Jump to content

TV ar HDR


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Zinātāji, sarosās! Interesē kāds ne pārāk liels TV ar HDR. Cenā ap 900 eur. Būtu labi izvairīties no Sony, kaut kā uz Android nevelk. Izmērs ap 55".

Link to comment
Share on other sites

PA 900 Eur normālu HDR nedabūsi tādā izmērā LV. Vai nu kādu apzogam un nopērkam no Euronics 

Šo flagmani un izbaudam īstu HDR  un bildes kvalitāti, kas tagad jaunos modeļos nopērkama par 1500 un vairak naudām vai arī skatamies uz

Šo vai Šo Bet nu ŗēķinies, ka tas vairs nebūs tas.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Biju skatījies uz LG. Tiem dafiga modeļu ar HDR10. 

Link to comment
Share on other sites

Viens ir, ka ir tas atbalsts. Arī visiem Samsung un Philips būs, otrs ir, ka matrica reāli spēj kko parādīt

Salīdzinam ar šo (eiropā ekvavilents ir ks90020) Samsung. HDR izskatīsies nekāds bez sakarīga kontrasta uz tā LG un tas būs rakstīts jebkurā testā vai apskatā

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tātad minimums ir MU8000 sērijas Samsung? 

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kādi iemesli un nepatikas rādītāji tev ir prret Andoid tv os, bet nu ja negribi tad ir labs variants sony 55XE7005, ne android, ar linux, browsers ir , youtube un citi streameri arī. Forkplayer 2.5 uzlikt var. tavā budžetā iekļaujasun pāri vēl paliek labam konjakam vai brendijam. Bet nu pa HDR tev ir neskaidrība, drīzāk marketinga upurs.

Labots - Prime
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Vai tad tik maz tā HDR materiāla? Domā, nosprāgs kā 3D?

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt ar HDR problēma varētu būt tā lai to parādītu ir nepieciešams ļoti "gaišs" ekrāns, lai sasniegtu to augsto kontrastu, bet letajā galā ekrāni neattīsta nepieciešamo gaišumu un no HDR jēga nekāda ... man ir samsungs JS8502, kas it kā ir HDR un UHD Blu ray atskaņotājs, bet ja ieslēdz tos paplašinātos attēla režīmus tad bilde kļūst pelēka un neinteresanta ... pieļauju domu ka pilnvērtīgai HDR baudīšanai vajag dārgu televizoru, kaut ko no OLED un arī to dārgu un ļoti spilgtu ekrānu .

Link to comment
Share on other sites

Cik zinu, tad TV jomā HDR nav tikai augstais kontrasts, bet arī citi paneļi (10bit), kas atbalsta plašāku ?krāsu spektru?.

Link to comment
Share on other sites

@Dils HDR materiālu maz atskaņoji? Tavs tv jau ir pietiekams, lai redzētu atšķirību un nekam pelēkam tur nebūtu jābūt

 

Pirms 30 minūtēm , Dils teica:

pieļauju domu ka pilnvērtīgai HDR baudīšanai vajag dārgu televizoru, kaut ko no OLED un arī to dārgu un ļoti spilgtu ekrānu .

OLED kā reiz būs mazāks maksimālais spilgtums

 

Pirms 28 minūtēm , itanium teica:

HDR nav tikai augstais kontrasts, bet arī citi paneļi (10bit), kas atbalsta plašāku ?krāsu spektru?.

Yep

Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 2 minūtēm , Zin... teica:

@Dils HDR materiālu maz atskaņoji?

Jā atskaņoju, kā ieslēdz tos 4:2:2 , 4:4:4 vai 10 bit tā paliek tumšs ar vāju kontrastu ... var jau būt ka es tur kaut ko nemāku kā vajag, bet nekā laba neieguvu ...

Link to comment
Share on other sites

Jā, tā jau vienīgā vieta kur par HDR kaut kas rakstīts televizorā un tieši pēc tam viss paliek ar vājāku kontrastu un ja uz atskaņotāja izvēlas 10bit attēlu viss kļūst vēl tumšāks ... ar parasto 4:2:0 bildi sanāk labāk ...

Link to comment
Share on other sites

atsūti man PM atskaņotaj modeli un kkādas bildes no Menu, uzprasīšu Samsungam kas un kā :)

Link to comment
Share on other sites

reinjonkuls

Vai kaut ko zinat par TLC p series?

Arī ar vienu aci skatu televizorus. Par šo saka, ka esot labs budžeta 4K TV ar HDR. Latvijā protams vēl nav pieejams.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , MasteR's teica:

Ko tu domā par gaidāmo Philips 55PUS8602, varētu būt labs aparāts?

HZ,pēc spekiem it kā OK, bet nu domāju, ka cipars būs pabaiss viņam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nu it kā OLED, bet tikai FullHD un bez jebkāda HDR. Tad labāk ir pabadoties mēnesi un paņemt 55B6 vai 55B7 OLED no LG. Grozas ap 1400+

Link to comment
Share on other sites

Nu es uzskatu ka HDR pa lielam ir mārketinga triks. Ja matrica spēj parādīt plašu krāsu gammu, nekādu HDR nevajag! Takš izdevniecības izmanto monitorus ar pilnu AdobeRGB vai vismaz sRGB krāsu spektra atbalstu un neviens par tādu HDR nav pat dzirdējis. 

Tikai fullHD... nu jā... Te tiek aizmirsts par cilvēka acs izšķirtspēju! Nu nespējam mēs no pāris metriem atšķirt 4k no full hd... 

Link to comment
Share on other sites

Ja par izšķirtspeju var vēl diskutēt, tad atšķirība starp HDR un neHDR redzēs jebkurš un HDR sertifikāciju arī tikai var dabūt tā matrica spēj parādīt to plašo krāsu gammu + attiecīgu spilgtumu dabūt ārā, kad vajag. Un ir muļķīgi tagad pirkt TV bez IMHO, ik tieši ja paredzēts lietot vismaz 5 gadus.

 

Un monitori tagad arī nāk ārā ar HDR10 atbalstu. Jo HDR nepietiek tik ar matricu, bet arī iespēju saprast signālu, kur datumu apjoms ir milzīgs HDR gadījumā

Link to comment
Share on other sites

Nu cilvēka acs nespēj tās ntās krāsu nianses atšķirt. Pa lielam pietiek ar 8 biti uz katru krāsu.  10 biti, kā HDR10 gadījumā īsti nav vajadzīgi!

Esmu redzējis dzīvē dārgā gala monitorus ar 100% adobeRGB krāsu gammas atbalstu! Tikai 8 biti uz krāsu, bet bilde ir vienkārši ideāla! 

Kā jau teicu, tādi moņi tiek izmantoti izdevniecībās, glancētajiem žurnāliem lai viņi spētu krāsas max precīzi attēlo un bildes būtu max kvalitatīvas!  

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Zin... teica:

kad tev SDR liksies kkas nepareizs un blāvs

Nu krāsu gamma, jeb blāvums kā tu saki, tam nav nekā kopīgi ar to cik bitos krāsas tiek kodētas. Vienīgais uz ko atšķirību starp 8 un 10 biti uz krāsu tīri teorētiski var redzēt ir plūdenas krāsu pārejas! Bet cik spilgti sarkans ir 100% sarkans, tas nav atkarīgs no tā, vai matrica ir 8 bitu, vai 10 bitu! 

8 bitu matrica spēj parādīt "tikai" 256 sarkanā variācijas - no max sarkana līdz pilnīgi melnam. 10 bitiem pārejas variantu ir 4x vairāk. Bet pēc pētījumiem cilvēka acs spēj izšķirt ap  100 krasas toņu. Tā kā 256 vai 1024 starptoņi nekādu nozīmi nespēlē! 

Link to comment
Share on other sites

Baigi neesmu pētījis to zinātn apakšā, bet lielaa daļa jauno filmu, spēļu, serialu nāk ar HDR opciju un tam arī ir vajadzīgi monitori, lai pareizi viņus apstrādātu/samontētu/nokalibrētu visu un tikai tagad beidzot HDR atbalstoši ekrāni ir pieejami plašākām tautas masām par normāliem cipariem. Tāpat XBOX one jaunasi un PS4 PRo atbalsta HDR, nerunājot par netlfixu, jūtūbi un telefona flagmaņu kamerām... Ieslēdzot kvai to pšu hdr netlixā, ik tieši tumšās un sarežģītās ainās, atķirība ir graujoša

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Jautjums ir viens, vai ir dzīvē reāli redzēts HDR TV ar reālu HDR materiālu? Vēlreiz, saku, tur ir jābūt aklam, lai neredzētu atšķirību

 

Un viss ir jauki par color space, ja gribam tabulinjas, varu arī šādu iemest 

3138075-0937460230-more-.jpg

Link to comment
Share on other sites

Zin ir taisnība, es gan nepateikšu par visiem tiem HDR, bet studijā bilde no 10bitu kamerām  ir par galvas tiesu labāka, kā parastam mirstīgajam māja stelevizorā. Lai gan, mani nepamet sajūta, ka tas HDR ir kārtejais marketinga triks, lai panāktu jaunu TV pirkšanu. Lai pārraidītu kvalitatīvu bildi vajag platu skaru kanālu ar augstu bitraitu. Starp datu apjomu, kas jāpārraida pie 8 bitiem un 10 bitiem ir liela starpība. Es protams nerunāju par Lattelekoma interaktīvo televīziju, kur par bildes kvalitāti labāk neizteikties, bet arī pasaulē sakaru kanāli maksā lielu naudu.

Link to comment
Share on other sites

HDR nozīmē high dynamic range. Tas nav tik daudz par krāsām, cik par dinamisko diapazonu, kontrastu un spilgtumu. Spilgtākas krāsas ir kā sekas.
Cilvēka acs (bez adaptācijas) spēj uztvert scēnas ar kontrastu ~1:10 000. Labiem LCD monitoriem būs ~1:1000. Uz papīra, ja nemaldos bija ~1:80.
Izdevniecībām ikdienā ar Adobe RGB  pietiek, jo tas praktiski pilnībā nosedz CMYK. Ja ir spec- vai luminiscentās krāsas, tad HDR monitors varētu noderēt.
Bet citādi drukas darbiem monitoru spilgtumu parasti dzen uz leju līdz max 100-120 cd/m2 (nit), lai sapasē ar papīra spilgtumu un krietni mazāko dinamisko diapazonu.
Kino/TV cita lieta – ja grib reizē kadrā parādīt saules apspīdētu kalnu sniegu un objektus ēnā, tad ar HDR to var izdarīt pateicoties tam, ka max spilgtumu tiem tūkstošos nitu var dabūt.Attēlu rezultāti vaicājumam “cmyk vs adobe rgb”

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nu tehnika iet uz priekš un tādēļ ir radīti HLG un HDR10+ standarti, kas cīnā ar bitreitu problēmu, jo HDR tiešām prasa ļoti daudz datus pumpēt cauri,konkrēti netflixa gdījumā 18-20 mb/s, Youtube līdzīgi un šis tiek panākts ar h.265 kompresijas standartu, kas skaitas ļoti efektīva sistēma, nebūtu h.265, tad tiesam vēl varētu tikai sapņot par tādiem strīmiem un pirkt hdr filmas diskos vai arī strīmot ar 40-50mb/s.


Pirms 3 minūtēm , ArnisR teica:

cik par dinamisko diapazonu,

Nu jā, bet tas diapazons izskatīsies pēc kakas, ja nebūs tas 10 bitu panelis, kas var daudz vienmērīgāk tās pašas spilgtā saulrieta detaļas parādīt salīdzinot ar standarta 8 bitu paneli

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Zin... teica:

Nu jā, bet tas diapazons izskatīsies pēc kakas, ja nebūs tas 10 bitu panelis

Jā, jo 8-bit tik 256 gradācijas nodrošina. Bet bitu skaits pats par sevi nenodrošina HDR skatītājam, jo ir kaut kāda minimālā intensitātes izmaiņa, ko spēj atšķirt cilvēka acs. 
Ja man monitoram max baltais ir ieregulēts uz 120 nit, tad kaut 16-bitu matrica, bet vairāk krāsu (gludāku pāreju), kā uz 8-bit, es ar aci nemanīšu. Lai es tās ieraudzītu, man stipri jāpalielina max spilgtums.
To visu vēl sarežģī tas, ka cilvēka acī/smadzenēs attiecībā uz krāsām un spilgtumu nekas nav lineārs. Atšķirībā no kamerām.

Link to comment
Share on other sites

Nū spilgtums jau arī ir par ko ražotāji tagad cīnās tieši runājot par HDR un tas ir daļējis OLED klupšanas akmens, salīzinot ar high end LCD, bet nu gan jau to arī sakārtos. Ja OLED var izspiest 700nitus, tad dažs labs LCD jau 1800 nitus var īslaicīgi izspiest

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Var jau būt kautkur kino vajag tādu dinamiku, bet televīzijas translācijās, kur normāli viss izgaismots, nemaz tik liels dinamiskais diapazons nav. Piemēram hokejā, kāds nu tas ledus ir, tāds ir. Kautkā nav dzirdēts, ka kino projektori uzturētu HDR. Cik dzirdēts, tad tie knapi 2K velk un diez vai kāds tos tuvākajā laikā mainīs. Tāpat zāles skatītāju nav. Nu jā, televizori ta jāpārdod un visu laiku cilvēkiem smadzenes jāskalo, lai tik pēr jaunu.

Link to comment
Share on other sites

Kino, jā, panorāmai nekad dzīvē nevajadzēs īsti, ja ven dramatiski nevelas prādīt kārtējo ugunsgeku vai pakaļdzīšanos.

Kino projektori uztur HDR, bet tie ir lāzera projektoir, kas maksā ļoti lielas naudas, tapēc pagaidām retums :) Visi kinoteātri pat nav noimigrējusi uz 4k, kur vē HDR,bet nu kā jau visas tehnoloģijas... kā paliks lētākas, tā parādīsies plašāk.

Bet tā, nesaprotu īsti satraukumu par šo, tak mūždien esi teicis, ka bilde briesmīga, viss ir plastalīnģīmji un šausmas. HDR un h.265 kodeks šo visu var vērst par labu, tā kā būtu jāpriecajas, ka šī tehnoloģia ir radīta tikai un vienīgi attēla kvalitātes pēc nevis kam citam. Jo beidzot tehnoloģija un datu pārraides efektivitāte ļāuj ko tādu piedāvāt plašākām masām.

Link to comment
Share on other sites

ArnisR jau pareizi uzrakstīja - štrunts par krāsām - HDR jau nodrošina dinamisko diapazonu, ļaujot vienlaicīgi redzēt gaišās un tumšās vietas pie liela kontrasta. Takš bildējot ar šito var paspēlēties uztaisot 3 bildes ar + un - ekspozīcijām un saliekot kopā. Tur jābūt aklam, lai neredzētu starpību. :D

 

Un jā, par HEVC jeb H265, tas tiešām tika radīts tieši apraides vajadzībām, jo vizuāli ļauj, piemēram, 1080p bildi apraidē laist ar 1,5 -2 mbit/s, kas atbilst prakstiski 8-10 mbit/s ar H264. Esmu paspēlējies ar kompresēšanu no izejmateriāla un ir progress. Man gan subjektīvi nepatīk H265 bilde, bet tas ir liels solis uz priekšu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 51 minūtēm , Didzis teica:

televīzijas translācijās, kur normāli viss izgaismots, nemaz tik liels dinamiskais diapazons nav

Yep, patlaban profi visu smuki izgaismo. Ar HDR varēs iemaukt prožektoru sejā no viena sāna, un joprojām saskatīt vaibstus sejas otrajā pusē :D Tāda ekonomija uz gaismām sanāks...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...