Jump to content

Elektrības skaitītais


voldis
 Share

Recommended Posts

Labdien!

Vai kāds ir saskāries ar tādu problēmu kā elektrības sadales skapja pārvietošana no privātmājas sienas uz citu vietu, jo māju vēlos no ārpuses nosiltināt un sadales skapis ir pieskrūvēts pie mājas sienas. Cik varētu būt izmaksas par skapja pārvietošanu. To var izdarīt jebkurš elektriķis vai tikai sadales tīkls? Zvanot uz Sadales tīkliem viņi paskaidroja, ka jāvēršas ar iesniegumu un pēc 30 dienām saņemšu atbildi. Vai to nevar izdarīt saviem spēkiem?

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Tiešām gribās šo gemoroju???? Čakars tas 100% ir pamatīgs un lēti nekādi nebūs! Liec vati apkārt skapim un neķer krenķi! Tas, ka uz 1m2 nebūs vates neko principiāli nemainīs! 

Link to comment
Share on other sites

Ja tas ir tavs iekšējais sadales skapis, tu vari darīt ko gribi, ja tas ir ienākošais ar skaitītāju, tad tikai ST tev var palīdzēt!

Link to comment
Share on other sites

Nu nez... kad es lauku mājās MAINĪJU sadales skapi(ienākošo), tas ir pārgāju no pilnīgas figņas, uz ko modernāku, kā arī pārvietoju par kādu metru - vienkārši bija zvans uz Latvenergo. Šie saka - OK. Kad darbi veikti, atnāk šo spečuks, sasprauž blombas un viss OK...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Rubb, mūsdienās viss drusku savādāk notiekas!

Ja tas nav tavējais, bet sadales tīklu skapis ar skaitītāju tad:

1. Vajag sadales skapja pārvietošanas projektu no sertificēta projektētāja

2. Sertificētu firmu kas šo izveic.

Gan jau ka pats skapis arī būs jāmaina

Kopā gan jau ka vismaz uz 500 eur cipars nostāsies un kopā kādi 3 mēneši aizies.... 

Lai tas skapis stāv kur stāvējis - nosiltinu ap viņu un miers! 

 

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_
Pirms 6 minūtēm , rubb teica:

vienkārši bija zvans uz Latvenergo. Šie saka - OK. Kad darbi veikti, atnāk šo spečuks, sasprauž blombas un viss OK

Jā, es arī gribēju jautāt - kad tas bija?

Link to comment
Share on other sites

Tagad, ja gribi skapi pārvietot aizej uz kontaktu centru un uzraksti iesniegumu tehniskajiem noteikumiem (TN izstrādā pa frei, kuros arī uzrādās aptuvenās izmaksas) + projekts ~500eiro atkarībā no projektētāja kur ietilpst (skaņojumi,uzmērīšana,būvvalde u.t.t)

 

Tā, ka izdevīgāk siltināt ar visu kasti.

Link to comment
Share on other sites

Man bi tā. Nolēmu vasarnīcā samazināt jaudu, no 3 fāzēm uz 1 (man pietiek). Piezvanu, izsaku savu vēlmi, šie saka oki lai gaidu atbildi. Nepaiet ne ilgs laiks un atbilde (vienošanas, kas jāparaksta 60 kalendāro dienu laikā) ir klāt. Izrādās, ka viss nav tik vienkārši, jo skaitītājs atrodas ēkā, bet pa jaunam vajagot nest ārā pie žoga. Izpētīju papīrus viss itkā pieņemami, par cik visa tā borģele ir ST iniciatīva, visas izmaksas sedz ST, izņemot par kabeli no mājas līdz skaitītājam.Viss jau būtu norm, tik beigās neliela piebilde, ka cenā nav iekļautas projekta izstrādes izmaksas plus vēl projekta izstrādes termiņš 11.02.2017. (notikumi risinājās 05.2016.). izdomāju, ka gan jau nabags nepalikšu un neatbildēju.

Link to comment
Share on other sites

Man no staba līdz mājas sienai pievilkta trose pa kuru iet elektrības vads. Tad vads iet pa majas sienu metrus sešus līdz sadales skapim un no skapja iet vadi lidz garazai pa gaisu,  tad pa majas sienu mājā. Siena kur stiprinas trose,  kas nāk no staba ir ķieģeļos radijusi nelielu plaisu.  Tāpēc jau es no si mudžekļa vēlos  tikt vaļā. Vai kāds nezin kādu likuma robu,  lai ST paši parvieto to skapi un man tik jamaksa par tālāku pievadi pie mājas. Es domāju,  vai nevaru pateikt,  ka vads līdz sadales skapim iet pa gaisu un trose bojā sienu,  lai viņi novērš to defektu,  ja tas ir defekts. Vai ka savadak var apiet to pusgadu papīru kalnu? Vai arī neoficiāli var ko bīdīt

Link to comment
Share on other sites

laukos daudzi nemaz nevar smaksāt par elektrību  un tad to atslēdz

pieslēgt atpakaļ maksā 1000 ls !

Link to comment
Share on other sites

Pirms 34 minūtēm , MarisO teica:

pieslēgt atpakaļ maksā 1000 ls !

Ko, 1. aprīlis šodien?

pirms 1 stundas , voldis teica:

 lai ST paši parvieto to skapi

Pirmkārt - kur ir piederības robeža? Man ir smagas aizdomas, ka kabelis ar visu trosi, sadalni un tālāko mudžekli ir tavs īpašums, tā ka...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, MarisO teica:

laukos daudzi nemaz nevar smaksāt par elektrību  un tad to atslēdz

pieslēgt atpakaļ maksā 1000 ls !

 

Nu par to salu visādas riebeklibas ir dzirdētas, tā kā šāds genocīds pret pamatiedzīvotājiem nebūs brīnums. Ne par velti šie to breksitu taisa.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , MarisO teica:

pieslēgt atpakaļ maksā 1000 ls !

Nevienam neiesaku izbaudīt šos priekus. Atpakaļ "nepieslēdz", liek maksāt kā par jauna pieslēguma izveidi jaunam klientam, viss pēc notīm un pilnas programmas:swoon2:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Cik es no tā visa saprotu,  tad viss kas atrodas līdz sadales skapim un skapis ar viedo skaitītāju ir ST īpašums un talak aiz skapja vieno ka gribi. Tapec jau ir tas čakars ar to skapja pārvietošanu.  Ja tas viss būtu mans īpašums tad es te nejautātu kā apiet papīru kalnu un pusgadu lai to kalnu izraustu.  Tāpec varbut kādam ir ar šo visu kāda pieredze un var ieteikt kā ātrak visu var nokartot vai nevar un jāiet garais un smagais ceļš

Link to comment
Share on other sites

Sāc ar to, ka uzraksti to iesniegumu/pieteikumu, uz kuru tev atsūtīs atbildi - tehniskos noteikumus ar iespējamām izmaksām un vienošanos par projekta izstrādi, kas tev, pēc iepazīšanās ar to, ja tevi viss apmierina, jāparaksta un jāsūta atpakaļ. Ja kkas nav skaidrs, jāzvana un jārunā. Ja liekas,ka garām tad vienkārši neatbildi.

Jā skaitītājs ir st īpašums un tā pārvietošana aiz žoga varētu būt viņu izmaksas, jo cik saprotu tāda tagad ir norma, kas būs jā dara visiem lai vieglāk nolasīt kontrolmērījumus.

Link to comment
Share on other sites

Ja skapja pārvietošana neietver vadu atvienošanu, tad pavisam vienkārši - noņem skapi ar visiem vadiem, nosiltina māju (+ paredz stiprinājuma vietas vatē) un, kad māja gatava, skrūvē skapi pie sienas. ST speciālisti minēja, ka pienākošo līniju nedrīkst atstāt zem vates, t.i. tai jābūt redzamai/ izsekojamai (gaisvadu līnijai).

 

Ja pie skapja pārvietošanas nepieciešams ņemt nost plombas, tad ST var iesniegt iesniegumu par remontdarbiem/ plombu noņemšanu uz pāris dienām un vēlāk atnāk ST pārstāvis un saliek atpakaļ plombas (pakalpojums nav pārāk dārgs - daži desmiti euro).

 

Ja skapi plānots pārvietot citā vietā, tad gan pasākums varētu būt sarežģītāks.

Link to comment
Share on other sites

Pārvietot skapi ārpus savas teritorijas pa saviem līdzekļiem, nu tas ir pilnīgi garām. Vajag meklēt galus Sadales tīklā , varbūt ir paredzēta rajona tīkla pārbūve un tad Latvenergo visu izdara pa saviem līdzekļiem. Otrs variants, dabūt  rokā meistaru, kurš apkalpo Tavu rajonu. Ja ir sajēga, tad nopirkt jaunu kabeli, ierakt to zemē no sadales skapja līdz stabam un tad sarunāt ar vietējo meisteru pārvieno kabeli. Ja no tā visa neko nerubī, tad lai darbus veic meistars. Abos gadījumos vajadzēs maksāt uz ķepas, bet tas būs ievērojami lētāk, kā oficiālais ceļš. Skapi gan jāatstāj tai pašā vietā un patvaļīgi pārnest nedrīkst. Kabeļa maiņu var noformēt kā bojājumu, ķipa kautkas dzirksteļo. Vietējais meistars, par attiecīgu samaksu, protams to apliecinās un bojājumu ""novērsīs'' pārvienojoties uz jauno kabeli.

Link to comment
Share on other sites

Pagaidi visa gaisa līnijas rok zemē par ST savu naudu! Man tagad gaisa ielas līniju liks zemē, humora jau tur arī netrūka!  

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Gaisa līnijas līdz skaitītājam par ST naudu, bet tālāk pa īpašnieka naudu. 

Ierakšanai jāizņem rakšanas atļauja, jānopērk kabelis un cietā gofra, jāierok un jāizsauc firma, kas strādā ar ST, lai pieslēdz pie kastes.

 

Link to comment
Share on other sites

Kaimiņam ir gaisa līnija un skaitītājs pie mājas, tagad visu mainīs par velti, es gan speciāli vakarā uzjautāšu. Blakus kaimiņiem skaitītājs ir pie mājas sienas, to nesīs arā šie par savu naudu, to es precīzi zinu. 

Link to comment
Share on other sites

Man bija skaitītājs iekšā šķūnī. Kad pagājušogad mainīja gaisvadus pret ieraktajiem, skaitītāju uzlika apmēram 100m no šķūņa, pie iebraucamā ceļa. Vēl pie mana zemesgabala sākuma tika uzlikta ST sadales kaste. Ieraka zemē vadus visu pilnībā līdz vecajai vietai jau pēc viņu skaitītāja uz veco sadales kasti. Tur gan aprīkojumu es pats jau liku iekšā - automātus un sadalījumu. Pagalmā vēl riktīgi blietēja ar vibroblieti tranšeju pēc tam, lai ir līdzens un nesēžas.

Pēc mēneša vēl atbrauca kaut kādi kontrolētāji un iztaujāja, vai racēji bijuši korekti, nav neko sasipuši, vai apmierina kā aizrakts.

Link to comment
Share on other sites

Ja tiek zem līnijas modernizācijas projekta, tad tiešām ne par ko nav jāmaksā. Plus vēl, ja prot ar darbu veicējiem sarunāt, tad var vēl papildus fīčas uztaisīt. Savulaik muterīte līnijas vilcējiem normālas pusdienas uzsauca un vēl padzerties aiznesa un tie starp četriem stabiem trīzfāzu līniju vienfāzes vietā pievilka. Sak kāda tur starpība, kādu drāti velk un lai tak pensionārei tiek. Protams, jau trīsfāzu skaitītājs bija par samaksu Latvenergo. Neviens nekādus jautājumus pat neuzdeva. Nu misējies vilcējiem divu vadu vietā četrus uzvilkt, tad jau var arī trīsfāzu pieslēgumu bez kāda projekta iztaisīt. Faktiski visos šais darbos galvenais ir meistars, kurš uz vietas darbojas. Rīgas kungi jau nezin patieso situāciju un kāš tikai naudu no klienta, bet stabos kāpējam meistaram atmet dažus eirikus par darbu. Tapēc labāk uzmest uz ķepas vietējam meistaram un i viņam labi, i pašam lētāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja nu es tev teikšu, ka ST tagad visur jauno AMKA (piekarkabeli) vai arī zemes kabeli visur velk uzreiz uz 3f. :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man ar ielika zemē 63A resno 5 dzīslu kabeli uzreiz bez jebkādas runāšanas no skaitītāja (kurš tikai 25A) līdz šķūnim.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , Didzis teica:

Tapēc labāk uzmest uz ķepas vietējam meistaram un i viņam labi, i pašam lētāk.

Līdz vienam brīdim, kamēr viena šāda reize nenāk gaismā un vietējam meistaram nepalūdz uzrakstīt atlūgumu. Tagad ST ar šo ir ļoti stingri, tādēļ meistars, kurš domā ar galvu tādu ķepas metēju vienkāarši dir$t pasūtīs. Kā tur bij tai dziesmā - "nav vairs tie laiki..."

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 29 minūtēm , ivo teica:

un vietējam meistaram nepalūdz uzrakstīt atlūgumu.

 

Vietējā meistara vainu pierādīt būs ļoti sarežģīti. Bet īpašnieku paņemt pie dziesmas par nelegālu būvniecību - vieglāks par vieglu! 

Pirms pāris gadiem mans paziņa samaksāja diezgan apaļu summiņu (kaut kas ap 500eur bija) lai privātmāju ciematiņā pārnestu skapi pa pāris metriem. 

Ciematiņa ierīkotājs bija kļūdījies un skapi ielicis nedaudz kaimiņa zemē... Un ar tā laika kaimiņu zemes īpašnieku nevarēja sarunāt, lai atļauj kabeli līdz mājai vilkt pa viņa zemi....

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Didzi, jaunajiem projektiem, kuri uz topogrāfijas ir zīmēti un pēc tam mērnieku apstiprināšana dabā, ka ir uzbūvēts tā, kā ir uzzīmēts....  Tur gandrīz vai centimetra precizitāte.....

 

Jā, gan jau ka gaisvada nomaiņu pret kabeli varētu sarunāt, lai noformē kā remontu.

Bet sadales pārnešanu uz citu vietu - nereāli!

 

Ps. Man arī tā birokrātija un kosmiskās izmaksas riebj... a ko darīt... :( 

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , Didzis teica:

Tas vēl notikās apmēram pirms divdesmit gadiem

Pirms 20, arī vēl pirms kādiem 10 gadiem visu ko varēja. OK, vēl izbūves laikā kaut ko var, jo tad var uztaisīt salīdzinoši vienkāršas izmaiņas projektā un to visu korekti nodot, bet tā, nav vairs tie laiki.

 

pirms 13 stundām , Didzis teica:

Es protams saprotu, ka te pārsvarā ''pareizi'' cilvēki salasījušies, kuri atdzīst tikai oficiālo ceļu

Un tad Didzim ne pensija, ne pie daktera tikt laikā un tml., jo kāds kaut ko kaut kur kaut kā ir sarunājis. Un tad valdība, eiropa un vēl kāds cits vainīgs, tikai ne Didzis.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs
pirms 11 stundām , ju teica:

Un tad Didzim ne pensija, ne pie daktera tikt laikā un tml.

Tā tas ir tagad un visiem - laikā un pie daktera, nevis šarlatāna tikai pa maksu - tad nu nākas mazliet visur ietaupīt, lai to varētu atļauties.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, labāk ietaupīt un tad būs nauda dakterim, vai bērniem par skolu varēs samaksāt un elektriķis arī kārtīgi nopelnīs. Nevis samaksāt 500 par divu stundu darbu un skaidri apzināties, ka no tās naudas dakterim un skolotājam nekas netiks.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Privātie uzņēmēji mums zelta gabaliņi, ja vien nebūtu to 100 liekēžu un Latvenergo/ST, pensionāriem lielas pensijas būtu, skolotājiem algas. :dance3: 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs
pirms 12 stundām , ricijs teica:

ja vien nebūtu to 100 liekēžu un Latvenergo/ST

Paplašini redzesloku - zem 100 liekēžiem, ko sabalsojām, ir 10000 liekēži ar savām firmām, kuru intereses tiek bīdītas. Vēl nesen sūdīgs Škoda dīleris valstij pārdeva Subaru automašīnas - loģiski vai ne? Visas valsts būves un darbi pēkšņi maksā neprātā neadekvāti. Visi tilti, lielais slīpā jumta šķūnis ar kosmiskajām izmaksām, banku glābšana un varētu turpināt vēl ilgi...

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu un arī es esmu uzņēmējs un ja es samaksāju visus nodokļus pedantiski precīzi, man nav ne mazākā jēga tādu biznesu uzturēt jo peļņa ir "0" - vienmēr nākas visu optimizēt ar firma mašīnām, savu mantu pirkšanu pa firmas naudu un vēl dažādām spēlītēm, jo kā anekdotē - piecītim par ko valsts nezin, man ir lielāka vērtība kā divdesmitam, par ko valsts zin. 

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Bruketajs teica:

piecītim par ko valsts nezin, man ir lielāka vērtība kā divdesmitam, par ko valsts zin

Precīza mana filozofija.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

5/18/2017 , 18:18, Didzis teica:

Kautkā neviens meistars arī nekad nav skrējis uz VID lai ziņiotu, ka nelegāli nopelnījis piečuku :D

Jā, bet ir bijuši "apdāvināti" klienti, kas pasūdzējušies ST, ka meistars par šo uz ķepas saņemto piečuku nav pretī čeku izsniedzis. Vai arī "pārgudri" klienta radinieki, kas pēc tam klientam sastāsta, ka "Tevi taču apčakarēja, viņiem tas bija jādara bez maksas", raksti augšā pretenziju! Un šādās situācijās meistars parasti zaudē darbu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Es pirmas 3 gadi pats ieraku kabeli zemē uz uzskaites sadali ielas malā. Zvanīju ST, tie paši iedeva darbinieku telefona Nr., lai pievieno un noblombē. Tiem samaksāju 25 Ls un viss.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...