Jump to content

Mattphew
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Ir doma iegādāties dzīvokli. - ir arī atrasts 2 istabu dzīvoklis, kas tirgojās caur aģentu nevis pa tiešo no cilvēka. 

Bijām uz vietas, viss skaisti, neskaitot to, ka 4/4 stāvs, bet ar mitrumu problēmas neredzējām, pirms 5 gadiem esot mainīts jumts, pirms tam gan esot bijis traki ar mitrumu.

Tas ir ļoti svarīgi, jo pašreiz dzīvojam vienistabas dzīvoklī virs pagrabstāva, kur mitrums ir ļoti liels, pelējums, gaiss nekāds - vārdu sakot lēna un mokoša nāve ne saulaina dzīve jaunai ģimenei.

 

Tad jautājums, kādi kritēriji kam vajadzētu sekot, pēc kā vadīties, iegādājoties jaunu dzīvokli?

 

1. cena, kā zināt vai atbilstoša, aģents/pārdevējs cik saprotu ieturēs no summas kādus 3%, vai to atrunā ar pašu īpašnieku, gan jau..

 

Pēc šī linka (http://www.investoriem.lv/2013/02/ka-nekludities-perkot-dzivokli.html) vadoties, apakšā ir lietas, kuras nepieciešams nočekot.

Līguma punkti, utt.

 

Varbūt kāds var padalīties ar pieredzi, gudru padomu, utt?

Būšu ļoti pateicīgs! Paldies!

 

Cieņā,

Matīss

Labots - Mattphew
Link to comment
Share on other sites

Cenai jau vajadzētu būt norādītai galīgajai, vai kādu nu nokaulēsi. Aģentam maksās pārdevējs, tam nevajadzētu būt tavā ziņā.

 

Tad, protams, vajag pārbaudīt komunālo maksājumu parādu esamību, neesamību, īres līgumus, kā arī šos faktorus atrunāt līgumā.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Mani vienmēr ir fascinējuši jautājumi par cenas adekvātumu.

Un ko tu darīsi, ja cena neadekvāta? Liksi viņam pārdot par tavu iedomāto cenu?

Un ja tu dzīvo pie zāģējošas sievasmātes, tad tev jebkura cena šķitiīs adekvāta.

Treknajos gados cenas arī bija neadekvātas, bet cilvēki tāpat grāba tos m2.

Link to comment
Share on other sites

1) salīdzināt ar citiem variantiem. neba tas ir vienīgais piedāvājums (ja nu vienīgi kaut kādā nomaļā ciemā, kur tā ir vienīgā daudzdzīvokļu māja :) ). prasīt aģentam kādi viņam vēl piedāvājumi.

2) svaigs vērtējums. ja ņemsi kredītu (drošvien ka ņemsi) tev tāds būs vajadzīgs. arī no tā tev būs arguments sist cenu uz leju.

 

cena jebkurā gadījumā = tā ko tu līgumā ierakstīsi un maksāsi. ja vien tu aģentu pats neesi nolīdzis, tad komisiju maksās pārdevējs.

 

ja līgumu taisīsi pie notāra, tad parasti jau visus šaubīgos momentus viņš līgumā ieraksta. ja izvēlēsies taupīt un paši līgumu rakstīsiet - tad riski uz pašiem.

 

kam pieder zeme, kādi apgrūtinājumi, cik personu deklarējušies, vai nav kādi parādi utt. (ja zeme citam, tad manuprāt vieglāk izvēlēties citu objektu)

paskatīties iepriekšējā gada maksājumus, apsaimniekošānas plānotās tāmes - vai nav kādi brīnumi un pārsteigumi utt...

paņemt līdz kādu zinošu, un izložņāt visus stūrus - bēniņus, stāvvadus, pagrabus, arī lai saprastu vai nav pārsteigumi gaidāmi.

novērtēt un ieplānot, cik maksās pirmsievākšanās remonts un iegādājamais aprīkojums, cik papildus laika tas aizņems.

utt utjp.

 

Link to comment
Share on other sites

1. Pirkšanas līgumā obligāti jābūt punktam, ka dzīvoklim nav apgrūtinājumi - apakšīres līgumi, hipotēkas, ķīlas utt.

2. Pie tā paša - ka nav komunālo pakalpojumu parādi, nodokļu parādi (citādi nevarēsi pārrakstīt zemesgrāmatā).

3. Aizbrauc bez māklera un īpašnieka ziņas parunājies ar pāris kaimiņiem. Tie noteikti Tev pastāstīs, ja tur kaut kas nav tā kā vajag.

4. Cilvēki lielākoties īpašumus pērk ar sajūtām. Svarīgas ir pašas pirmās domas un sajūtas, ko piedzīvoji ieejot īpašumā. Patīk / nepatīk, smakas, tīrība. Un tikai tad var pievērsties racionālajiem apsvērumiem - nesošās konstrukcijas, apdare, komunikāciju stāvoklis un izvietojums (ļoti svarīgi!). Pēc tam jau visādi sīkumi kā mēbeles utt.

Link to comment
Share on other sites

Mattphew
(labots)

@_dunduks_

 

Tas jautājums par cenu domāts: pēc kādiem kritērijiem tiek noteikta cena nekustamajam īpašumam, proti - dzīvoklim, kuru taisos iegādāties.

Gribu saprast to analoģiju. Ja cena neadekvāta, ko es darīšu? Atbilde: Turpināšu meklēt ko citu. Nav jau jāņem pirmais ko atrodi ss.com, jāizvērtē visas esošās un neesošās opcijas.

Paskatoties ss.com pēc filtra: 40k euro - viens dzīvoklis tāds, ka vēl kapitālais remonts nepieciešams, bet cits jau ej un dzīvo - cena tāpati. Kur āķis? Nav āķā? Kā viņi nosaka to cenu, kā es varu saprast +/- kādai jābūt, lai lieki nepazaudētu pāris tūkstošus.. 

 

 

@ervie - augstāk atbilde arī uz saīdzināšanu, protams, salīdzināju arī ar citiem +/- ap to pašu summu dzīvokļiem. Šis ir labākais variants.

Pašreiz esošie mīnusi: 1. 4/4 stāvs.

2. Apsaimniekotājs - Hausmaster - kāpņu telpa nu tāda, komunikāciju vadi karājās pie sienas, vecie logi, prasās remontiņš..

Labots - Mattphew
Link to comment
Share on other sites

_dunduks_
Pirms 24 minūtēm , Mattphew teica:

40k euro - viens dzīvoklis tāds, ka vēl kapitālais remonts nepieciešams, bet cits jau ej un dzīvo - cena tāpati. Kur āķis?

Nez kāpēc M.Rītiņa gatavotais belasis maksā 24x dārgāk nekā centrālās stacijas bodēs nopērkamais? Kur āķis? Paēst un nenomirt var no abiem.

Link to comment
Share on other sites

smalkā cenu likšanas teõrija otrreizējā dzīvokļu tirgū: "cik gribu, tik uzlieku" :)

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...