Jump to content

Lietots Vai jauns auto


Payne
 Share

Recommended Posts

Garām, latvieša sapnis ir pa 20 pakām paņemt pačotnij bumeru vai tagad jau laikam vairak modē Audi un tad kost pirkstos, kā jābrauc servisā vai jāmaksā ceļa nodoklis :) Neesmu dzirdējis, ka kāds sapņotu īpaši par jaunu Daciu vai Hyundaju

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica:

Latviesa sapnis ja vinam dotu 20k kredita= Nopirktu JAUNU francu meslu

Tas nu gan nav latvieša sapnis, tā drīzāk ir praktsikā vācieša izvlēle un noteikti ne sliktākais variants.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Protams, dacīte, visticamāk, nekad nebūs sapņu auto, bet tas par savu naudu pārvietos no punkta A uz B bez problēmām vismaz pirmos 5 gadus, pēc tam jau var nākamo ņemt. Par tiem ~12kEUR var paņemt kaut kādu pačotnu vācieti, tik nezināsi cik tam reāli km, vai nav bijis pie Kestutis, kam patīk konstruktori un tml. Tīri var ietrāpīties piem. automātiskās kārbas remonts jebkurā brīdī. Jaunām dacītēm, cik man zināms, arī mazāka laimes spēle, kā ar kādu jaunu vācu premium. 

Te nesen, laikam AutoBild, bija apkopojuši, ka piem. Dacia Sandero 1.5 dīzelis sanāk apmēram 0,2 centi uz km, bet VW Golf arī dīzelis, kas pats maksā jau 2x dārgāk, 0.3 centi uz km. Tas ar visu degvielu un uzturēšanu, tajā skaitā vērtības kritumu, kas bieži vien tiek ņemts kā baigais arguments. Jā, dacīte pa 5 gadi zaudēs pusi vērtības, kāds golf trešdaļu, bet tam golfam tīrā naudas izteiksmē tā trešadaļa būs vairāk kā dacītei puse. Tas tā, ja tīri finansiāli skatās.

Es nesaku, ka jāskrien tagad visiem dacīte pirkt, katram pašam jādomā ar savu galvu, ko ir gatavs uzņemties, kādas vajadzības.

Arī man nav jauna dacīte, bet, iespējams, paņemšu, kad nevajadzēs 2 auto saimniecībā (ir doma, ka pēc pāris gadi nevajadzēs).

Toties pašam ir bijusi gan Renault Thalia no salona. Tas bija Renault budžeta auto pirms Dacītes. Lai gan tad, kad ņēmu to Renault, Dacia bija tikko iznākusi, un nekas vēl īsti nebija par to zināms, tāpēc paņēmu to Thalia. Pirmā arī nebija tik smuka savā ziņā. Pēdējās jau tagad ārēji tīri smukas. Thalias iegādi nenožēloju, jo 10 gadus un ~150kkm nokalpoja godam. 

Tad kad ņēmu otro, principā izdomāju, ka vajag arī ko lielāku, paņēmu 4 gadus vecu renault, kam it kā bija ~60kkm. Pirmos 4 gadus arī braucu bez nekādiem nopietniem remontiem. Tagad gan lēnām sākas (pēc paša nobrauktiem 90kkm) - radiators, ģenerators, tikko amortizatori. Principā jau arī nekas traģisks, nekas jau nav mūžīgs.

Link to comment
Share on other sites

Un kas tad vainas Dacia? Bāzes naglu kaste jau no 7k€ ar kapeikām! 

Vai par tiem 7k€ paveiksies nopirkt vācu pedantiskā pensionāra auto, jeb nojātu turku/leišu piedāvājumu, tā jau ir loterija! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 38 minūtēm , ju teica:

Par tiem ~12kEUR var paņemt kaut kādu pačotnu vācieti, tik nezināsi cik tam reāli km, vai nav bijis pie Kestutis, kam patīk konstruktori un tml.

Nu, vispār jau var sameklēt informāciju un vismaz kaut kādā mērā pārliecināties par auto vēsturi kaut vai caur Auto DNA. Vēl ir variants pirkt lietotu auto doičlandē no dīlera ar zināmu vēsturi. Jā, sanāks nedaudz dārgāk, bet būs kaut kāda garantija. Tā, ka par tām 12 pakām var +/- labu auto pielasīt.

Pirms 41 minūtēm , ju teica:

Jaunām dacītēm, cik man zināms, arī mazāka laimes spēle

Bet loģiski - tur faktiski nav kam salūzt :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Var jau visu ko sameklēt, pārbaudīt un tml. 

Ir arī pie mums vietējie mazlietotie, bet gadās, ka tas auto bijis operatīvajā līzē, un uz tāfeles ir maz km, jo operatīvai līzei ta ierobežojums. Reāli tur daudz vairāk, jo arī odometrs tīts (tipa kvalitatīvi), vai, ja iespējams, bijis atvienots. Pats meklējot to vienu auto, manīju variantus, ka kāds dārgais mezgls pārlikts. Tipa iepriekšējais saimnieks mazlietoto noņēmis, ielicis kaut ko tuvu beigām, un tipa uzvārījies.

Problēma tā, ka cilvēks pa tām 12 pakām paņem kaut ko tuvu premium. līdz ar to arī rezerves daļas sanāk beigās arī ar premium cenu. un tad laimīgajam īpašniekam ir jāraud. dacītei piem. kaut vai piekare ir primitīva, tam pa 12 pakām mazlieotam būs kaut kāds multilinks, kam var arī izrādīties visādas alumīnija sviras, kas jāpērk kopā ar visu jauno buksi, jo vēl vietējie meistari nav atkoduši kā tajā svirā iebāzt kādu analogu buksi. 

Gadās nepaskatīties, un iepirkt kaut ko ar adaptīvajiem amortizatoriem vai tml., kas atkal pie remonta ir kosmoss.

Protams, tīri braukšas prieks būs tajā mazlietotajā lielāks, visādas patīkamas fīčas un tml. 

Oi, atkal sarakstīju :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 59 minūtēm , ju teica:

Dacia Sandero 1.5 dīzelis sanāk apmēram 0,2 centi uz km, bet VW Golf arī dīzelis, kas pats maksā jau 2x dārgāk, 0.3 centi uz km.

Matemātika, matemātika, bet ideja skaidra.

Link to comment
Share on other sites

www.MistersPimpausis.lv

Kaiminjos ten bija vienam Dusters, 15aa gada.. kas vinjam uz arkaam? - RUSAS PLEKJI! :D:D:D

Labots - www.MistersPimpausis.lv
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...