Jump to content

Kur dzīvot Rīgā


tuneesies
 Share

Recommended Posts

Sveiki, vēlos jūsu palīdzību...Es esmu iestājusies Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā un nesen beigusi 9.klasi, vēlos noskaidrot kur man dzīvot visu mācību laiku? Varbūt ir kādas kopmītnes kurās varu pieteikties, jo šai skolai nav pašai savas kopmītnes.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Uz ģimnāziju, jeb videni braukt no Liepājas uz Rīgu..... Nav drusku perebors???? 

Jā, videnēm nav koju, te pašam jāmeklē kur īrēt..... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Nu īres līgumu jau var vecāki noslēgt! 

Bet jā, nav nopietni! Mācies vien videnē Liepājā! 

Vai nu tad uz kādu arodvidusskolu jāskatās kur ir kojas. Ja nu tā ļoti uz Rīgu gribās! 

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Manuprāt nemaz likumīgi nepilngadīgie nevar dzīvot paši par sevīm.

Vairāk izskatās kā pilnīgs bezsakars, vainu kāds troļlo, vainu pedo-veidīgos makšķerē.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu cilvēks varbūt valodas grib apgūt augstā līmenī, lai tālāk varētu startēt, un ja uz vietas tas nav iespējams, kāpēc gan nemācīties Rīgā? Turklāt jau nu patstāvību gan iemāca, ja no ceļa nenoskrien! :biggrin:

Es arī braukāju uz Rīgu mācīties pēc 8 klases, dzīvs, ja būtu dzīvoklis, nezinu gan kas būtu sanācis! :dance3:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Man šķiet, ka par vienu no skaļāk bļaujošajiem IT nozares sievišķiem, bija raksts par to, ka pie sevis izmitina svešas skolnieces, kamēr viņas mācās 1.ģimnāzijā (vai kaut kas tamlīdzīgs). Uz sitienu nevaru atrast konkrēto rakstu.

Link to comment
Share on other sites

A ko mēs bijām krutāki?

Link to comment
Share on other sites

Müller

mana laika vispar celamies trijos no rita bija jaiet uz kolhozu slaukt govis, pec tam uz skolu jaiet kajam 70 kilometrus, macijamies no rita lidz vakaram, protams 6 dienas nedela nevis ka tagad

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , Müller teica:

uz skolu jaiet kajam 70 kilometrus

:huh: aha, noticēju... cik stundas gājāt? Un tad atpakaļ? :pleasantry:

Link to comment
Share on other sites

Just now, rubb teica:

aha, noticēju... cik stundas gājāt? Un tad atpakaļ?

Pačukstēšu, tas bija tas aizliegtais sarkasms! :biggrin:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

es savā laikā tiešām cēlos pus7os +/-.. un mēroju ceļu uz skolu ~3,5km uz vienu pusi.. tad vakarā mājās, bet nu barā jau bija interesanti.. uj, kas tik netika piedzīvots.. negaisa laikā, melnas debesis.. mēs kopā ar māsu caur mežu.. man gadi 10-11, māsai attiecīgi mazāk.. i neko..

Link to comment
Share on other sites

Man tāda sajūta, ka pēc mūsdienu likumiem, mēs visi būtu auguši bērnu namos .....

Labots - romajo
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Mācīties labā Rīgas skolā, tā tomēr ir nopietna štelle, salīdzinot ar viduvēju perifērijas skoliņu. Manējās arī pēc pamatskolas tika, tiek vestas uz Rīgas TOP 4 skolu. Ir līmenis, kuru jūt, arī stājoties augstskolā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es nesaprotu, par ko te citi cepās, ja cilvēkam ir konkrēti mērķi un vēlme iegūt labāku izglītību. Nav nevienu jāpārliecina, ka skolu līmenis LV ir diferencēts un līdz ar to nav gluži vienalga, kur mācīties. Es savos 16 gados jau dzīvoju prom no vecākiem, jo miests vairāk par pamatskolu neko nepiedāvāja un izbraukāt katru dienu n-tos km ar busu bija nereāli, jo pēdējais aizbrauca 16:30. Tāpat daudzi vienaudži pēc pamatskolas aizceļoja uz Rīgu. Ir čupa skolu, ieskaitot arodskolas, kurām nav kojas, līdz ar to dzīvoklis ir vienīgā reālā opcija.

 

 

 

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Kas notiek ar šo moderno sabiedrību - vai tiešām tik izlutināti? Labāk lai atver acis un paskatās apkārt.. tik daudz cilvēki izmanto iespēju un izvairās no šīs nastas dzīvot īrētā mājā vai dzīvoklī, un ar to ir gana apmierināti.. ja dzīvo tad savā. Tas notiek ne tikai pie mums, bet arī civilizētās valstīs un labi atmaksātās darbvietās..

 

Galu galā pa cik miljardiem uzcēla tiltu.. vai tiešām tik dārgs tilts varētu būt nepiemērots pajumtei?

Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , tuneesies teica:

Varbūt ir kādas kopmītnes kurās varu pieteikties, jo šai skolai nav pašai savas kopmītnes.

Tādas tīri brīvās nez vai ir, pamatā jau tās savējiem audzēkņiem.

Ir kaut kādi lētie viesnīcu tipu iestādījumi, bet nu tur kontingents ...

Gan jau var kaut kur kādu istabiņu izīrēt, tad gan jārēķinās ar kādu "jauku" tanti, kā nu paveicās. Ja nu rocība ļauj, tad ar kādiem 150EUR/mēn varēs normālu 1istabas dzīvokli atrast.

Vispār jau tiešām laicīgi esi sākusi meklēt, tagad ir īstais laiks. Lai gan, vēl beidzēji nav visur izvākušies. Varbūt arī nedzua pagaidīt, uz jūlija vidu, tad varētu būt visoptimālāk.

Var jau arī atbraukt augusta beigās uz Rīgu, aiziet uz kādu klubu/krogu, atrast kādu čali ar jau dzīvojamo platību, un ievākties pie viņa :)

Link to comment
Share on other sites

Antons Burvīgais

Neko konkrētu autorei neieteikšu, bet vari skatīties dzīvesvietu arī mazliet attālāk no skolas. Pie RVvģ piestāj gandrīz visi transporti (autobusi, trolejbusi, tramvaji un 15 minūšu gājienā vilciens). Ja dzīvosi arī otrpus tiltam, tad nekas traks nebūs. 

 

P.S. Neskaties uz Iļģuciema pusi. :D

Labots - Antons Burvīgais
Link to comment
Share on other sites

staylez
pirms 21 stundām , CAP teica:

mēroju ceļu uz skolu ~3,5km uz vienu pusi.. tad vakarā mājās

 

Un? ko tu tagad medaļu par to gribi ? sīkumi tie ir 

 

Autoram/ei dodies uz caliselve

Labots - staylez
Link to comment
Share on other sites

Vajag vispirms painteresēties caur radiem draugiem. Varbūt kādi vientuļa pensionāre var vienu istabu izīrēt. Ss.lv ir daudz tādu sludinājumu.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1
pirms 10 stundām , staylez teica:

Autoram/ei dodies uz caliselve

 

Starp citu, kad tās dāmas praktiski apspriež katru sīkumu konkrētajai dzīvesvietai, cik tālu no transporta, cik tuvu nelabvēlīgiem rajoniem, kāda publika, kādas stāvvietas, cik veikalu, cik tuvumā ģimenes ārstu, vai ir mežs vai ir bērnu laukumi un vēl kādi 10 labai un ērtai dzīvei svarīgi aspekti, tad nemaz tik slikts tas padoms nav, ja tā bija ieņirgšana.

 

http://calis.delfi.lv/forums/tema/18261099-dzivoklis-muceniekos/

http://calis.delfi.lv/forums/tema/18254397-ko-sakat-par-medemciemuolaines-nov/

http://calis.delfi.lv/forums/tema/18177408-veca-jugla/

Labots - Raimonds1
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Daudz beztēmas, autore/autors arī pazudis :D

 

Galvenās idejas atbalstu:

- Ja ir vēl kādi līdzīgie, ņemt kopīgi dzīvokli, uz vecāku vārda, ja nav cita ar pilngadību

- meklēt īrēt istabu pie kāda babuļa vai daudzistabu dzīvoklī

- meklēt laicīgi, kā te jau minēja, tagad liela daļa vācas ārā, vairāk labu deal, rudenī būs švakāk ar izvēli, jo visi ko meklēs, iebrauks rīgā studentu un skolēnu daudzi nk.

- ņemt jebkuras kojas, kas pieņem no malas skolēnus, jāizmanto google, tādu ir daudz, būs lētāk par pirmajiem diviem variantiem, iegūsi arī daudz kontaktus, iespējams labus draugus un priekštatus par universitātes laiku savā dzīvē.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , snukurins teica:

Laba cena,ja tikai ir kur nolikt un pieslēgt pie komunikācijām.

un ziemā nosalt nafik.

 

Pieņemu, ka ne jau vasarā notiks mācības, bet septembrī tik.

 

Kojas kādi 50 eur izmaksā mēnesī? Ja ir vēlme koju dzīvi izbaudīt, čupošanos, tusus ar aliņiem, slēpšanos no "komenēm" utml, tad kādas kojas var derēt.

 

Es pašā centrā īrēju vidusskolā par 50 eur/mēn tagadējā naudā istabiņu pie vientuļas pensionāres. Vispār nost no visiem, mācies kaut 24/7.

Kad sāku strādāt Rīgā, aizgāju uz vienu kantori, kurš katru dienu ķemmēja sludinājumus un sūtīja īsziņas par atbilstošiem variantiem. Atradās labs, kādus 4 gadus (jomajo..) centra istabiņā nodzīvoju pie citas pensionāres.

 

Tehnika atrašanai: ķemmē sludinājumus par istabiņu izīrēšanu vēlamajā rajonā, zvani, ej ciemos, novērtē saimnieces izskatu un zemūdens akmeņus. Palūri uz kāpņu telpas "nolietojumu" un vispār nama labvēlīgumu. Man paveicās - viss super mierīgi. Meitenei jābūt gatavai pagriezties un iet skatīties nākamo, ja dzīvoklī mīt arī kāds vīrietis. Ilgtermiņā mierīgāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 2 minūtēm , usver teica:

Kojas kādi 50 eur izmaksā mēnesī?

Ha ha! Pirms pāris gadiem RTU kojas Laimdotas ielā bija kaut kas nedaudz zem 100 EUR mēnesī... Es gandrīz apkritu... Par tādu miskasti tāda cena.... 

Pirms gadiem 20, kad es mācījos Ķīpenes kojas bija kaut kas ap 10 ls. Un ķīpenes kojas ir nesalīdzināmi labākas un krietni ērtākā vietā atrodas! 

Link to comment
Share on other sites

Ja ir jāstāv rindā uz labierīcībām un dušām, jāpiedzīvo "koju dzīve", tad ejiet nafik ar 100 eur.

Es personīgi pie līdzīgām cenām izvēlētos istabiņu vienos vārtos. Jā, esmu dzīvojis arī kojās augstskolā (svaigās, labās, inteliģentā sabiedrībā) - mūžīgā vazāšanās un dipināšana koridorā, modinātāji sestdienu rītos, kad saimnieki aizbraukuši uz mājām, pišanās blakus istabā aiz plānas sienas, iznestas koridora durvis .. pusgadu var padzīvot, ja dzīvē tā ļoti prasās "dzīves pieredzi", bet nu jēga maza - nejūtos itin neko pazaudējis dēļ tā, ka nav nolauzti 5..6 gadi hardkore nolietotās kojās ar ciema alkašiem blakus, pievemtu virtuvi un aurošanu naktīs :biggrin:

 

Pieņemu, ka autores vecāki gulētu stipri mierīgāk, ja zinātu, ka meita dzīvo pie pensionāres nekā ja kaut kādās kojās ellē-ratā. Apdomā labi, vai tiešām kojas ir vienīgā izvēle. Un šo saka cilvēks, kurš kopš 12 gadiem dzīvo atsevišķi no vecākiem, un kam autores vecumā jau bija zināms stāžs. Māte, piemēram, saka, ka nebūtu sūtījusi brāli tik agri projām no mājas. Izmaiņas personībā tikai pēc gadiem 5+ sapratīsi - kādu iespaidu var atstāt tas, ka vecākus tikai brīvdienās redzi. Tā ka ja nu tiešām vajag un tiešām ļoti-ļoti gribas to spīdošo karjeru vācu valodā taisīt (IMVHO kaut kam stiprākam - 1. ģimnāzijai vismaz vajadzētu būt vismaz plānā, lai pamestu mājas), tad es tiešām iesaku maigāko variantu - izvairoties no kojām. Vācu valodu studēt, kļūstot par tulci vai tulkotāju, vari kaut netālu Ventspils augstskolā pēc 3 gadiem, līdz tam vēl nobriestot.

 

*saglauž sirmo bārdu, paņem spieķīti un aizčāpo pēc sirdsdrapēm*

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Piekrītu kojās ir savi ierobežojumi, kad sāku dzīvot kojās, tad pirmajā gadā visi baigi ballējās, bet pēcāk vispār neviens netrokšņoja, reāli kapa klusums kojās tagad, vismaz Fizmatu (Zeļļu iela), dežuranti vispār neko nesaka, ej kad gribi, nāc kad gribi. Visi, manuprāt, pārorientējušies uz citiem apbreibinošiem līdzekļiem (lasīt - zāle) neizmantojot alkoholu, vismaz arī kopējā ainā Latvijā tā izskatās. 

Nevienu brīdi nav sanācis stāvet rindā uz labierīcībām vai dušām, nezinu, kāpēc visi kaut ko tādu sadomājušies, varbūt Zeļļos vienīgi viss tik forši un labi.

P.s. Cena 52€ studentiem.

Labots - coofen
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , ronalds_ teica:

Pirms pāris gadiem RTU kojas Laimdotas ielā bija kaut kas nedaudz zem 100 EUR mēnesī

Pirms pāris gadiem, kāds 11.gads laikam bija, nebija pie 100eiro mēnesī, pēcāk Ķīpsalā gan bija lati 45 laikam, tad klapēja ciet uz remontu, trijatā aizgājām uz Fizmatu:

 

pirms 2 stundām , coofen teica:

reāli kapa klusums kojās tagad, vismaz Fizmatu (Zeļļu iela), dežuranti vispār neko nesaka, ej kad gribi, nāc kad gribi

Klusums, jo mēs vairs neesam :D 3. stāvs bija mums, kapa klusums nebija, ne tikai dēļ mums, tāpat visi kautko pērās, komenes bija ok, ja salīdzina ar citām vietām. Pa nakti gan bija komene jāceļ augšā, jo durvis ciet. Atmiņas, dikti sen tas bija :o

 

Bet tā, no katra atkarīgs cik pakļaujas apkārtējai videi, velk dzert utt...

 

Par to uz Rīgu braukšanu mācīties, nav peļami, šobrīd māsai tulīt 9.klase cauri, arī tiek apsvērts uz Rīgu mācīties, šobrīd mācās palielā Kurzemes pilsētā, neminēšu, ļoti labi mācās, skolā garlaicīgi, nav tas līmenis, nemotivē, nedzenā, atzīmes ļoti labas. Vajag augstākas prasības lai izmantotu potenciālu un nepalaistos.. BET lielais bet, tajā vecumā vienu kautkur laist.., jāapdomā tas, lielais brālis arī visu laiku nebūs pie sāna.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...