Jump to content

Fizika viskija glāzē


ervie
 Share

Recommended Posts

ienācās interese saprast, cik tērauda kubiņš būs neefektīvāks kokteiļa dzesētājs, kā tāda paša tilpuma ledus gabals.

 

t.i. ja 1 grama ledus pāreja šķidrumā dod 334J, bet tēraudam sildīšana par 15C dotu ap 56J uz cm3 (tas būtu 15x 8(blīvums) x 0.466(siltumietilpība) )

tipa kaut kur 5arpus mazāk jēgas no atdzesēta metāla kubika, toties visīts procesa beigās paliek tikpat tīrs kā sākumā?

 

hmm. mož kāds zin, kur Rīgā var iegādāt tos daudzreizlietojamos kokteiļštruntus, bet ar šķidrumu iekšā?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Gemoss

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Ja negribi lai ūdens no ledus atšķaida visīti - var takš ielikt viskija pudeli saldētavā lai atdziest! ;) 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 15 minūtēm , jema teica:

Gemoss

točna ir? kā viņiem webveikalā viņi sauktos, nevarēju atrast...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , ronalds_ teica:

Ja negribi lai ūdens no ledus atšķaida visīti - var takš ielikt viskija pudeli saldētavā lai atdziest! ;) 

Dažreiz vajag tūlīt un tagad. :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , ervie teica:

točna ir?

Piezvani viņiem! Gadu atpakaļ bija uz vietas.

Pirms 10 minūtēm , Racer teica:

Dažreiz vajag tūlīt un tagad. :D

Tad dāvinātam zirgam, zobos neskatās! Visu izšķir slāpes!

Link to comment
Share on other sites

Guncha
Pirms 42 minūtēm , Racer teica:

Dažreiz vajag tūlīt un tagad. :D

Ja TIK ļoti vajag, tad parasti nav svarīga ne temperatūra, ne glāzes esamība. :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 43 minūtēm , jema teica:

Tad dāvinātam zirgam, zobos neskatās! Visu izšķir slāpes!

Da nē - tā bij atbilde uz saldētavas variantu. Kamēr ieliksi saldētavā un sagaidīsi, kāda stunda paiet, tāpēc tipiski ieliek ledu, vai klucīšus. Starp citu, vīnam izmantoju šādu devaisu, kas vislaik ir saldēatavā un kad vajag - uzmauc uz pudeles - ļoti noderīgs pasākums. :)

image3.jpg

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Racer teica:

Kamēr ieliksi saldētavā un sagaidīsi, kāda stunda paiet

Es jau pa to pašu, visu izšķir slāpes! Kāda vēl gaidīšana!!!!

Link to comment
Share on other sites

Šajā gadījumā labāk būtu ieliet katliņā un lietot kā inhalāciju. Ātrāk dabūsi asinīs.

Link to comment
Share on other sites

osscar
(labots)

man kaut kur bija komplekts ar akmens viskija glāzēm - tās iemetot saldētavā - pēc tam  var ilgi dzert viskiju no viņām vēsu...

BuiltInNatural-RefLg.jpg

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Es tajos tērauda kubiņos ļoti vīlos, sūds vien ir!

Link to comment
Share on other sites

Modes lieta, sekot netaisos, var vēl aizrīties vai zobus uzdauzīt pēc desmitās glāzes.

Diez drīz tiks līdz jaunai tendencei - dzesēt ar ledusskapī atsaldētām olām:hang3:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...