Jurkins Posted Saturday at 06:42 PM Share Posted Saturday at 06:42 PM Pirms 9 minūtēm , AndrisBB teica: Un kāda nu tad diženā matemātika programmēšanā? Vainīgs. Galvenais empātija un mīlēt palestīniešus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Saturday at 06:45 PM Share Posted Saturday at 06:45 PM Ja teiktu loģika, tad būtu saprotams. Bet to var trenēt dažādos veidos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Saturday at 06:50 PM Share Posted Saturday at 06:50 PM Just now, AndrisBB teica: Bet to var trenēt dažādos veidos. Mīlot palestīniešus, piemēram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Posted Saturday at 06:54 PM Share Posted Saturday at 06:54 PM Pirms 26 minūtēm , AndrisBB teica: Un kāda nu tad diženā matemātika programmēšanā? Saskaitīt un atņemt? Tu darbojies ar embedded programmatūru - vari bez diferenciālvienādojumu izmantošanas kalmana filtrus sarpast? Vai furjē transformāciju ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Saturday at 06:55 PM Share Posted Saturday at 06:55 PM (edited) Jā, to var redzēt, tev jau bez palestīniešiem nekas cits vairs neeksistē, ka pat teikumu nevar uzrakstīt tos nepieminot. Pirms 3 minūtēm , zeds teica: Tu darbojies ar embedded programmatūru - vari bez diferenciālvienādojumu izmantošanas kalmana filtrus sarpast? Vai furjē transformāciju ? Reizēm jau vajag iedziļināties arī kalmana filtros, pat visai nesen. Bet tas 0,01% no darba un to ko vajag, tāpat jau nekad neatceries, nākas visu mācīties no jauna. Vieglāk uzprasīt matemātiķiem, tiem ar maizei jāpelna 😂 un tāpat bez viņiem neiztikt (ja strādā pie kautkā nopietna) Edited Saturday at 06:58 PM by AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Posted Saturday at 06:57 PM Share Posted Saturday at 06:57 PM Pirms 29 minūtēm , AndrisBB teica: diženā matemātika programmēšanā Trigonometrija jau nu noteikti jāsaprot, kolīdz kaut kas notiek 3 dimensijās. Bet vairāk palīdz saprast integrāļus, atvasināšanu tīri domāšanai. Man reāli palīdzēja zināt, ka atvasinot ātrumu dabū paātrinājumu, lai taisītu finansu modeļus excelī savulaik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivix95 Posted Saturday at 06:58 PM Share Posted Saturday at 06:58 PM (edited) Tas vairāk saistīts ar matemātiķiem un fiziķiem, kas pārprofilējās uz informātiku un tad nu turpināja IFus ar kvadrātvienādojumiem mācīt. Nav man nekas pret, bet parasti tālāk par tiem kvadrātvienādojumiem arī netiek. No šodienas skatu punkta tie tādi programmēšanas elementi vien bija. Pliks micro:bit var daaaudz vairāk iemācīt un ierosināt to interesi daudz vairāk. Edited Saturday at 07:00 PM by raivix95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Saturday at 06:59 PM Share Posted Saturday at 06:59 PM Pirms 1 minūtes , versatile teica: Trigonometrija jau nu noteikti jāsaprot, kolīdz kaut kas notiek 3 dimensijās. Un es jau saku, kāda tur dizēā matemātika? Trigonometrija, tas jau kautkas ko pamatskolā laikam mācās. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Saturday at 07:06 PM Share Posted Saturday at 07:06 PM (edited) Īstenībā atceros kapēc es uz to Kalmana filtru skatijos. Nejau tapēc ka programmētājiem viņu baigi vajag, bet review'ot ko tur matemātiķi sarakstījuši. Viņiem ir talants rakstīt nelietojamu kodu 😂 kas neatbilst nekādai struktūrai un standartiem. Nezinu kas pat ir slikāk, kad matemātiķi vai elektroniķi ķeras pie koda rakstīšanas. Abiem ir interesants skatījums uz lietām. Edited Saturday at 07:07 PM by AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Saturday at 07:12 PM Share Posted Saturday at 07:12 PM (edited) Pirms 11 minūtēm , AndrisBB teica: ja strādā pie kautkā nopietna Andris šeit ir radījis iespaidu, ka visu laiku strādā pie kaut kā nopietna.Un viņam matemātika pie pakaļas, nafig vispār vajadzēja to sūdu mācīties. Edited Saturday at 07:12 PM by Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Saturday at 07:19 PM Share Posted Saturday at 07:19 PM Nu un tad to saki ka programmētājiem kāds prasa risināt Kalmana filtrus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Posted Saturday at 07:29 PM Share Posted Saturday at 07:29 PM Pirms 27 minūtēm , AndrisBB teica: mācās Es teicu jāsaprot, nevis jāmāk. Daudziem trigonometrija vispār netiek mācīta kontekstā ar ģometriju - māca algebrā un miers. Vienības riņķi nezīmē, neskaidro. Un tad brīnās, ka nepatīk trigonometrija. Tāpat ar integrēšanu un atvasināšanu. Burvīgas lietas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Saturday at 07:36 PM Share Posted Saturday at 07:36 PM Viss ir burvīgi, tik cik bieži ikdienas programmētājam pienāk brīdis kad vinav vajag kautko integrēt vai atvasināt? Gandrīz nekad? Un ja tam 1% tāds pienāk, tad cik no tā visa atceras? Domā kāds kauko atcerās no augstskolas vai pat vidusskolas matemātikas pēc 10 gadiem? Vai es kautko atveros no integrētšanas? Tak nē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Saturday at 07:45 PM Share Posted Saturday at 07:45 PM pirms 3 stundām , Zin... teica: Lai izstaigā kaut visus pulciņus un pats sapratīs ko grib. Aha, viņam jau nebūs iebildumu nedēļā pa 20 stundām pavadīt mašīnā, braukājot uz tiem pulciņiem Nav jau to pulciņu nemaz tik daudz vietējā miestā. pirms 3 stundām , AndrisBB teica: Interesanta ir tendence mēģināt 'iebarot' programmēšanu, tranzistorus utt. Varbūt var piedāvāt un ja interesēs, tad pats atradīs informāciju un pielāgosies savam līmenim. Vaitad internetā trūks labu resursu, kur atrast (ja grib). Nav jau tā, ka mēģinu kaut ko nepamatoti iebarot. Par programmēšanu pats interesējās, bibliotēkā kaut kādu grāmatu bērniem/iesācējiem ņēma, izgāja tai cauri. Pats arī dīca, ka grib kaut kādas tās nodarbības (e-klasē reklāmas redzēja), bet ne jau scratch (noiets etaps), bet kaut ko jēdzīgāku (a tur vecums par mazu). Tranzistori - jā, mēģinu iebarot. A ko darīt, ja bērns ieņēmis galvā, ka bez jelkādām zināšanām nu tik ņems un pārtaisīs kaut kādu dzelzi, pielāgos savām vajadzībām? Teicu, ka lai vispirms iemācās kaut kādus pamatu pamatus. Nu neko, tagad acis mirdz par tiem tranzistoriem. Tad jau redzēs, kur tas aizvedīs. Varbūt nākamais solis būs kaut kādi arduino, sensori un kas tur vēl (neorientējos). Internetā labu resursu varbūt arī netrūkt, bet neesam no tiem vecākiem, kas saviem bērniem ļauj 24/7 blenzt ekrānos. pirms 1 stundas , Jurkins teica: Varbūt kaut kādus koka darbus ar rokas instrumentiem 🤣. Kad elektrība beigsies, zināšanas un spējas būs nenovērtējamas. Abiem puikām uznāca vēlme uztaisīt koka moci, dīc, lai dodu viņiem motoru un akumulatorus, pārējo (tai skaitā motora ātruma regulatoru) paši sataisīs Saku šiem, lai vispirms uztaisa prototipu, kurš neizjūk pie pirmās bedres, tad varēs domāt par motoru un svina/litija aķiem. Nu neko, iedevu zāģi, skrūves un skrūvgriezi, tā nu šie tur dienām ilgi ņemās un kaut ko zāģē, skrūvē. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Saturday at 07:51 PM Share Posted Saturday at 07:51 PM (edited) Pirms 45 minūtēm , AndrisBB teica: Īstenībā atceros kapēc es uz to Kalmana filtru skatijos. Nejau tapēc ka programmētājiem viņu baigi vajag, bet review'ot ko tur matemātiķi sarakstījuši. Viņiem ir talants rakstīt nelietojamu kodu 😂 kas neatbilst nekādai struktūrai un standartiem. Mums vienā darbā matemātiķi kodu nerakstīja, bet tā vietā deva doķi, kurā bija formulas/soļi, ko programmētājiem jāpārvērš kodā. Kaut kādu kodu jau tie matemātiķi arī rakstīja, bet tīri priekš sevis, kā POC, ka tas, ko viņi izdomājuši/sarēķinājuši, dod vēlamo rezultātu. Forši bija tās formulas debuggot, kad kādā reizē tur patrāpījās kļūda un konkrētais matemātiķis bija aizbraucis ilgākā atvaļinājumā kaut kur stipri tālu Un pat sanāca! Pirms 57 minūtēm , AndrisBB teica: Bet tas 0,01% no darba un to ko vajag, tāpat jau nekad neatceries, nākas visu mācīties no jauna. No jauna iemācīties nereti ir krietni vieglāk nekā iemācīties ko jaunu. It īpaši, ja tajā pirmajā mācīšanās reizē ir nevis iekalts, bet izprasts. Edited Saturday at 07:51 PM by binary Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Saturday at 07:55 PM Share Posted Saturday at 07:55 PM (edited) Pa lielam mums ir bariņš ar matemātiķiem. Vieni kas tur vairāk strādā pie bildes apstrādes (tur visādi DSP filtri utt) un tad AI komanda, tad taisa modeļus, lai kautko atpazītu. Kautkādu kodu jau viņi raksta, nav jau tā ka tikai formulas. Bet tas viss pēctam kautkā jāintegrē pārējās sistēmā, tapēc jau vismaz tam kodam jābūt kā minimums lasāmam (kas lielākoties nav), par kautkādu koda ātrumu nemaz nerunājot. Tad viņiem vēl patīk rakstīt C++ kā Pitonu 😂 Edited Saturday at 07:58 PM by AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Saturday at 08:11 PM Share Posted Saturday at 08:11 PM LV jau patīk meklēt arī visādus cilvēkus orķestrus. Pirms kautkāda laika viens no paziņām prasija vai nevar viņiem izpalīdzēt ar Yocto, Linuxu utt. Kautkāda kārtējā dronu kompānija. Nu OK, vai man grūti, pat piedāvāja interviju. Intereses pēc jau var parunāt ar viņiem, varbūt piedāvā kautko interesantu. Tad nu meklē Embedded inženieri - Yocto, Linux, driveri un tāda figņa, diezgan standara lietas. Tad pa vidam pēkšņi uzpeld ka viņiem vajag arī strādāt pie DSP algoritmiem signāla apstrādei, sāk prasīt kautko rēķināt utt. Pilnīgi dažādas specialitātes, atkal sapin visu vienā. Brīnums ka vēl nemeklēja kādu, kas pie reizes viņiem tīklu uzturēs. Beigās kad pateicu cik par to gribu, tad kautkur pazuda, pilnīgi zaudēja interesi 😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Saturday at 08:12 PM Share Posted Saturday at 08:12 PM pirms 1 stundas , Jurkins teica: viņš nesaprata, ko tur vajag darīt - tev ir četras bildes... trīs ar kaut kādam ģeometriskām figūrām un ceturtā attiecīgi jāpapildina. Varbūt tavas prasības pret kandidātiem ir nesamērīgi augstas? Kādā amatā bija vakance? Varbūt nepieciešamo prasmju un spēju novērtēšanai pietiekams ir šāds tests? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Saturday at 08:36 PM Share Posted Saturday at 08:36 PM Pirms 18 minūtēm , 138 teica: pietiekams ir šāds tests? Pievarēji? Pirms 48 minūtēm , binary teica: Nu neko, iedevu zāģi, skrūves un skrūvgriezi, tā nu šie tur dienām ilgi ņemās un kaut ko zāģē, skrūvē. Super! 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Saturday at 08:44 PM Share Posted Saturday at 08:44 PM Es jau te augstāk rakstīju, ka pilnīgi iespējams, ka nekad dzīvē nebūs vajadzīgi atvasinājumi, bet mācīšanās rada neironu savienojumus. Var jau būt, ka ir daži ģeniāli brīnumbērni, kuriem tās neironu saites ir iedzimtas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Saturday at 09:50 PM Share Posted Saturday at 09:50 PM 1 stundu atpakaļ, Jurkins teica: Pievarēji? Man arī tie ar figūru zīmēšanu nesagādā grūtības, diemžēl mani neinteresē skaidu rūpniecība. Bet tiem, kurus interesē, varbūt tiešām pietiek ar šo? Nopietns jautājums. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Posted Saturday at 11:13 PM Share Posted Saturday at 11:13 PM pirms 5 stundām , Jurkins teica: Vot tīri joka pēc iedošu šiem IQ testu uz datora... Klau, atsūti man lūdzu kādu izklaides pēc - kaut kad baigi sen maksas pildīju, kaut kādu apmācību ietvaros, gribu zināt, vai esmu pa šiem gadiem pāri tiem 5 vai 10 % ticis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Sunday at 12:10 AM Share Posted Sunday at 12:10 AM Ja interesē tīri patternu atpazīšana, tad var pamēģināt https://www.mensa.org/mensa-iq-challenge/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Posted Sunday at 07:58 AM Share Posted Sunday at 07:58 AM Tādā gaterī jau šis tests drīzāk jāprasa, lai nepieņemtu pārāk gurdus darbā. Kā kādam iepriekšējām priekšniekam ir iznācis. Gatera darbiniekam jādomā kā ātrāk sazāģēt baļķus, nevis kāda būs krāsaino imigrantu pieauguma ietekme uz gatera produktivitāti pēc 19 gadiem, kad viņš ies pensijā. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Sunday at 08:20 AM Share Posted Sunday at 08:20 AM (edited) pirms 9 stundām , Racer teica: atsūti man lūdzu kādu izklaides pēc Nu kaut vai - https://iq-meter.com/ Protams, uztvert baigi nopietni nevajag, kā zināms, nets ir sūtu kaste pa lielam, bet es teikšu, ka neko. Tikai esi uzmanīgs, viņš ļauj izlaist jautājumus. Man šitā sanāca 4 pareizu atbilžu vietā 4 neatbildēti, jo nepamanīju, ka neesmu nospiedis "apstiprināt" un nospiedu "next", līdz ar to rezultāts 108 😁 tikai. Vienu reizi naturāli kļudījos, uzspiedu ne to un nospiedu next. Nu bet tas arī ir godīgi... pats vainīgs. Un nebiju pavisam skaidrā . Trakākais ir, ka devu vienam šo testu, viņš reāli redzot tās četras bildes, nesaprata, kas viņam jādara. edit: Principā ne tik svarīgs tas rezultāts, da kaut 50, bet, ja cilvēks saprot, kas jādara un dara, tas jau ir lieliski, nevis kā manis minētajā variantā. Pirms 29 minūtēm , e = d teica: Tādā gaterī jau šis tests drīzāk jāprasa, lai nepieņemtu pārāk gurdus darbā Lūk šis ir ārkārtīgi kaitīgs uzskats (īstenībā, gan jau biedrs tā nedomā, tikai haipu taisa). Piemēram mums meičas liek maisiņos iekurus. Viena tupa liek no rīta līdz vakaram, nopelna knapi minimālo. Otra atrod variantu, kādā ritmā ir jāstrādā skaldāmajam, kur un kā jāstāv tukšajiem maisiņiem, atnāk un paprasa man iesl/izsl pogas pārvietot par 40 cm tuvāk viņai un pielikt horizontāli un vēl visādas figņas, kā rezultātā alga ir ~2.5 reizes lielāka kā pirmajai... Un vispār tas gatera strādnieks baļķus zāģējot dod pienesumu ekonomikai. Savukārt ARNP bieži vien ne tikai noēd svešu pienesumu, bet ir kaitīgs. Edited Sunday at 08:34 AM by Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zin... Posted Sunday at 09:03 AM Share Posted Sunday at 09:03 AM Nu tad jau pakistānieši, kas strādās jūsu gaterī, būs labāki par ARNP. Pienesums ekonomikai Ja kas, lieliski nosauci un aprakstiji divus dažādus cilvēkus vienā un tajā pašā amatā un kādēļ viens visticamāk tālāk būs kaut kāds līnijas vecākais, vai nodaļas vadītājs, bet otrs joprojām skaliņus krāmēs maisā un sapņos, kad Ainārs atnesīs labāku dzīvi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Sunday at 09:03 AM Share Posted Sunday at 09:03 AM (edited) Nevis meiča gudra, bet gaters dumjš. Ja gaters būtu gudrs, tad sakārtotu tos maisus tā ka abas var sakrāmēt 2.5 reizes vairāk un abām maksātu minimālo 😂 Bet tākā cilvēkresursi lēti, tad var tos izniekot. Edited Sunday at 09:06 AM by AndrisBB 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Sunday at 09:38 AM Share Posted Sunday at 09:38 AM Īstais IQ tests ir vai tu te redzi četrstūrus vai apļus? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Sunday at 09:41 AM Share Posted Sunday at 09:41 AM Pirms 1 minūtes , AndrisBB teica: vai tu te redzi četrstūrus vai apļus? Es redzu melnbaltus 🏳️🌈 🫠 1 stundu atpakaļ, Jurkins teica: Otra atrod variantu, kādā ritmā ir jāstrādā skaldāmajam, kur un kā jāstāv tukšajiem maisiņiem, atnāk un paprasa man iesl/izsl pogas pārvietot par 40 cm tuvāk viņai un pielikt horizontāli un vēl visādas figņas, kā rezultātā alga ir ~2.5 reizes lielāka kā pirmajai... Apsveicami, man prieks par meičuku un par tevi ka pārliki viņai pogu ērtāk, bet citā gaterī / rūpnīcā / rimikā / aksenčurā viņai, iespējams, pateiktu "davai vienkārši dari ko tev liek un nep1s prātu". Es esmu bijis līdzīgās situācijās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted Sunday at 09:51 AM Share Posted Sunday at 09:51 AM Pirms 11 minūtēm , AndrisBB teica: Īstais IQ tests ir vai tu te redzi četrstūrus vai apļus? Rezultāts norāda nevis uz IQ, bet drīzāk uz vidi, kādā indivīds uzaudzis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
138 Posted Sunday at 09:52 AM Share Posted Sunday at 09:52 AM Tas meičuks un es arī, mēs esam tie cilvēki kuri testā izdomās kā kantaino klucīti ērtāk iebāzt no otra gala, un dažiem darba devējiem ar savu iniciatīvu sagādās galvas sāpes. Vai tik tepat piektdienas matemātikas tēmā nebija "kādas formas jābūt tapai, lai ar to varētu aizbāzt gan apaļu, gan kantainu caurumu", kur es izdomāju formu, ar kuru varētu, bet kas nebija uzdevuma sastādītāju definētā pareizā atbilde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Sunday at 09:54 AM Share Posted Sunday at 09:54 AM Pirms 2 minūtēm , binary teica: Rezultāts norāda nevis uz IQ, bet drīzāk uz vidi, kādā indivīds uzaudzis. Nu es tak saku, varbūt laukos tapēc iet grūtāk ar tiem IQ testiem, kvadrātu vietā redz apļus. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Posted Sunday at 09:19 PM Share Posted Sunday at 09:19 PM pirms 11 stundām , 138 teica: "kādas formas jābūt tapai, lai ar to varētu aizbāzt gan apaļu, gan kantainu caurumu" Vai... kāds spēks jāpielieto, lai ar jebkuras formas tapu aizbāztu jebkuru caurumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Sunday at 09:51 PM Share Posted Sunday at 09:51 PM Tak problēma jau ir atrisināta, viss iet kvadrāta caurumā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Posted Sunday at 10:08 PM Share Posted Sunday at 10:08 PM Pirms 14 minūtēm , AndrisBB teica: Tak problēma jau ir atrisināta, viss iet kvadrāta caurumā. Slinkums video skatīties, bet pieļauju, ka beibei ir fizioloģiskas īpatnības un runā par savu seksuālo pieredzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Posted Sunday at 10:10 PM Share Posted Sunday at 10:10 PM Nu jā, 1 minūti garu video aizņem ilgāk noskatīties, kā uzrakstīt komentāru 😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edis7 Posted Sunday at 10:36 PM Share Posted Sunday at 10:36 PM Just now, Racer teica: bet pieļauju, ka beibei ir fizioloģiskas īpatnības un runā par savu seksuālo pieredzi? Nav nekādas beibēm fizioloģiskas īpatnības. Viņām ir zemapziņā viens. Viss tiek koncentrēts uz Tavu naudu un kā viņu apgūt priekš sevis kopdzīvē. Viss pārējais attiecībās ir pievilkts no brāļu Grimmu pasakām. Jebkurai domājošai Stervai tas nav šķērslis, trīsstūris, kvadrāts, da jeb kas no figūrām. Jaut. cik esi par to gatavs samaksāt? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted Sunday at 10:48 PM Share Posted Sunday at 10:48 PM Uh ka te pieredzes sāpīte aizgāja caur komentāru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edis7 Posted Sunday at 10:58 PM Share Posted Sunday at 10:58 PM Just now, Gestapo teica: Uh ka te pieredzes sāpīte aizgāja caur komentāru. Kļūdies. šo attiecībās uzskati par lietu, kurā jābūt uzmanīgam! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edis7 Posted Sunday at 11:08 PM Share Posted Sunday at 11:08 PM Šveiku nocitēšu, nebūs vārds pa vārdam, bet domu sapratīsi! Laimīgi vienīgi jūtas jaunlaulātie vai pilnīgi idioti! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts