Jump to content

Mātes plates PCI-E x16 labošana


JanB
 Share

Recommended Posts

Laba diena, forumieši!

 

Ir šāda problēma - ņemot ārā video karti no pci-e x16 slota kaut kādā veidā izdevās izņemt ar visu pci-e plastmasas "shieldu". Plastmasas štoperi biju atvēris, un nevilku ar spēku, bet pēc kartes izņemšanas par lielu pārsteigumu ieraudzīju to shieldu uz kartes, nevis uz plates.

 

Daži pini procesā mazliet saliekušies, bet nu neviens nav noplēsts. Tiesa gan neizskatās, ka uzlikt to shieldu atpakaļ ir cerīgi.

 

Uz doto brīdi pārbaudīju, lai pini savā starpā nesaskarās un izdevās veiksmīgi datoru piestartēt, ar video karti PCI x16 v2 (running at x4) slotā. Tiesa gan, ir sajūta, ka plikus tos pinus atstāt kā viņi ir tagad, ir krietni bīstami un kaut kas lietas labā jādara. Protams, nomainīt visu plati būtu opcija, bet tā ir LGA 1150, ar i7 4770 Haswell virsū, un 80 eur par jaunu plati liekas kaut kā neracionāli. Tajā pašā laikā arī upgreids no Haswell uz jaunākām paaudzēm līdz šim nav izskatījies ļoti price/performance ziņā izdevīgs.

 

Droši vien gribētu dzirdēt viedokļus par saprātīgāko risinājumu situācijai, apsveru 3 variantus:

 

1. Labot esošo plati, nav ne jausmas par izmaksām, faktiski vajadzētu tikai likvidēt bīstamību uz pci-e x16 slota, un video karti var darbināt tajā x4 slotā, kur pēc teorijas vajadzētu būt tikai 4% performance dropam.

2. Pirkt vietā citu LGA 1150 plati - piedāvājums neliels, cenas 50-80eur robežās, ieguvums no nomaiņas faktiski pat ar "-" zīmi, jo esošā plate (Gigabyte Z87-HD3) uz Z87 čipa, vietā šobrīd var nopirkt H81, kuram, savukārt, kaut vai tas pats PCI-E ir v2, nevis v3.

3. Pārdot esošo plati + cpu + cooler + RAM, un taisīt upgrade. (Gigabyte Z87-HD3, i7 4770, Arctic Cooling Freezer Extreme, Kingston HyperX DDR3 1600 C10 2x8GB). Šis noteikti pats dārgākais scenārijs, un joprojām diezgan grūti pamatojams - performance ieguvums pret cenu salīdzinoši niecīgs.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...