Jump to content

Tele2 Mājas rūtera ārējā antena


-Jānis-
 Share

Recommended Posts

AndrisV

Ahoi kungi!

 

Vajag izdarīt izvēli starp SXT un LHG, abi tagad ir ar cat6. Vajadzīgais tornis 3km. Pagrozīt un palēkāt nav problēma, bitei kāreiz ir 7 bands 2600, kur abiem ir max gains. LHG vilina ar saviem 17dBi, tik cik bik precīzāk jāsagroza, no otras puses, SXT ir mazliet universālāks ar saviem 60 grādiem. Sēžu un domāju, iekšējais gonšegs īd, ka vajag iet uz banku, bet praktiskais un slinkais latvietis arī nesnauž, varbūt nevajag, nafig to minišķīvi, utt. Ir kādam kas sakāms, kāpēc neņemt LHG, bet gan SXT. Ok, torņus ar var pamainīt, bet jālien grozīt būs tāpat. Salaspils, LMT vakaros nokrīt uz mutes un neceļas, viedie hokejlūrētāji. Bitei signāls pašvaks, bet truba tukša. Cenā nu nav tik katastrofāla starpība, lai tas būtu kritērijs.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Ja finanses atļauj, tad LHG noteikti ka būs labāks. 

Link to comment
Share on other sites

AndrisV

Nu 173 vs 144 galīgi nav nosakošais faktors, nav jau  partija jāpērk. Es vairāk sliecos uz to, ka LHG ir ņiprāks, bet vairāk precizitāti prasošs agregāts. Manā situācijā ar SXT vajadzētu pietikt ar atliektiem galiem. Tik cik universālāks pielietojums tam bundulim, ja apstākļi mainās. No otras puses, LHG atkal var vairāk mežā iedzīt. 

 

Mani vairāk interesē, vai LHG nav kāda kaite pret SXT, ko, es jūzeris parastais bez 3 raķešzinātņu grādiem varu nesaost reklāmas bukletā. Droši ka jāiet mt forumi paķemmēt.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

Pirms 26 minūtēm , Fortinet teica:

Ronalds var pamatot?

Labāka antena un tas ir svarīgi.

 

ps. Es gan pirms iztērēt kā minimums 144 EUR, paceltu operatora doto (tipa bezmaksas) rūteri mastā. Un paskatītos kā strādā! Mana pieredze rāda ka parasti strādā ne sliktāk kā MT, un lai pirktu iekārtu pa 144 eur, pietiek nopirkt ūdens izturīgu montāžas kārbu pa ~15  eur. 

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

CosmosDC
pirms 1 stundas , AndrisV teica:

Ir kādam kas sakāms, kāpēc neņemt LHG, bet gan SXT.

SXT - ir 2 Ethernet 100Mbps porti, pietam tas otrs ports ir ar PoE-out, tātad viegli pie tā paša masta var pielikt kameru/bezvadu piekļuves punktu (ja atbalsta passive PoE). Otrs pluss ir tas, ka iekārta fiziski ir mazāka.

Pērc iekārtu internetveikalā, 14 dienu laikā uzliec un patestē. Ja abas iekārtas nav pieejamas uz rokas, tad citu variantu jau nav.

Pirms 26 minūtēm , Ronalds teica:

Mana pieredze rāda ka parasti strādā ne sliktāk kā MT

Bet tajā Huawei/TP-Link brīnumā nebūs RouterOS.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pagājušā vasarā biju tādas pašas izvēles priekšā. Sāku ar SXT un secināju, ka DL/UL ātrumi nav diži labāki par Huawei mājas modemu istabā. Samainot uz LHG, parādījās torņi, kas iepriekš nebija redzami. Tagad: RSRP: -95 līdz -100; RSRQ: -10 līdz -12. DL/UL: 60/30, kas meža vidū Limbažu novadā ir tīri tā neko.

Vienīgais mīnuss - antena liela, attiecīgi "krīt acīs".

Labots - oxx
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 26 minūtēm , CosmosDC teica:

Bet tajā Huawei/TP-Link brīnumā nebūs RouterOS.

Nebūs! Bet 99% useru RouterOS arī nevajag! ;)  


Pirms 27 minūtēm , CosmosDC teica:

SXT - ir 2 Ethernet 100Mbps porti, pietam tas otrs ports ir ar PoE-out, tātad viegli pie tā paša masta var pielikt kameru/bezvadu piekļuves punktu (ja atbalsta passive PoE).

Un cik daudziem šo reāli vajag? 

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Ir testēts gan stx, gan lgh ar cat4 modemu. StX 2600 frekvence darbojās švaki, tad ar lgh stabili. Šobrīd ir stx cat6 uz tele2. Joslu apvienošana darbojas labi. Uz mikrotik vismaz ir normāla kontrole pār joslām un var redzēt, uz kādas joslas darbojas. 

Link to comment
Share on other sites

CosmosDC

Procentuāli vai skaitliski nepateikšu, bet šajā gadījumā bez liekām problēmām (papildus kabeļu vilkšanas) var uztaisīt radiolinku uz citu ēku vai, piemēram, privātmājā novietot papildus bezvadu piekļuves punktu, kas ar wifi nodrošina dārzu/sētu vai to pašu novērošanas kameru uzlikt ar skatu uz ieejas vārtiem. Nav jau tā, ka tas būtu kaut kas ļoti nepieciešams, bet ir gadījumi, kad tas lieti noder.

Ja jau cilvēks skatās uz MikroTik produktiem, tad kaut ko saprot no tīkliem un apzinās, ko ar to var izdarīt, salīdzinot ar Huawei/TP-Link.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , uldii12345 teica:

Šobrīd ir stx cat6 uz tele2. Joslu apvienošana darbojas labi.

vai CA ir visu laiku, jeb tomēr slēgājas ārā atkarībā no tīkla noslodzes?

un kādus bandus pie Tevis ļauj apvienot?

Pirms 24 minūtēm , CosmosDC teica:

Nav jau tā, ka tas būtu kaut kas ļoti nepieciešams, bet ir gadījumi, kad tas lieti noder.

man noderēja, varēju uzlikt otru SXT priekš otra operatora :) pie kam te darbojas ne tikai Pasive PoE, bet arī af/at. tb kādu padod iekšā, tādu vari padot arī tālāk.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 39 minūtēm , Fortinet teica:

Bet neiesaki savus slimos murgus citiem

Da labi! 

Userim vajag interneta ātrumu gala iekārtā un viņu absolūti neinteresē kurš risinājums ir krutāks vai advecētāks, vai pareizāks! 

Un ja pa 15 EUR (montāžas kārba) var panākt līdzīgu rezultātu, kā MT pa 170 eur, klients padomās....

 

 

  • Kādas šausmas! 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisV

Vētra ūdens glāzē :)

 

Mani interesē, lai būtu pareizāks, ibo es ar LMT esmu 4G...adu laikā (sigh) salasījies tik tālu Dostojevski :) Ok, nav Salaspils, ir Doles sala, pēc cellmapper man te riņķī ir kādi 10 torņi kam teorētiski varētu pieštepselēties. Bet visi viņi ir pavērsti prom no manis (tas pēc cellmappera) + ir arī problēma ar reljefu un kaimiņu jumtiem (dāču miests). 

 

LMT atkrīt kā suga, jo:

 

1) Pārslogots tīkls ar ļoti labu signālu, torņiem laikam nav optika ar ko arī viss beizās. Viedtelevīzija un klauni ar tutrubu kā fona radio mājās, nedod Dievs būs hokejs vakarā, tad var kastei klāt vispār neiet, 20-30% packetlossis nav nekas traks/svešs ;) Paņēmu taplapu un pabraukāju ar wifiscanneri apkārt, dominē defaultie LMT wifi nosaukumi, no kā var izdarīt secinājumus. Man nevajag ieraktu pingu zem 20ms, uberGB/sec, kad sadomā padarbināt P2P, bet kaut cik cilvēcīgu response time no browsera tomēr gribētos, savādāk, lai samaksātu rēķinu ir jāizpīpē paciņa ar kvēpiem.

 

2) Viņiem ir kaut kāda QoS sistēma, kas pabērna lomā atstāj tieši nekustošos modemus. Tipisks piemērs - atbrauc mājās, trubā internāts lido, uz kompjiem mierā. Speciāli nepārbooto routeri, lai nevarētu teikt, ka kaut kāds serviss saķēries, vai FW kaut ko nav sagremojis un apcūkojies. Pamaina LTE settingus, lai modems pieslēdzās pa jaunu un et'voilā - viss notiek. Kad par šito prasīju - klusums. Tas būtu saprotams, jaunos "klientus" tornis servē pirmos, ja skatās no mobitela lietotāja viedokļa - cool. Kamēr truba lēkā starp torņiem viss ir kedā. Bet nu, tas  mājas internāts arī nav īsti gluži par velti ...

 

3) Huawei ir MĒSLS. Aizmirsu kā to servisu sauc, kaut kāda 3 vai 4 burtu cisco kombinācija, remote admin access vai kaut kā tā, paredzēts, lai provaideris masveidā var konfigurēt klientu routerus attālināti. B715tajam šitā draza systemlogos ir redzama (kam pēkšņi parādījās interese), ka LMT katras 12h maina kaut kādu policy vai kaut ko citu ar skripta palīdzību. OK, tas devaiss nav mans īpašums, bet man konkrēti nepatīk, ja mana tīkla maršrutizatorā, no kura ir plika pieeja jebkurai kastei, kādam ir teorētiska pieeja bez manas ziņas un tur vēl kaut kas tiek mainīts. Es ļoti labi saprotu, ka tas tiek darīts, lai idiotu baru paradumus optimizētu, bet "paldies, dodieties na***'". Vai nu ir kazai piens vai nav. Patiesībā, tas bija viens no momentiem, kas pielika punktu.

 

T2 bija jaunkundzei trubā, kaut kā galīgi skumji bija. Pat skumjāk nekā LMT modems. Tāpēc pat neizskatīju.

 

Atliek Bite ar savu nosacīti patālo torni, kas ir tiešā redzamībā (nav bijusi skaidra diena, lai palūrētu ar binokli, redzu es to nelaimīgo skrusteni pa taisno vai nē), bet pa ceļam ir dafiga bleķa jumtu apakšā un pāris peļķes (ezers). Pačakarējos ar viņu iedoto modemu un 27 vai 29 antenu (jāmeklē kā apreizi sauc), lejā ir ok (aš līdz 40), augšā - gandrīz nekā. Skaidrs, ka antena nav šitam atbilstoša + es slinkais nenokniebu vadu īsāku, gan jau tur savi 10m tajā buntē ir.

 

Kas attiecās par naudām - Bites internāts nāk ar routeri uz nomaksu, skatos uz rēķinu - 4.50EUR /mo. Priekš kam man to sūdu HUAWEI 535 par 163 EUR pēc cik tur mēnešiem vajag. Pliks kā baznīcas žurka, da i noteikti ar tiem pašiem backdooriem. Tāpēc ar skatās kaut ko, lai būtu "serģito", nav tā ka RouterOS redzētu pirmo reizi, da i pačakarēties VIENREIZ arī varētu ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Arī lgh cena  nav 170 eur https://www.eurodk.lv/lv/products/mt-lhg/mikrotik-lhg-lte-6-kit.  Es jau ņemtu lhg nevis stx, jo precīzāk var uzgriezt uz torni, kuru vēlies, bitei gan jau pierīgā ir band 7, kuram vajag labu uztveramību max ātrumam. 

Ko var bāzties virsū ar kolhoza risinājumiem ar routeri kārbās. Kas notiks, ja kārbai zudīs hermētiskums un operatora routeris nosprāgs. Huawei pat nav normālas reboot funkcijas, ja pazūd nets. Turklāt, ja atsakies bitei un t2 ir sankcijas, ja ņemts viņu routeris. Tāpēc labāk nopirkt savu un lietot kuru operatoru gribi, bez visādiem termiņa līgumiem. 


pirms 8 stundām , uldise teica:

vai CA ir visu laiku, jeb tomēr slēgājas ārā atkarībā no tīkla noslodzes?

un kādus bandus pie Tevis ļauj apvienot

Man ir tikai 20 un 3 bandi. Tie arī tiek apvienoti, CA ir visu laiku, iespējams atslēdzas, kad netiek lietots nets. 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 7 minūtēm , uldii12345 teica:

Ko var bāzties virsū ar kolhoza risinājumiem ar routeri kārbās.

Takš dariet kā patīk!

Es vienkārši dalos ar savu pieredzi kā pa lēto pacelt mobilā interneta ātrumu. Esmu pats šo ne vienu vien reizi pielietojis un zinu ka tas strādā. 

Bet ja ir vēlme maksāt vairāk - man ta kas? Nu nav žēl! 

  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
AndrisV

Iedevu tomēr ručkā un uzliku LHG cat6. Nav pat īpaši lēkāts un ķertas blusas, uzkabināja uz tukša sat kronšteina 2 stāva loga augstumā, notēmēja gar kaimiņu mājas jumta stūri (orientieris pēc sat kartes ar lineālu), respektīvi "aptuveni" uz to pusi un šķīla klāt. Efekts ir zvērīgs, lai neteiktu vairāk. Kamēr to torni kāds neapsēdīs ir ļoti labi.

 

Tornis 3 km, tāpēc pat varētu "kasīties", ka nu baisi labi nav, bet .. 

 

MT LHG cat6 CA2: 

RSSI        -57 dBm
RSRP       -85 dBm
RSRQ       -6.5 dB
SINR        16 dB

DL:  65-70 Mbps UL:35-40 Mbps

 

Hujavejs B535 ar LP21 antenu (specenē ir tieši 2600 iekšā), antena turpat tika likta:

RSSI        -75 dBm
RSRP      -105 dBm
RSRQ      -9.0 dB
SINR        0 dB

DL:  25-30 Mbps UL:0.2-4.4 Mbps + links ik pa brīdim nobrūk + sūdīgi viņš strādāja, jo UL bija ap 0, attiecīgi, nav komfortabli kad pornhubs lēni respondē :)

 

Nu un fakts, ka visu var kaut cik sagrozīt kā patīk bez cartoon-network, kur ir 2 podziņas saspiežamas un viss.

 

Paliks siltāks, būs jādomā kā pa teritoriju wifi uztaisīt platāku, tad arī uzliks uz jumta šito verķi, tad paliks daudz prātīgāk (augstums gandrīz x2). Tā kā ir paredzētas divas celtnes, nagi niez paprovēt pa elektrības vadiem paspēlēties ar "extenderiem", tad šitais devaiss burvīgi ielien visā tājā plānā, jo nu pagaidām tas LHG dzīvo kā prasts modems.

 

Kas attiecas par "cenu", tad tas nav nekas, ja LMT ir regulāri vakaros 1-2Mbps ar paketlosi ;) Un kā jau teicu, piem. bite Tev to sūdu dod uz nomaksu, par ko godīgi paņem piečuku mēnēsī tā vai šitā. 

 

Bite par visām varēm centās pierunāt likt P-58 MIMO. Nu monstrs tak... Pie tam, galīgi ne par velti. Tad tiešām modemu ozolā vajadzēja pakārt un miers.

 

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sveiki, kungi!

 

Ir vajadzīga palīdzība ar LHG cat6, konkrēti, kā pastāvīgi pieslēgt CA Band !?

Kamēr Primary bija B7@20Mhz, tikmēr B3 pieslēdzās kā CA Band un DL būtiski uzlabojās.

image.png.88a44744bf85ce38f64db9edb747c38e.png

 

Atradu, kā nomainīt Primary un uzliku B3@20Mhz, kopumā viss labi, nu vismaz pagaidām, bet tagad CA Band nav manīts...

image.png.2f32281ac92e60d55b2bf8d3c2aee8b5.png

 

Jau iepriekš, lielais, plikais paldies! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

kurš operātors? loģika tur ir operātora pusē - ir, kas dod visu laiku CA, ir, kas to iedala pie slodzes.

ja ir iespēja, pamēģini no dažādiem operātoriem.

Link to comment
Share on other sites

Operators ir LMT. 

Tur jau tā problēma, ka nespēju izprast to iedalīšanas loģiku...

Bet doma skaidra, paldies!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...