Jump to content

Skursteņslauķis


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

alusbundza

man ir schidel skurstenis, un 7 gados tikai 1x bija jālien uz jumta, kad bija aizaudzis pats gals - 10 cm platumā, tad arī vēl bija jumtiņš, un dēļ viņa man tagad jumts ir notecējis .....,

uzliku konusa veida galu, un ventilācijas lūkai izeja sānā,

skursteņa kāju tīru 2x sezonā, un sodrēji ir sausi, un forši ar spoguli varu pa apakšējām durtiņām apskatīties skursteņa tīrību,

kurinu ar malku

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , Mezavecis teica:

Domā par šādu te lūku?  

Jā, bet tāda principā derētu tikai pie tukšas jumta telpas. Tev tur, laikam arī kāda jumta istaba gan jau?

Vienīgi, ka kaut kas gatavs var nederēt, loģiski, vajadzēs kādu, kurš uztaisa tieši tai vietai. Var jau arī piezāgēt loksnes, bet tas būtu bijis vislabāk, liekot jau pašu jumtu (pēc kaujas jau visi gudri :) )

Ja tā jumta telpa izbūvēta, es, laikam, taisītu pastāvīgu trepīti uz jumta, un tad kādu pieslienamu no zemes, lai līdz tai jumta trepei tiktu. Man, ar visu jumta lūku, bija kaut kāda uz jumta, kas tur pārdesmit gadus stāvējusi, no koka, bija vēl lietojama.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, ju teica:

taisītu pastāvīgu trepīti uz jumta

Vispār ir nopērkamas gatavas jumta kāpnes. Stacionāri uzmontējamas uz jumta. Iespējams nokalpos ilgāk par pašu jumta segumu. Nezinu vai ir speciālas jumta kāpnes konkrētam jumta segumam. Daudziem jumtu segumiem ir piedāvājumā arī jumta kāpnes. Jāpameklē internetā. Varbūt ir tādas universālās.

Link to comment
Share on other sites

Biju šovakar uzlīdis uz bēniņiem un lūku izbūvēt pie skursteņa nav iespējami, jo kāds pārcenties ar nesošām konstrukcijām un dēļi ar brusām salikti tā, ka es kārnais cilvēks tur izlīst cauri nevaru vai ar lielām grūtībām. Tad jumts jāpārbūvē vai lūka jāizbūvē kādus 2m no skursteņa, kas nav ērti un estētiski. Pie reizes izčamdīju, kur pazūd sildums jumta istabās - izrādās vates gabali vienkārši spraugās samesti un tikpat labi viņi tur varēja arī nebūt. Jāmeklē kantoris, kas var visu piepūst ar vati kārtīgi, jo ar roku nevar neko tur izdarīt nenoņemot jumtu.

 

Stacionāri nopērkamās kāpnes ir vai nu alumīnija par alumīja cenu. Parastās metāla parasti speciāli izgatavo dakstiņiem, skārda jumtiem, bet šīferam neesmu atradis. Varbūt tikai kā specpasūtījums. Garums jau nav nekāds lielais - vajadzīgi -7-8m.  Būs tuvākās dienās uz bodi jāsapērk materiāli un jāuztaisa kāds fiksais variants.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Monier ir gatavs risinājums dakstiņiem, gan jau var pielikt bezasbestniekam:

http://www.monier.lv/jumta-materiali/jumta-aksesuari/drosibas-elementi.html

 

Ruukki arī ir jumta drošības produktos  PDF katalogā, gan var sakombinēt kaut ko

http://www.ruukki.com/lva/jumti/jumta-materiali/jumta-drosibas-produkti

 

 

 

Labots - kaads
Link to comment
Share on other sites

Tātad epopeja ar skursteni noslēdzās. Jumtu izvēlējos nečakarēt un lūku taisīšu tikai kopā ar jaunu jumta segumu. Tā vietā nopirku alumīnija kāpnes vajadzīgā garumā un nedaudz uzlaboju, lai varētu aizķertiies aiz jumta čukura. Koka kāpnes būtu lētāk, bet alumīnija kāpnes saimnīcībā dos ilgtermiņā lielāku labumu, jo šad tad vajag kaut kur uzkāpt, pielabot, bet ar esošām 5m daudz kur pa īsu. Piēmēram, otrā mājas pusē pat vēja kastēm var tikt klāt.

 

No skursteņa izgrābu kādus 7l izdedžu, tā kādu laiku būs miers.

 

IMG_20170916_123253.jpg

IMG_20170916_123529.jpg

IMG_20170916_123535.jpg

IMG_20170916_132043.jpg

  • Patīk 1
  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Pie nākamās kāpšanas būs nedaudz leņķis jāpalielina, jo pirms tam īsti izmērīt nebija iespējas. Vēl jānotin trepes gals ar kādu izolāciju, jo berž nost krāsojumu metālam (kā to bildē var redzēt). 

 

Ar tīrīšanu tik gludi negāja, jo ar oriģinālo atsvaru birste negāja lejā un iesprūda vietās, kur biezāka nosēdumu kārta. Nācās uzmeistarot papildus svaru no tā kas mājās bija - bruģa ķieģelim izurbu caurumu un piekāru papildus. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Mezavecis

Runājot par skursteņa aizdiršanu, tagad cīnos ar savu Grandeg apkures katlu, jo pastiprināti veidojas darva. Skursteni iztīrīju, bet īpaši labāk nekļuva un darva sāka veidoties līkumā pirms skursteņa un gandrīz aizkakāja katla ribas  un putra krājās katlā, kamēr slimojos. Nosiltināju pilnībā trubu un tagad skurstenis sauss, bet katls turpina krāt mēslus un nespēj pašattīrīties pie pilnas jaudas. Visur raksta, ka darvas veidošanās tikai un vienīgi saistīta ar nepietiekamu gaisa plūsmu. 

 

Šodien būs jāizjauc katla gaisa padeves mehānisms, jo aizdomas, ka kaut kas noticis ar ventilatoru (lāpstiņas izbeigušās, aizsērējis utt.). Kādreiz katls pilnīgi rūca kuroties, bet tagad knapi liesmu spēj uzkurināt pie pilnas jaudas. 

 

P. S. Pirmos 4 lietošanas gadus darva vispār nebija katlā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tātad atjaucu katlu. Bija gan ar putekļiem piebiris un ar kompresoru izpūtu visu, ķēdes saeļļoju. Vēl nedaudz uzgriezu lielāku gaisa plūsmu, jo ventilators noregulēts uz kaut kādiem 10% atvēruma. Uz pilnu jaudu 70W ventilators gan pūš tā, ka liesma skurstenī un varētu attsaukties uz efektivitāti. Redzēs, vai darva būs mazāka.

 

Apkure-2017.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...