Jump to content

Dzelzs hlorīds 2017. gadā


Gunxx
 Share

Recommended Posts

Bruketajs

Nu, pirmkārt - aizliegts tiešām ir un ne pa velti. Otrkārt - ir daudzas alternatīvas - kaut vai tas pats persulfāts - nesmird, labi kodina, neatstāj ārprātīgus traipus.

Nu bet ja ļoti vajag hlorīdu, varu šķirties no saviem vecajiem krājumiem - mazliet ir tā sērga - kāds puskilo vai vairāk... 

Link to comment
Share on other sites

Ja aizliegts, tad aizliegts, veikalos nebūs. Varbūt latgalītē. Iesaku padomāt par Almiko, tur nav dārgi.

Link to comment
Share on other sites

Ar persulfātu kaut kā nesanāk. Nav asums un divreiz ilgāk jākodina. Neesmu vēl piešāvies.

 

Latvijas ķīmija tirgo 25L kannās :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Dzelzs hlorīds nav aizliegts. Bīstamības dēļ to neļauj pārdot privātpersonām, uzņēmumi (profesionāli lietotāji) var pirkt.

Link to comment
Share on other sites

Latvijas ķimijā (Katlakalna ielā) tirgo 50% šķidumu . Viss būtu labi, tik minimālais daudzums 20 litri ... Nospļavos un lietoju maisījumu ar ūdeņraža peroksīdu. Arī Latvijā vairs netirgo aptiekās perhidrola tabletes, jāizlīdzās ar šķidumu . Nu aptiekās pirkt nav prāta darbs - baisā cenā. Toties Drogās tirgo laikam 8%.  Nu , jā tā latvijas ķimija tirgo pa lētu naudu pat 50% peroksīdu, tik atkāl minimālie daudzumi...

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Apskatīšos, cik man daudz un tie, kam vajag varēs pieteikties un pa simbolisku atlīdzību vai par paldies, ja brauks pakaļ, dabūt.

Šo to no ķīmijas var dabūt Enolā - pats tur ņēmu persulfātu, kas sanāca daudz lētāk kā veikalā. 

Ar persulfātu nianse ir temperatūrā un cik labi to tur krāsa, ar ko celiņi sazīmēti. Pie 70 grādiem process notiek klusi, mierīgi un ātri, bet tā temperatūras uzturēšana ir nianse.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Ak, kungs, kuram idiotam atkal ir ienākusi prātā ģeniālā doma aizliegt dzelzs hlorīda tirgošanu privātpersonām? Ar nepacietību gaidu, kad beidzot tiks aizliegti virtuves naži, jo tie tak nenoliedzami ir dikti bīstami :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
latscrap

nejauši iekrita acīs šī tēma :)

ja nu kādam vēl interesē - 30% sālsskābi (HCL, hlorūdeņražskābie :) ) var brīvi nopirkt jebkurā būvmateriālu veikalā - nav nemaz tik briesmīga ķīmija, katram pašam tāda vēderā ir.... Ja ir vieta kur sievu, bērnus, kaimiņus un mājdzīvniekus ar garaiņiem nenoindēt, ir lieks akvārija kompresors un pāris naglas ko sarūsināt, tad diy var sataisīt dzelzs hlorīdu cik nevajag. saviem prodžektiem gan izmantoju vara hlorīdu ļoti līdzīgā veidā, varbūt plašu kodināšanai arī tāds derētu....

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...