Jump to content

Nekustamā īpašuma apdrošināšana


Cody
 Share

Recommended Posts

Līdz šim apdrošināju savu necilo īpašumu pie sava kreditora Swedbank, tad pēdējos 3 gadus Baltā. Kredīts ir izmaksāts, bet īpašumu tomēr vēlos apdrošināt brīvprātīgi. Apdrošināšanas prēmijas aptuveni pie visiem ir vienādas. Pašrisks gan svārstās no €70 Baltā līdz €140 citos kantoros. 

Bet visiem apdrošinātājiem ir tik sarežģīti nosacījumi, ka galīgi nav skaidrs kuru izvēlēties.

Paldies Dievam, ka līdz šim apdrošināšanas gadījums nav noticis.

Kāda ir forumiešu pieredze ar apdrošinātājiem?

Link to comment
Share on other sites

Apdrošināt var arī pie kaimiņa. Kamēr nav bijuši "gadījumi", īpaši nopietni, tikmēr spriest par apdrošinātāju ir bezjēdzīgi.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Aprunājos ar draugiem, kolēģiem, katrs liela savu apdrošinātāju. Pajautāju, vai bijis kāds negadījums. Nav.

Meklēju reālu atgadījumu-vēja norauts jumts, krusas sadauzīti logi, ugunsgrēks, zibens spēriens.

Tagad apdrošinātāji automātiski piemet mantas apdrošināšanu. Mazāk kā par €7500 grūti atrast. Nav man tik daudz mantu uz tādu summu.

 

Ar OCTA gan zināms gadījums draugam. BTA apdrošināts, 8.martā avārija, lēmums pieņemts 9.maijā. Nepajautāju kad auto saremontēja. Divi mēneši lēmuma pieņemšanai liekas par ilgu.


Pievienots 8 minūtes vēlāk

pirms 21 stundām , CAP teica:

Man arī ir IFā.. ir 3 gadu līgums.. atliek tik maksāt :D

 

Šodien IFā izrēķināju apdrošināšanas prēmiju, kas vairāk kā 2 reizes lielāka nekā Baltā. Ko dod 3 gadu līgums?

Labots - Cody
Link to comment
Share on other sites

Nez.. man nekas diži dārgāks kā citur nesanāca.. māju apdrošināju, jo hipotēka to paredzēja, bet bankai ideāla sadarbība ar IF, tā kā cena pat bija mazāka par iepriekšējo apdrošinātāju.. dzīvokli IF apdrošināju internetā, tur varēja pats norādīt summas un mantas veidus utt.. piemest klāt vēl civitiesisko utt...

 

3 gadu līgums.. to, ka nav jāatjauno polise ik gadu.. maksā tās noteiktās reizes, cik nu esi izvēlējies pa lielam jau vairāk it kā neko.. Ja vairākas reizes maksā gadā, tad kāds eur klāt pie kopējās līguma summas.. IF arī izvēlējos, jo atsaukmes labas un nav dzirdēti gadījumi, kad kāds būtu uzmests..

 

Ak jā.. ar Baltu bija viens gadījums, kad laukos nozaga trimmeri un vēl šo to.. nekādu problēmu.. naudu dabūju i vēl nopirku labāku agregātu.. tas gan bija pirms gadi 10..

Link to comment
Share on other sites

2017.06.22. , 22:27, Rubb teica:

Apdrošināt var arī pie kaimiņa. Kamēr nav bijuši "gadījumi", īpaši nopietni, tikmēr spriest par apdrošinātāju ir bezjēdzīgi.

Tieši tāpēc cilvēki interesējas par citu pieredzi, nevis "apdrošina pie kaimiņa". Ņemot vērā to, cik ierobežota ir katra indivīda pieredze, ir diezgan bezjēdzīgi vērtēt visu tikai pēc savas pieredzes.

 

pirms 19 stundām , Cody teica:

Tagad apdrošinātāji automātiski piemet mantas apdrošināšanu. Mazāk kā par €7500 grūti atrast. Nav man tik daudz mantu uz tādu summu.

Nemaz nezināju, ka mantas apdrošināšanai ir kaut kāda minimālā summa. Baltā pateicu, lai drošina uz €5000, iebildumu no viņu puses nebija.

Ar paša NĪ "vērtību" gan mums ir citādāk - tur polisē lielāks cipars nekā tas NĪ reāli maksā. Bet nu nekas, daudz nabagāks no tā nepalikšu.

 

pirms 19 stundām , Cody teica:

Ar OCTA gan zināms gadījums draugam. BTA apdrošināts, 8.martā avārija, lēmums pieņemts 9.maijā. Nepajautāju kad auto saremontēja. Divi mēneši lēmuma pieņemšanai liekas par ilgu.

Baltā (kasko gan) tādu problēmu nav bijis.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Seesam - šoziem pamatīgi mani nopludināja, tāme (uz 3000 eur) tika sastādīta korekti, tika piedāvāts ņemt naudā (mīnus PVN, ko atmaksā, uzrādot čekus, un mīnus pašrisks 140 eur) vai apmaksāt remontu rēķinus. Apmaksāja pēcāk arī slēptos defektus pēc skapja nomontēšanas. Seesam ir arī viņu 24/7 dienests - atbrauca, visas trubas pārlika, darīja visu korekti, minimizējot zaudējumus. Par Seesam dienestu neko nebija jāmaksā, arī nebūtu jāmaksā, ka viņu atteiktu izmaksu.

 

Plus tikko sīkie iemeta bumbu logā un ieplēsa paketi. Bez runām visu atlīdzināja, jo polises riskos bez maksas iekļauts visu stiklu risks bez pašiska. Logu rāmjus gan jāapdrošina speciāli, bet tas nav mans gadījums.

 

Manuprāt tiešu uz NĪ Seesam ir ļoti korekts kantoris.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Stiklu risku bez pašriska gan nekur nebiju atradis. Parēķināju Seesam sanāca lētākais variants, ja pērk internetā.

Nesaprotu, kā apdrošināšanas prēmijas var atšķirties dažādos kantoros pat līdz divām reizēm.

 

Ar Baltu ir interesanti, ka viņi jau pēc apdrošināšanas polises iegādes mēdz ik pa laikam piedāvāt apdrošināt māju. Kad pasaku, ka jau esmu to izdarījis pie viņiem, tad brīnās. Tagad līdz polises beigām 10 dienas, bet nav piedāvājuši pagarinājumu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Domājams, ka kantori pa lielam ir vienādi, bet Balta, Baltikums un tamlīdzīgi kantori izspiedīs pēdējo sulu un piekasīsies, kas ierakstīts līgumā. 

 

Nesen zināmam uzņēmumam izcēlās ugunsgrēks un nodega jumts, kas bija apdrošināts.  Visu jumtu, ja nemaldos BTA, zolīdi kompensēja, bet kustāmā manta nebija apdrošināta, kā rezultātā viena ražošanas iekārta aizgāja pie tēviem. Tāpēc svarīgi, lai būtu skaidrība, kas tiek apdrošināts.

 

Galvenais, lai nesanāk kā vienai kolēģei - dzīvoklis bija apdrošināts pret klasiskām bēdām, tad dzīvokli uzlauza un apzaga. Beigās neko nesamaksāja, jo pateica, ka durvis nav apdrošinātas.

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sagaidīju zvanu no Baltas. Vienojāmies par apdrošināšanu. Pirms diviem gadiem apdrošinoties Baltā atbrauca kāds speciālists, visu safotografēja, novērtēja. Apdrošināšanas prēmija bija ap €130 gadā. Bet man radīja šaubas par ēkas konstrukciju. Divus gadus apdrošināju kā mūra ēku. Internetā pameklējot summas pie citiem apdrošinātājiem konstatēju, ka man ir jauktā tipa ēka, t.i. vienstāvu mājā griestiem ir koka pārklājums. Tam arī piekrita Balta. Kaut kā nebija izrunāti visi noteikumi.

Pēc jaunajiem apstākļiem €182 gada maksa, t.i. €15 mēnesī.

Pašrisks €70, pirmais izdauzītais logs bez pašriska, nav nepieciešama uguns, zibens un apsardzības signalizācija. Arī nozagts velosipēds pie lielveikala tiek apmaksāts. Tas tik ir brīnums!

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Signalizācija un detektori diezgan daudz noņem no apdrošināšanas prēmijas. Gandrīz pāris gados atmaksājas un ugunsnelaimes gadījumā būs ļoti liela starpība, vai pamanīsi degšanu pirmajās minūtēs, vai tad, kad vairs paelpot nevarēs. Kā parasti, ir ķeza, ka uzstādītāji savu darbu samērā augstu vērtē, bet vienmēr var visu sarunāt. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ir doma šogad aprīkot māju ar dūmu detektoriem. Kāpēc ķeza ar uzstādītājiem? Vai pats to nevar izdarīt. Es domāju detektorus ar bateriju bez vadības skapja. Vienīgi sistēmu ar vadības skapi var pieslēgt pie apsardzes. Tā ir, tas detektors var brēkt līdz vemšanai, ja mājās nav neviena.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Interesanta nianse!

http://calis.delfi.lv/forums/tema/18348755-bernu-uztveres-ipatniba-neuztver-trauksmi/

http://jauns.lv/raksts/zinas/8073-interesants-petijums-atklaj-ka-dumu-detektori-nepamodina-bernus-video

"Dūmu detektori nespēj pamodināt bērnus! Tas noskaidrots kādā pētījumā Lielbritānijā. Latvijā glābēji atzīst - šis ir pārsteidzošs fakts, kas būtu jāņem vērā! Īpaši vecākiem!

Tests atkārtots 6 reizes. Kad atskanēja trauksme, no 34 bērniem pamodās tikai 8. Tās bija meitenes, bet visi zēni joprojām gulēja ciešā miegā."

Inreresanti, vai fizioloģiska īpatnība vai vecāki spiež uz atbildību un, pareiziem refleksiem.

"Kā skaidro neirologi - bērnam visas funkcijas ir citādākas nekā pieaugušajam, tai skaitā arī miegs. Dažādi spēcīgi kairinājumi, kas pamodina pieaugušos, var neiedarboties uz maziem bērniem.

Bērnu slimnīcas bērnu neirologs Jurģis Strautmanis stāsta, ka bērni var gulēt slapjos palagos, vai jūtot kādu neparastu smaku, vai dzirdot skaļu troksni. “Kāpēc tas tā ir, nav precīzi izpētīts, bet tiek uzskatīts, ka bērns nepazīst šos signālus kā briesmu signālu un viņam nav briesmu signāla, kas liek pamosties,” saka neirologs.

“Bērnam nav pieredzes, viņš nav dzirdējis trauksmes signalizāciju. Viņš nezina, ka tas ir bīstami, ka tas brīdina par briesmām,” piebilst neirologs.

Kā stāsta BBC, britu pētnieki izveidojuši jaunu eksperimentālu trauksmes ierīci. Ne tik spalgu, un ar ierakstītu sievietes balsi, kas saka - “Mosties! Māja deg”. Pārsteidzošā kārtā, tas nekavējoties pamodināja arī zēnus, ko parastais dūmu detektors nespēja. Tagad to grib izmēģināt 500 britu ģimenēs.

“Kāds signāls bērnam ir būtiskāks, ko viņš pazīst kā būtisku? Ja sievietes balss, viņš zina, ka tā ir iespējams, mamma. Mamma kaut ko grib pateikt būtisku. Ja tas ir kaut kāds trauksmes signāls, ko viņš nepazīst, viņš var arī uz to nepamosties,” komentē Strautmanis."

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Autonomais dūmu detektors ar kronu aizsargā cilvēku miegā, sistēma ar/bez apsardzes detektoriem - arī īpašumu.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Aizsardzība miegā arī laba lieta. Nez vai ir tādas sistēmas kas nosūta SMS, ja nostrādājis kāds detektors.

 

Mani pamodina kluss kaķa ņaudiens, man tuva slima cilvēka nopūta vai vaids otrā istabā. Tajā pašā laikā varu mierīgi gulēt pie zvanoša telefona vai kaimiņa suņa nenormālas riešanas.

Labots - Cody
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1
  • 1 year later...
sam sander

Labdien. Negribēju veidot jaunu tēmu, tādēļ šajā pajautāšu. 

Iesakiet kādu dzīvokļa apdrošinātāju. Dzīvoklis atrodas daudzīvokļa namā, nesen iztaisīts remonts. Pirms pāris nedēļām augšējā stāvā ievācās jauni īrnieki ar n-tajiem bērniem. Bailes, ka nenopludina. Tas ir galvenais iemesls, kādēļ vēlos apdrošināties. 

Ir visādi Seezam, Baltas, IF, BTA, Swedbanka, utt. Nevaru saprast, kurš ir labāks.

Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

sūti pieprasījumus visiem un salīdzini. pa lielam visiem apdrošinātājiem ir produkts vienāds, atšķiras niansēs.

galvenais pareizi norādi datus, tsk, ka xx gadā taisīts remonts, netaisi zemapdrošināšanu (apdrošināšanu pa mazāku summu kā novērtēts), iekļauj mantību (arī tad, ja "nekā vērtīga nav"), paņem arī civiltiesisko (ja nu pašam gadās lejējos noliet)....

no tā apdrošinātāja, kur tev citas lietas drošinātas (piem, auto), tev skaitās atlaižu punktiņi.

nekā grūta, tikai lasīt noteikumus un runāt ar pārstāvjiem.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Seesamam ir vienkāršota versija tipveida dzīvokļiem - istabaspolise.lv 
Ergo esot vislabākie mantas apdrošināšanas noteikumi.
Domāju, ka neviens no lielajiem necentīsies čakarēt, jo anyway no kaimiņiem piedzīs, ja tiem nebūs civiltiesiskā atbildība apdrošināta.
Lasi noteikumus, skaties, vai limiti ir ok.


Ā, un vēl ari paņemt brokeri. Teorētiski tas pasākumu nesadārdzina, bet ātri iegūsi atbildes uz visiem jautājumiem un +/- katram apdrošinātājam/produktam.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Apdrošinātāji pa lielam visi ir vienādi! Viņiem galvenais iekasēt piķi, bet kad jāmaksā tad viņu juristi atrod 100 un vienu iemeslu lai nemaksātu! 

 

Konkrēts gadījums ko zinu - nodega mājā- potenciāli dēļ granulu apkures katla. Apdrošinātājs atteica izmaksu jo redziet to katlu nebija uzstādījusi sertificēta firma. Tur kaut ko ņēmās, tiesājās, tālāk nianses nezinu ar ko beidzās! 

Tā kā - kamēr viss ir labi un klientam tikai jāmaksā prēmija, viss ir čiki! Kad tomēr iestājas apdrošināšanas gadījums - tad jau cita opera! Nevajag aizmirst ka apdrošinātājam ir mērķis nopelnīt, nevis klientam palīdzēt! 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , Ronalds teica:

Nevajag aizmirst ka apdrošinātājam ir mērķis nopelnīt, nevis klientam palīdzēt! 

kā palīdzēt tādam klientam, kurš pats vāra sūdus? (lasot ik pa brīdim kārtējo pīkstienu pēc palīdzības, tipa - jaunai ģimenei nodegusi nupat uzbūvētā māja...)

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

@ervie - takš jāsaprot ka apdrošinātājs nav ieinteresēts kādam palīdzēt! Viņs ir ieinteresēts nopelnīt! Max prēmijas, minimāli izmaksas..... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 2 minūtēm , Ronalds teica:

takš jāsaprot ka apdrošinātājs nav ieinteresēts

aha. tagad mēs zinām, kāpēc ir nelaime valstī. (neviens nav nekur ieinteresēts).

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , Ronalds teica:

@ervie - takš jāsaprot ka apdrošinātājs nav ieinteresēts kādam palīdzēt! Viņs ir ieinteresēts nopelnīt! Max prēmijas, minimāli izmaksas..... 

 

 

Protams, ka apdrošinātāji, tāpat kā citi pakalpojumu sniedzēji, nav labdarības iestādes. Bet nevajag muldēt, ka interesē tikai iekasēt un neko neizmaksāt. Tad tāds bizness nomirtu. Gan FKTK, gan apdrošinātāji ik ceturksni publicē brīvi pieejamus rezultātus par parakstītajām prēmijām un izmaksātajām atlīdzībām. 2018. gadā nedzīvības apdrošināšanas tirgū vidējais Kombinētais rādītājs (= Zaudējumu rādītājs + Izdevumu rādītājs) bija 66,2 + 30,4 = 96,7 %.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 27 minūtēm , ArnisR teica:

Kombinētais rādītājs (= Zaudējumu rādītājs + Izdevumu rādītājs) bija 66,2 + 30,4 = 96,7 %.

Tas nozīmē vien tik to, ka apdrošinoties mēs nedaudz virs 30% zaudējam. 

Tas ir pieņemami vai nē - katram spriest pašam.... 

Link to comment
Share on other sites

Privātpersonu īpašuma gadījumā pat vairāk – ~50 %.
Apmēram 80% lietu tiek izmaksātas, ~10% izbeigtas (zem pašriska, neiesniegti doķi, nav apdrošināšanas gadījums), ~10% atteikti. Actual mileage will vary.
Bet to nevar tā vienkārši rēķināt, ka zaudējam. Īpašuma atjaunošanas izmaksas bojāejas gadījumā anyway būs nesalīdzināmi lielākas par samaksāto apdrošināšanas prēmijās. Turklāt negadījumi nav paredzami. Ir tikai statistiki vidējie rādītāji, kuri reālajā dzīvē var ļoti spēcīgi nosvārstīties uz abām pusēm.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 1 minūtes , ArnisR teica:

Ir tikai statistiki vidējie rādītāji, kuri reālajā dzīvē var ļoti spēcīgi nosvārstīties uz abām pusēm.

Bet statistika strādā! Un uz to balsoties apdrošināšanas kompānijas vāras! 

Tas jāņem vērā, kad gribam apdrošināties! 

 

Piemēram mājas gadījumā izdevīgāk ir nevis maksāt apdrošinātājam, bet iekrāt prēmijas naudu! Un sūdu gadījumā iztērēt! Vai nodzert, ja sūdi neiestājas. :) 

 

Un ja runājam par OCTA, tad pa lielam tagad ir lētāk samaksāt zaudējumus no savas kabatas, nekā apdrošinātāju piesaistīt... 

Link to comment
Share on other sites

nu.. OCTA par laimi vai nelaimi (dažam) ir obligāts pasākums..

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Ronalds teica:

Piemēram mājas gadījumā izdevīgāk ir nevis maksāt apdrošinātājam, bet iekrāt prēmijas naudu! Un sūdu gadījumā iztērēt! Vai nodzert, ja sūdi neiestājas. :) 


Aprēķinu studijā! Nekustamajam īpašumam, ja nemaldos, prēmija ir ~0,5 % no vērtības. I pats, i bērni, i mazbērni&mazmazbērni varēs krāt ieekonomēto naudu un tad varbūt pietiks.
 

Link to comment
Share on other sites

sam sander

Man te to Baltu ieteica. Bet kā jau te pieminēja, būs jāsalīdzina tie piedāvājumi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
2019.05.21. , 13:02, Ronalds teica:

 

 

Un ja runājam par OCTA, tad pa lielam tagad ir lētāk samaksāt zaudējumus no savas kabatas, nekā apdrošinātāju piesaistīt... 

Kāpēc??? Ieliksi sānā jaunai behai, tad paskatīsimies, kas ir lētāk 40 eiro gadā vai 40 000 eiras uzreiz. :) 

Link to comment
Share on other sites

2019.05.21. , 13:02, Ronalds teica:

Un ja runājam par OCTA, tad pa lielam tagad ir lētāk samaksāt zaudējumus no savas kabatas, nekā apdrošinātāju piesaistīt... 

😁😁😁

Pērle..

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/21/2019 at 1:02 PM, Ronalds said:

Piemēram mājas gadījumā izdevīgāk ir nevis maksāt apdrošinātājam, bet iekrāt prēmijas naudu! Un sūdu gadījumā iztērēt! Vai nodzert, ja sūdi neiestājas. :) 

 

Un ja runājam par OCTA, tad pa lielam tagad ir lētāk samaksāt zaudējumus no savas kabatas, nekā apdrošinātāju piesaistīt... 

 

Takš @Ronalds atkal izceļas. Katrs vismazākais bojājums jauniem autiņiem mazāk par tūkstoti diez vai maksās. Ej nu un maksā no savas kabatas.

Un cik entos tūkstošus var izmaksāt griestu appludināšana dzīvoklim zem tevis?

Da labi, ja ir nomaļus esoša privātmāja bez kredītsaistībām - nu tad pats uz savu atbildību var neapdrošināt. Bet cik "gudri" ir neapdrošināt objektu ar vērtību 100-200k - domājiet paši. 

Link to comment
Share on other sites

OCTA, vismaz kā līdz šim, ir makten labs izgudrojums un strādā labi un pa lēto. Katrā ziņā man personīgi un radiem problēmas nav bijušas - manas mašīnas ir apskādētas vairākkārt. Varbūt var dažkārt piesieties pie lietu izskatīšanas ilguma, bet nu tas jau ir katra kantora ziņā vai viņi izmanto likumā noteikto maksimālo termiņu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...