Jump to content

CCTV / Video noveroshana.


INTRASERVERNET
 Share

Recommended Posts

Uztaisīju fullscreen youtubē print screenu, pēc tam palielināju uz 400%. Būtu tur nevis youtubēts 2MP (1920×1080), bet oriģinālais 8MP video (3840×2160), tad arī auto numuru varbūt varētu salasīt.

 

Štrunts par to, ko dažādi monitori rāda. Monitori rāda pikseļus, ko tiem padod. Detalizāciju nodrošina saglabātais video materiāls, nevis monitors. Protams, ja to 8MP vispirms samazina līdz 1440x810 logam, no kura uztaisa print screenu, kaut ko izgriež un tad palielina, tad nebūs atšķirības arī no 1MP. Vispirms tiec pie 100% izmēra materiāla, pēc tam sāc kaut ko griezt un salīdzināt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , snukurins teica:

es tev stāstu ka youtubē nav vērts skatīt

 

pirms 2 stundām , binary teica:

Kvalitāti var novērtēt arī esošajos interneta resursos.

OK, youtube bija neveiksmīgs piemērs no manas puses. Bet ir tak arī citi interneta resursi.

Reklāma no jmcsecure, piemēram. Vai no VSD Afterhours - viena, vēl viena.

Ar ko manas bildes būtu labākas? Vien ar to, ka nebūtu jāmeklē - būtu tepat forumā ieliktas. Visādi citādi jēgas no manām bildēm nav it nekādas - nebūtu tak, ar ko salīdzināt.

 

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Tāda sajūta ka @binary dzīvo atomieroču ražotnē un jebkura bilde, kas būs noplūdusi, radīs valsts drošības apdraudējumu! :shok:

Nu tad pasaki, kuij jums bildes un miers mājās :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Nu žēl ka autors, nopērkot labu tehniku nepadalījās, jo vienmēr rodas jautājums, kāpēc pirkt to dārgo, vai to ir vērts? Uz numuriem jā, uz sejām jā, kas notiek naktī? Uzlīmē atsrotājus uz jaka pret seju un viss, cik būs tā seja redzama, sejas atpazīšana vispār strādā tikai uz B/W principa :shok:

Link to comment
Share on other sites

No tāda viedokļa videonovērošana vispār nav vajadzīga - uzmauc zeķi galvā un bradā kaut gaišā dienas laikā.

Ak jā, cik nu man pazīstami cilvēki ir bijuši apzagti - visi gadījumi bijuši dienas laikā, kamēr mājās neviena nebija.

Link to comment
Share on other sites

Tu par vienu, mēs pilnīgi par citu, laikam nesaderība seksā! :biggrin:

  • Atbalstu 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

@jema, jā, tik tiešām - jūs par to, ka kvalitāte dienā ir pilnīgi pie kājas, dienā var gandrīz vai vispār viņu slēgt ārā, kamēr es par to, ka visi pazīstamie kā reiz dienas laikā ir tikuši apzagti. Tiešām par dažādām lietām runājam.

 

Ja par tēmu - tas NVR ir baisi skaļš, traucē gulēt. Kādi varianti tiek piekopti viņu apklusināšanā? Internetos atradu variantu ar korpusa graizīšanu un lielāka ventilatora likšanu (https://ipcamtalk.com/threads/new-hikvision-nvr-loud-fan-replacement.24753/), bet nu tas tāds mazliet ekstrēms variants - par garantiju var aizmirst :D Citi varianti? Cik iespējama viņiem vispār ir pārkaršana, ja tos 2gab 40x40 ventilatorus atvieno?

Link to comment
Share on other sites

@binary

esi pārliecināts, ka tur tiešām ir 40x40? ja tā, tad tā nav baigā problēma, var nomainīt uz Noctua piemēram: https://noctua.at/en/products/fan

otrs variants ir esošajiem pielikt kabelīti, kas samazina spriegumu, līdz ar to tie griezīsies lēnāk..

protams, ka temp jau būs jāpaseko līdzi..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu nav daudz variantu. Pati kaste ir 52mm augsta, tur stāv SUNON vents - https://www.digikey.com/product-detail/en/sunon-fans/HA40101V4-000U-999/259-1616-ND/3694183

PSU ir kaut kāds biezāks, bet arī izskatās pēc 40x40.

Tie Noctua neizskatās daudz klusāki, vismaz pēc papīriem…

Pagaidām noņēmu vāku, korpusa venta vietā pielīmēju kaut kādu 80x80, lai pūš tieši uz karstošajām vietām, bet nu grūti saprast, vai tas ko līdzēja - troksnis tāpat paliels…

Temperatūrai pagrūti sekot līdzi - NVR stāv grūti pieejamā vietā, softiski temperatūru nekur nerāda. Pat http://<NVR.IP>/ISAPI/System/status nekādas temperatūras neparāda.

Link to comment
Share on other sites

nu, Noctua ir vieni no kvalitatīvākajiem un klusākajiem kādi manā pieredzē ir bijuši.

Tevis pielinkotais vents ir ar diviem vadiem - gribi teikt, ka tā kaste nekādi neregulē venta griešanās ātrumu? 

nu tad ir pavisam čābīgi, vienīgais, kas tad atliek, ir likt vadiņu, kas samazina spriegumu uz teiksim 7V, kas liks griezties viņiem lēnāk - jebkurš no mazajiem ventiem pie liela ātruma dod ārā lielu skaņu.

Link to comment
Share on other sites

@uldise, jā, tā ir viena no stulbībām - ventu ātrums netiek regulēts.

Kad šodien izslēdzu un atvēru to kasti, tad temperatūras bija ap 35°C.

Iekšā izskatās apmēram šādi - links uz bildi. Viens vents korpusam, otrs 190W PSU.

It kā jau tas korpusa vents neko konkrētu nedzesē, tikai gaiņā gaisu korpusā. Nez, ja korpuss vaļējs, varbūt bez tā var iztikt…

 

Link to comment
Share on other sites

Ja ir iespēja atstāt ar atvērtu vāku, tas es droši vieno noņemtu arī baroklim vāku un pieliktu no sāniem kādu 120-140 ventu uz tiem pašiem 7v.

Es sapratu, ka Tev tur HDD arii ir iekšā, tad kā reiz.

 

man pašam bija baža par līdzīga izmēra iekārtu - Ubiquity EdgeSwitch 16 XG (https://www.ubnt.com/edgemax/edgeswitch-16-xg/) - netā daudz bija rakstīts, ka tas trokšņo, un tur iekšā ir arī divi venti, bet mazāki par 40. bet nu pie manis bažas neapstiprinājās, pēc startēšanas tiešām skaņa ir liela(pilnais ātrums 14K RPM), pēcāk samazinās par 50%, kas man netraucē. 

Link to comment
Share on other sites

Pārītis HDD tur ir, jā. Viens 3.5", otrs 2.5".

 

Baroklim vēl jāskatās, vai var tā vienkārši noņemt vāku, nezaudējot garantiju. Ja garantija neinteresētu, tad jau nebūtu grūti izgriezt pāris lielākus caurumus vākā un pielikt palielākus ventilatorus :) Lai gan tad arī vēl būtu 3x jāpadomā - varbūt pietiktu ar palielākiem radiatoriem karstošajām mikrenēm.

 

120-140 ventam no sāniem nav vietas. Sprauga, kurā tas NVR iebāzts, ir par mazu. Tur pat 80x80 īsti vietas nepietiek. Esošais (t.i., šodien pieliktais) 80x80 ir nevis no sāna, bet virs tajā bildē redzamajiem melnajiem radiatoriem.


Teorētiski var ebayā paņemt kaut kādu 52V 140W PoE barokli, viņi ir plastmasas korpusā un bez venta (piemēram, šādu). Tādam nevajadzētu pārkarst, ja reiz paredzēts lietot bez ventilatora. Tik jāsaprot, vai tāds labi strādās ar UPS. Priekš 12V kaut ko līdzīgu, principā mājās pat viens 12V 5A mētājas.

Oriģinālais baroklis nodrošina 12V 5A un 52V 2.5A.

 

Vēl variants, tik gribētos laikam kompaktāku, priekš 1 ventilatora (un/vai ar 2-3 "termo zondēm") - https://www.ebay.com/itm/12V-PWM-PC-CPU-Fan-Temperature-Control-Speed-Controller-Module-High-Temp-Alarm-/112174066548

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Būtu atsevišķi poe switch, būtu jau par 1 ventu mazāk. 

Ja par tēmu- nvr bez poe prot dzīvot arī bez ventilatora, it īpaši, ja nav novietoti katlutelpā. Šis tomēr varētu vairāk silt. Ja nu nekādi savādāk, mēģinātu novietot vertikāli un lietot bez vāka, lai brīva gaisa plūsma.

Link to comment
Share on other sites

Kāda ir telpas temp, kurā šis NVR ir novietots?

Ja raksti, ka maza sprauga, vai tur reāli viņa ventilējas ok?

no otras puses, ja telpas temp ir zema, tad jau ventus tur iipashi nemaz nevajag :) betnu tas var mainīties ziemā/vasarā.

 

Link to comment
Share on other sites

Temperatūra no kādiem 15-20 ziemā līdz 30-35 vasarā.

snukurinam plusiņš par centību :D

Link to comment
Share on other sites

2018.01.31. , 20:48, xp teica:

Kaut 4Mpix kamera ar 1920x1080

Nu pag, 1080p ir 2 mpix, ne?

Link to comment
Share on other sites

Format Resolution (pixels) Aspect ratio Image scanning
1MP/720P 1280x720 16:9 Progressive
SXGA/960P 1280x960 4:3 Progressive
1.3MP 1280x1024 5:4 Progressive
2MP/1080P 1920x1080 16:9 Progressive
2.3MP 1920x1200 16:10 Progressive
3MP 2048x1536 4:3 Progressive
4MP 2592x1520 16:9 Progressive
5MP 2560x1960 4:3 Progressive
6MP 3072x2048 3:2 Progressive
4K Ultra HD 3840x2160 16:9 Progressive
8K Ultra HD 7680x4320 16:9 Progressive
     
Link to comment
Share on other sites

Nvr kaut kādiem bija/ir audio in. Konkrētajam nav? Tad var domāt par kaut kādu external mic, konkrētā vietā.

Reti gadās kāda cam ar iebūvēto mic. Pirms dažām dienām bija hik cube, ar kuru paspēlējos- istabā skaņu var paņemt. Ja fona trokšņi, nekādas lielas cerības uz iebūvēto mic neliktu.

Link to comment
Share on other sites

Hikam iebūvētais mikrofons nav īsti labs. Tādā klusā telpā var likt, bet trokšņainā būs problēmas. Var paņemt kameras ar mikrofona ieeju - pats var pieslēgt ārējo mikrofonu, bet nav garantijas, ka būs labi.

Link to comment
Share on other sites

Tie, kam ir tā pieredze ar mikrofoniem - kādā veidā veicāt skaņas pēcapstrādi, lai novērtētu, ir tā skaņa pieņemama vai nav? Manuprāt, ja ir vērā ņemami fona trokšņi un vajag sadzirdēt balsis, tad bez pēcapstrādes arī ar labu mikrofonu neko dzirdēt nevarēs - ieraksta kvalitāti nosaka tas, cik veiksmīgi var veikt to pēcapstrādi.

 

Par tiem manējiem NVR trokšņiem - PSU, izrādās, nekādas "warranty void if removed" uzlīmes nav, var droši jaukt vaļā. Bez dzesēšanas atstāt negribas - alumīnija tur ir gaužām maz.

Izskatās, ka ņemšu divus SY1225SL12SL vai  SY1225DB12SL (scythe, 120x120, 500 rpm, 24.5 CFM, 7.50 dBA), vienu likšu virs mobo, otram no kartona uztaisīšu "tuneli" uz PSU. NVR, protams, paliks bez vāka.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Nu ar tādu attieksmi vari klausīties fona troksni, nevis puslīdz sakarīgu sarunu, kura bez pēcapstrādes pazūd tajā fona troksnī :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es izveicu ar Adobes Audition, izmantojot Noise profile fīču, iezīmējot vietu ar plikiem trokšņiem. Arī ar diktafona intervijām dažkārt vajag. 

Link to comment
Share on other sites

Pēcapstrādi? Jūs ko - visu video arhīvu dzenat caur audio/video uzlabotājiem un pēc tam live ātrumā noskatāties un noklausāties, lai pārliecinātos, ka kādā brīdī kāds nenosauc priekšnieci par sieviešu dzimtes suni? 

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

@snukurins, nē, mums nav laika, lai 24/7 nodarbotos ar audio filtrēšanu. Citiem, izskatās, gan ir 24/7 laika, lai klausītos to audio. Jebšu tu vēl te vaicāsi pēc padoma, kurš mikrofons palaidīs kaut kādu triggeri, kad kāds konkrēts darbinieks pateiks kādu konkrētu vārdu?

Link to comment
Share on other sites

Diez vai, te ir jāexpermentē konkrētos apstākļos - cits ieteikums nebūs.

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , snukurins teica:

Nē,es tikai prasu kāda varbūt kādam ir pieredze ar ārējiem mikrafoniem.Vai ir labāki un sliktāki.

 

pirms 3 stundām , snukurins teica:

Nez cik garu vadu no mikrafona līdz kamerai var vilkt?

Vajadzētu kādus 4-5 metrus.

Ir labi mikrofoni. 

Attiecīgiem modeļiem divvadu līnija var būt līdz kilometram.

Pats esmu licis trīsvadu mikrofonus pa neekranētu kabeli ap 50m.

Link to comment
Share on other sites

+Barošana.

Tā nav plika mikrofona kapsula, bet kopā ar priekšpastiprinātāju.

 

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

kad sarunas iegriezušās par audio ierakstīšanu..

 

kā varētu ierakstīt vienlaikus 4-6 kanālus audio?

kvalitātes prasības, nezinu, 16biti 8khz pieņemu ka pietiktu, ja vispār pareizi esmu definējis. 

ideja sekojoša. ir transportlīdzeklis ar skaņu no transmisijas. 

šis tas ir nomainīts / salabots, kautko varbūt varēja vēl nelabot, kopumā paliek labāk, bet gribētos precīzāk atrast avotu, lai nesanāk restaurēt visu transmisiju pēc izslēgšanas metodes. 

 

ir doma salipināt pa reduktoriem, kārbu, sadales kārbu, mikrofonus, lai braucot lokalizētu no kuras puses tā skaņa nāk. 

 

telefons - viens kanāls, teorētiski var ar daudz telefoniem, bet čakarīgi.

diktofons - divi kanāli, labāk, vairāku diktofonu man šķiet nav.

neesmu pats mēģinājis, bet saprotu, ka datoram piespraužot pāris ārējās skaņu kartes, no abām vienlaiku ierakstu veikt neizdosies tik viegli. 

piem ar Audacity iegūt cmuku daudzkanālu ierakstu. varbūt kļūdos.

nē pirkt tam paredzētu zoom vai tascam u.c. portatīvo "pulti" nav paredzēts.  budžets ir tuvu 0.

 

ok, otrs variants pa sekundei pārslēgties starp mikrofoniem, varbūt bez ieraksta, uz austiņām klausoties, parādoties skaņai pārslēgties. 

 

tā kā skaņa parādās 10 minūšu braucienā dažas reizes uz dažām sekundēm šāds pēdējais variants nepatīk.

 

galīgi lēti mp3 playeri ar ieraksta funkciju.. ?  tos kamērs saslēgts, pēc jāveic kāds bums (svilpienu varētu nedzirdēt, jo pats mikrofona caurums būtu aizlīmēts, viņam ar korpusu vibrācija jātver.) lai tos visus sasinhronzizētu, to jau negribas. 

 

pašam sāk izklausīties, kā pāris stereo iekārtām +- vienlaikus palaist ierakstu un būtu labi. 

 

Link to comment
Share on other sites

Par tiem €80 tev būs ne tikai mikrofons, bet arī piegāde līdz durvīm (pēc pieredzes ar kamerām -  ļoti iespējams, ka mazāk kā nedēļas laikā). Varbūt €17 PVN būs jāpiemaksā - kā paveiksies. Par muitas nodokli gan nemācēšu teikt.


2/1/2018 , 15:43, uldise teica:

shis nebija maināms ar WDIdle tooli?

Šodien tiku pie viena stacionārā PC, samainīju uz 300sec. Paldies!

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Vakar man paziņas stāstīja, ka hikvision ir kameras, kur infras vietā ir lāzeri. It kā esot baigi labi, varot labi redzēt tumsā numurus. Ir káds licis, tiešām ir tik labi?

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , uldii12345 teica:

Vakar man paziņas stāstīja, ka hikvision ir kameras, kur infras vietā ir lāzeri. It kā esot baigi labi, varot labi redzēt tumsā numurus. Ir káds licis, tiešām ir tik labi?

Ir tādas, bet tikai PTZ un maksā virs 1000.-

 

Link to comment
Share on other sites

Jāpiebilst gan, ka "infras vietā ir lāzeri" nebūs īsti patiesi - nevis infras vietā, bet diožu vietā. IR ir abos gadījumos - gan LED, gan lāzerim.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , binary teica:

nevis infras vietā, bet diožu vietā. IR ir abos gadījumos - gan LED, gan lāzerim.

Nu bļaviens, kas tad ir kas? Kas tad to gaismu emitē kā ne LED???? Vai  Jūs domājat, kad  emitē rūbīna vai zaļo lāzeru iekārtas, jūsu kuiņai? Es jau arī tautas vārdos nosaucu????

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

@jema, lāzera gaismu emitē ILD, nevis LED.

Tas, protams, ja pieņemam, ka hikvisionam tiešām ir lāzeris.


pirms 2 stundām , snukurins teica:

grozīt jēga tikai ja kāds skatās onlainā nepārtraukti.

Ja var ticēt baumām, tad hikvisions prot grozīties arī automātiski, bez "kāds skatās onlainā nepārtraukti" nepieciešamības.

Labots - binary
  • Bēdīgs 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...