Jump to content

Jauna dzīvokļa iegāde.


AndzaZ
 Share

Recommended Posts

Pirms 42 minūtēm , Mezavecis teica:

Izcils piemērs ir Ūnijas iela 82

Vai Žagatu iela 13, tur ir (vismaz no ārpuses izskatās) pat vēl iespiestāk. Ūnijas 82 ir vēl arī tā cūciskā gated community fīča, kas ir daudziem vecos rajonos ieceltiem jaunajiem projektiem - rajonā, kur iepriekš nav bijis neviena žoga, bams, tagad pa vidu māja ar žogu savam "pagalmam" riņķī (šajā gadījumā gan ne žogu, bet uz terases virs autostāvvietas paceltu, tikai no ēkas pieejamu "pagalmu", bet būtība tā pati).

Piemēram, tām tumšbrūnsarkanajām mājām aiz mēbeļu nama, nav nekādu tādu žogu, cik atceros. Bet ja paskaitītu visus jaunos projektus, kas ir iekšā purvciemā un imantā, iežogotie, šķiet, sanāk stabilā vairākumā.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , auzas teica:

ārdot dzīvokļus par 1500-1700 EUR/m2.

Njā...

Pa šādu ciparu pirkt dzīvokli.....

Negribās komentēt... Pirkt dzīvokli pa divreiz dārgāku ciparu, kā privātmājas celtniecība.... Nu katram savs...  

Link to comment
Share on other sites

Ja runā par komforta līmeni - nu nesaprotu kā dzīvoklim tas var būt augstāks kā mājai! Kaut vai nav kaimiņu aiz sienas! Nav problēmu un nav papildus jāmaksā par auto novietošanu! Apkure jūtami lētāka! Nu jā - nav veikala aiz stūra, bet nu ja ir auto - neredzu problēmu. 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds nesāc jau atkal bezgalīgo stāstu :D

 

Pirms 51 minūtēm , Ronalds teica:

Pirkt dzīvokli pa divreiz dārgāku ciparu, kā privātmājas celtniecība.... Nu katram savs...  

 

Tev regulāri tēmās sanāk fantāzijas bez faktiem. Finiera tēmu jau aizmirsi ? ? ? Es, protams, nezinu vai tas ir vecums vai vienkārši pārstāvi humanitāro virzienu, kur uzskatāmi lielumi - cipari nav nepieciešami :D Varbūt kas cits!

 

2xlētāk, kā tad :D:D:D zemi Tev ušaks iedos pierīgā ? Un celsi pats un projektus nolādēsi ss ? :D Fantāzijām arī ir robežas.

 

Iedot man 3 piemērus, kur pa 100k euro sanāk māja vismaz ar 3 istabām, kurā var dzīvot un nav jāsāk dzīve ar kapitālo remontu un prusaku iznīdēšanu. Pieņemsim ap Rīgu 10-15km. Respektīvi Rīga, Ulbroka, Upesciems, Babite, Mārupe, Katlakalns u.c. tuvumi.

 

Mājas kvm cena zemāka sanāk uz lielā kvm skaita, bet mājas cenas sākas no kādiem 150k euro uz augšu. Jo tu nevari nopirkt māju ar 80kvm un 3 istabām :D

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Nu re, sākās mūžīgā tēma dzīvoklis vs māja (BMW vs Audi, AMD vs Intel) :)

Par cenām, kas izbrīna:

- dzīvokļa cena 3000~4000.- EUR/m2
- autosstāvvieta mājas pagalmā netālu no N.Draudziņas skolas (asfaltēts pagalms, vārti ar pulti un viss) ar ierakstu zemesgrāmatā par 20 000.- EUR (jā, divdesmit tūkstoši eiro). Un visas 10 vietas ir pārdotas par šādu summu.

- vienā no jaunajiem projektiem centrā autosstāvvieta 50 000.- (nu šeit vismaz pazemes un nezinu vai kāds nopirka)

- apsaimniekošana (ar visiem liftiem, kanalizācijām un domofonu kamerām kopā) 1,36 EUR/m2. Pie kam māja diezgan apdriksāta un nekādi uzkrājumi remontiem netiek veikti (tipa remontiņiem būs jāsametās vēl papildus). Vienīgais ko dara apsaimniekotājs ir izraksta rēķinus :)

- gandzrīz aizmirsu :D http://www.city24.lv/lv/nekustamais-ipasums/pardod-dzivokli/Riga-Centrs/3663280

Labots - auzas
Link to comment
Share on other sites

Ronald, būs tie 3 piemēri, jo citādi nesanāk galīgi tie cipari 2x lētāk :D

 

biedrs Ronalds2 tulīt teikts, ka sanāk 3x lētāk, ja ņem ciet 50km attālumā, tavam salīdzinājumam nav jēgas!

 

ATKĀRTOŠU!!!

Tēmā bija prasīts: vismaz 3 istabas, līdz 100k euro, Rīga, vai tuvu, ar sabiedrisko transportu lai nebūtu problēmu.

 

Tad, ko tu pinies ar māju, ja nevari piedāvāt nevienu pērkamu variantu(sludinājumu) šiem kritērijiem ? Varbūt katrā tēmā vari iepostot savu stāstu ? Kur vispār ir admini ?

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Ronalds saprot, ka visu nevar :D Sanāks kā visās citās tēmās, ka fantāzijas neiet kopā, kad sāk likt klāt faktus :D No finiera nav vēstule par neslavas celšanu ? Vai citām tēmām, kur fail pa visu boot :D

 

1. variantā laikam pat karti nepaskatījies, lokācija izcila :D šoseja no vienas puses, dzelzceļš no otras, un no atlikušajām abām industriālie objekti, bet toties pāri ielai ir cirkulis, kur var aiziet gan vakariņās, gan brokastīs :D Tad, kad ikea izkonkurēs jysk, būs arī iespēja blakus nopirkt lielu angāru, ko izmantot kā garāžu :dance3:

 

2. Variants ir vēl sliktāk, jo jāiemet labs čukurs līdz dzīvošanai + lokācija. 

 

Es nenoliedzu, ka māja ir laba lieta, bet...        .....ne pa 100k euro Rīgā. 

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Nu Tu tak pāķis! Ieklausies, cik skaisti skan rīdzinieks!!! Teātris, restorāni, galu galā zoo! :biggrin:

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Šajā pat tēmā, izcēlu sarkanā krāsā autora kritērijus, lai vieglāk, bet tu dot linku uz māju raņčos :D Par finieri MEGA FAIL, pārējos pats vari paskatīties, regulāri tev tā sanāk.... Par konjaku varu uzpostēt pārējos, bet tev tas nelīdz, jo regulāri atkārto vienu un to pašu triku :D

 

 

Nepinat kopā māja vs dzīvoklis!!!!!!! 

 

 

Jautājums ir par kārtējo Ronalds fail, ka nefiltrē autora prasīto un piedāvā būvobjektu raņčos :D To ir jāprot, vēl esot admins *&^%^U&

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

selfeducation

@auzas liels paldies par viedokli ! :) 

gribēju pajautāt , tas nav dīvaini , ka YIT sāk celt Priedes 3 jaunbūvi no šī gada februāra un pabeigs nākamgad februārī ? Iepriekšējam Priedēm 1 , 2 bija veltīts 2 gadi + . 

Kāmēr tēmēju uz Priedēm , kad atgriezīšos no jūras un iepazīšos tuvāk ar visu projektu , došu ziņu ;) 

Link to comment
Share on other sites

Jaunajā projektā pēc savas pieredzes jāskatās skaņas izolācija un dzīvokļa izvietojums pret citiem dzīvokļiem (kādas telpas ir otrpus sienām). Ventilācija gaisam un ventilācija virtuvei (vajadzētu būt 2 atsevišķām) - problēmas  skaļums un smaku iesit no apakšējā dzīvokļa.

Būvniecības kvalitāte... Plaisas ar laiku jau būs, man ar ir maziņa, jo visas mājas staigā. Tiem Valdlaučiem nav problēams ar sabiedrisko transportu?

Link to comment
Share on other sites

selfeducation

@labiitis kā lai noteikt  , ka ir laba skaņas izolācija ? ar savu klatbūtni tikai vai ir kādi vēl magic tricks ? 

vai ir jēga ņemt līdzi cilvēku , kurš rubī būvniecībā un varētu pateikt vai ir vērts ņemt šo projektu , iečekotu kā viss sataisīts utt ? 

nav jau perfekts tas sabiedriskais , bet ar laiku vajadzētu uzlaboties , vismaz es tā ceru ... ik pēc 30minutem iet autobuss uz centru .

kāmēr tas ir ideāls variants cenas ziņā , ar visu tehniku un apdari , izvietojums arī nav slikts īstenībā . 

Labots - selfeducation
Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , selfeducation teica:

gribēju pajautāt , tas nav dīvaini , ka YIT sāk celt Priedes 3 jaunbūvi no šī gada februāra un pabeigs nākamgad februārī ? Iepriekšējam Priedēm 1 , 2 bija veltīts 2 gadi + 

Kāmēr tēmēju uz Priedēm , kad atgriezīšos no jūras un iepazīšos tuvāk ar visu projektu , došu ziņu ;) 

Nē nav dīvaini, māju var mierīgi uzbliezt pat īsākā laikā, jo īpaši, ja apkārtne un komunikācijas jau ir gatavas. Roka uz pirmajām divām arī jau piešauta.

 

"Priedes" izskatīju kā variantu pašā sākumā (atmetu dēļ rajona). Manas domas kā par jebkuru citu jauno projektu:
- Tikai ne  ziemeļu puse (nu konkrēti jūt atšķirību vai spīd saule rudenī/ziemā pa logu vai nē)

- Obligāti parunāt ar esošajiem iedzīvotājiem (apstaigā rajonu rudens vakarā, jo saulainā dienā viss izskatās jauki)

- Kas ir ar autostāvvietu ? Vai nebūs tā, ka uzcels 4. māju un brīvas vietas uz ielas būs tikai kilometru no mājas ?

- Skaņas izolācija visās jaunajās mājās ir švaka (ka tik atbilst būvnormatīviem). Iespējams, ka var vienoties ar YIT, lai sienā aiz kuras būs kaimiņi ieliek papildus vates slāni (bet nu tas tā fantāziju līmenī).

- Par ventilāciju  labiitis pareizi saka. Pašam jātaisa pareiza un jākontrolē lai kaimiņi nepieslēdz virtuves nosūcēju (tad viņu ceptās zivis ostīs visa māja).

Labots - auzas
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , selfeducation teica:

nav jau perfekts tas sabiedriskais , bet ar laiku vajadzētu uzlaboties , vismaz es tā ceru

Nez vai Rīgas Satiksme kādā maršrutā sāks laist autobusus k reizes biežāk, ja nebūs k reizes pieaudzis braucēju skaits - tātad, izaudzis lielāks rajons.

Link to comment
Share on other sites

9/22/2017 , 16:20, auzas teica:

Tikko parakstīju līgumu par dzīvokļa iegādi (es, sieva, 2 bērni, dzīvoklis Rīgā centrā nedaudz virs 100m2). Varu padalīties ar pieredzi un pārdomām:

Turpinājums...

- Par to, ka zemei zem mājas ir jāpieder dz. īpašniekiem jau ir pieminēts vairākkārt.

- Pērkot ne-jauno-projektu palūdziet janvāra un jūlija rēķinus, lai redzētu komunālos (īpaši apkuri) ziemā un vasarā.

- Jaunajā projektā detalizēti uzziniet visu par apsaimniekotāju, izlasiet apsaimniekošanas līgumu, mēģiniet uzminēt kur viņš jūs varēs nākotnē uzmest (vairums no viņiem patiesībā sapņo saņemt naudu un neko nedarīt un neparko neatbildēt).
- Ļoti sāpīga ir valsts nodeva 2% no nekustamā īpašuma vērtības (PAR KO ?!?!), ierēķiniet laikus.

- lietojiet kadastrs.lv (pamata bezmaksas informācija, karte).

- zemesgrāmata.lv ir maksas, tur informācija jāpārbauda pirms līguma parakstīšanas(nu un pēc, lai ieraudzītu sevi kā jauno īpašnieku :) )

- formalitātes ar bankām (kredīta piešķiršana un noteikumi, protams ir atsevišķs stāsts) un pārrakstīšanu zemesgrāmatā ir sakārtotas, loģiskas un ātras (nu vai vismaz man paveicās)

- 90% no tā kas ir uzcelts/remontēts/pārbūvēts 2004-2007 gados (pirmskrīzes nekustamo bums) ir brāķis. Pat ja uz papīra uzprojektēts pareizi, celtnieki ir nohaltūrējuši vai ieekonomējuši uz materiāliem. No turienes visas tās slapjās sienas, plaisas utt. Mūsdienās ārsienu "pīrāgs" un īpaši savienojumi ap logiem ir diezgan komplicēta štelle. Ja celtnieks nav speciālists, tad kaut kur sāk krāties ūdens, ziemā sasalst, izplešas un turpina savu ceļu uz pirmo stāvu vai garāžu, pa ceļam uzaudzējot sēni. Redzot slapju sienu pazemes garāžā, pilnīgi iespējams, ka cēlonis ir 3 stāva logu rāmjos, bet uzminēt kur tieši var tikai noplēšot visu apmetumu. Šāda "ekspertīze" vai remonts izmaksās kosmiski un skars vairākus dzīvokļus. Bieži tas tiek risināts aizklājot mitro vietu ar reģipša plāksni - problēmu vairs neredz un sapuvušo plāksni pēc gada nomaina uz jaunu. Lēti un labi.

- Izvairieties no terasēm. Viņas ir reāli foršas, bet mūsu platuma grādos uzkrāj ūdeni, sasalt un tek. Ja virs jums, zem jums vai kaimiņos ir terase tas ir tikai laika jautājums , kad būs jātaisa kapitālais remonts. Varbūt pēc gada, varbūt pēc pieciem, bet būs ... un gan sev, gan kaimiņam, ja terase ir jūsu. Par balkoniem neko sliktu neesmu dzirdējis.

- Uz doto brīdi (2017. gads) dinamiskais elektrības tarifs ir izdevīgāks. Līgums jāslēdz un jāmaksā pa taisno ar elektrības tirgotāju, nevis caur apsaimniekotāju.

- Vecajās mājās vēlams ir noskaidrot kad ir mainīts elektro skapis, remontēts siltummezgls, kā strādā kanalizācija (gan tā kas no dzīvokļiem, gan lietus ūdeņu), jumts. Ja tas darīts nesen, to pārdevējs reklamēs pats, savādāk var mēģināt pielauzt apsaimniekotāju, lai uztaisa ekskursiju.

- Būvinženieris, kas "oficiāli novērtēs" tehnisko stāvokli pirms iegādes, man paprasīja 100.- EUR par "mutisku" konsultāciju vai 400.- par rakstisku. Es atteicos un sarunāju pazīstamu celtnieku, ko plānoju nolīgt remontam, lai atnāk apskatās. Viņa slēdziens bija "nu lielu stāstiu es te neredzu, bet precīzāk varēšu pateikt, kad sāksim strādāt". Īpaši gudrāks no tā es nepaliku. Ko darīt, ja ir aizdomas par problēmām - nezinu :(. Atliek paļauties uz intuīciju.

 

Noslēgumā offtopic:
- Ir dzīvokļi Rīgā un Jūrmalā, kuru pārdod (un pat pērk) par 3000-4000.- EUR/m2.

- Autostāvvieta mājas pagalmā (parasts asfaltēt pagalms, vārti ar pulti, netālu no N.Draudziņas skolas) ar ierakstu zemesgrāmatā maksā 20 000.- EUR (jā divdesmit tūkstoši eiro) ... un visas 10 vietas izpirka pāris mēnešu laikā.

- Šo dzīvokli mēģina pārdot jau vismaz gadu :D 

- Jā, nopirkt, vai vislabāk uzcelt pašam, māju pierīgā ir lētāk/izdevīgāk, nekā pirkt dzīvokli jaunajā projektā vai centrā. Bet, lūdzu, šo tēmu attīstīsim citā forumā.

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

9/23/2017 , 11:37, selfeducation teica:

 

@labiitis kā lai noteikt  , ka ir laba skaņas izolācija ? ar savu klatbūtni tikai vai ir kādi vēl magic tricks ? 

vai ir jēga ņemt līdzi cilvēku , kurš rubī būvniecībā un varētu pateikt vai ir vērts ņemt šo projektu , iečekotu kā viss sataisīts utt ? 

nav jau perfekts tas sabiedriskais , bet ar laiku vajadzētu uzlaboties , vismaz es tā ceru ... ik pēc 30minutem iet autobuss uz centru .

kāmēr tas ir ideāls variants cenas ziņā , ar visu tehniku un apdari , izvietojums arī nav slikts īstenībā . 

Labots Vakar 13:34 - selfeducation

 

2 cilvēki, pats esi dzīvoklī otrs, ja var dzīvokli zem (ventilācija), dzīvoklī blakus un runā skaļi. Ja virtuve blakus paņem kaut ko metālisku un taisa skaņas kā virtuvē, kad kaut ko liek uz žāvētāja utt.

A par ventilāciju, 80% būs problēma, pat 150k dzīvokļos tādas ir :D Nezinu, kas ir, ka nevar Latvijā normāli to uztaisīt, gandrīz kā ceļus.

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

pirms 20 stundām , auzas teica:

- Ir dzīvokļi Rīgā un Jūrmalā, kuru pārdod (un pat pērk) par 3000-4000.- EUR/m2.

Tos pērk cilvēki, kurus veselais saprāts ir pametis pilnīgi un pavisam.


9/23/2017 , 14:24, auzas teica:

Pašam jātaisa pareiza un jākontrolē lai kaimiņi nepieslēdz virtuves nosūcēju (tad viņu ceptās zivis ostīs visa māja).

Šaubos, vai dārgu dzīvokļu kompleksā dzīvos vecenīte ar ceptām reņģēm... :D

Nu un cerēt ka kādam no mūsdienu nekosmiskajiem projektiem būs sakarīgi uztaisīta ventilācijas sistēma ir bērnišķīgi naivi. 

Link to comment
Share on other sites

sanāk, ka nedrīkst nožņaugt naudu uz nosūcēju, jo ja tev būs ar kārtu niknāks, kad tu to varēsi slēgt iekšā, kad no kaimiņiem kaut kas sāks nākt iekšā un to visu sapūst citam kaimiņam vai tam pašam daļu atpakaļ :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Kaspars12 teica:

sanāk, ka nedrīkst nožņaugt naudu uz nosūcēju, jo ja tev būs ar kārtu niknāks, kad tu to varēsi slēgt iekšā, kad no kaimiņiem kaut kas sāks nākt iekšā un to visu sapūst citam kaimiņam vai tam pašam daļu atpakaļ :D

Vai tad tos netaisijās no kāda tur gada aizliegt vispār?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 34 minūtēm , Bruketajs teica:

Nu, reāli bagātie neraujas uz dzīvokli pilsētas centrā.

Ir zināmi stipri naudīgi, kas dzīvo centra dzīvoklī kaut ir zeme Imantā ...

Link to comment
Share on other sites

Man nu jau vairāk nekā 4 gadu pieredze ar Yit un Biķerziediem, ja kas interesē, jautājiet. Tagad tieši jau iet uz beigu pusi 6. māja...

Link to comment
Share on other sites

Man vairāk jautājums par ikmēneša maksājumu, ja pieņemam šādus te faktius:

Putnubūra cena - 100k

Ar kredīta procentiem - 150k

Izdalot šo summu uz 30 gadiem, iegūstam ~400Eur/m maksājumu. + komunālie.

Nav mazliet paliela summiņa?

Link to comment
Share on other sites

selfeducation
pirms 10 stundām , Regisss teica:

Man nu jau vairāk nekā 4 gadu pieredze ar Yit un Biķerziediem, ja kas interesē, jautājiet. Tagad tieši jau iet uz beigu pusi 6. māja...

PM ;)

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Bruketajs teica:

Ar kredīta procentiem - 150k

 

Kur tu tādus kosmosus izrāvi ? Varbūt ja vienīgi tava kredītvēsture ir pilna ar ātrajiem kredītiem, kas nav laikā nomaksāti, citādi ja ņem zem 20 gadiem viss sanāk labāk kā īrēt un pēc 20 gadiem attapties, ka tev nekā nav un esi sponsorējis kādu lielāku augļotāju par banku! 

 

Šeit pēc 20 gadiem tev ir īpašums, ko vari pārdot/īrēt un tīties un laukiem baudīt dzīvi ar kombuļieni ;)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , ieleja teica:

nu tas ir ar 3% likmi

 

Nepareizi, Hipotēkai GPL katram ir individuāla sākot no 1.8%(DnB) - 2% (Swed) vēl arī gpl nosaka pirmā iemaksa un citi faktori

Labots - staylez
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, staylez teica:

 

Nepareizi, Hipotēkai GPL katram ir individuāla sākot no 1.8%(DnB) - 2% (Swed) vēl arī gpl nosaka pirmā iemaksa un citi faktori

pareizi... tikai es teiktu ka kopumā sākot no kādiem 1.5% - viss atkarīgs no vēstures konkrētā kredītiestādē, Taviem oficiāliem ieņēmumiem, darba vietas, uzkrājumiem, pirmā iemaksas % utt :)

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , AndzaZ teica:

citādi ja ņem zem 20 gadiem viss sanāk labāk kā īrēt un pēc 20 gadiem attapties, ka tev nekā nav un esi sponsorējis kādu lielāku augļotāju par banku! 

Nu, es neesmu ņēmis kredītu bankā, lai gan piedāvāts man tika pat 2.0% (par spīti negatīvajai ECB likmei) 

Nu un uz 20 gadiem matematika mazliet mainās, bet īpaši priecīgāka nekļūst:

100k + % = ~115k un izdalot ar 20 mēnesī veido ~500 Eur (vēl nedaudz summai pieliek obligātā īpašuma un paša apdrošināšana no dārgākā plaukta)

Tad vēl var tikai cerēt, ka pēc 10 gadiem ECB likme neuzcelsies līdz pozitīvam ciparam.

Protams, summa sanāk līdzīga īrēšanai un kā bonuss ir dzīvoklis īpašumā pēc 20 gadiem. Tas jau ir pozitīvi. Vēl neaizmirstam, ka pēc maksimums 10 gadiem būs jāremontē tā hāta - ja prasīga dzīvesbiedre, arī ātrāk. 

Fu, kaut kā depresīvi sanāca... :D

Jācer, ka Latvijā kaut kad visiem būs algas no 1500Eur - tad būs vinalga vai jāatdod 500Eur par gultasvietu.

 

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

‎23‎.‎09‎.‎2017‎. , 11:37, selfeducation teica:

@labiitis kā lai noteikt  , ka ir laba skaņas izolācija ? ar savu klatbūtni tikai vai ir kādi vēl magic tricks ? 

 

Šeit ir pamācība:

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 35 minūtēm , Bruketajs teica:

Protams, summa sanāk līdzīga īrēšanai un kā bonuss ir dzīvoklis īpašumā pēc 20 gadiem. Tas jau ir pozitīvi.

Lūk dēļ šī labāk tomēr bankas jūgā ne dzīvot barojot izīrētājus :)  un ja nu pats pārvācās, tad var taču izīrēt :D 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Regisss teica:

Lūk dēļ šī labāk tomēr bankas jūgā ne dzīvot barojot izīrētājus

Jā, šim var piekrist.

Bet labāk ne vienu ne otru.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , msp teica:

Šeit ir pamācība:

:dance3::good: 


Just now, Bruketajs teica:

Bet labāk ne vienu ne otru.

un kā to dabūt gatavu?!?!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Regisss teica:

un kā to dabūt gatavu?!?!

Aizņemoties pa tiešo no kāda, kuram banka maksātu 0.5%, no tā vēl komisiju norēķinot.  Manā gadījumā radinieki. Nu un summas nebija ne tuvu 100k - jo tālāk no Rīgas, jo mazāki cīpari.

Jā, zinu - arī algas nav tik lielas, bet kāda jēga, ja cipars pēc visas nomaksāšanas makā paliek tāds pats? 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , Bruketajs teica:

Aizņemoties pa tiešo no kāda, kuram banka maksātu 0.5%, no tā vēl komisiju norēķinot.  Manā gadījumā radinieki.

Nekad to nedarītu... ja nu vienīgi galīgā bezizejā...

praktiski vienmēr šis sačakrē visas radinieku, draugu attiecības :( 


Un vecāki neskaitās ;)

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...