkāršāk paņemt kompānijā kādu čomu, lai tas ar otru rāciju atbild. Lai kā arī būtu, brīnumi radiosakaros nenotiek un pilsētas mūros, bez āra antenām labi ja 500m aizraidīsi. Atklātā laukā gan var savus 5km dabūt. 400MHz diapazons der vietējiem sakariem, nu ķipa ceļamkrāna operators un lejā celtnieks.

Link to comment
Share on other sites

itkroplis

Paldies Didz par infoi, gan jau var nopirkt gatavus. Moš zini kā saucās pareizi tas mic caurums uz ~1.2 mm.  Tad varētu pameklēt gatavu vadu.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Pēc problēmas apraksta izklausās, ka ar it kropļotais trollis taisās uztaisīt vietējo numbers station.. Jo savādāk draudzīgie ļaudis "rajonā" ar viņu nerunā, un grib lai no pilsētas atbrauc ciemos civilizēti ļaudis uzvalkos. Galu galā viņš dzīvo kaut kādā pierobežā..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...