Jump to content

Par programmēšanu uz c#


oskars91
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Varētu lūdzu apgaismot cilvēki, kuri ir iekšā programmēšanas biznesā, un it īpaši c#.

Kādām un cik lielām zināšanām(reālas lietas, kuras būtu jāmāk izdarīt. Kādas tēmas jāpārzina un cik dziļi? Varbūt kādu grāmatu varat ieteikt? Uzņēmumus kuros interesēties) būtu jābūt cilvēkam, lai viņš varētu cerēt atrast sev pirmo darbu kā c# programmētājam? Ja ņem vērā ka ar it lietām nav nekādas saistītas izglītības vai nokārtotu kursu.

Un varbūt kādus kursus varat ieteikt? QA academy testētāju kursi? (kādas atsauksmes, ieguvumi, vai ir jēga?)

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

oskars91
pirms 5 stundām , e = d teica:

Raimonds jāgaida.

Sorry, nesapratu, ko tu ar to doma.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Raimonds izstāstīs visu par bitu operāijām un kādas abstrakcijas labāk mācīties un kā tas viss teorētiski ir saistīts.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Teorētiķi nekļūst par programmētājiem vai arī vairāk pa 2 gadiem vienā vietā neiztur, tāpēc Raimonds nebūs īstais padomdevējs.

 

Minētiem jautājumiem nav nozīmes, ja nav apakšā stāsts, kāpēc to visu vajag. Mācīties mācīšanās pēc ir izniekots laiks un kursu lietderība parādās vēlāk lai celtu kvalifikāciju. Pirmām kārtām jābūt izcilai loģiskai domāšanai, interesei par programmēšanu un kaut kādām priekšzināšanām. Elementāros pamatus var un vajag pašam apgūt, jo tad parasti izkristalizējas, kas padodas, kas patīk, nepatīk un tālāk doties pie potenciālā darba devēja. Sākumposmā jābūt gatavam veltīt daudz ārpusdarba laika, pretējā gadījumā nekas vairāk par plānā galdiņa urbēju (lasīt: darbinieks-tūrists) nekas nesanāks.

 

Pieprasītās tēmas parasti ir tik dažādas, ka tikai gūstot praktisku pieredzi var apmācīties. Diez vai kursus noklausoties, radīsies kvalitatīva izpratne par lietvedību, šifrēšanu vai vai jebkādu citu novirzienu. Arī mājās sagatavoties nesanāks.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Pāķim taisnība!

 

Ja meklē īsāko ceļu uz industriju, tad agrāk bija gaļas mašīna fabrika Accenture vasaras/ziemas skola - divas nedēļas izmaļ pamatus (itkā kaut ko apskaidro) un tad samet gurķus kopa un lai kaut ko pēc specifikācijas taisa augšā. Un tad no tiem atlasa kaut kādus darbiniekus.. Bet man ir aizdomas, ja cilvēks bez nekādām zināšanām uz turieni aiziet un pabeidz, tad tik un tā līdz programmētājam tur vel ir ļoti tālu.

 

CFEweE1UkAAIK4x.jpg.e7c4b89f01c088c6b43736adbe731308.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
1 stundu atpakaļ, Anonīms Alkoholiķis teica:

bez nekādām zināšanām uz turieni aiziet un pabeidz, tad tik un tā līdz programmētājam tur vel ir ļoti tālu.

No kura brīža var uzskatīt ka ir kādas lietderīgas zināšanas un var sākt cilvēku pieskaitīt programmētājiem?

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Es, protams, neesmu nekāds programmētājs, kaut kādus sākuma līmeņa uzdevumus un algoritmu teoriju nedaudz saprotu un viss, bet tas, kā var sačakarēt programmas, aplami sadalot darbus un neizpētot algoritmus praksē, gan man ir visai skaidrs.

 

Atvainojos par offtopic.

Link to comment
Share on other sites

Lai dabūtu pirmo darbu jāmāk sintakse + kaut kādas basic lietas. Pieslēgties un manipulēt ar DB, serializācija, komponenti, jāzin, kas ir webservisi, regexp, xml un tā. Protams, kaut kādas basic datu struktūras, OOP lietas.

Svarīgāk, manuprāt, ir parādīt, ka proti ātri mācīties, un ja arī kaut kādu lietu nezini, tad vari 5min laikā sagooglēt UN TEV PIELEC!

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Eric teica:

ja arī kaut kādu lietu nezini, tad vari 5min laikā sagooglēt UN TEV PIELEC!

:good: Tieši tā!

Programmēšana pirmkārt ir domāšanas veids! Vai nu tas ir, vai nav! Ja nav un uzdod šādus jautājumus... apdomā labi, vai vēlies ar šādām lietām turpināt daboties, vai ESI programmmētājs, nevis centies par to kļūt!

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Labāk ej uz sapieriem, vismaz tas būs nerviem mazāk traumatiski..

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Standarta lietu programesana isteniba ir elementara, katrs daudzmaz logiski domajos cilveks var tikt ar to gala, nekads tur talants vai "pareiza domasana" nav vajadziga, pirmie 2 gadi tie grutakie.

Talants un izdoma ir vajadziga, ja strada pie kautka pilnigi jauna un inovativa, vai ir velme fundamentali uzlabot kaut ko jau eksistejosu, tad tiesam ir vaadzigs pareizais maindsets.

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 5 stundām , rubb teica:

nevis centies par to kļūt

Droši vien daudzi skatās, ka IT jomā un programmētājiem labi maksā un tāpēc arī rodas ideja doties šajā virzienā. Diemžēl pamati programmētājam jau jāieliek krietni agrāk - skolā pastiprināti mācoties eksaktos priekšmetus, jau interesēties par šīm agrākā vecumā. Nesenāks kaut kā vidusskolu/vakarskolu noloderēt uz 4 matemātikā un pēc tam doties uz programmētājiem. 

 

Ir redzēts, ka cilvēkie pārkvalificējas, bet parasti  iepriekšējā pieredze bijusi saistīta ar elektrotehniku, elektroniku vai hobijiem brīvajā laikā.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Apgūsti programmēšanas pamatus jebkurā programmēšanas valodā izmantojot kādu no edx, coursera, udacity pieejamajiem bezmaksas kursiem, un mēģini tikt Accenture bootcamp. Man ir paziņas, kas bez izglītības programmēšanā, ir sākuši programmētāja karjeru caur Accenture bootcampu, un tagad strādā par programmētājiem, saņemot algu virs nozares vidējā (vairs ne Accenture). Izvēlētajai programmēšanas valodai, ar ko apgūt programmēšanas pamatus, nav izšķiroša nozīme.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

15/06/2017 , 16:48, Mezavecis teica:

IT jomā un programmētājiem labi maksā

 

Latvijā tie ir 300-400 lati,  tas ir labi?  

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , MarisO teica:

Latvijā tie ir 300-400 lati,  tas ir labi?  

Beidz tak vienreiz dzīt tuftu! Normāls programmers pelna kā minimums 1k EUR ! Un Latvijā ar to VAR izdzīvot! Vai tiešām Tev galva ir tīri RO? Nespēj attīstīt savu interlektu, uzņemt jaunu info? Ja tā, tad izsaku līdzjūtību Taviem darba devējiem!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 59 minūtēm , rubb teica:

Normāls programmers pelna kā minimums 1k EUR !

Tas ir bruto? Ja jā, tad apmēram tie 400 lati arī ir.

Ja tas ir neto, tad pieņemot ka dzīve palikusi dārgāka, tad ar tiem 1k eur ar neko neiesāksi, tāka kautkāda daļa taisnības jau Mārim ir.

Link to comment
Share on other sites

Nē,. tas ir uz ROKAS!

Un tas ir minimums! Zinu programmerus, ok, arhitektus, kuri saņem sākot ar 2k EUR uz rokas! Tak beidziet dzīt šeit to tuftu, tas arī viss!

Link to comment
Share on other sites

 Tas 1k...  citu profesiju pārstāvji vienkārši nesaprot, cik daudz laika jāiegulda meklējot info netā lai atrisinātu konkrētu problēmu. Tā tas vienkārši ir...  Programmētājs pirmkārt ir cilvēks, kurš māk atrisināt konkrētu problēmu(ar API ar konkrētajām OS vai kas tāds). Par to arī maksā.

Link to comment
Share on other sites

2017-6-13 , 13:37, oskars91 teica:

Kādām un cik lielām zināšanām(reālas lietas, kuras būtu jāmāk izdarīt)


Taisi lietas. Vienkārši taisi. Aizvien lielākas. Ar kursiem vai gūglējot savai idejai konkrētas lietas "kā to panākt" - vienalga. Kā sanāk. Ka tik lietas uztop. Man kursu nebija, man bija grāmatas un konkrēti, praktiski darbi, kas jāuztaisa. Mūsdienās ir superīgi online kursi pat par 10$ vai pat vispār par brīvu. Pēc kāda laika, ja gana nozīmēsies draugiem ar izdarīto, Tev piedāvās uzturēt/uztaisīt uzskaites sistēmu vai ko tamlīdzīgu un maksās par to. Tad arī sāksies iespringšana pēc klienta pasūtījuma, un tad arī varēsi saukt sevi par profesionālu programmētāju. Mājās klimperēt klavieres vai sintezatoru - tas ir vienkārši hobijs. Uzstāties un veikt pasākumu no A līdz Z publikai - tur jau sākas profesionalitātes pārbaude.

 

@Eric jau aprakstīja īsumā, kādi noderīgi svešvārdi ir jāiepazīst, lai nestampātos sev pa kājām (mūsdienās ir iekšdedzes dzinēji, un ar zirgu pārvadāt lietas vairs nav efektīvi, ja var izmantot kaut vai motorolleru).

Atšķir kādu Microsoft C# aktuālo eksāmenu grāmatu un velc ar pirkstu cauri satura rādītājam. Tur visas tēmas būs. https://www.amazon.com/MCTS-Self-Paced-Training-Exam-70-536/dp/0735626197 - agrāk bija šitāda mācību grāmata, tagad nezinu svaigāko, bet 80% derēs. Varu pat par šokolādi atdot tieši to grāmatu, ja ir iekāriens gadiem ilgi studēt akurāt C# un liekas, ka ar zobiem un nagiem darīsi tieši to, nevis tagad pēti "kādas algas programmētājiem, kādas algas profesionāliem mūziķiem, kādas algas arhitektiem un kādas zobārstiem un kur man lielais piķis ša būs visātrāk".

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 17 minūtēm , usver teica:

Taisi lietas. Vienkārši taisi.

Vēl viens ieteikums: Pamēģini uzrakstīt pēc iespējas dažādākas lietas, piemēram:

- kaut kādu webu ar DB/administrāciju un autentifikāciju

- keylogerim, kas nav redzams task manager

- Twitter klientu windows formās 

- CLI aplikāciju ar ML algoritmu. Iemāci tam tīklam atšķirt puķes: https://en.wikipedia.org/wiki/Iris_flower_data_set

- Mob aplikāciju, kas atgādina, ka jātīra zobi

 

Darot dažādas lietas val ļoti paplašināt savu redzesloku..

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
20/06/2017 , 09:46, Eric teica:

Vēl viens ieteikums: Pamēģini uzrakstīt pēc iespējas dažādākas lietas, piemēram:

Diezko liela jega no tadas pasdarbibas ari nav, nesanak iemacities ne labo praksi, ne ka ir stradat ar citu cilveku kodu.

Tad jau varbut labak pievienoties kadam opensource projektam. Stradajot ar citiem prasa ari mazliet atbildibu, visu parbaudit 2x, jo negribas jau izgazties un kautkads kjep-lep niet cauri.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1
2017.06.14. , 22:21, Mezavecis teica:

Teorētiķi nekļūst par programmētājiem vai arī vairāk pa 2 gadiem vienā vietā neiztur, tāpēc Raimonds nebūs īstais padomdevējs.

 

Es te kā ne- programmētājs atļaušos pāris atklāsmes uzrakstīt.

Pirms mēģini pats programmēt, mēģini kārtīgi izprast algoritmus un procesus. Es saprotu, ka ļoti, ļoti gribas skriet uz priekšu, paveikt kaut ko gatavu, bet diezgan daudziem jau gataviem tirgus produktiem var diezgan skaidri pateikt, ka nu nav tur bijusi tā izpratne un iedziļināšanās procesā, pašos sākuma algoritmos, cik tie pareizi, cik efektīvi, cik ērti lietotājam un kas būs, ja reāls lietotājs parastais kaut ko nespratīs, kaut ko ne tā saspiedīs vai izdomās keyless go programmēt (ko blēži pēc tam viegli apies) vai citi blēži ar co2 izmešiem izdomās, kā sačakarēt visu pasākumu. Un proti, jādomā par to reālo pasauli un tās algoritmiem, neiedeāliem lietotājiem, tehniku un tās ierobežojumiem un iespējām un tamlīdzīgi. 

Palasi pašu sākuma algoritmu teoriju un mēģini saprast, kā e - veselībā var uztaisīt recepti, kura jāraksta vairākas minūtes, kurai nav sakara ar zāļu reģistru un kura aptiekā jāreģistrē arī vairākas minūtes. Kā blēži apčakarē keyless go. Kā vācu autoražotāji izpaudās ar co2 izmešiem utt. utjpr. 

Pēc tam jau, protams, gan jau komandā programmēsi kaut kādu vienu atsevišķu funkcionalitāti, taču tas kopējais pārskats, ko vispār tā gala programma dara un kas ir tas praktiskais primārais uzdevums var daudz ko palīdzēt saprast ko un kā. Nu tāds ne-programmētāja viedoklis, vari neņemt vērā :yes4:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

@Raimonds1 Priekš neprogrammētājiem pastāstīšu, ka sen eksistē tāds amats kā sistēmu arhitekts jeb programmētāju programmētājs, kurš arī domā par algaritmiem un procesiem, lai galaprodukts tiktu realizēts no A līdz Z. Atšķirība ir tāda, ka tur nav ne smakas no fantastikas, bet ir konkrēti mērķi, uzdevumi striktos rāmjos (budžets, termiņi utml.)

 

Plikas teorijas zīmē mārketings priekš potenciālā klienta, bet arī zināmās robežās, jo pasakām ne visi tic. Līdz ar to tavs piedāvātais redzējums pieder jauniem pisnessmeņiem, kas zīmē mākoņus, kā labāk nopelnīt. 

 

Ja runā par konkrētām sistēmām, tad e-receptes problēma ir tirliņi (lasīt: caurkrituši programmētāji ar papīru) veselības ministrijā, kas neprot uzrakstīt normālu specifikāciju un sistēmas prasības. Savukārt keyless go problēma nav problēma, jo auto ražotājam nav uzdevums ražot nenozogamu auto un lielais patērētājs atrodas valstīs, kur zagšana nav prioritāte un primārās vajadzības ir lietošanas ērtums. Līdz ar to tavs algoritms jau no sākuma ir nepareizs :)  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

E-veselības un līdzīgu projektu mērķis ir "apgūt budžeta līdzekļus", kas arī tiek ļoti veiksmīgi darīts, pie tam ar skatu uz nākotni :)

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nav ari neviena tada isti ieintereseta puse, kurai butu svarigi, lai tas projekts butu kvalitativs.

Zemaka limena izpilditajiem pinigs pofigs, augstaka limeni galvanais ka maksa, pasutitajam galvenais ka var kjeksisus atzimet.

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Tas varētu rasties no tā, ka tas zemākā līmeņa izpildītājs, kuram augstie šefi ir nolikuši priekšā uzdevumu, ir pārmīzis jēgu no šefu autoritātes un neiedrošinās iepīkstēties, ka viņam ir gadījies redzēt to darba procesu kabinetā ar papīriem un tā papīru pildīšana nu nav tā ārsta pamatdarbs, ka ir tāds diagnožu kodu klasifikators, ir tāds zāļu reģistrs un ir tikai ap 2000 uzvārdu un adrešu, ko visu mierīgi varētu uztaisīt saskanīgu un intuitīvi iekopējamu, nevis viss jādrukā.

 

Tā pat nav programmēšana vai sistēmu arhitekta problēmas, tā ir attieksme.

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

Tak kāda hera pēc pīkstēt, ja var rakt no šitā staba līdz pusdienām un par to maksā pietiekoši labu piķi. Raimond!!! Aļo!!!

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 57 minūtēm , Raimonds1 teica:

zemākā līmeņa izpildītājs, kuram augstie šefi ir nolikuši priekšā uzdevumu, ir pārmīzis jēgu

Zemaka limena izpilditajam nav uzdevums domat par augstaka limena problemam, kas ir specifikacija, to ari taisa. Kautkadus iebildumus un idejas ir jaapspriez jau pirmsakumos, jo ja procesa laika kads kautko saks uz savu galvu mainit un iebilst, tad tas projekts netiks pabeigts nekad. Plus visur ir ligumi, sarunaja izdarit to un to,, par tik un tik un taisa, brivmaksliniekiem ipasi daudz vietas kur izpausties tados valsts limena pasutijumos nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...