Jump to content

Kur visizdevīgāk Rīgā nomainīt laptopam ekrānu (matricu)?


Janis 9
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Iepriekš nav bijusi nekāda saskaršanās ar laptopu remontu, tādēļ tumša bilde.. kur visizdevīgāk (lētāk) būtu aiziet un nopirkt + uz vietas arī nomainīt ekrāna matricu?

 

Saplīsa Acer Aspire 15.6" ekrāns un ļoti gribētos rītdien par iespējami lētāko cenu samainīt.

 

Edit: Varbūt kāds var minēt arī aptuveno cenu, kas būtu adekvāta. Izšķirtspēja var būtu arī zem 1920*1080

Labots - Janis 9
Link to comment
Share on other sites

Norādi matricas kodu vai vismaz pilnu laptopa modeli un, iespējams, šeit pat tev sakritīs gan jaunu, gan lietotu matricu piedāvājums, gan arī piedāvāsies kāds pakalpojuma sniedzējs no foruma. :yes2:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Jautājums tā kā gandrīz par tēmu, lai netaisītu jaunu topiku...

 

Nemācēju atteikt kārtējo reizi "paskatīties" vienu notebuku ?

Problēmas būtība - nerāda neko uz ekrāna. Uz ārējā monitora rāda ok. Izjaucu, konstatēju, ka displeja šleifei apmēram puse no vadiem ir pušu. Pasūtīju no ebay jaunu, ieliku vietā, saliku visu atpakaļ, ieslēdzu - ir ok, ekrāns strādā, lodziņi ielādējas. Jau paguvu sapriecāties, ka atkal ir izdevies kautko sataisīt, bet prieki nebija ilgi - pēc kādām pāris minūtēm ekrāns sāk mirguļot un izslēdzas (ārējais monitors strādā). Tikai šoreiz ir savādāk - windows desktopu uz ekrāna var redzēt, ja no sāniem paspīdina ar lukturīti, resp. sanāk, ka atslēdzas backlight tai matricai. Tagad jautājums - vai ir kāda atsevišķa detaļa, kas LCD ekrānam nodrošina šo te backlight? Kad jaucu ārā ekrāna daļu, tur bija tāds iegarens, pildspalvas resnuma elektronisks verķītis, kuram vienā galā spraudās kabelītis no MoBo, bet otrā pusē divi vadiņi uz matricu (atsevišķi no kopējās šleifes). Varbūt šis ir pie vainas?

Link to comment
Share on other sites

CosmosDC

Pēc problēmas apraksta secināms, ka ir nobeidzies invertors/pārveidotājs (laptop inverter, pārveido līdzstrāvu maiņstrāvā), kas nodrošina backlight LCD ekrānam. Aktuāls paliek jautājums - kāpēc tas nobeidzās uzreiz pēc remonta.

Link to comment
Share on other sites

Iespējams, ka bija beigts arī pirms remonta - bija pušu arī ekrāna šleife, attiecīgi uz ekrāna nevarēja redzēt pilnīgi neko. Pēc šleifes nomaiņas vismaz signālu redz, tikai "lampa nespīd". Neatceros no galvas, pie kā bija piesprausts tas atsevišķais blocinš blakus matricai - iespējams, ka pie MoBo tas slēdzas caur šleifes kopīgo spraudnīti.

 

Kautkāds šitāds štruntiņš:

 

inverter%20acer%207730G-500x500.gif

Labots - Prodigy
Link to comment
Share on other sites

CosmosDC
Pirms 5 minūtēm , Prodigy teica:

Iespējams, ka bija beigts arī pirms remonta

Tas būtu loģiski, bet pirms tam minēji, ka uz brīdi pašā sākumā viss bijis kārtībā.

Vai nu milzīga sakritība, ka komponente nomira tieši šajā brīdi vai nu kaut kur ir problēma ar kontaktiem.

Link to comment
Share on other sites

Tie štruntiņi bija vecajos laptopos. Kõr duo laikos. Jaunajiem tādi nav.

Ieteiktu sākt savu aprakstu ar datora modeli vismaz. Un pārspraud vēlreiz to lcd kabeli gan mātes, gan matricas pusē un pārliecinies, ka turās.

 

Kā arī, iesaku pārliecināties par savu roku taisnumu, meistara kungs. Piemēram, ir elementāri nobeigt Lenovo domāšanaspadu mātes, ja nepareizi maina lcd kabeli ?

Labots - lexxx
Link to comment
Share on other sites

Acer Aspire 7730G.

 

Iespējams, ka neprecīzi aprakstīju simptomus. Tātad - kad tas noutbuks nonāca pie manis, uz ekrāna nerādīja pilnīgi neko, tikai uz ārējā monitora viss bija ok. Pēc sabojātās šleifes nomaiņas pēc noutbuka ieslēgšanas var redzēt boot screen, windows ielādes logu, un pēc tam arī windows desktop. Tā tas buks var pastāvēt kādas pāris minūtes, tad ekrāns sāk zibināties (kā vecā dienas gaismas spuldze ar beigtu starteri), un tad ekrāns nodziest, bet desktopa bildi joprojām var saskatīt, tikai tā nav izgaismota ar backlight. Uzspīdinot lukturīti no sāniem, var pat saskatīt peles kursoru un attiecīgi uztaisīt "restart" - restarta laikā atkal ir redzams boot screen, windows ielāde, desktop, pāris minūšu pauze, un atkal ekrāns nodziest.

 

Arī brīdī, kad ekrāns ir nodzisis, kompis iekšējo ekrānu "redz" - resp. extended desktop variantā, bīdot kursoru, tas pārvietojas no tumšās matricas uz ārējo monitoru un atpakaļ.

 

Īsumā - matricas backlight pazibinās un nodziest kādas pāris minūtes pēc ielādes, restarta laikā atkal strādā, ielādējas, pazibinās, nodziest utt. līdz vēmienam. Uz live linuxa tas pats

 

Edit: laikam jālaiž detaļās, nav jēgas vēl tur kautko pirkt un skrūvēt

Labots - Prodigy
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...