Jump to content

Par dzīvi Latvijā, par šo forumu, un kaut ko no tā..... .


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Saņēmu epasta vēstuli no DNB par DNB un Nordea bankas apvienošanu 1.oktobrī...

Citēt

DNB un Nordea apvienošanās notiks 1. oktobrī

Labdien!


Priecājamies Tevi informēt, ka šī gada 14. septembrī Eiropas Komisija apstiprināja DNB un Nordea plānus apvienot banku darbību Baltijas valstīs. Plānots, ka abu banku apvienošana notiks 1. oktobrī. Pēc darījuma veiksmīgas slēgšanas Baltijas valstīs tiks izveidota jauna banka un finanšu pakalpojumu sniedzējs – Luminor.

Kas mainīsies Tev kā DNB klientam pēc banku apvienošanās?

 

Pirmkārt, vēlamies uzsvērt, ka mēs arī turpmāk nodrošināsim augstāko servisa kvalitāti ikdienas sadarbībā ar mūsu klientiem.

 

Pēc banku apvienošanās noteiktu laiku klientu apkalpošana notiks kā ierasts – klientu konti, kontu numuri, līgumi un maksājumu kartes, kā arī spēkā esošie kodi un paroles saglabāsies nemainīgi. Tāpat nemainīsies arī klientu spēkā esošās līgumsaistības, un Luminor turpinās sniegt finanšu pakalpojumus kā ierasts. Tuvākajā nākotnē klientu bankas konti un maksājumu apstrāde tiks nodrošināta pašreizējās banku sistēmās. Tādējādi klienti līdz noteiktam brīdim turpinās izmantot esošos banku risinājumus – internetbanku, mobilo banku un citus ikdienas finanšu risinājumus.

 

Pirmās klientiem redzamākās izmaiņas pašreizējo produktu un pakalpojumu piedāvājumos paredzētas Luminor pirmo simts darbības dienu laikā. Mēs nodrošināsim savlaicīgu informāciju par visiem jauninājumiem un uzlabojumiem.

Biznesa pārcelšanas laikā iespējami īslaicīgi banku sistēmu darbības traucējumi

 

Informējam, ka saistībā ar bankas biznesa pārcelšanu un sistēmu atjauninājumiem, kas nepieciešami, lai veiktu banku apvienošanos, nedēļas nogalē no 29. septembra līdz 1. oktobrim iespējami īslaicīgi DNB bankas sistēmu darbības traucējumi. Tie var ietvert kavēšanos ienākošo un izejošo maksājumu izpildē, traucētu maksājumu karšu, internetbankas vai bankomātu darbību.

 

Aicinām savlaicīgi ieplānot savas finanšu operācijas, ka arī pārliecināties, ka svarīgākie maksājumi ir veikti līdz minētajam laika posmam, un Tev ir pieejamas skaidras naudas rezerves. Mēs darīsim visu iespējamo, lai klienti nejustu pārmaiņas un praktiskas neērtības banku apvienošanas procesa laikā.

 

Īsumā par Luminor

 

Luminor plāno kļūt par mūsdienīgu finanšu pakalpojumu sniedzēju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, apvienojot zināšanas un izpratni par vietējo tirgu un klientu vajadzībām.

 

Luminor vēlas būt vadošais finanšu pakalpojumu sniedzējs vietējiem un Baltijas līmeņa uzņēmējiem, kā arī finansiāli aktīviem cilvēkiem. Balstīts uz ilggadēju Nordea un DNB – divu vadošo Ziemeļvalstu banku – pieredzi, Luminor būs trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas reģionā ar 15% tirgus daļu noguldījumos un 26% – kreditēšanā.

 

Pēc darījuma slēgšanas 2017. gada 1. oktobrī Luminor sāks darbu Erki Rāzukes, Luminor Grupas valdes priekšsēdētāja, vadībā Baltijas valstīs un Kerli Gabriloviču kā Luminor vadītāju Latvijā.

 

Priecājamies būt kopā ar Tevi šajā aizraujošajā pārmaiņu ceļojumā!

 

Mēs augstu vērtējam Tavu lojalitāti un atvērtību! Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar mums, zvanot uz tālruņa numuru 1880 vai rakstot uz e-pasta adresi info@dnb.lv.

 

Ar cieņu,

 

Tava DNB banka

 

Link to comment
Share on other sites

 

9/7/2017 , 09:15, 138 teica:

kas īsti ir sertifikāts?

...

arī elektrodrošīnas grupas piešķiršanu pats LEB sauc par sertificēšanu:

http://www.leb.lv/sertifikacija/elektrodrosibas-grupas-sertificesana

 

Ha, arī darba devēji sludinājumos šad tad pamanās prasīt "elektriķa sertifikātu":

sertif.png.f28f604c30dd6c33f9d997e0fc30959b.png

 

Un tā nu staigā pa zemes virsu (un vairojas!) Sertficēti Elektriķi.

Link to comment
Share on other sites

man it kā nordea patīk.. bet nu luminor.. šausmas.. ir vēl daži apstākļi, bet kad tos atrisināšu celšu visu atpakaļ uz Citadeli..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
pirms 2 stundām , e = d teica:

sertificēts profesionālis, kurš zināja ko dara

bija, zināja, tikai vēl jautājums, kas īsti tur notika. 

Link to comment
Share on other sites

23/09/2017 , 22:08, binary teica:

Nez, viņi to nosaukumu ar Panerai saskaņoja?

 

Gan jau saskaņoja, un Panerai teica, ka viskas gerai ;) 

Link to comment
Share on other sites

versatile

Lai vai kas tur notika, pirotehnikai tādā apjomā tur nebija jābūt.

Pat nozarē strādājošie izsakās kritiski.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

PlayingTheSaint

Takš sapizģījās un gan jau visu pagrabu piekrāva.
Tas jau katram otrajam, šajā valstī dzīvojošajam, ir asinīs - kko no darba atnest mājās :>

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Kaimiņi šajā gadījumā ir vai nu pilnīgi idioti vai pilnīgi pofigisti. Pirotehnika nav trotils. Tai ir daudz mazāka efektīvā jauda uz kilogramu mantas.

Tādu apjomu savest mājā diez vai var nevienam neredzot.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, PlayingTheSaint teica:

sapizģījās

Tas ir tipa tāpat kā - iešu uz virtuvi savu ledusskapi apskatīties, mož varu ko nopizģīt un noglabāt pagultē...??

Labots - Zuxters
  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Par cik ar Ilmaŗu daudz esmu kopā strādājis  pasākumos, tad varu tikai teikt, ka viņš bija profesionālis. Pirotehnika viņam nebija darbā jāzog, jo tā piederēja pašam.  Nedomāju, ka sprādzienu izraisīja pati pirotehnika, drīzāk kautkas cits, bet lai tā nonestu māju, izskatās, ka pirotehnikas glabāšanas  noteikumus Ilmārs ir pārkāpis. Lai gan, kurš mēs bez grēka. Nu ko lai saka, lai vieglas smiltis!

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 59 minūtēm , e = d teica:

Kaimiņi šajā gadījumā ir vai nu pilnīgi idioti vai pilnīgi pofigisti.

Vai tu regulāri čeko savus kaimiņus, ko viņi uz savu māju atved, ko no savas mājas aizved? Nevajag par idiotiem saukt cilvēkus tikai tāpēc, ka viņiem kaimiņos notika nelaime.

Labots - vvv
pareizrakstības kļūda
Link to comment
Share on other sites

Te nu ir rezultāts, kad tipiska domāšana '' likumi ir rakstīti priekš citiem , bet esmu kruts un uzšķaudu, jo zinu (protu) labāk jo gadiem daru tā'' . Nu nekas jauns mūsu zemītē! Varēja ''paraut līdzi ''arī kādu kaimiņu. Labi ka tik sievasmāti...  

Tas pats darās uz ceļiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Neesmu pirotehniķis un ar ilmāru sadarbojos tīri radiolietās, lai pārraidītu sinhronu skaņas pavadījumu bet varu tikai teikt, ka pirotehnika, kuru izmanto salūtam, nemaz tik viegli nevar aizdedzināt. Bieži vien pasākumā kāda raķete nenostrādā. Vārdu sakot, ar vienkāršiem paukšķiem māju gaisā neuzspersi. Tur Ilmārs ir kautko nopietnāku turējis. Viņam bija vasarā problēmas ar noliktavu un gan jau mantas bija savedis mājā, bet loģiski, ka nevienam par to nestāstija. Ja godīgi, tad es teišām biju pārsteigt, jo Ilmārs bija profiņš un zināja kā ar bīstamām lietām apieties. Jā, dēls gan bija jauns gurķis, varbūt  viņš ko nolažoja.

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 18 minūtēm , Didzis teica:

Viņam bija vasarā problēmas ar noliktavu

 

Zinošs cilvēks rakstīja šitā:

Citēt

Bet turēt mājās ap 300 - 400 kg pirotehnikas (profesionālās) nu nav nekas labs.
pie tam pie viņiem maija sākumā atnāca ciemos policija un atrada pirotehniku, konfiscēja, uzlika sodu vienai firmai atņēma licenci.

 

Link to comment
Share on other sites

Sodu uzlika par pirotehnikas glabāšanu neatbilstošā vietā, bet tur Ilmārs pats bija vainīgs. Tas nebija viņa mājā. Kā jau teicu, kurš bez grēka.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Didzis teica:

Jā, dēls gan bija jauns gurķis,

Varbūt labi, ka palika mūžam jauns?

 

P.s. Šad un tad visvisādiem porfiņiem sīkie izrādās vēl porfiņāki, kā vecie, nejēdzīgie ....

P.P.s ...............

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Nevarēja sprādziens, kurš izspārdīja māju un aiznesa pa gaisu jumtu, būt no pirotehnikas. No pirotehnikas būtu bijis daudz mazu blīkšķu, kas ugunsgrēka laikā arī esot bijis. 

Link to comment
Share on other sites

Šajā stāstā no sākuma pavīdēja, ka no sākuma sprādzis apkures katls. Kāda tipa apkure viņam bija?

Link to comment
Share on other sites

versatile
1 stundu atpakaļ, kukkuru teica:

No pirotehnikas būtu bijis daudz mazu blīkšķu

No veikalā pie kases nopērkamās - noteikti.

Vai ir kaut neliela (jo es nesaku, ka man ir ļoti liela) nojausma, kas ir 4. klases pirotehnika? Tur varēja būt arī mucas ar izejvielām, piemēram. paskaties pa diskaverī (nu jau gan jau ka science, diskaverī aizņemti ar vecām mašīnām), kā taisa tos faijerverkus. Šis nebija onka, kas no tirgus atvedis tā pavairāk raķetīšu. Cits līmenis.

 

Lai vai kā, man ticami skan versija par apkures sistēmas bojājumu un tam sekojošu elli.

Kas vēlreiz pasvītro, ka visādi drošības, glabāšanas un citi noteikumi nav rakstīti kaķiem un gan jau ka ir atrunāts, cik tālu no sprāgstvielu glabātues drīkst būs siltummezgli, utml. Uz noteikumiem nospļauties, rezultāts, piedošanu, nevis uz sejas, bet pagalmā un uz ceļa.

Link to comment
Share on other sites

Pirotehniku tā vienkārši nevar visu reizē uzspert gaisā. Tad vēl, vajag noslēgtu telpu, lai radītu tādu sprādzienu. Plika bumba lidos, metīs uguņus, bet nekad nenoraus jumtu. Efekts ir tāds, itkā gāze pagrabā sprāgusi un tad protams pirotehniku parāva līdzi. Ja būtu piemēram muca ar pulveri, tad tā degtu nevis sprāgtu. Tas, ka mājā ir bijusi pirotehnika, ir skaidrs, bet apšaubu, ka tā izraisīja sprādzienu.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Kad eksperti noteiks notikušā sprādziena jaudu kaut kādās tur vienībās, šis taču būs iekšā latvijā mierlaikos notikušo sprādzienu topā, un kaut kur augšgalā, vai ne? Mana kristāla bumba saka, ka varētu būt kaut kur tuvu pie pērkoņkrustiešu uzvaras pieminekļa gadījuma (jā, pieminekli viņi tikai drusciņ apskrāpēja, bet tādu betona kluci arī ir grūtāk apskrāpēt nekā ķieģeļu namiņu), bet visādi gāzes sprādzieni daudzstāvenēs ir par kārtu (vai dažām) sīkāki.

Link to comment
Share on other sites

Nesaki vis, pie Māļpils ar gāzi nonesa daudzdzīvokļu mājai vienu kāpņutelpu ka nemetas. Tā tur tas lauziens stāv. Pērkonkrustieši bija pilnīgi duraki un neprašas. Būtu uzspēruši gaisā un mies, neviens gailis pakaļ nedziedātu.  Tagad apsargā un neko nepasāksi.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 40 minūtēm , versatile teica:

Vai ir kaut neliela (jo es nesaku, ka man ir ļoti liela) nojausma, kas ir 4. klases pirotehnika?

Ir. Un ne tā mazākā.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

ok, tad pieņemu zināšanai.
Lai vai kā, skaidras 2 lietas - pagaidām neviens nezina, kas un cik tur bija, kā uzglabāts un no kā gāja gaisā.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pēc žurnālistu publicētās policijas informācijas sprādziens esot bijis līdz 150 kg trotila ekvivalenta, kas pirotehnikā sastāda virs tonnas izstrādājumos. Tādu tilpumu ir nevienkārši nodetonēt pat ar militārajām sprāgstvielām.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , kukkuru teica:

sprādziens esot bijis līdz 150 kg trotila ekvivalenta

Te gan nav 150kg, bet tikai 100kg, bet nu… negribētos dzīvot blakus tādam sprādzienam.

 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Didzis teica:

Būtu uzspēruši gaisā un mies

Laikam puišiem nebija labu draugu profesionāļu, kas palīdzētu ar padomu. Bet ar ko īsti viņi tur notizlojās (neskaitot to ka uzgāja gaisā paši)? Krietni par maz mantas izmantoja, vai nepareizā vietā? Lasīju reiz kaut kādu rakstu, bet tur tolkam nekas nebija pateikts.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , abi teica:

Pēc foto spriežot tur ir bijis kas krepftīgāks par prettanku mīnu

Tik dīvaini, blakus mājā visi logu stikli ir dzīvi, piesiens uz otru pusi! 

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Nezinu, bet tā hipotēze par nejaušu pirotehnikas sprādzienu šķiet tāda ar baltiem diegiem šūta. Domāju, daudzi pusaudža gados ir kausējuši mežā atrastajos lādiņos esošo tolu un labi zina, ka sprāgstvielas iedalās stabilajās sprāgstvielās un nestabilajās.Nestabilas ir uz nitroglicerīna bāzes radītās, piemēram, dinamīts. Trotils ir stabila sprāgstviela, to var droši kausēt pat mājas apstākļos. Ja pirotehnika satur tik nestabilas komponentes, kas vienkārši var uzsprāgt no, piemēram, dzirksteles, liesmas vai statiskās elektrības, tad šī nozare ir ļoti rūpīgi jāpārbauda, citādi drīz vien pirotehnikas veikalos stāvēs dvieļagalvu rindas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs
Pirms 22 minūtēm , Mielestapa teica:

sprāgstvielas iedalās stabilajās sprāgstvielās un nestabilajās

Ne tikai - iedalās arī pēc eksplozijas ātruma un salūtos izmanto uz melnā pulvera bāzes, kas nav diez ko ātrs, turklāt nenodrošina vienu milzīgu belzienu. 

 


Starp citu, ja nemaldos, vācu kara laika lādiņos bija ieviesta aizsardzība pret šādiem "kausētājiem" - forfora stienis vai kā tur - tas varētu būt kā hipotēze.

Gan jau ka mūsējie mēģinās noskaidrot sprādzienā reaģējušās vielas un būs atbilde par to,  kas tad īsti sarāva visu lupatās. 

Link to comment
Share on other sites

Kādi vel logi? Te māju nonesa no zemes virsmas, pie Mālpils daudzdzīvokļu mājai caurums pa vidu. Kādi vel nakuj logi? Jebaķ, dornis!

Link to comment
Share on other sites

versatile
Citēt

Kādreiz arī pie viņa pasūtīju dažas raķetes uz jauno gadu. Pa lēto sabēra maisiņā pulveri, iedeva mietiņus, degauklas, cilindru lai pats salieku kopā jo pašiem nav laika ņemties icon_biggrin.gif Šeit ir iznākums

Citāts no cita foruma.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • Racer locked this tēmaa
  • Zin... unlocked this tēmaa
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...