Jump to content

Prom no LV bankām


ivo
 Share

Recommended Posts

pirms 2 stundām , versatile teica:

My point being - ja arī pašlaik ir iespējams kaut ko muhļīt, ilgi tā nebūs un viss nāks gaismā.

 

Muhļīšanas amnestija 3 gadi, tā kā.....

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , VebKamera teica:

Pēc likuma jāsūta paziņojumi, nedrīkst bloķēt visu - jānodrošina kaut kāds minimums, utt. A viņiem - pofig, nobloķēja un viss. Un tu savam bērnam iestāsti, ka "šodien vakariņas nebūs, čuči bērniņ, čuči"!

NĪN piedzen bezstrīdus kārtībā, kas nozīmē, ka bankai nodod

 

Citēt

 

 šādus obligāti izpildāmus rīkojumus:

1) rīkojumu par nodokļu maksātāja norēķinu operāciju daļēju vai pilnīgu apturēšanu;

2) rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu;

3) rīkojumu par naudas līdzekļu pārskaitīšanu;

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , versatile teica:

Slinkums lasīt visu tēmu, varbūt tas jau cilāts, bet.

Cik saprotu, šobrīd gana aktīvi tiek propagandulēts šo online banku lietojums lai zivairītos no VID "neveselīgās" intereses. Nu, tur appistu pensionārus, mediķus, skolotājus un liktu visiem idiotiem braukt pa bedrainiem ceļiem. Tiktāl viss skaidrs.

BET

kāpēc jums, dāmas, ir ilūzija, ka vienas ES valsts ieņēmumu dienestam būtu kaut mazākās problēmas pieprasīt visu sev interesējošo informāciju par savas valsts piekritības nodokļu maksātājiem citas ES valstī reģistrētai bankai? Nu, tur visādi AML un citi štrunti, kur pēdējā laikā bankās strādā arvien vairāk darbinieku.

Varbūt jau šai tēmā tas ir cilāts un tiešām neviens ES līmenī par to nav iedomājies un Vācija tagad būs LV kreisās naudas paradīze,  hehehehehehehehehehehehe. #sarkasms.

PS N26 karte ir, izmantojis neesmu, redzu kā alternatīvu dažām situācijām, teiksim, ja ir divi ar tādām kartēm, kas katrs ikdienā lieto savu banku un nepieciešams brīvdienā vai svētkos pārskaitīt - problēma atkritīs, kad beidzot būs normāli zibmaksājumi ne tikai citaģelai un sjebam, bet arī pārējām bankām.

Te jau pirmajā lapā @e = d minēja par OECD CRS. Nenoslēpsi savu naudu ārzemēs. 

Link to comment
Share on other sites

Kāda slēpšana, ja EU jau pāris gadus apmainās ar kontu info. Gribi slēpt, lido katru mēnesi uz Egypt liec naudu NBE vai CIB un ceri ka viņa tevi atcerēsies :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Sveiciens.

Te daži biedri raksta, ka lieto N26.

Vēlējos piereģistrēties, taču paziņo, ka Latvijai nav pieejama.

Vai tiešām tā ir, vai arī kaut ko esmu nepareizi sapratis?

Vai var lūdzu biedri pakomentēt?

Link to comment
Share on other sites

bija pieejama.. kkad pirms mēneša/diviem norubīja.. vismaz tā kkur lasīju..

 

https://support.n26.com/read/000001280?locale=en

 

Citēt

We offer our accounts throughout Europe: in Germany, Austria, Ireland, France, Spain, Italy, the Netherlands, Belgium, Portugal, Finland, Luxembourg, Slovenia, Estonia, Greece, Slovakia, and the UK.

 

Link to comment
Share on other sites

TAk parastiem cilvēkiem , nakuj nekas tāds nav vajadzīgs!

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
pirms 1 stundas , CAP teica:

ija pieejama.. kkad pirms mēneša/diviem norubīja.. vismaz tā kkur lasīju..

 

Diez, kāpēc?

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, MacBeton1 teica:

taisā uzspiest kaukādus kodu kalkulatorus

Nu tie jau bija vienlaicīgi ar kodu kartēm, bet tagad vēl var eID karti vai Smart Id ( ja ir laizāmtelefons). Pats to arī izmantoju - ērtāk par visām kartēm un kalkulatoriem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas Smart ID ir diezgan bīstams pasākums, sadauzīsi svešā valstī telefonu, pazaudēsi, nozags... var palikt bez pieejas kontam. Ir izbaudīts uz savas ādas, nemaz nav jautri, tāpēc tagad Smart ID ir katram kontam vienlaicīgi uz 3 atļautajām ierīcēm paralēli ar sievas Smart ID kontiem. Divus telefonus un planšeti jau vienlaicīgi būs pagrūti nozaudēt, bet svarīgākajam tomēr kodu kalkulātors - pārbaudīta vērtība un lietojams arī lielām summām bez limita.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , abi teica:

tāpēc tagad Smart ID ir katram kontam vienlaicīgi uz 3 atļautajām ierīcēm

Par šito var sīkāk? Man pašam smartID Swedene. Swedenē bija rakstīts, ka tikai uz vienu tel numuru.

Link to comment
Share on other sites

Man Swedbank ir uz kodu kalkulātoru, tā kā nezinu, bet Nordea aka Luminor atļauj uzstādīt uz max. 3 ierīcēm. Ar telefona numuru tur nav nekāda sakara, vienkārši instalē aplikāciju, vai jau esošā cita lietotāja aplikācijā pievieno papildus lietotāju. To darot ir ar kaut ko jāielogojas internetbankā un noteiktā kartībā jāatļauj/jāverificē papildus ierīce.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , MacBeton1 teica:

vešajāvalstī tač kaukur varēs tikt pie kompja

Varbūt jau būt ka varēs, bet tas būs papildus jāmeklē kur, kā un par cik. Turcijā reiz veikala direktora kabinetā sarunāju uz 5 minūtēm tikt pie datora, bet man par to nācās tai veikalā atstāt ap 1500 USD... par šmotkām. Ir būts vietās kur tikšana pie datora varētu būt krietni vien ekstrēmāks pasākums, tik tas jau neko nedod ja, par piemēru, telefonam saplaisājis stikls un tačskrīn nestrādā lai tiktu pie Smart ID. 

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , Blessed teica:

daži biedri raksta, ka lieto N26.

Lietoju. Ir ļoti ok.

Bet LV rezidentiem vairs nedod ABLV bankas dēļ.

 

Kodu kartes pazūd no bankām un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem visā Eiropā. PSD2 direktīva.

Bija jau arī laiks, jo tā ir pagājušā gadsimta tehnoloģija un drošības ziņā pilnīga atpalicība.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Marokā uz neko tādu (safisies telefons) neuzrāvos, viens iPhone gan aizgāja restorānā no galdiņa un aizmirsa atnākt atpakaļ, taču ja būtu bijusi vajadzība tikt pie PC, būtu bijis pagalam bēdīgi, vari uzrauties uz 5 USD vienkārši par fotogrāfiju uz ielas un windows XP arābiski arī varētu būt makans pārbaudījums. Da JA, da MI, da VOŠE, ir skaisti kamēr neatduras ar bieti svešzemes kultūrā, uz TŪRISTIEM orientētos personāžos un totālu valodas barjeru. Parīzē, pilsētas centrā, Monmartā, gaišā dienas laikā mani senegāļi gandrīz apstrādāja un neviens nenāks tev palīgā, 50 cilvēki stāvēs apkārt un filmēs uz telefona, jo visi ir dikti laipni ar smaidu uz sejas, tas nekas ka viņiem vienīgā doma ir kā barā novērst uzmanību un ar asu nazīti tikt klāt pie mantiņām. Tur uzreiz ir jādabū distance un demonstratīvi, pieklājīgi bet uzstājīgi jāpalūdz nenākt klāt.

Labots - abi
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

kā papildus karti var mēģināt revolut. nedaudz kaitinoša verification procedūra (pirms gada vajadzēja sazināties ar supportu un sūtīt bildes tagad varbūt automatizēts process).

savādāk pretenziju nav - izmantoju pirkumiem internetā. no Swedbank papildina dažu sekunžu laikā.

Link to comment
Share on other sites

Man vajag darboties ar savām štellītem un izpildīt savus pienākumus pret klientiem un piegādātājiem neatkarīgi no tā kādā situācijā un vietā esmu nonācis. Tu vairāk spried kā privāta persona bez saistībām un pienākumiem pret apkārtējo vidi. Tas ir OK, iespējams, vairumam dzīvē tieši tā arī ir, bet, nenoliedzami, ir arī personas ar lielākiem pienākumiem, prasībām un vajadzībām. Parīze un vispār Francija ir pilna ar "senegāļiem", neatkarīgi no tā kā no kurienes viņi faktiski ir. Viņu ir daudz, viņi ir organizēti, viņi tirgo suvenīrus un bēg no policijas, dzīvo pamestās mājās un veselās būceņu pilsētiņās. Policijai pietiek citu kreņķu ar streikiem, demonstrācijām un smagiem noziegumiem, nu netiek viņi ar senegāļiem galā, un nebūt nesatraucas par to.

Labots - abi
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 55 minūtēm , arturz teica:

kā papildus karti var mēģināt revolut. nedaudz kaitinoša verification procedūra

Man ir abas. Revolut bija ļoti vienkārša verifikācijas procedūra, cik atminos, pietika nosūtīt skenētu ID karti. N26 šī procedūra bija daudz sarežģītāka - bija reāla telefona saruna ar bankas ierēdni, kur ietilpa gan atbildes uz dažādiem jautājumiem gan sejas atrādīšana caurs telefona kameru, ID kartes atrādīšana utt. N26 karti reāli ikdienā lietoju. Revolut karte ir, bet netiek izmantota. Racionāla pamata gan šādai izvēlei nav, jo lietojamas ir abas. N26 karte vizuāli smukāka :)


pirms 2 stundām , abi teica:

Tas Smart ID ir diezgan bīstams pasākums, sadauzīsi svešā valstī telefonu, pazaudēsi, nozags... var palikt bez pieejas kontam.

Vai ārzemēs bieži ir vajadzība piekļūt kontam? Karti taču vari lietot, tur neprasās smart ID.

Link to comment
Share on other sites

Nu, ja ceļojumā brauc kā uz svētdienas skolu, tad, gan jau ka ne īpaši. Man tā neizdodas, laikam esmu dikti neorganizēts :hi:

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Vakar pirku aviobiļetes, tobrīd nepievērsu uzmanību, bet šorīt atskārtu šādu faktu saistībā ar pagājušā vakara diskusiju. Gandrīz pilnīgi visam ko pērku internetā ar 2 dažādu banku un sistēmu kartēm ir nepieciešams darījumu apstiprināt arī atsevišķā internetbankas lodziņā un tam ir nepieciešams izmantot Smart ID vai kodu kalkulatoru. Izņēmums ir AliExpress, Paypal, bet ar tiem jau ir iepriekš noslēgta atsevišķa vienošanās par viņu tiesībām noraut no tava konta naudiņu bez tavas piekrišanas un akcepta, varbūt ierobežota ar kaut kādu summas apjomu, varbūt nē, nezinu, neesmu nekāds dižais pircējs, bet vismaz 100 EUR viņi pilnīgi noteikti var paši paņemt bez saskaņošanas.

Labots - abi
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Bonis pēc tekstiem, ir starptautiskais ieroču tirgotājs, ne mazāk! :biggrin:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , abi teica:

ja ceļojumā brauc kā uz svētdienas skolu

Kam vēl ārzemēs jānotiek, lai nepietiktu ar karti un bankomātu ??? Nu esmu gandrīz visu Eiropu apskraidījis, vienīgais, ka līdzi ir gan Visa, gan Master kartes, jo var gadīties vietas, kur der viena no abām.

 Patiesībā arī Latvijā, vienīgā vieta, no kurienes jāpiekļūst internetbankai, vai tam pašam Paypal  - ir savs dzīvoklis (nu vai fleška ar LiveLinux no darba kastes).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jāstrādā :), jāmaksā par precēm, pakalpojumiem - RIMI tak netiek slēgts ik reizi kad veikala direktors aizbrauc uz Ēģipti sauļoties

 

Da beidz! Ja tu aizbrauc uz 2 nedēļām, OK, skaitītāju rādījumus var nodot uz dullo iepriekš, bet kas tavā vietā maksās komunālos, telefonu, internetu, alimentus galu galā, ja kādam vēl tāda bēda ir uz kakla :dornis:

Labots - abi
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

visu nosaukto ir iespējams samaksāt arī avansā.. nevajag pārspīlēt.. ārzemēs esot atpūtā par rēķinu apmaksu cilvēki domā vismazāk.. :D vai vispār nedomā.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Pastāv jau arī automātiskie maksājumi!

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Interesanti, kas būs ar to N26 tiem, kas jau ir reģistrējušies no LV...cerams nekas.

Bet kas netiek pie N26, varat mēģināt Skrill, arī ir OK.

Link to comment
Share on other sites

Katram savs, pastāv arī iespēja visam salikt automātiskos maksājumus un vairs nekad kontā neieskatīties, tērēt kamēr beidzas :skull:, jo raugi, laimīgie pulksteņus nenēsā

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , CAP teica:

beidz murgot vienreiz.. :D

 

Bonis tieshaam pats sev pazoru taisa, skaidrs ka cilveekam nav ne jausmas par pirkumiem internetaa, kas ir 3d secure, liability shift, bet nez kkaadus murgus par neko.

Padzeesiet kaads vinja sviestu luudzu.

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , raiviic teica:

Kam vēl ārzemēs jānotiek, lai nepietiktu ar karti un bankomātu

 

Elementaari var beigties nauda uz kartes, un naakas izmantot smart id, lai paarskaitiitu no cita konta.

Visu naudu glabaat uz kartes konta nav praatiigi.

Link to comment
Share on other sites

2018.10.27. , 12:51, jozhix teica:

Visu naudu glabaat uz kartes konta nav praatiigi.

Tieši tāpēc ceļojumos līdzi ir divas dažādas kartes, pie tam katra no citas bankas, jo visu glabāt vienā bankā ir vēl neprātīgāk (piemērus, cerams, nevajag minēt, visi zin). Kā arī - pirms doties ārzemju, vai vienalga kādā braucienā, vajag padarbināt smadzenes un saprast, kāda summa var būt nepieciešama, ieskaitot varbūtējas sava autiņa, vai veselības problēmas (tur gan apdrošināšana).  Savukārt,  ja brauc biznesa darījumu sakarā - arī tādiem var paredzēt nepieciešamos izdevumus.  Jebkādi digitāli darījumi ar bankām/kontiem - tikai un vienīgi no sava mājas datora, vai darba datora no LinuxLive.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

2FA var iztikt bez Linux live un folijas kepona.

Un normālos kantoros darba datorā neļauj ielādēt citu OS.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , raiviic teica:

visu glabāt vienā bankā ir vēl neprātīgāk

o jā.. visiem ir 100`000 euro un vairāk :D pārējam piekrītu.. izņemot pēdējo teikumu tā jau ir paranoja, jo sevišķi pie mūsdienu drošības standartiem

turklāt darba dators nereti būs pat drošāks par mājas datoru.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , raiviic teica:

 arī - pirms doties ārzemju, vai vienalga kādā braucienā, vajag padarbināt smadzenes un saprast, kāda summa var būt nepieciešama

 

Tieshi taa, tikai visu sho summu nevajag glabaat uz kartes. Vismaz es censhos uz kartes tureet peec iespeejas mazaak naudas.

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , e = d teica:

 

Un normālos kantoros darba datorā neļauj ielādēt citu OS.

Parastajiem biroja darbiniekiem tas nav pat interesanti; devaisu ar interneta opcijām ir vairāk kā iedzīvotāju valstī. Nav 1998 ais. Interneta pieeja indivīdam arī ir ikdiena. 

Ir, kam ir jāstrādā ar dažādām OS uz vienas kastes. Obligāti jālieto. Maz un retiem eksemplāriem. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Honkongā ļaudis ikdienā aktīvi izmanto tādu jauku lietu kā Octopus Card - sabiedriskā transporta kartiņa ar kuru var ne vien maksāt par jebkuru sabiedriskā transporta pakalpojumu vienkārši pieliekot to pie aparāta, bet var, un ļaudis to arī ļoti intensīvi izmanto, maksāt veikalos, kioskos utt. par precēm. Turpat to var arī papildināt ar soli 50 Honkongas dolāri bez jebkādām komisijām un formalitātēm, iedod naudu kasierim un pieliec pie lasītāja, vai ir arī speciāli bankomāti šim nolūkam. Ārkārtīgi ērti it īpaši tāpēc ka transporta maksa katrā autobusā un pat pieturā (ja iekāp autobusā Lidostas pieturā -40 $, ja nākošajā - jau vien 20$, bet sākot no trešās 8$) ir savādāka, bet metro uzskaita nobraukto attālumu un, izejot no tā, nosaka cenu +/- 9 $. Tad lūk, faktiski tā ir tā pati vien "Rīdzinieka karte" tik ar atrastu un filigrāni ieviestu pielietojumu. Vēl veikalos ļoti aktīvi maksā ar sistēmu Alipay caur QR kodu telefonā. Cik novēroju stāvot garā rinda RIMI tipa veikalā - vismaz 50% maksājumu tika veiki ar Octopus vai Alipay, vēl 40% ar skaidru naudu un vien ap 10% ar tradicionālu bankas karti.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...