Jump to content

Vajag palīdzību ar WiFI booster/receiver


quickbot
 Share

Recommended Posts

Labdien. Vai var man kāds izlīdzēt šajā situācijā. Lieta tāda, ka laukos rūteris stāv otrā mājā, apmēram 20m no vecās mājas, kuras sienas ir apmēram 80cm akmeņi. Signāls iespīd ļoti vāji tikai esot pie loga un tāpēc iegādājos TP-LINK ARCHER T2UH, kas novietots pie paša loga un uzlaboja signālu uz 60-80%.  Izmantoju garu usb kabeli/aktīvo, kurš piesprausts pie laptopa un laptopā izveidots virtuālais wifi, kas dod signālu pārējiem esošajiem mājā.  bet pēdējo atvaļinājuma nedēļu hvz kas notika un ātrums nokritās no 72mbps uz 1-5mbs, konsolē testējot ātrumu uzrādīja 100/300kbps upload/download, bet pirms tam bij apmēram 7-10mbps.  Arčeram izveidoju antenu no pudeles aplīmētas ar foliju, kas arī deva no 20-30% signal strenght uz tiem 60-80%.

 

Lieta tāda, ka es nevaru iebraukt(jo neko nerubīju no šī) kāpēc tāda krasa ātruma maiņa, kur tagad nav iespējams neko reāli normāli darīt.  Vai tas Arčers ir nosprādzis, vai arī laptopa antenna, kura tiek izmantota kā wifi devējs?   

 

Vai kāds var padalīties ar labiem receiver/extender, kuram ir spēcīgāka antenna par šo Archer un ar kuru es varētu i saņemt signālu, i dot viņu tālāk pa taisno( citādāk wifi ir tikai tad, kad es ieslēdzu portatīvo un palaižu virtuālo wifi)   Protams saprāta robežās.

 

 

Rūteri pārbaudīju, restartēju, nočekoju vai kāds nav pārbīdījis vai pielicis priekšā kaut ko, kas slāpē signālu...tur viss normāli. bet nesaprotu, kas var būt pie vainas, ka signāla spēks ir tāds pats, bet up/down ātrums nokrities vairāk kā 10x.

 

 

Jau iepriekš paldies!

Link to comment
Share on other sites

Jautājums ir apspriests ntās reizes!

Jāvelk vads un jāliek otrs wifi access punkts! (20m vadu starp mājām jau nu nav nekāda problēma novilkt!) 

Ja vadu galīgi nevar novilkt - jātaisa radiolinks starp mājām un atkal otrs access punkts! 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

jautaajums tieshaam apsriests ieprieksh - veel variants ir ethernet over powerline, ja abaas maajaas faaze viena un taa pati un negribaas vadus vilkt. dikti leeti nebuus, ja grib jau sakariigus dampiishus.

Link to comment
Share on other sites

quickbot
(labots)

Sorī, ja baigi apspriesta, tig gribas 100% uzzināt tieš savai problēmai. Arī internetā rakājoties, nav daudz infa izņemot visu, kas notiek vienā mājā.   Es te uzgāju šādu agregātu  https://www.amazon.com/KW-3016N-Outdoor-Wireless-Adapter-Antenna/dp/B019Z28CE4/ref=as_li_ss_tl?tag=comorobarwi06-20&_encoding=UTF8&psc=1&refRID=QAADDB38KB159F6XQA4G&linkCode=sl1&linkId=be5943cc7ea1c501f222fcd49ebc210c

 

 

va šī: http://labocenuveikals.lv/lv/veikals/datoru-piederumi/wifi-antenas/open-products:1569611

 

Tak šāds jau arī pilnīgi pietiek, ja jau viņam tik liels range antenām? Problēma tāda, ka nav mani lauki un negribās ar savu interneta problemu uzkasīties cilvēkiem, kuriem tas internets neko nenozīmē.  Bet tākā es par šīm lietām neko daudz nesaprotu un to paveidu ir tik daudz, ka īsti jau vairs nesaproti, kurš tad vajadzīgs.   Gribās dzīrdēt no zinoša cilvēka "JĀ" vārdu :)   Vai šāda tipa long range wifi receiver būs gana pietiekošs, lai nodrošinātu stabilu.maksimālu ātrumu? Palasot aprakstu es vēl varēšu zagt arī citu wifi no Seces :D

Labots - quickbot
Link to comment
Share on other sites

2017.07.24. , 12:59, Ronalds_ teica:

Jautājums ir apspriests ntās reizes!

Jāvelk vads un jāliek otrs wifi access punkts! (20m vadu starp mājām jau nu nav nekāda problēma novilkt!) 

Ja vadu galīgi nevar novilkt - jātaisa radiolinks starp mājām un atkal otrs access punkts! 

 

Bet vadu vajag gofrā un gofru zemē, pa gaisu neiesaku, savādāk pirmais zibens tuvumā var anihilēt vaga galos pieslēgtās ierīces, pat ja tās ir atslēgtas no elektrības.

Pa gaisu var optikas garu multimodes kabeli novilkt. Jā, ir izdevumi uz switch/routeri ar SFP portu, kas gan nav nemaz tik traki vairs, jāņem Latvijas prece..:)  Bet nav jābaidās ka zibens spēriena laikā inducētias spriegums izsitīs switch portus vara kabeļa gadījumā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...