Jump to content

PC taisa burkšķi ausīs


raivix95
 Share

Recommended Posts

Sveiki, biedri!
Tātad.. Man pie PC front izejā pieslēgtas ausis. Un PC dod uz ausīm dikti nepatīkamu burkšķi, kas īpaši jūtams, kad skrollē ar peli. Kad kaut kas skan, tad, protams, burkšķi gandrīz nemana, bet kolīdz pārstāj skanēt, tad ir dikti riebīgi. Un tas burkšķis ir visās man piederošajās ausīs. Cēlonis apmēram skaidrs - plate vecs, lēts krāms, kuram skaņas karte nepietiekami izolēta no pārējām komponentēm, kuras tad arī fonē uz ausīm. Bet kā varētu izlīdzēties? Atsevišķa lētā gala PCI skaņas karte palīdzēs? Jebšu nav vērts?

Link to comment
Share on other sites

Vienam no maniem pirmajiem datoriem bija līdzīgs gļuks, aktīvajās tumbās varēja dzirdēt peles un klavieres darbību. Pele un klaviere tad vēl PS/2 bija un ja tā padomā, tad skaņas karte arī bija kaut kas no Creative ISA kartēm. 

Kā pirmais mēģinātu @ju ieteikumu,  ja nelīdz, tad var mēģināt izlīdzēties arī ar USB ārējo skaņas karti.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , ju teica:

Ja iesprauž aizmugurē? un noņem to vadu līdz priekšai?

Burkšķ tāpatās. Varbūt mazāk, bet burkšķ.
Vai USB skaņas karte vispār ir lietojams variants? Skaņa būs baudāma? Vēl varētu padomāt par kādu PCI risinājumu.

Labots - raivix95
Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , raivix95 teica:

Vai USB skaņas karte vispār ir lietojams variants?

 

USB skaņas karte, jeb DAC vispār ir labākais variants! 

Link to comment
Share on other sites

Vai tad tev tur tagad kaut kas īpašs. Jebkurā lētākā USB karte, visticamāk, nebūs sliktāka.

Bet arī USB kartes ir dažādas. 

 

Nezinu vai šeit var līdzēt, bet dažreiz starp divām iekārtām ar atsevišķu barošanu var palīdzēt rozetes iespraušana otrādi (t.i. lai nulle un fāze samainās vietām). Katram gadījumam vari pamēģināt. Vienkārši izrauj rozeti, pagreiz pa 180' un iespraud atpakaļ. Protams, pie izslēgta kompja :)

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Man bija ļoti līdzīga lieta ar stacionāro kompi.

Nekādi netiku galā - nevarēju saprast kas par desām, visādi parazītiski trokšņi. Kompim klāt studijas monitori, un tie dod visu to drazu laukā pilnā apjomā un visā krāšņumā.

Par laimi datoram bija optiskā izeja SPIDF vai kā viņu tur sauca. Beigās nospriedu būs kas būs, paķēru e-bayā optikas uz analogo konverteri (toreiz 5 eur). Un zin, pats neticēju, bet palīdzēja. Acīm redzot, pa gaismasvadu tas draņķis tik lielā daudzumā neiet. Pat tos monitorus var uzgriezt skaļumā bezmaza līdz galam un vairs nav tas diskomforts ar visādām dūkoņām. Interesanti, ka barojas viņš man tieši tā kā bildē rādīts - no datora USB porta. Un pa to portu tā zaraza iekšā neiet.

Pirms tam biju visus vadus 3 X nomainījis, gribēju barokli mainīt, lasīju par visādiem ekranēšanas un sazemēšanas veidiem, štukoju par ferīta gredzeniem uz tumbu vadiem, utt. Starp citu arī to rozetes pārspraušanu izmēģināju (krievos bija rakstīts), ņēmu upsi nost - nelīdzēja. Un es savā hatonā bez upša arī tā īsti nevaru.

Laikam vienkārši jāeksperimentē der vai neder tāds risinājums.

 

Labots - VebKamera
Link to comment
Share on other sites

Njaa.. Baigā bēda. Rozetes variants nepalīdzēja. Laikam vienīgā alternatīva ir spraust Logitech tumbelēs ausis, kas manā variantā galīgi nav ērti. Zūd ierastā ekstra ar hot-keyiem slēgāties starp audio devaisiem. Tā kā klausos CD, tad šitais burkšķis manai niansētajai ausij nepatīk. :biggrin:

Labots - raivix95
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...