Jump to content

Kur atrast smieklīgi lētas elektriskās dārza šķēres?


138
 Share

Recommended Posts

Ir vajadzīgas smieklīgi lētas elektriskās dārza šķēres, varbūt kāds var ieteikt kur tādas atrast?

 

Paziņa pirms kādas nedēļas nopirka iekš Supernetto pa 10 EUR, pamēģināju - nu griež, tāpat kā 15 EUR Maksimas urbjmašīnas vai flekši urbj un fleksē, lai arī izcilu resursu nesola. Tagad vajag pašam vienu dzīvžogu drusku piefrizēt, bet paziņa ar šķērēm ir tālu un aizņemties nesanāk.

Varbūt kādā Supernetto šitādas vēl ir manītas aizķērušās? Vai kādā citā lielveikalā kaut kas tamlīdzīgs?

 

Paskatījos salidzini.lv, tur līdzīgi bezvārda brīnumi kā tās no Supernetto ir ap 40 - garām. Cenuklubā ir Bosch AHS 45-16 pa 60, tās arī ir lētākās no Bosch šķērēm un nekur citur nav lētāk. Ticu, ka gan jau ļoti labas priekš tādas naudas, bet drusku par dārgu priekš manas vajadzības, kas ir - piefrizēt piecus metrus dzīvžoga un pēc tam par tām šķērēm visticamāk aizmirst uz labu laiku (Jā, dzīvžogs ir tāds, kuru ir iespējams vajadzīgajā apmērā piefrizēt ar elektriskajām šķērēm, arī ar lētajām; ja gadīsies kāds resnāks zars kas tām nav pa zobam, to ar rokas dārza šķērēm vai zāģīti.)

Paskatījos, ko var noīrēt - tikai benzīnnieces pa 30 dienā, meh.

 

Nojaušu, ka kādā lombardā varbūt ir kaut kas, bet, zinot ka flekši lombardos maksā apmēram jaunu cenās un jebkas cits no elektroinstrumentiem arī nemēdz būt pa sviestmaizi, nu negribas apstaigāt vai apzvanīt lombardus lai varbūt veiksmes gadījumā atrastu tādu bezvārda ķīnieti pa 30 vai bošu pa 50.

Labots - 138
Link to comment
Share on other sites

Švaki meklē. Noma ir arī par €20 un €25, savukārt k-rautā, kas nu it nemaz nav tas lētākais veikals, esot dabūnamas arī kaut kādas par €35. Citur internetos ir arī par €30 kaut kādas.

Ja naudu žēl un nepieciešams vien 5 metrus 1x mūžā piefrizēt, nevis uzturēt kārtībā dzīvžogu, tad varbūt var iztikt ar rokas šķērēm?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Naudu ir žēl. Bet rokas šķēres neder, jo supertizls it kā neesmu, tomēr elektriskās taisnā plaknē noturēt ir viena lieta bet ar rokas šķērēm noturēties plaknē tās šķērējot - cita. Dzīvžogu nav nepieciešams mūžīgi uzturēt kārtībā jo tas nav mans.

30-35 par tiem lētučiem man neceļas roka, zinot, ka ir bijis precedents, kad tādi ir tirgojušies pa 10 (un nu nav viņi nekādi vērti tos 30 kad pa 60 ir nopērkams bošs kurš ir daaaaaaudz labāks, tāpat kā ķīniešu urbjus un flekšus ir nesaprātīgi pirkt pa 30-40), un īrēt arī pa 20 neceļas.

 

Jautājums ir, kur nopirkt elektrisko lētuci pa lētuci. 20 max. Citas alternatīvas neinteresē.

Ja kādam mētājas garāžā lietotas liekas - var piedāvāt.

Link to comment
Share on other sites

pirms 22 stundām , 138 teica:

30-35 par tiem lētučiem man neceļas roka, zinot, ka ir bijis precedents, kad tādi ir tirgojušies pa 10 (un nu nav viņi nekādi vērti tos 30 kad pa 60 ir nopērkams bošs kurš ir daaaaaaudz labāks, tāpat kā ķīniešu urbjus un flekšus ir nesaprātīgi pirkt pa 30-40), un īrēt arī pa 20 neceļas.

Pēc pieredzes ar Bosch urbi es nesaskatu it nekādu atšķirību starp bosch zilo sēriju un "ķīniešu urbi". Lai gan nē, saskatu - "ķīniešu urbis" var izrādīties gan lētāks, gan kvalitatīvāks. Turklāt ja "lētāks" savu nokalpo, tad nav žēl nopirkt citu "lētāku", kamēr to boschu roka necelsies izjaukt uz rezerves daļām.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Bosh ir nolaidis kvalitāti zem katras kritikas ... Nu , jā ja var nopirkt pa 10eur, tad , tiešam ir interesanti, Un stāsts par īri.... no savas pieredzes . Vajadzēja paris dienas lentas slīpmašinu. Paskatijos cik maksā īre diennaktī... un nopirku kaut kādu ķiniešu lētuci kas tik nedaudz dārgāks kā diennakts īre ''firmas'' mašinai. Beigās tas aparāts izrādijās apbrīnojami izturīgs . Tika ekspluatēts uz nebēdu  gadiem . Ja instruments netiek izmantots ikdienā maizes pelnīšanai, neredzu jēgu izgrūst naudu par ''makitu'' , ja to darbu tīri labi izdara reizi gadā uz paris stundām arī ķinietis. It sevišķi, ka ja pērc bodē, neviens vēl 2 gadu garantiju nav atcēlis. Ja mantu ir iepircis liels tirgotājs nevis piparbodnieks, tad viņi arī nav ieintresēti pēdējā drazā, jo pircēji jau atcerēsies par garantiju ja plīsīs.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , oxygen teica:

neredzu jēgu izgrūst naudu par ''makitu''

Redzi... šis ir baigi relatīvi. Ir instumenti, ar kuriem jāstrādā kvalitatīvi, precīzi, tad tie dārgie arī ir noderīgi. Un ir instrumenti, kurus vajag... lai tikai būtu un lai attiecīgo darbiņu kaut kā padarītu. Tā arī ir lielākā atškirība...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ar lētajiem ķīniešu instrumentiem ir rulete - var nobeigties pirmajā dienā, var, protams ne intensīvi ar viņiem strādājot, iet līdzīgu resursu kā brendīgie neprofesionālie rīki (zaļais bošs, skil, black&decker utjpr).

 

pirms 11 stundām , binary teica:

atšķirību starp bosch zilo sēriju un "ķīniešu urbi"

Tu laikam gribēji teikt "zaļo".

 

 

Link to comment
Share on other sites

Protams , ja vajag ko precīzu, tipa virsfrēzi, tad varbūt vēl jāpadomā, bet ja tas ir elektriskais skrūvgrieznis vai žoga šķeres - nu neredzu vajadzību.  Man ir gadijies , kad vienas ''krutas'' firmas štruments plīsa uz velna paraušanu . Nu sākumā paris reizes garantija līdz pārstāvis paziņoja ka nepareizi ekspluetējot . Tika nopirkts štruments ar uzrakstu ka ražots ķinā ( nevis dievs vin zin kas par firmu ar uzrakstu tipa vācija) . Maksāja 10X lētāk , bet godam kalpoja gadu nepartrauktā ekspluatācijā ražošanā . Nu pēc gada nobruka. Nu izdariet paši secinājumus . Ja tas firmas dārgais kalpotu 10x ilgāk, bet reāli bruka nost pēc 2 mēnešiem. Starp citu , lietām , kur ķinietis nekautrējās uzrakstīt ka ražots ķinā daudzreiz kvalitāte ir tīri neko. Ja jāsllēpjās aiz pastkastes firmas eiropā , tad mēdz būt visādi. Nu ķinieši ir jau ''paaugušies'' kvalitātē. Pēc otrā pasaules kara japāņu ražojumi bija kā tagadējie ķinas , bet vēlāk šie jau ir gandrīz kvalitātes etalons.

Link to comment
Share on other sites

@oxygen aha. Vēl ir tā, ka ir vienalga vai āmurs ir rāzots ķīnā, vai tas ir vācu ražojums - naglu iesit un pa pirkstiem bliež vienādi...

Vienkārši ir štrumi kuri nav elementāri, kurus ķīnieši nemāk kopēt, un ir tādi, kurus šie kopē OK... Tas arī viss. Katrā gadījumā vienkārši jāizvērtē!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 25 minūtēm , oxygen teica:

pircēji jau atcerēsies par garantiju ja plīsīs.

Tirgotāji ir diezgan drošā situācijā, jo vienmēr jau var atšūties ar nolietojumu. Turklāt, šķiet, lielākā daļa cilvēku, kas pērk instrumentus maksimās un supernetto, tos lieto tik maz, ka ja nenomirst pirmajā dienā vai nedēļā tad turēs tos divus gadus un vēl.

Ķīniešu izstrādājumus, kas plīst uz velna paraušanu, izskatās ka tādus gan lielveikali agri vai vēlu beidz tirgot un to vietā sāk tirgot kaut ko, kas plīst mazāk - piemēram, velosipēdi maksimās tagad vairs nav tik baisi kā pirms gadiem desmit.

Link to comment
Share on other sites

2017.07.2. , 17:29, 138 teica:

Ir vajadzīgas smieklīgi lētas elektriskās dārza šķēres, varbūt kāds var ieteikt kur tādas atrast?

Paziņa pirms kādas nedēļas nopirka iekš Supernetto pa 10 EUR, pamēģināju - nu griež,

 

arī interesē subj. - varbūt vēl kādā getto ir dabūjamas, pa padsmit eirikiem paņemtu (pa divdesmitciktur liekas pa daudz, spēļmantai).

vai arī jāgaida rudens, kad atlikumus tirgos?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Rubb teica:

āmurs ir rāzots ķīnā

Nesaki vis, āmuram var kāts nolūzt. Un tā ar visiem manuālajiem instrumentiem. PH skrūvgrieži ir redzēti tādi, kas pēc desmit skrūvēm apraujas. Kaut kādu zāģi, fuksīti, reiz biju nopircis, ķīnas ar poļu vārdu, no skata - nu kas tur var būt slikti, rūdītie zobi un tā, a še tev, divus dēļus pārzāģējot plastmasas rokturis salūza.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , oxygen teica:

Ja instruments netiek izmantots ikdienā maizes pelnīšanai, neredzu jēgu izgrūst naudu par ''makitu'' , ja to darbu tīri labi izdara reizi gadā uz paris stundām arī ķinietis. It sevišķi, ka ja pērc bodē, neviens vēl 2 gadu garantiju nav atcēlis.

Savulaik figūrzāģi nopirku, kā reiz Makitu. Nu ko lai saka - vai nu es neprotu viņu lietot, vai arī ir kāds cits iemesls, kāpēc zāģējumi tipiski zaudē savu perpendikularitāti attiecībā pret zāģējamā materiāla virsmu. Grūti pateikt, vai Ķīnas prece kalpotu citādāk.

Ir arī kaut kāda pieredze ar elektrisko zāles pļāvēju, dabūjām no iepriekšējiem saimniekiem. Šie teica, ka savulaik esot nopirkuši lētāko, kas pieejams, par kādiem Ls 20. Pārdevējs esot uzreiz teicis, ka ilgi viņš nekalpos, bet nu iesākumam bija OK. Nezinu, cik gadi ir pagājuši, bet es īsti nestādos priekšā, kā viņu nokaut. 1x kondensatoru bija jānomaina, bet visādi citādi slodzes iztur, sniegu un lietu (t.i., ne tos labākos uzglabāšanas apstākļus :D) nebaidās.

 

1 stundu atpakaļ, 138 teica:

Tu laikam gribēji teikt "zaļo".

Kārtējo reizi kāds zina labāk, ko es gribēju teikt. Nēnu var jau būt, ka zaļo sēriju bosch krāso zilā krāsā :D Tādā gadījumā man ir zils "zaļās" sērijas bosch urbis, kuram jau no rūpnīcas ass nāk šķība (autorizētajā servisā uzzināju, kad kārtējo reizi mainīju pēc pāris urbumiem).

 

1 stundu atpakaļ, oxygen teica:

Protams , ja vajag ko precīzu, tipa virsfrēzi, tad varbūt vēl jāpadomā, bet ja tas ir elektriskais skrūvgrieznis vai žoga šķeres - nu neredzu vajadzību. 

Viens ex-kolēģis savulaik Jasper elektrisko skrūvgrieiz nomainīja uz kaut kādu boschu vai makitu. Teicās, ka esot jūtama atšķirība ne tikai cenā (5x dārgāki), bet arī lietošanā. Nemācēšu teikt, kāda tieši tur atšķirība - vai satvert ērtāk, vai kā citādi atšķiras. Var jau būt, ka satvert ērtāk un izmantoti patīkamāki virsmas materiāli.

Bet nu Jasperu vismaz nav tik žēl, ja šis no 5m augstumapamanās nokrist darbu laikā :D

Toties Dremel 1120 skrūvgriezim tās gumijas no roktura atplīsa pat bez intensīvas lietošanas…

 

1 stundu atpakaļ, 138 teica:

Ar lētajiem ķīniešu instrumentiem ir rulete - var nobeigties pirmajā dienā, var, protams ne intensīvi ar viņiem strādājot, iet līdzīgu resursu kā brendīgie neprofesionālie rīki (zaļais bošs, skil, black&decker utjpr).

Tak rulete ir arī ar dārgā (vidējā) gala instrumentiem.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...