Jump to content

Par dzīvi Latvijā, par šo forumu, un kaut ko no tā..... .

alusbundza
 Share

Recommended Posts

Ar izņēmumiem protams, bet par tiem strādniekiem visskaļāk parasti kliedz tie, kam šis darbs pienāktos un paši bijuši Īrijas zemeņu vagā 

Gestapo

Nu neko, viņi te būs un ar to jārēķinās, bet ir arī labā ziņa, tā kā esam reversais Eiropas līderis, tad jo sliktāk mums ies, jo salīdzinoši mazāk mums viņu būs attiecībā pret daudzumu citās Eiropas valstīs :sarkasms:

• Patīk 1
  • Haha 1

Jurkins

"Esmu lauzis iepriekšējo ministru noslēgtos Iekšlietu ministrijas sadarbības memorandus ar biedrībām "Gribu palīdzēt bēgļiem" un "Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls"."... tā Jānis Dombrava...:jump: WTF!!!? Pļa, to Kozlovski <cenzēts>. Bet nu... var jau būs, ka nezināja. Mēles melš, ka kodējs esot. Šķiet, ka zemāk jau vairs nav, kur krist... eh, pesimisti! Ir! 

Šodien vedu kaimiņieni uz veikalu, simpātisks skuķis zem 40. Rīt ar draudzeni braukšot uz zvejnieksvētkiem Rojā, paplašinājām tēmu, saku, es kādu laiku padzīvoju Engurē, tad nu ir būts uz svētkiem arī Mērsragā un Kolkā. Jautājums atsēdināja: vai tad Kolkā arī ir jūrmala?....

• Haha 1

1 stundu atpakaļ, Jurkins teica:

“Esmu lauzis iepriekšējo ministru noslēgtos Iekšlietu ministrijas sadarbības memorandus”

Lamaķ ņe stroiķ! 👷🏽‍♂️

Jurkins

Sieva ir lietas kursā, ka Tu rīt ar divām čiksām mauc uz Roju? Jeb Tu vēl divas dienas nebūsi no veikala atpakaļ. Rindas... suka... kā krievijā pie zapravkām.

• Haha 1

Nē, sieva rit kāpj nost no kuģa, jābrauc pakaļ. Es vairāk par to ģeogrāfiju, starp Lapmežciemu un Enguri esot arī tāds Zvejniekciems :D Kolkā ir tikai rags un skatu tornis.

Jurkins

Nu tak var piezvanīt, ka kuģis mīnēts, lai aizkavē uz divām dienām.

• Haha 1

raiviic
Pirms 12 minūtēm , aoma teica:

Kolkā ir tikai rags

Nu no raga tur gandrīz nekas vairs nav palicis, biju pirms pāris nedēļām,viss jūrā, bāka redzama pie paša apvāršņa.

DSC00678.thumb.jpg.ccd9df0bb26b17a2b679da771825ddf6.jpg

Toties no krasta var iekāpt tieši jūrā :biggrin:.

DSC00670.thumb.jpg.da067d5d7921ba888ac6e6701b95bbc9.jpg

Bēdīgs skats uz visu, vēl nesen tie akmeņi bija daļa no pludmales.

DSC00676.thumb.jpg.704fc61467c05286c916853faacc6781.jpg

Edited by raiviic
  • Bēdīgs 1

Jurkins
Pirms 2 minūtēm , raiviic teica:

Bēdīgs skats

Pļ;a, globālā sasilšana, Antarktīda kūst, mēs visi mirsim... āāāāāāā...:jump:

1 stundu atpakaļ, Jurkins teica:

Antarktīda kūst, mēs visi mirsim...

Man jau sen bij aizdomas ka Tev rados kāds pingvīns, bet nav tik traki, nesatraucies... ;)

Jurkins
Pirms 3 minūtēm , Racer teica:

nesatraucies

Es ne par sevi. Man rados pingvīns 🤣, izpeldēsim. Ir tak ledusskapis galu galā.

pirms 21 stundām , Zin... teica:

Ar izņēmumiem protams, bet par tiem strādniekiem visskaļāk parasti kliedz tie, kam šis darbs pienāktos un paši bijuši Īrijas zemeņu vagā 

Nu, jā, Īrijas strādnieki jau kliedz, ka maz maksā, un tas ir vēl viens iemesls, kāpēc negrib tur strādāt.

pirms 21 stundām , Gestapo teica:

Nu neko, viņi te būs un ar to jārēķinās, bet ir arī labā ziņa, tā kā esam reversais Eiropas līderis, tad jo sliktāk mums ies, jo salīdzinoši mazāk mums viņu būs attiecībā pret daudzumu citās Eiropas valstīs :sarkasms:

Viens iemesls ir tas, ka pie mums ir vēsāks un mazāk iespēju salīdzinājumā ar lielajām valstīm.

10.07.2026. , 14:41, rooyar teica:

Tas jau bija gaidāms stresains darbs, un nekurienes vidū reti kurš gribēs strādāt to darbu.

Hvz kas tur stresains, bet tas nav pastāvīgs darbs. Kurš normāls pametīs esošo darbu fabrikā, lai lasītu zemenes un ko tādu, mēnešus divus vai trīs? Palika vietējais bez darba? Ir risks pazaudēt pabalstu, katrā ziņā čakars garantēts. Ukraiņi tak arī tur nestrādā, bet indieši, bez iespējas te nobāzēties uz palikšanu, max 6 mēn un ir jāizbrauc, Rīgā studējošie vai:

Sezonas darbiniekiem tiek izsniegta ilgtermiņa vīza uz laiku līdz 6 mēnešiem 12 mēnešu periodā.

Es šogad apēdu kādas sešas, bet pats savā dārzā lasīju. Tā kā man labas attiecības ar kaimiņu sīčiem, pajautāju - zemenes gribat? problēma atrisināta. /pats neesmu baigais fans/ :D 

• Patīk 1
  • Haha 3

Jurkins

Es esmu sapratis vienu - mazdāŗziņā audzēt zemenes ir ekstrēms BDSM novirziens. Aproksimējot - darīt to mērogos ir vēl ekstrēmāk. Bet nē... gadu no gada viņi to dara un žēlojas, ka nav kas viņiem palīdz. Apmēram tāpat kā mana sievasmāte - neviens viņai nenākot palīgā apstrādāt viņas 1800 m² mazdārziņu :jump:.

Pļaķ, nu neaudzējiet Latvijā zemenes!!!

Edited by Jurkins

A man patīk, ka man i. 0,4ha nopļaut nav ilgi, tāpat siltumnīcā savi tomāti un gurķīši, neatceros, ka ka kādreiz būtu pircis veikalā... Ja nav sezona, nav obligāti produkti. Priekš tam ir pagrabs ar konservējumiem.

• Patīk 2

Pirms 7 minūtēm , Jurkins teica:

mana sievasmāte - neviens viņai nenākot palīgā apstrādāt viņas 1800 m² mazdārziņu

Jā, tāpat bija ar manu mammu kādreiz. Sievietes jau nekādi nesaprot, ka hobijs ir tāda lieta, ko tu vari paveikt tikai pati vien un savam priekam.😏 Bračkam tāpat sieva ar visādām līdzīgām muļķībām lika nodarboties.😒

Pirms 4 minūtēm , aoma teica:

0,4ha nopļaut nav ilgi,

Kā es kādreiz rakstīju: Būtu 4ha, tad dzīvei daudz lielāka jēga būtu.😃

• Patīk 2
  • Atbalstu 1

Pirms 31 minūtēm , Jurkins teica:

Bet nē... gadu no gada viņi to dara un žēlojas, ka nav kas viņiem palīdz.

Kad vāca graudus ar sirpi arī gan jau par šo žēlojās. Tak audzēja jau tāpat, i nekas.

Pirms 34 minūtēm , Jurkins teica:

Nav jau strausu audzēšana, zemenes audzē no neatminamiem laikiem, tak pie zīlnieces neej, ja jau nozare pastāv, tad skaidrs ka ar peļņu. Žēlojas, bet parādi kurš tad nežēlojas, viens par strādniekiem, cits par minerālmēsliem, degvielu, cits par lietu un puvi, citam par sausu. Nepārtraukti pilnīgi visi žēlojas. Un ko tad audzēt ja zemes 100ha zemes un 300 000€ kombainam?

inteens
Pirms 38 minūtēm , jacobs teica:

hobijs ir tāda lieta

Ar ko var ņemties, ja pietiek laika. Es gadus 10 atpakaļ zāli ap māju pļāvu ar rokas izkapti, arī hobijs.

Pirms 6 minūtēm , hehe teica:

graudus ar sirpi

tas ir krievu piegājiens, latviešiem ir vienroku izkapts.

Fotoattēlā varētu būt ādas izstrādājums ar seglu šuvi

Edited by inteens
  • Patīk 2

Jurkins
Pirms 51 minūtēm , hehe teica:

Kad vāca graudus ar sirpi arī gan jau par šo žēlojās.

Vangoju, ka toreiz nebija iespējas īpaši darīt kaut ko citu , nopelnīt naudu un nopirkt graudus no kāda, kam tas sanāca labāk, nav svarīgi kādu (klimata piemēram) iemeslu dēļ. 

Par spīti vajag darīt TO šūpuļtīklā un stāvus.

Pisec, irsā ir... es jau sāku runāt kā efektīvais.

Edited by Jurkins

Jurkins

Es, piemēram, regulāri pie vietējā zemnieka pērku rapšu eļļu, kura ir dārgāka kā lidlā, bet manējās saimnieces citu eļļu redzēt vairs negrib. Bet vietējās zemenes nav ne saldākas ne garšīgākas visbiežāk un pie tam krietni dārgākas.

optimuss
pirms 2 stundām , Jurkins teica:

Tā jau vispār bija super prognozējama problēma, ka nebūs, kas lasīs tās zemenes "pa lēto". Ar nelielu 10-20 gadu nobīdi mums ir tā pati problēma, kas visādās Īrijās un UK - vietējie tak neies strādāt fiziski smagu darbu par kapeikām, ar nenoteiktu darba grafiku, un pāris mēnešus gadā.
Bet vietējiem piznesmeņiem jau gribas veidot plānus ar hektāriem un izfantazēto peļņu, jo pašiem tak tas melnais darbs nebūs jādara. Bet nu ir attapušies realitātē, ka loxi paliek arvien mazāk. Citās nozarēs tas atklāsmes brīdis pienāca ātrāk (piemēram, ka nav vairs lētais darbaspēks, kas šķiros kartupeļus par 5eur dienā). Visām lauksamniecības nozarēm, kas ļoti paļaujas uz lēto fizisko darbaspēku, jau vai nu ir pzdc, vai arī drīz to sapratīs.

• Patīk 2
  • Atbalstu 1

Pirms 36 minūtēm , Jurkins teica:

vietējās zemenes nav ne saldākas ne garšīgākas

Poļu varbūt nav daudz citādākas. Teikt, ka mūsējās garšīgākas - varbūt tiešām placebo. Bet pagaršoju tirgū grieķu, tās bija 2x lētākas par poļu - tur nebija ne smakas no zemenēm, tīra plastmasa.

Pirms 6 minūtēm , optimuss teica:

Bet nu ir attapušies realitātē, ka loxi paliek arvien mazāk.

Bet vai ir attapušies, ka viņus varētu nodarbināt produktīvāk?

28.05.2026. , 19:58, oxygen teica:

kā , laikam ''latviešu vergi'' lasija tās pašas zemenes vai nu Nīderlandē vai kaut kur citur , rietumos. Speciāla parikts ko velk traktors. Tai iekārtai jumts kas aizsargā no saules, cilvēks guļus uz vēdera uz mīksta paklāja un lasa kamēr traktors lēnam velk to parikti ar daudziem lasītājiem pa zemeņu vagām. Pie mums... saule cepina muguru, lasītājs līku muguru lasa un pie reizes velk uz priekšu kastīti ar zemenēm. Nu jautājums- kāpēc ''slinkie '' latvieši negrib lasīt tās zemenes pie mums bet pelnās ārzemēs? 

AndrisBB
Pirms 29 minūtēm , 138 teica:

tur nebija ne smakas no zemenēm, tīra plastmasa.

Jo tālāk jāved, jo zaļākas jānovāc. Jo zaļākas novāc, jo mazāk cukura.

Kā ārī šķirnes, kas var izturēt supermārketu plauktus un pircējus.

Edited by AndrisBB
  • Patīk 2

Njaa, audzejam zemenes Latvijā - blje, nav ekonomiski izdevīgi, lohi to dara

Neaudzējam - blje, lohi, kādēļ pērkam kaut kādas poļu zemenes, paši nejēdzam?

Bet nu izskatās, ka beidzot esam Eiropā, ar reālām Eiropas problēmām

• Patīk 1
  • Haha 1

1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica:

šķirnes, kas var izturēt supermārketu plauktus

Un loģistiku. Tas pats arī ar āboliem, tomātiem utjpr. Visi tie nesalaužamie ne pēc kā negaršo. Nē, āboli varbūt izņēmums, royal gala pārsteidzošā kārtā puslīdz garšo pēc ābola. Vaska gan virsū vairāk nekā cirkuļa premium mazgāšanā.

optimuss
pirms 1 stundas , 138 teica:

Bet vai ir attapušies, ka viņus varētu nodarbināt produktīvāk?

Nemāku teikt. Manā ģimenē jau laicīgi tika izvēlēts cits virziens, kur pietiek ar pāris cilvēkiem (graudi ar modernu tehniku, blabla). Ļoti labi redzu apkārtējo zemnieku biznesu problēmas, kas ir darbaroku diezgan ietilpīgas, vairāki jau ir atteikušies gan no zemeņu audzēšanas, gan citiem līdzīgiem formātiem.

• Patīk 2

Pirms 36 minūtēm , optimuss teica:

Manā ģimenē jau laicīgi tika izvēlēts cits virziens, kur pietiek ar pāris cilvēkiem (graudi ar modernu tehniku, blabla)

Cik ha un kāda ir peļņa uz ha? Ja zemes ir tik cik ir un nav tā kombaina kurš ir pareizais virziens?

Minimāla alga un tās palielināšanas lēnums ir problēmas pamatcēlonis. Pie mums nogaida, kad jau ir tirsā un darbaspēks notinies un tad ceļ minimālo. Lai gan ļoti laicīgi var prognozēt, kad starpība sasniedz kritisko. Kāpēc visās kaimiņvalstis tā alga ir lielāka? 

• Patīk 1

Tuubijs

Pirkt lv zemenes, kad viņas maksā 15€ pa kg kamēr blakus poļu ir pa 7€, ir stulbuma kaungals. Garša tādi pati, cena vienk smieklīga. Es neesmu pret latviešu produkciju, esmu tikai par, bet hej, ja Tu par to zemeni prasi 2x reiz vairāk nekā mazumtirgotājs par otru zemeni, kur iekšā ir visa loģistika vel, un garšo tieši tāpat, tad ejiet ar savām bāliņu zemenēm gudri stāstīt! Par poļu āboliem, nezinu cik jaudīgi ir lv viņi, poļu bodēs uk bij daudz maz ok, bet braucot reisā pa Eu, tad mājupceļā pērku ābolus pa taisno no pana, 2. bānis 276 km, pa 40 zloti iedos “kartupeļu maisu” ar āboliem, lieliem un sulīgiem. Pat es, kurš īsti ābolus neēdu, panu ābolus griežu iekšā, ka šņakst vien.

Ā un sveiciens no miskastes Lampa, vietas, kur visas Tavas ekspektācijas kļūst par realitāti #lovīte

IMG_9131.png

Edited by Tuubijs

Acīmredzot neesi ēdis savējās, ēdu tikai tad, kad pa īstam gatavas, un nē, netirgoju, audzēju saldas šķirnes savām garšas kārpiņām.

• Patīk 1

AndrisBB

Pēc idejas jau vislabākās/saldākās zemenes izaugot tur, kur ir vēsas naktis un garas saulainas dienas.

Dīvainā kārtā tā esot Polija un pat reizēm Īrija/Skotija. Bet var jau būt ka veiksmīgs mārketings.

Tas ka pārvadāšanai/tirgošanai nonāk ne tās labākās, tas jau cits stāsts.

Edited by AndrisBB
  • Patīk 2

AndrisBB

Drīzāk jājautā cik sūdīgi un neefektīvi ir tie audzētāji, ka jātirgo tās vietējās pa 2x lielāku cenu kā to var izdarīt poļi ar visu atvešanu un izplatīšanu.

pirms 2 stundām , e = d teica:

Minimāla alga un tās palielināšanas lēnums ir problēmas pamatcēlonis.

Un kā tas palīdzētu lasītājiem kas pelna no ražīguma, salasītā? Protams, var jau ar likumu noteikt 2000€, pusLatvija pieteiksies, naivie domā nu tik būs, nu tik rausies, a nekas nebūs, cilvēki nāks uz darbu lai vagās izgulētos. Par 2000€ būs ok. :D Deputātiem nekas īpaši nemainās, bet patreiz esošie minimālās algas saņēmēji vienkārši paliek bez darba tā ka vispār bez +ieskrienas inflācija un cenas kāpj. Neviens jau neturēs darbiniekus kuri rada zaudējumus. Valstij gan būs jātur, un vēl ne viens vien miljards jāaizņemas, lai solītos 2000€ nodrošinātu pirms šāds namiņš sagrūst pilnībā.

AndrisBB
Pirms 19 minūtēm , hehe teica:

Un kā tas palīdzētu lasītājiem kas pelna no ražīguma, salasītā?

Vai tas vispār ir likumīgi? Mazāk jau par minimālo tak nevar maksāt tāpat, lai vai cik salasītu.

Ja tur atkal sāk gudroties ar visādiem pašnodarbinātajiem, speciāliem kontraktiem utt, tad jau ganjau var. (nu vai vecās labās aploksnes)

Edited by AndrisBB

Share

• Create New...