Jump to content

Mājas būvniecība


Luke
 Share

Recommended Posts

Tiem, kas ir ko būvējuši vai šobrīd būvē mājas, interesanti būtu pajautāt:

1. Kādam materiālam jūs dotu priekšroku, ja būtu jābūvē māja? Kāpēc?

2. Kādas ir tagad aptuvenās izmaksas par mūrēšanas darbiem m3, siltināšanas izmaksas ar fasādes akmens vati m2, jumta izmaksas, etc?

3. Skatos, pēdējā laikā trendā ir tādas kantainas mājas- pašas mājas kantainas un arī jumti kantaini un lēzeni. Ka tik tāda tendence nav pirmām kārtām mājām, kas tiek mārketētas kā pasīvās..? Vai šādam jumtam būtu arī kāda priekšrocība? Kā ar izmaksām? Vai nav diezgan paliela iespēja, ka šādām mājās varētu ātrāk tecēt jumts kā slīpam jumtam?

4. Mājās, kuras tiek siltinātas ar akmens vati no ārpuses- ja ir vēlēšanās vietām noflīzēt, piemēram, ar ģipša flīzēm- kādā veidā tiek nostiprinātas sienas, lai tāds flīzējums turētos?

5. Vai ir kādam bijusi pieredze ar fasādes paneļiem?

6. Veidojot starpsienas- vai ir kāda laba alternatīva mūrētām sienām no vieglākiem materiāliem (kaut kas varētu būt līdzīgs reģipša uzstādīšanai) ar labām skaņas izolācijas īpašībām, un arī tāds, kas, sasniedzot kādu skaļuma līmeni negrab kā bieži mēdz darīt metāla profili reģipša sienām?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 32 minūtēm , Luke teica:

Skatos, pēdējā laikā trendā ir tādas kantainas mājas

Elementāri, racionālais telpu izmantojums var būt tikai kubā, skaistie slīpie jumti dzīvojamā telpā nes neizmantojamas platības! Bet nenormāla nelaime, mums ir tik liels nokrišņu daudzums, ka mēs nevaram uzturēt plakanos jumtus

Pirms 36 minūtēm , Luke teica:

Mājās, kuras tiek siltinātas ar akmens vati no ārpuses- ja ir vēlēšanās vietām noflīzēt, piemēram, ar ģipša flīzēm- kādā veidā tiek nostiprinātas sienas, lai tāds flīzējums turētos?

Jebkurš pārdevējs tev iedos visu risinājumu!

Pirms 37 minūtēm , Luke teica:

eidojot starpsienas- vai ir kāda laba alternatīva mūrētām sienām no vieglākiem materiāliem

Kāpēc, kas ir jāmūrē, ja ir rēģipsis ar pilnu apsaisti! Pareiza rēģipša siena būs labāka par mūrēto, bet viņa būs dārgāka un klusāka!

Pirms 40 minūtēm , Luke teica:

līmeni negrab kā bieži mēdz darīt metāla profili reģipša sienām?

Ak dievs, tehnoloģijas neievērošana, gumijas lentas visu šo novērš!

NU mums tev visi bļauj EIRO remonts, nekur taču viņa nav, tad rēģipsi uz vienas sienas liek divās kārtās!!! Švarcis rokas salauzīs!!! 

Link to comment
Share on other sites

Mūsu klimatā no plakanām virspusēm būtu vēlams maksimāli izvairīties. Starpsienas no asimetriska reģipša klājuma 1 un 1+1 ar jau projekta stadijā pārdomāta skaņas tiltu novēršanas tehnoloģiju - profili skrūvēti caur gumiju, grīdas sendviči ar mērtķtiecīgi jauktu kārtību, griestu augstums katrā telpā ar nobīdi, durvis arasimetrisku pildījumu, gumijām pa perimetru un izlecošu trokšņa birsti. Starpstāvu pārsegumam gan līdzot tikai brutāla masa.

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

www.MistersPimpausis.lv

Esmu no keramzita blokiem buvejis ( bija leets! :D)  + ar fasades vati no arpuses (ari bija leta-pizgiitaa iespejams :D ).

Tagad nechakaretos un njemtu tos Aeroc tipa blokus kas pasi saiet kopaa ,limetu ar limi nevis jauktu javu  un protams buvetu pec iespejas energoefektivaku un pardomataku.

no  koka ir viss forshak/letak/atrak/siltaak buvet ja pats taisa -nu labi man patik koks personigi, bet to maju bus grutibas pardot velak ieks LV aizspriedumu delj...

 

-Buvetu ar pec iespejas lielaku garazu ( taa lai ir vietas 3-4masinam) nevis ar kkadam nojumem, sadardzinajums tur tikai blokos ir.. nekada istaa apdare garazai nav vajadziga taka nekas $$$ zinja daudz neizterejas. Nakotne ja baigi sagribas vari parbuvet par dzivojamo telpu, vai ari  bus vieta kur pasam darboties vai ari sudus glabat..

 

-par izmaksam m3 hvz.. buveju pats kad nu buveju, gan jau Vasjas shodien ari strada par 600eir menesi uz kjepas?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Labots - www.MistersPimpausis.lv
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, www.MistersPimpausis.lv teica:

no  koka ir viss forshak/letak/atrak/siltaak buvet ja pats taisa -nu labi man patik koks personigi, bet to maju bus grutibas pardot velak ieks LV aizspriedumu delj...

Nu ko nu dir_sssssssssssssss, ļoti dārgi, loti labi uztver!

 

1 stundu atpakaļ, www.MistersPimpausis.lv teica:

Buvetu ar pec iespejas lielaku garazu ( taa lai ir vietas 3-4masinam) nevis ar kkadam nojumem, sadardzinajums tur tikai blokos ir.. nekada istaa apdare garazai nav vajadziga taka nekas $$$ zinja daudz neizterejas. Nakotne ja baigi sagribas vari parbuvet par dzivojamo telpu, vai ari  bus vieta kur pasam darboties vai ari sud

labdaris, kas neko nav cēlis!

 

1 stundu atpakaļ, www.MistersPimpausis.lv teica:

Vasjas shodien ari strada par 600eir menesi uz kjepas

Nu tak šodien vēl tādi strādā!

1 stundu atpakaļ, www.MistersPimpausis.lv teica:

sadardzinajums tur tikai blokos ir.. nekada istaa apdare garazai nav vajadziga taka nekas $$$ zinja daudz neizterejas.

Pārsedzes uz 3-4 mašīnām, viss par velti, nerunāsim par m2 ko jau nu aizņem, bet miljonāri, neko neskaita!

Varbūt tā p i d a r i komjus var palīdz likt, žurnālu tārpņi un ekrānu onānisti, bet ja māju esi būvējis un padomus dot, tad savas bildes liec!

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica:

bet to maju bus grutibas pardot velak ieks LV aizspriedumu delj...

Kāpēc ar tādu domu jāceļ māja?!

 

pirms 6 stundām , jema teica:

rēģipsis

riģispsis, bitīt matos

 

pirms 6 stundām , jema teica:

Tikai viens stāvs,

Piekrītu. Ja nu tomēr mazs zemes pleķis, tad pirmajā stāvā jāparedz vismaz viena guļamistaba vai tml., ja nu pašam dzīvē kas gadās, ka grūtības ar pārvietošanos pat jau pirms vecumdienām, vai senči kaut kur jāieliek, kad tiem jau būs tuvu mūža gals un tie būs jākopj (var jau būt paveicas, un senči labi novelk līdz pēdējai dienai).

 

Priekš kam to vati uz blokiem, paņem riktīgi biezos (cik tur bija, kādi 400mm), un neko papildus nevajag? Jā, bloki būs dārgāk, bet ietaupīsi gan laiku, gan arī naudu, jo vates uzlikšana arī maksā savu, kā arī prasa papildus laiku. Bet tā, tik atliek apmest. Var pat sākumā neapmest, ja budžets ierobežots, tik mūrētājiem jāpiekodina, lai neatstāj visādus līmes notecējumus un uzreiz uztaisa smukas šuves.

 

Sāc ar šo blogu (ja jau neesi lasīji) https://gimenesmaja.wordpress.com/ pēc tam tur vēl daudz saites uz citiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

1. Katram materiālam ir savas priekšrocības un cena. Lētākais no pieejamiem ir keramzītu bloki, bet viņiem pēcapstrāde nav parocīga. Mums ciemā top vidēji 3-5 mājas gadā un 30% ir koka, 60% gāzbetona (vai tamlīdzīgi) bloki, 10% keramzīts. Vienkārši vajag parēķināt, kas liekas izdevīgāks. Tie ir mīti, ka koks neizturīgāks - ja māja tiek kopta, 100 gadus stabili izturēs.

 

3. Trendu atkal nosaka cena. Lētāk sanāk kantainas būdas bez jebkādiem izciļņiem. Pasīvās mājas krietni dārgāk. Konkrēti plakano ruberoīdu jumtu aģitētājus sūtīti ļoti tālu, jo pie mums neprot tādus kvalitatīvi uztaisīt. 

 

6. Vajadzētu salīdzināt, cik maksā sienu izlīdzināšana riģipšu sienām un cik mūrētām. Pēc pieredzes laikietilpība (lasīt: izmaksas) ir vairākas reizes. Ja to pats dara, tad varētu arī pieciest. Jebkurā gadījumā nenesošām sienām neredzu iemeslu taisīt masīvas sienas. Tak mūsdienās ir daudz un dažādi skaņu izolējoši materiāli. 

 

 

pirms 5 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica:

Buvetu ar pec iespejas lielaku garazu

Pēc pieredzes garāža pārvēršas par lielu noliktavu. Dažkārt lietderīgāk ir celt atsevišķu saimniecības ēku, par kuru būs mazāks nodoklis jāmaksā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 6 stundām , jema teica:

Tikai viens stāvs,

Mīnuss - neefektīvi izmantota zemes platība un par siltumu vairāk jāmaksā. 

 

pirms 6 stundām , jema teica:

Nekādas garāžas, tikai auto nojumes!

Māja bez palīgtelpām un garāžas- kur  vieta zāles pļāvējam? Šādus piemērus dzīvē varu parādīt, uzbūvēts ciems pilsētniekiem - garāžas vietā nojume, kur vējš 5 minūšu laikā izsaldē kaulus, pie mājas kaste štrumentiem, jo fiziski vieta nekur nav paredzēta. 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Pirms 19 minūtēm , Mezavecis teica:

Lētākais no pieejamiem ir keramzītu bloki, bet viņiem pēcapstrāde nav parocīga.

Es celtniecības lietās esmu cirvis, bet pamazām rodas interese par nelielu ham shack nekurienē. Kā iespējamais materiāls varētu būt arī keramzīts, tāpēc būtu jauki, ja varētu pakomentēt par pēcapstrādes neparocīgumu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Neparocīgums izpaužas tanī, ka normālu caurumu izborēt nevar, dībeļi neturās iekšā. Vajag tonnu ar špakteli, jo viss sasūcās iekšā. Pirms gada katla telpai veicu kosmētisko remontu un nevar salīdzināt to ar gāzbetona blokiem. Ja paredzēts iekšpusē pa virsu riģipsis un ārpusē akmens vate, tad šīs problēmas atkrīt. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Runājot par starpsienām - man mūrētas (jeb līmētas) no gāzbetona. Es rēķināju izmaksas - man no gāzbetona sanāca lētāk! Jā, siena no vienas riģipša kārtas ir lēta un viegli uztaisāma. Bet ja grib normālu sienu, tad jāliek riģipsis divās kārtās, skaņas izolējošās lentes - vienu vārdu sakot no gāzbetona starpsienu blokiem samūrēt ir ātrāk un lētāk! 

 

Par palīgtelpām - var uzcelt šķūnīti vai nolikt jūras konteineru tālajā stūri - jebkurā gadījumā izmaksas nesalīdzināmi mazākas kā garāžai. 

Divstāvu mājai ir tāds elements kā kāpnes - nemaz tik lēts nav! Bez tam vajag normālu dzelzbetona vai gāzbetona starpstāvu pārsegumu. 

(Nē nu ja patīk "izbaudīt" kā šūpojas grīda un skatīties kā lustra šūpojas - var arī koka pārsegumu taisīt ;) ) 

Uzskatu ka par 2stāvu māju var domāt tad, kad maz zemes. Ja zemes pietiek - īsti neredzu jēgu. Un jā - tad normālu 2stāvu konstrukciju, nevis mansardu ar slīpajiem griestiem - tās slīpās istabas nevar normāli izmantot un kvalitatīvi nosiltināt jumtu ir dārgi un sarežģīti - cik redzētas mājas kur siltinājums sakrities un sniegs no jumta kūst nost.... 

Un kā ārsienu materiāls pēc manām domām keramzītbetons (fibo bloki) ir galīgi garām! Viņiem ir tikai labāka nestspēja kā gāzbetonam. Bet tas ja nebūvē 3stāvu māju nav no svara. Pēc visiem citiem parametriem - krietni sliktāk! Paši bloki dārgāki. Siltumizolācija krietni sūdīgāka. Mūrēt krietni grūtāk = dārgāk. Apdare dārgāka - no iekšpuses vajag apmetumu vai riģipsi likt (Gāzbetonam pietiek tikai nošpaktelēt) No ārpuses poras jāvelk ciet. (Gāzbetonam nekas nav jādara) 

Es tagad būvētu no 300 mm precīzā gāzbetona un kādus 150 - 200 mm vati kā siltinājums no āras.  

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

No savas pieredzes - nekad neko vairs nebūvēšus no gāzbetona. Pilnīgs jebatorijs pēc tam kaut ko piestiprināt pie sienas. Ne tvaiku nosūcēju virtuvē, ne normāla izmēra izlietni pie sienas.

Jā - veikalos ir pieejami visādi risinājumi gāzbetona dībeļiem, bet nu laika gaitā uzticību man tie neievieš.

Es balsoju par keramzītu + vati.

Link to comment
Share on other sites

vai tik tu nebūsi kaut kādu skaidbetonu izmantojis. Normālam gāzbetonam piestiprināt nav nekādu problēmu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

@ronalds_Lētāk riģipsis sanāk līdz brīdim, kad jāsāk līdzināt un to nedari pats. Uzmūrēt 10cm taisnu sienu nav iespējams. Mūsdienās darba spēks ir dārgi maksā.

 

Man būdā ir koka pārsegums un nekādas lampas nešūpojas. Tāpēc jau māju projektē ar pietiekamu ribu blīvumu un otrā stāva grīdai neliek 5mm skaideni.
 

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , jema teica:

Jebkurš pārdevējs tev iedos visu risinājumu!

Ļoti iespējams, ka ģipša flīzes visbiežāk tiek pirktas veikalā/noliktavā Depo. Par šī veikala pārdevēju ļooti lielu kompetenci būvēšanas jomā ne vienmēr var justies ļoti pārliecinoši, IMHO. :)

pirms 7 stundām , jema teica:

Tikai viens stāvs

Viens stāvs man liekas ideāls gadījumiem, ja tiek būvēta karkasa māja uz četriem pāļiem līdz kādiem, piemēram, 120m2 platībā. Man sievai paziņa šobrīd būvē 215m2 vienstāvu māju no keramzītblokiem. Pamati + sienas + jumts sanākot 85k eur. Izmaksu lielāko daļu sastādot pamati un jumts, ibo pamati un jumts sanāk 2x lielāki kā divstāvu mājai. Tāpat arī plānojumu relatīvi lielai vienstāvu mājai nespēju iedomāties bez garām (un visticamāk arī tumšām) koridora telpām.

1 stundu atpakaļ, ju teica:

kš kam to vati uz blokiem, paņem riktīgi biezos (cik tur bija, kādi 400mm), un neko papildus nevajag?

Man nevajag tā, lai atbilstu kaut kādiem minimāliem valstī noteiktajiem energoefektivitātes normatīviem. Man vajag tā, lai būtu pēc iespējas siltāk un ziemā mazāk būtu jākurina. 

 

Pirms 48 minūtēm , Mezavecis teica:

garāža

Kurinātava/darbnīca ar iespēju pāris reizes gadā iebraukt mašīnu, ja rodas tāda nepieciešamība.

 

Par izmantotajiem sienu materiāliem- mūrētāji visticamāk vienā mutē bļaus un vēlēsies pārliecināt, ka jāmūrē ir no gāzbetona, ibo no gāzbetona ir visvieglāk uzmūrēt. :D Itkā jau gāzbetonam nav ne vainas (esošā māja ir mūrēta no gāzbetona), bet gribētos tomēr, lai ir kārtīgas sienas (aizspriedumi). :D Keramzītblokiem, salīdzinājumā ar Keraterm, nepatīk tas, ka tiem ir nedaudz vājāka siltumizolēšanas spēja, kā arī ir radies iespaids, ka to virsma nav tik līdzena (arī, iespējams, vairāk "staigā" izmēri), līdz ar ko, ka tik nav tā, ka keramzīta sienas ir grūtāk "izvilkt" kā mūrētās sienas no Keraterm blokiem. Arī smagāki par keraterm blokiem. Saprotams, ka keraterm blokiem varētu būt grūtāk ieurbt (jo var gadīties, ka drūp), bet nu tas varētu būt pieciešams. Vai kādam ir viedoklis par Keraterm?

 

Joprojām interesē kaut aptuveni cenņiki par darbu (piemēram mūrēšanas). Kā tur īsti rēķina tos m3- pēc tā, kas ir izmūrēts, t.i. sienu kubatūru, vai arī to, cik paletes ir izmūrētas, kur atgriezumos aiziet vairāk kā uz sienas uzmūrēts (tā runā)? :D

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Pirms 5 minūtēm , _dunduks_ teica:

Jā - veikalos ir pieejami visādi risinājumi gāzbetona dībeļiem, bet nu laika gaitā uzticību man tie neievieš.

Nu tu stāsti pasakas. Pagājušā vasarā pie tādiem stiprināju 100mm brusas un nekas nekrita nost. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , ronalds_ teica:

gāzbetona starpstāvu pārsegumu.

Vai kādam ir pieredze ar gāzbetona starpstāvu pārsegumu? Vai tas nesadrups no, piemēram, Keraterm vai Fibo bloku svara (pēc specenes izskatās, ka nevajadzētu nekam sliktam notikt)? Cik līdzena ir tādu gāzbetona starpstāvu pārsegumu virsma dzīvē?

Pirms 10 minūtēm , _dunduks_ teica:

avas pieredzes - nekad neko vairs nebūvēšus no gāzbetona. Pilnīgs jebatorijs pēc tam kaut ko piestiprināt pie sienas.

No būvēšanas viedokļa gāzbetonam man visvairāk patīk tas, ka ir viegli sienās "ieštrobēt" kanālus vadiem un komunikācijām. Piestiprināšanai pie sienas izmantoju plastmasas dībeļus ar vītni. Līdz šim viss ar tādiem turās sienā, pie tam ļoti labi. :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tie Keraterm ir tie paši porainie ķieģeli lielākos gabarītos, ar ko sabūvētas 90. gadu pilis. Cik tādas būdas redzētas, energoefektivitāte ir ne tikai nedaudz vājāka, bet daudz vājāka. Ja mērķis ir mazāk kurināt, tad uz šādiem materiāliem vispār neskatīties. 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs
pirms 8 stundām , jema teica:

Jebkurš pārdevējs tev iedos visu risinājumu!

pirms 8 stundām , Luke teica:

A vot tas jau ir nepareizi - pārdevēji NAV kompetenti un vienīgais, pēc kā tie vadās ir bonuss, par kkāda eksotiska risinājuma pārdošanu.

Normāls cilvēks izvēlas arhitektu ar būvinženieri un visus jautājumus apspriež ar viņiem. Jā, tas nav lēti, bet lētāk kā ieberzties. Katrs kas ir būvējis, tā vai citādi apstiprinās manis teikto.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Pirms 4 minūtēm , Luke teica:

Vai kādam ir pieredze ar gāzbetona starpstāvu pārsegumu?

Tāds dabā vispār eksistē? Gāzbetons nav paredzēts horizontālam klājumam. Kāpēc vispār šādi nepieciešams?

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Pirms 6 minūtēm , Mezavecis teica:

Tie Keraterm ir tie paši porainie ķieģeli lielākos gabarītos, ar ko sabūvētas 90. gadu pilis. Cik tādas būdas redzētas, energoefektivitāte ir ne tikai nedaudz vājāka, bet daudz vājāka.

Pēc specenes, vismaz ja man atmiņa neviļ, tiem Keraterm blokiem ir daudz labāka energoefektivitāte kā keramzītblokiem. Gāzbetons, protams, siltāks. Piemēram 25cm biezam Keraterm blokam 

Siltumvadītspēja λ 0.220 W/mK http://www.lode.lv/lv/keramiskie-bloki/keramiskais-celtniecibas-bloks-keraterm-25

44cm biezam blokam λ 0.129 W/mK http://www.lode.lv/lv/keramiskie-bloki/keramiskais-celtniecibas-bloks-keraterm-44

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es tiem cipariem neticu, jo lielākie siltumu zudumi ir starp šuvēm un šim materiālam tāpat kā ķieģelim cementa kārta ir biezāka par keramzītu vai gāzbetonu, kurš tiek līmēts plānā kārtā. Termokamerās labi var redzēt.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Bruketajs teica:

Normāls cilvēks izvēlas arhitektu ar būvinženieri un visus jautājumus apspriež ar viņiem.

Ir arhitekts ar būvinženieri, bet interesē arī cita pieredze. Piemēram, attiecībā uz lēzenajiem jumtiem arhitekts saka, ka baigi labā štelle. Te par šo pašu jautājumu runā savādāk. (Tiesa gan- konkrēti par to, kā stiprinās ģipša flīzes pie siltinātas sienas- neesmu gan būvinženierim jautājis..)

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Katrs Aerocveidīgais ir savādāks - sākot ar kaut ko labu un beidzot ar pilnīgu sviestu ar greiziem izmēriem un drūpošu struktūru.

Jāsiltina ar vati būs kā vienu tā oteru un trešo ar. 

Pašreizējais projekts man ir koka karkass ar ruļļu vati, bet jau ir doma (tāpat kā visiem) par nākamo ēku ar koka karkasu, kam iekšā 450mm ekovates bērums, bez stiķiem - kā smuks silts cimds. Kurināmā cenas neies uz leju. Salīdzinot ar mūrnieku cenām, ekovates iepūšanas sistēma nemaksā tik daudz - vien nieka 3500Eur. Un pēc tam var pa lēto notirgot. 

Galvenais, kas nepieciešams būvējoties - dzelzs nervi, jo saskaroties ar celtniekiem, tādi ir nepieciešami.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , Mezavecis teica:

Tāds dabā vispār eksistē?

Aerocam un Ytongam ir. Dabā neesmu redzējis, tāpēc jautāju. Bildēs, protams, izskatās smuki un eleganti. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Bruketajs teica:

Un ko saka būvinženieris?

Manā gadījumā tā ir viena un tā pati persona. 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Mjā, tad nezinu vai ir baigi labs tas specs. 

Pie mums, protams, snieg reti, bet vienalga, lēzenais jums ir ne pārāk labs risinājums - pats ar tādu sadzīvoju daaaaaudz gadus un tagad ir pretējā galējība - stāvs kā tv tornis, bet toties viss sniegs nekrājoties nošļūca, jo nebija pie kā pieķerties. Nu un tas ko saka par tērauda jumta troksni ir totāls bullcraps, ja vien celtnieki nav aizmirsuši jumta siltinājumu, kas vēl joprojām mēdz gadīties.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Stāvam jumtam jāparedz, lai bez alpīnista ekipējuma varētu skursteni iztīrīt un celtnieks neaizmirstu lūku/kāpnes izbūvēt. Arī mansardā var staigāt nepieliecoties. 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Uz dzīvojamās mājas nav skursteņa - ventilācija caur sienas atverēm, bet kurinātava mājās... paldies, nē - tā atrodas garažā un tai ir lēzenais jumts.

Var jau runāt par kamīnu, bet nu tas ir tikai gaumes lieta - praktisks pielietojums 2% (tik cik šašliku cept ziemā)

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Pirms 6 minūtēm , Mezavecis teica:

Stāvam jumtam jāparedz, lai bez alpīnista ekipējuma varētu skursteni iztīrīt un celtnieks neaizmirstu lūku/kāpnes izbūvēt. Arī mansardā var staigāt nepieliecoties. 

 

Domāju ar kārtu kādu 30grādu stāvumu. Mansarda stāvs netiek plānots. Tiek plānoti divi pilni stāvi un jumts (negribu vairs mansardu).

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tas ir labi, ja skurstenis ir pietiekami augsts. Redzu, ka kaimiņam noteiktos laika apstākļos (bezvējš, migla) no garāžas lien iekšā guļamistabā :)  It kā jau ir jumta līmenī. 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Man ar granulu apkuri nekas tāds nav bijis, lai gan skurstenis nesasniedz mājas jumta kores augstumu - vien kādi 6m, bet ar aktīvo piedziņu. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Mezavecis teica:

Māja bez palīgtelpām un garāžas- kur  vieta zāles pļāvējam?

Man liekas es runāju par garāžu, nevis palīgtelpām, atkal pa tukšo filozofēt gribās???

Link to comment
Share on other sites

1. Kādam materiālam jūs dotu priekšroku, ja būtu jābūvē māja? Kāpēc?  -

mūris vai betons - ilgtermiņa konstrukcija

2. Kādas ir tagad aptuvenās izmaksas par mūrēšanas darbiem m3, siltināšanas izmaksas ar fasādes akmens vati m2, jumta izmaksas, etc? - visādas, jāskatās kādi meistari

- sākod ar padsmit līdz  desmitiem eur/m3

3. Skatos, pēdējā laikā trendā ir tādas kantainas mājas- pašas mājas kantainas un arī jumti kantaini un lēzeni. Ka tik tāda tendence nav pirmām kārtām mājām, kas tiek mārketētas kā pasīvās..? Vai šādam jumtam būtu arī kāda priekšrocība? Kā ar izmaksām? Vai nav diezgan paliela iespēja, ka šādām mājās varētu ātrāk tecēt jumts kā slīpam jumtam?

Pasīvās ir jābūvē ļoti kvalitātīvi - dažās vietās nepareizi risinājumi vai vecis kaut ko nepielika - pakaļā  visa pasivitāte.

4. Mājās, kuras tiek siltinātas ar akmens vati no ārpuses- ja ir vēlēšanās vietām noflīzēt, piemēram, ar ģipša flīzēm- kādā veidā tiek nostiprinātas sienas, lai tāds flīzējums turētos?

ir speciāli profili - var protams koku likt - bet lēti tas nav.

5. Vai ir kādam bijusi pieredze ar fasādes paneļiem?

Paneļi - sendviču tipa ? tādus parasti industriālās būvēs izmanto.

6. Veidojot starpsienas- vai ir kāda laba alternatīva mūrētām sienām no vieglākiem materiāliem (kaut kas varētu būt līdzīgs reģipša uzstādīšanai) ar labām skaņas izolācijas īpašībām, un arī tāds, kas, sasniedzot kādu skaļuma līmeni negrab kā bieži mēdz darīt metāla profili reģipša sienām?

bav- parasti mūris vai kvalitatīvs ģipškartons - vēl var betonēt :shout:

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Luke teica:

Ļoti iespējams, ka ģipša flīzes visbiežāk tiek pirktas veikalā/noliktavā Depo. Par šī veikala pārdevēju ļooti lielu kompetenci būvēšanas jomā ne vienmēr var justies ļoti pārliecinoši, IMHO

Prātā nevarēja ienākt doma, ka ceļot māju konsultācijas prasīsi DEPO pārdevējiem! :shok:

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , ju teica:

riģispsis, bitīt matos

+1

pirms 1 stundas , Luke teica:

Aerocam un Ytongam ir. Dabā neesmu redzējis, tāpēc jautāju. Bildēs, protams, izskatās smuki un eleganti. 

Ir, ir gāzbetona pārsegumi. Nav ne vainas tādiem. Ir viens mīnuss - šausmīgi dārgi. Lētāk izbūvēt dobumoto dzelzsbetona paneļu pārsegumu.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Luke teica:

Piemēram, attiecībā uz lēzenajiem jumtiem arhitekts saka, ka baigi labā štelle

Nošauj to arhitektu!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Pirms 18 minūtēm , jema teica:

Man liekas es runāju par garāžu, nevis palīgtelpām, atkal pa tukšo filozofēt gribās???

Ne gluži pa tukšo, jo daudz esmu redzējis mājas, kur nav ne garāžas, ne telpas zāles pļāvējam, ne vieta slotai. Tāpēc dažkārt rodas jautājums, no kurienes tiek izrauti tie mājas projekti, kur uztaisa daudz bezjēdzīgu telpu bez kabatām sienas skapjiem. It īpaši to var novērot vairumā no būdām, kas tiek celtas tālākpārdošanai - smukumam bez praktiskuma. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...