Jump to content

Televizora iegāde


smg
 Share

Recommended Posts

Labdien, 

 

Esmu nolēmis iegādāties televizoru un šobrid paskatoties piedāvājumus esmu vispāŗ apjucis, jo saprotu, ka neko īsti nesaprotu!

 

Vai varbūt kāds var ieteikt kaut ko vai vismaz virzienu un kritērijus?! Prasību nav pilnīgi nekādu attiecībā uz ražotāju, televizors tiktu izmantot tīri ģimenei viesistabā un priekš ps4...

 

Izmērs vēlams būtu 40-50'', budžets - gribētos līdz 600eur, bet tie nav griesti.

 

Paldies :)

Link to comment
Share on other sites

Nu pa lielam visu nosaka kāds saturs tiks patērēts.

 

HD filmas jeb "vietējā" televīzijā? Cik daudz planots izmantot smart funkcijas? Kas ir redzētais kvalitātes etalons? Vai input lag būs svarīgs uz PS4?

 

Varu tik tagad pacukstēt, lai pacieties mēnesi, Elkor būs nakts izpārdošana un tad vienmēr var dabūt kaut ko ļoti labu par labu ciparu.

 

Tādā budžetā laikam skatītos uz Samsung izstrādājumiem, piemēram UE49MU64*2 sēriju. Maksā tagad 700-800, pieļauju, ka izpārdošanā šis modelis 80%, ka būs par labu ciparu.

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Ja nekādu īpašu prasību nav, pastaigā pa elkoru, paskaties budžetam atbilstošos modeļus dzīvē un izvēlies to, kas patīk labāk.

Link to comment
Share on other sites

Šis brīdis tāds nepateicīgs TV iegādei. Aprīlī/maijā parādījās jaunie modeļi, cenas vēl augstas.

 

Bet praktiski visiem jaunajiem midrange TV ir HDR atbalsts un 10 bitu paneļi. Par 4k cerams vairs diskusiju nebūs,  tāpat vairs fullHD teļuku īsti nenopirksi.

 

Var protams ņemt pagājušogada modeli, ietaupsies kādi 100-150 eur, bet tur nebūs HDR un ja nākotnē savajadzēsies (kaut tām pašām ps4 spēlēm) atkal kodīsi pirkstos, ka mēnesi nepacieties un nenopirki ar HDR.

Link to comment
Share on other sites

Es pat īsti godigi sakot nezinu ko man vajag, ps4 vienkārši pieminēju, ka tāds ir un tiek izmantots pa reteam neesmu no tiem cilvēkiem kam vajag tur labāko kvalitāti vai ko tādu. 

 

Televizoram klāt nāks visat hdplus dekoders, pēc smart tv funkcijas vajadzības nav, bet pret to arī nekas nav.

 

Paldies par elkor ieteikumu, man pat reāli nav ne jausmas par ko jūs runājat un ko tie termini nozīmē, haha... Principā pastaigājot pa elkoru un izvēloties kas ārēji simpatizē uz ko galvenokārt man būtu sīkāk jāpaskatās ņemot vērā manas vajadzības - ps4, viasat hd dekoders?! Un kas būtu labi, ja būtu un no kā vajadzētu izvairīties.

Link to comment
Share on other sites

Otrais gan vizuāli gan pēc apraksta piesaista labāk, ir iespējams, ka šim modelim elkor izpārdošanā varētu būt laba atlaide?

Link to comment
Share on other sites

Ja ir pacietības, varu noskaidrot, uzzināšu precīzus modeļus un cenas pēc jāņiem. ;)

Bet šaubos vai šimm būs atlaide, zinot tendencees, ražotāji liks labās atlaidēs jaunos modeļus. Mans minējums, ka atlaide būs šim laba - https://www.elkor.lv/lat/elektronika-1/tv-un-video/televizori/samsung-ue49mu6472-ue49mu6472uxxh.html jo cenas, kā jau jaunumiem ir neadekvātas un ar nakts izpārdošanu viņas dramatiski nokrītas.

Link to comment
Share on other sites

Paldies, varu pagaidām vel gaidīt un nesteigties ar iegādi, ja atcerēsies, tad lūdzu papildini šo topiku ar provizoriskām atlaidēm kas būs pieejamas! :)

Link to comment
Share on other sites

Drīzāk otrādi, pacenties arī man atgādināt pēc tiem jāņiem. Jo man beigās daudz cilvēku saprasa jautājumus par teļukiem un tad mūždien kāds sarakstē pazūd vai  aizmristu par viņu.

Link to comment
Share on other sites

itanium
pirms 1 stundas , VIL teica:

pastaigā pa elkoru, paskaties budžetam atbilstošos modeļus dzīvē un izvēlies to, kas patīk labāk.

Nez, Backlight Bleeding/Clouding, kas visvairāk man krīt uz nerviem, gaišā telpā ir teju neiespējami pamanīt, kur nu vēl uz materiāliem, kas tur tiek atskaņoti.

Jāņem līdzi Flash ar bildēm un jālūdz izslēgt gaismu veikalā? :D

Link to comment
Share on other sites

Baigi viegli no tā izvairīties - nepirkt LG (nerunāju par OLED ) tie šogad vispār jukuši un atmetuši ar roku laikam LCD teļukiem, sāk izmantot WRGB matricu, kas visu padara vēl briesmīgāku nekā bija iepriekš , meklēt VA matricu (Samsungi, atsevišķi Sony un Filipsi) un ar normālu full array dimmingu. Tik tādi aparāti attiecīgi maksā :D  Ideālā gadījumā jāgrabina priekš OLED :)

 

Veiklā btw var an viegli pamanīt, uzliec standarta attēla režīmu, klipu no  jūtūbes ar tumšu fonu un spilgtiem objektiem un pēti laimīgs, tādām lietām uzreiz jābūt pamanāmām :) 

 

Kad vēl Elkor stŗādāju reāli arī stiepu TV uz hi-fi nodaļu, lai pierādītu savu taisnību :D 

 

Bet godīgi, tie, kas ieslēdz panorāmu, tāpat ne silts ne auksts par klaudingu :) 

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

itanium
Pirms 49 minūtēm , Zin... teica:

Baigi viegli no tā izvairīties - nepirkt LG

Pagājušo gad biju paņēmis lēto 2016. gada Fiļu (6101) - biju ĻOTI vīlies. Pat mājās Youtubā un gaismā viss likās daudz maz OK. Vēlāk gan uz vienmērīga fona (arī gaišā telpā), gan tumsā pamanīju daudz "defektu", kurus, pamanot, vairs nevar ignorēt. Atgriezu un vietā paņēmu 2016. gada Sony WD6: nav ļoti labi, bet DAUDZ labāk ir.

 

Tas tik tā, ka, noejot garām, neko daudz nesapratīsi - jāpēta sīkāk! Vēlams līdzi paņemt savu materiālu, izveikt vismaz standarta testus.

 

Pirms 49 minūtēm , Zin... teica:

Kad vēl Elkor stŗādāju reāli arī stiepu TV uz hi-fi nodaļu, lai pierādītu savu taisnību :D 

Gan jau ne lēto galu? :)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

nu Filips ir jāpērk sākot no 64** un uz augšu, lētais gals nav bijis nekas labs un tas sony protams būs galvas tiesu pārāks par 6101 :)

 

Viskautko stiepis esmu, no lēta līdz ļoti dārgam, slēdzis blakus visādus brendus, gaismas iekšā/ārā, klipi kmeklēti utt. Ja klients bija ieinteresēts un reāli saprata, ko viņam vajag + gribēja pierādīt savu/manu taisnību, man nebija žēl muhļīt un eksperimentēt, protams ja veikals netika gāzts riņķī :)

 

Bet nu jā, tiešām sakarīgi cilvēki bija diezgan maz, varēja iedaļit šādās grupās - man lētāko, bet galvenais, lai smart (tiem tirgoju lētos LG vai 5 sērijas Samsung), dārgāko/labāko, pofig, kas iekšā, tiem 9. sērijas samsungi un x9 sony uz urrā :) tad "visu zinu" varianti, kaut gan bija skaidri redzams, ka galva izskalota, visos rīgas veikalos noklausījies lekcijas par teļukiem un tad vēl nāk pie manis (parasti nepārdevu neko, tik ieteicu apdomāt starp variantiem un padomāt kādēļ katrs stāsta savdāk, kā no brošūras) un tad arī tādi, kas vienkārši nosauc savu situāciju, budžetu, vēlmes un tad arī kopīgi piemeklējam (ar šādiem arī varēju kaut 2h ņemties, ja sakarīgs cilvēks, nebija žēl, nereti čajus dabūju par šo, bet nu reizēm dusmu pilnu lekciju nākamajā dienā, jo manis ieteiktais aparāts vienkārši pārstāja strādāt pēc pāris stundām).

 

Vispār uzskatu, ka ja esi čaiņiks kādā lietā ir vienkārši jauzticas pārdevējam un jāiet uz normālu vietu, kaut arī būs mazliet dārgāk. Es pērkot lietas, par kurām nav 100% nojausma arī eju prasu, izjautāju un beigas uzticos, ja sakarīgs cilvēks liekas. Nepiekāsīs, nākšu vēl, ieteikšu draugiem, piekāsīs, aiznesīšu preci atpakaļ, easy :) 

Link to comment
Share on other sites

pašam ir filipsiņš 6401.. labs aparāts, ja atļauj nauda, tad gan labāk ņemt 6501 (~+100 eur), tiesa budžetā laikam vairs neielīdis. Samsungi mazliet apnikuši ar savu modeļu štampēšanu, bet citādi nekas slikts nav sakāms. Bez smart un 4k tagad jau teļuku gandrīz vairs nenopirksi :D tad nu atliek vk skatīties cik ir tās naudiņas saujā un izvēlēties simpātiskāko, subjektīvi un objektīvi labāko. Katram sava gaume/vajadzības.

 

No personīgās pieredzes, tomēr rekomendēju paņemt AndroidTV..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

itanium
Pirms 30 minūtēm , Zin... teica:

nu Filips ir jāpērk sākot no 64** un uz augšu, lētais gals nav bijis nekas labs

Jā, tieši šī informācija man iztrūka, kad pirku :D Svaigs modelis, pilnvērtīgu apskatu tajā brīdī vēl nebija, bet apskatos, kas bija no parastiem pircējiem, pārsvarā dominēja šāds viedoklis: attēls BOMBA, bet skaņa mēsls. Man kā reiz pret skaņu nekādu pretenziju nebija, jo ekspektācijas = 0, bet attēls mēsls.

 

Pirms 11 minūtēm , CAP teica:

No personīgās pieredzes, tomēr rekomendēju paņemt AndroidTV..

Neesmu lietojis, bet, cik lasīts, tad WebOS kā TV OS esot krietni pārāks/ērtāks.

Pats pie TV izmantoju ārējo boksi ar Android.

Link to comment
Share on other sites

Par WebOS ir tā- parastam lietotājam ir krietni ērtāks jā, kā arī austrumu kaimiņ aktīvi taisa visādus pigorus, ko palaist uz webOS. Bet nu pilnvērtīgi lietot webOS traucē, ka joprojam esam 2. šķiras valsts :/

 

Android protms, ka dod vairak iespēju, bet bieži vien tās iespējas lietotājs Vulgaris neizmantos + interfeiss ir samocītāks salīdzinot ar Tizenu un WebOS.

 

Pats jau arī ņemtu Android TV vēl pagaidām izvērtējot visu, bet vecākiem ieteiktu Tizen, lai nebūtu jautājumi :D 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Par labu android tv ir google play store pieejamais saturs un mūsdienu satura ieguves avoti.. to pašu KODI uzliekot.. app jau tur miljons, aber Tizen/webos tomēr ir slēgtas sistēmas un tas kas ir, tas ir. Parastam lietotājam gan vairāk nevajadzēs, bet vai viņam vispār to smart vajag..

Link to comment
Share on other sites

Tur tā lieta, ka LV īsti to smārtu nevar izmantot pilnībā. Civilizētajā pasaulē tomēr aplikāciju un servisu vairāk Tizenam un WebOS, bet mūsu mazajai pirātu tautiņai KODI arī ir galvenais atslegas vārds :D 

Link to comment
Share on other sites

es pats gan izmantoju tikai kā media player (daudz ērtāks kā philipsa) un vienīgais, kas man šobrīd vēl papildus ir iekš KODI ir tvplay aplikācija (pielikums).

Priekš TV man ir TV un shortcut (kurš arī ir uzliekams AndroidTV) citām smart platformām nav, izņemot laikam AppleTV.

 

Zinu, ka iespējas ir plašas un ui ui ui.. Ak jā.. Chromecast funkcija arī ir ūber alles.. varu mierīgi iekš Chrome pārlūka uz TV nošārēt visu ekrānu, bez puļķiem utt..

 

Iespējas jau ir plašas, tik jautājums cik daudz no tā tiek izmantots un cik ir vajadzīgs.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , GE (DX) teica:

MTG saturs ir skatāms?

Precētie pret brīvajiem :dance3:

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , CAP teica:

https://kodi.tv/addon/plugins-video-add-ons/tv3-play - šī laikam sanāk, nu tā pati, kas tev linkā..

 

Kā nekā nav.. viss tvplay saturs.. visu mtg kanālu saturs, visi šovi/raidījumi utt.. bez reklāmām un šovi pat ātrāk noskatāmi kā ēterā palaižas (ir gadījies) :D 

O, paldies, biju palaidis garām, ka ir tāds Addons. Tikko pamēģināju uz telefona - aizgāja. Vakarā uzlikšu uz Andrīškastes. Bērns laiku pa laikam paskatās kaut ko TVplay aplikācijā uz Andrīškastes, bet tur ir ar reklāmām, tad nu es fiksi nokačāju parasti un uzlieku bez, bet tagad būs ērtāk. Starp citu, pirms laiciņa ievēroju, ka atšķiras saturs, kas tiek piedāvāts PC un Andrītim. Divarpus vīri bij pieejami uz PC TVplayā, bet caur Andrīšaplikāciju nekā. 

 

LTV saturam ar nav nejauši kāds Addons priekš KODI? Tā replay aplikācija gļuko bieži.

Link to comment
Share on other sites

@Racer varbūt dēļ autortiesībām u.tml., dēļ šitā joka iekš Shortcut nav MTG kanālu :D Tajā pašā laikā LMT kaut kā nomenemeģēja, ka šiem ir.. dīvaini.

Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , Racer teica:

LTV saturam ar nav nejauši kāds Addons priekš KODI? Tā replay aplikācija gļuko bieži.

Reiz biju uztaisījis, tagad diemžēl nav pašam uz ko pārbaudīt. Var pamēģināt, varbūt vēl darbojas.

Link to comment
Share on other sites

MasteR's

Atļaušos šeit pajautāt. Interesē iegādāties jaunu TV priekš dzīvokļa. Attālums apmēram 2.5m. Domāju 49 collas būtu optimāls izmērs. Budžets līdz 1000 EUR. Ko sakāt par Sony 2016. gada x800 sēriju?

Link to comment
Share on other sites

Ja vari nomedīt, tad Samsung 49KS8002 :)

Iedod precīzu Sonny modeli lūdzu, bet aizdoma, ka nekas labs nebūs, jo sony žīdoja uz matricām

 

http://www.rtings.com/tv/tools/compare 

 

Noliec blakus abus un salīdzini (ņem gan vērā, ka Sony būs IPS, kas pasliktina kontrrastu, bet uzlabo skatīšanās leņķi

Link to comment
Share on other sites

Ja no androīdiem, tad laikam es izvēlētos Philips..  65xx + 

https://www.1a.lv/compare/products/tv_audio_video_konsoles/televizori_piederumi/led_tv/philips_6500_series_uhd_ultra_slim_49pus656112/philips_6500_series_ultra_slim_49pus650112/philips_7100_series_ultra_slim_49pus710112/philips_6500_series_4k_uhd_ultra_slim_55pus650112

 

~800 eur pat vari iekļauties..

 

Android 5.1 (Lollipop) - uz šo vari neskatīties.. visiem jau upgreids uz 6.0 ir..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Sveiki,

ko ieteiktu UHD iegādei virs 42''?

budžets līdz 800€

p.s. kāda šķirba starp Ultra UHD(3840 x 2160), Super Ultra UHD(3840 x 2160) un QLED Ultra HD (3840 x 2160)???

 
Link to comment
Share on other sites

Prasības?

Jo mazāk "pribambasu'', jo labāk. Galvenais laba un stabila attēla kvalitāte. Pamatā sporta raidījumi, filmas + lietošu ar sat tuneri.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs
6/5/2017 , 12:22, smg teica:

Televizoram klāt nāks visat hdplus dekoders

Tātad neko izteikti kvalitatīvu nevajag. Protams, Viasat HD kanālus var upskeilot uz UHD, bet vai no tā būs liela jēga, nezinu... 

Ja Philipsam uz Kodi būs Tvheadend klients, tad tas tv uzreiz būs manās acīs labs un skaists un es to ieteikšu visiem... ;)

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , zariini teica:

Jo mazāk "pribambasu'', jo labāk. Galvenais laba un stabila attēla kvalitāte. Pamatā sporta raidījumi, filmas + lietošu ar sat tuneri.

laikam njemtu Samsung+atsevišķu Android box. rīt pat precīzus modeljus ierakstīu

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Pieļauju, ka Android box labāk ņemt tādu, kas konvertējas par Libreelec boxu. 

Tādam var pielikt WS2812 ledu lentes un būz Ambilight - pats tikko īstenoju līdzīgu variantu, tikai jāsataisa, lai tiešām zolīdi izskatās. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...