Jump to content

Texas Instruments Nspire CX CAS - kādas ir alternatīvas?


138
 Share

Recommended Posts

Kā tur ir, TI Nspire CX CAS joprojām ir pasaulē krutākais no šāda veida rīkiem?

Izlaists 2011. gadā, bet nekā jaunāka no TI nav, nevienas Adroid/iOS lietotnes ar pilnu šāda kalkulatora funkcionalitāti arī arvien nav, šķiet. Bet varbūt es kaut ko esmu palaidis garām?

 

inb4 "priekš kam tev viņu vajag"

Pamanīju mētājamies vienā lombardā pa lēto. Gribas. Dažās dzīves situācijās var būt noderīgs. Man jau ir TI 89 Titanium :good: (btw, varu pārdot, ja kādam vajag).

Bet Nspire CX CAS tomēr ar apgaismotu un krāsainu displeju un vispār kaut kā ne tik ļoti no pagājušā gadsimta. Jā, trūkums - startējas kaut kādu brīdi, nevis acumirklī ieslēdzams kā TI 89 Titanium un citi senākie.

Link to comment
Share on other sites

 Sen forumā nav bijušas tēmas par kalkulatoriem. Ļoti labi.

 TI Nspire CX CAS ir kruts. Bet vai tas ir pasaulē krutākais? Varbūt.

 Savulaik, pirms gadiem 10, gribēju sev nopirkt pirmo TI Nspire CAS, tas toreiz tikko bija iznācis. Pārdomāju, jo bija diezgan švakas programmēšanas iespējas, turpmākos apdeitos kaut kas uzlabojās... Toreiz nopirku Casio ClassPad 300 plus, jo gribējās kādu CAS mašīnu.

 Par to krutumu, papēti HP kalkulatorus. Lasīts tāds viedoklis, ka priekš īstiem profiņiem HP ar RPN, TI - tas priekš skolniekiem un studentiem. Bet tur nesapratīsi, tā teikt, ticību kari... ne knapāki kā par aifoniem un androīdiem.

 Ir tagad HP Prime, izlaists 2013. gadā, pēc hardware parametriem pārspēj TI Nspire CX CAS, tik īstajiem RPN faniem nepatīk ierobežotās RPN iespējas...

 

Link to comment
Share on other sites

Uz androida kaadreiz lietoju Wabbitemu - TI emulators. Tas gan izskatas, ka atbalsta tikai pavisam vecos kalkulatoru modeljus.

Link to comment
Share on other sites

pirms 20 stundām , vvv teica:

Ir tagad HP Prime, izlaists 2013. gadā, pēc hardware parametriem pārspēj TI Nspire CX CAS

Paldies, šito HP nebiju pamanījis.

Vai pārspēj - nu, CPU tā ka jā (bet tāpat antīks), ROM vairāk (256MB vs 100MB), RAM mazāk (32MB vs 64MB), displejs tāds pats.

 

pirms 20 stundām , jozhix teica:

 Wabbitemu

Paldies, paskatījos - ir tomēr šādas tādas nesliktas lietotnes, konkrēti šī neuzrunā, bet ar Graphlock paspēlēšos.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 25 minūtēm , 138 teica:

šito HP nebiju pamanījis

Priekš androīda ir oficiālais emulators. Pilnā versija par maksu, bezmaksas versija ar apgraizītu funkcionalitāti.

Arī uz datora var uzinstalēt HP Prime virtuālo kalkulatoru, bezmaksas. Iekopē pārlūkā adresi ftp://ftp.hp.com/pub/calculators/Prime/ tur HP Prime oficiālais softs.


Es savulaik to virtuālo kalkulatoru uz datora turēju, paspēlējos.

Link to comment
Share on other sites

Tikko apskatījos. Ir arī MS Veikalā tādi paši emulatori kā priekš androīda. https://www.microsoft.com/lv-lv/search/result.aspx?q=hp+prime&search=

Uz lūmijas vai Windows planšetes...

Datora versija laba. Darbojas pilnvērtīgi no klaviatūras, neatceros, kuri, bet daži latviešu burti nebija atbalstīti, nezinu, kā pēc pēdējiem apdeitiem, varbūt tagad visi ir, sākumā nebija.

Cik par pašu kalkulatoru lasīts, esot ļoti ātrs. Iekabina visiem konkurentiem šajā ziņā. Ne pārāk sen iznāca Casio ClassPad II (FX-CP400), baigais zvērs, tikai esot stipri lēns, salīdzinot ar TI vai HP flagmaņiem. Casio ClassPad savulaik apguvu, patika, pārstāja darboties man tas, it kā no vecuma. Tādā ziņā veco laiku kalkulatoru modeļi krietni pārāki - darbojas daudzus gadus. Par klasiskajiem HP kalkulatoriem jo īpaši tādā nozīmē var izteikties.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 23 minūtēm , vvv teica:

baigais zvērs, tikai esot stipri lēns

mhm :unsure:

Citēt

Available RAM/Flash ROM memory: 500kB/5,5 MB + 24MB

Citēt

the fx-CP400 SH7305 processor runs at 116 MHz

Nu tikvien ka lielāks displejs :good:

 

Bet maksā viņš internetos apmēram tāpat kā Nspire CX CAS, tobiš dārgāks par HP Prime.

Un AAA bačas, fuj.

Link to comment
Share on other sites

 ClassPadam matemātika spēcīga iekšā. Vairākas lietas ir, kas citiem nav. Es vairs nefanoju par tāda veida kalkulatoru, nemaz negribu jauno krāsaino versiju. Ir jau forši lielais ekrāns, bet gandrīz viss tam darbināms caur ekrānu ar irbulīti, kā tāds plaukstdators, nevis kārtīgs pogu kalkulators. Toreiz, kad parādījās pirmais modelis, daudziem patika, bet daudzi to pat pie kalkulatoriem negribēja pieskaitīt. Kaut ClassPadam fanu pietiek, kad man vēl darbojās, diezgan daudz internetā par to varēja atrast, forumos apsprieda, programmas visādas bija daudz...

 Par AAA beterijām tā nesaki. Piemēram, tam pašam HP Prime ražotājs nepiedāvā maiņai akumulatoru nopirkt, akumulators, līdzīgi kā mobilajiem telefoniem, nokalpos pēc dažiem gadiem, un ko, jāpērk jauns kalkulators vietā... Bet AAA baterijas būs pieejamas vienmēr.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , vvv teica:

HP Prime ražotājs nepiedāvā maiņai akumulatoru nopirkt

Cūkas!

Teksasas instrumenti nspairam gan piedāvā, un aķis ir jūzerrepleisabls.

Bet cik intensīvi kalkulators būtu jālieto, lai nobeigtu aķi, uhh, nu man pat grūti iedomāties. Cik ta viņš patērē, nav jau telefons.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 38 minūtēm , 138 teica:

Bet cik intensīvi kalkulators būtu jālieto, lai nobeigtu aķi, uhh, nu man pat grūti iedomāties. Cik ta viņš patērē, nav jau telefons.

Tā jau ir. Gan jau iet tāds akumulators daudz ilgāk kā telefonu akumulatori. Un tas Prime akumulators ir savietojams ar telefonu akumulatoriem, tik stāsts par to, ka tie telefoni, kas tagad, ņemot vērā, kādos straujos tempos notiek attīstība mobilo telefonu pasaulē, pēc dažiem gadiem vairs nebūs, nebūs arī tādi akumulatori pārdošanā vairs... Kalkulatoru tirgū viss notiek daudz lēnāk, nemaina ļaudis tos kalkulatorus tā kā telefonus - ik pēc pāris gadiem, un vajag jaunu... Tas pats TI 89 Titanium, no 2005. gada, bet joprojām aktuālais modelis, starp flagmaņiem. Es tos TI tik labi nepārzinu, bet mana saprašana - Titanium ir tāds pro modelis, Nspire - stipri pielāgots izglītības vajadzībām. Tendences tādas, ka nepieciešamība pēc jaudīgiem kalkulatoriem mazinās, viena lieta - var lietot datorus ar reķināšanas programmām, otrs - tagadējos telefonos var instalēt kalkulatoru emulatoru, kādu tik vēlies, un griezīsies viņš simtreiz ātrāk. Tik cik studentiem, skolniekiem tos vajadzēs, vienmēr vajadzēs, jo nez vai kādreiz ļaus eksāmenos lietot datorus, planšetes, telefonus...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...