Jump to content

Arduino kontrolēts apgaismojums


markei
 Share

Recommended Posts

Pirms 5 minūtēm , itanium teica:

Pievieno vēl klāt kādu sensoru, un vairs nav tik traka tā ideja! Publiskās tualetēs varētu arī noderēt ;)

Nu DE tualetēs var tādus brīnumus redzēt, ka mati stāvus ceļās!

 

Pirms 5 minūtēm , JDat teica:

Var uztaisīt UN/VAI/NE dzelziski

Un kā vēl kādreiz tasījām uz K155TB2 JK, RS un K155TM2 RS,D trīgeriem, bet tad jau nekā cita nebija nopērkama, bet gribējās lai būtu kā filmās! 

Pirms 7 minūtēm , JDat teica:

Bet vai konrētajā (markei) gadījumā tas ir pats galvenais?

Viņam ir gatavs risinājums, kas gadiem strādās! Gribi ko macīties, paņem virsotni, kas nav pieejama, kas ir ļoti individuāls, jā tad tas ir ok!

Link to comment
Share on other sites

Ar tiem gatavajiem risinājumiem ir interesanta lieta. Mana pieredze: Tu realizē gatavo risinājumu vienu reizi - viss patīk un dabojas vienkārši lieliski. Šķiet, konstruktors ir bijis ģeniāls, paredzējis visas iespējamās nianses. Norealizē šo risinājumu otro, trešo, ceturto reizi ... sāc ievērot, ka viss tomēr nav tik perfekti, kā sākumā likās, devīto desmito reizi - parādās lietas, kas konkrēti traucē un kaitina. Mēģini sazināties ar ražotāju, tas tevi atšuj. Un tad tu sāc taisīt savu risinājumu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaut ko sajēdzu no programmēšanas, gandrīz neko no arduino, izlasīju @AndrisBB kodu (labi lasāms :good: ) un sapratu, bet ne īsti sapratu vienu lietu - katrs "izejas" pins kontrolē vienu no četrām gaismām, un gaismas tiek ieslēgtas un izslēgtas pakāpeniski, jo tāda bija @markei iecere?

 

 

Pirms 7 minūtēm , JDat teica:

klozetpoda ūdens kloķi nav jānospiež ar arduino un WC.flush() klasi

Uzprogrammēt ūdens noraušanu ar arduino un fotosensoru, kurš nosaka, ka uz poda sēdētājs ir piecēlies, gan laikam varētu. Tur būtu riktīgi labi izmantot kaut kādu delay un atkārtotu nočekošanu, ka sēdētājs ir prom - tām rūpnieciskajām pariktēm, kas dara šo pašu, ir netikums noraut ūdeni, apšļakstot tev mantas, tiklīdz tu esi nedaudz pakustējies, attālinādams muguru no sensora.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
pirms 8 stundām , markei teica:

val = digitalRead(3);  
  if (val == HIGH) {  
  delayMicroseconds(100);        // Laiks tiks pieregulets
    digitalWrite(8, HIGH);  // ieslegt Gaisma2

 

val = digitalRead(3);  
  if (val == HIGH) {  
  delayMicroseconds(150);         
    digitalWrite(9, HIGH);  // ieslegt Gaisma3

 

val = digitalRead(3);  
  if (val == HIGH) {  
  delayMicroseconds(200);         
    digitalWrite(10, HIGH);  // ieslegt Gaisma4

Tāda bij mana interpretācija pēc viņa koda. Viņs liek ļoti mazas pauzes, mikrosekundēs, pietam pieaugošas, es uzliku ilgākas. Es jau nesaku ka tā jādara, var samazināt vai nelikt vispār.

Link to comment
Share on other sites

Tas ka daži joprojām fapo par 80to gadu radiožunāliem, nenozīmē ka to pašu var izdarīt daudz vienkāršāk ar vienu 8 kāju žuku. Jāiet laikam līdzi. Lai vecā loģika paliek vintage CPU buvētājiem.

 

Te ir viena interesanta nianse: tie kuri nemāk savaldīt žuku, tie sit pie krūtim ka visu var izdarīt bez MCU.

Savukārt ja saver tādu dzelžainu loģiku, tad turpini pisties ar lodāmulu lai kaut ko izmainītu, kamēr modernie hipsteri piesrpauž laptopu un caur USB visu izmaina bez lodāmura sildīšanas.

 

Jel saproti vienu lietu: pastāvēs tas, kurš būs fleksibils un mācēs adaptēties, nevis tas kurš iesūnojis 80tajos. Vienmēr var atrast efektīvāko risniājumu. lavenais ir iemācieties ne tikai vecos pamatus, bet arī jaunās teholoģijas.

 

PS: tas man atgādina stāstu kā viens čalis no bealgebone kustināja 5 LEDUs. itkā viss pareizi. ir RFID lasītājs. pieslēdzam LEDus pie GPIO un viss notiek. Tak nē. idejots nemācēja no 3.3V kustināt 12V LEDus. Pa visu iemaida Arduino MEGA. Ko tas mega dara? Nolasa 3.3V GPIO un pakustina savus pinus. Tālāk ir aliexpress relay boars, kura kontakti komutē 12V LEDus. Secinājums. Nav svarīgi vai cietā vai prigrammējamā loģika. Ja nemāki, tad labāk vispār nesāc.

 

138. paga, paga. Vaj jau likt procesoram nsokalot kluci, bet, vai tad pogas nospiešana ir tik grūta? Vienīais, kur MCu nsokalo kluci, ir veco ļaužupansionāts ar alcheimera slimniekiem. Tie gan var aiz zecis aizmirst sakartot "kunga troni".

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 7 minūtēm , 138 teica:

katrs "izejas" pins kontrolē vienu no četrām gaismām, un gaismas tiek ieslēgtas un izslēgtas pakāpeniski, jo tāda bija @markei iecere?

Sorry JDAT iespraucās starp postiem

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Ja jau es tā gaisu sabojā, izstāstīšu par gudro tualeti Itālijā, tie bija nabadzīgie 90 gadi, beigas, māte ar meitu, maksas tualetē, pirmais maksā, viss ir ok, izejot arā pietur durvis, slīd iekšā nākošais, durvis aizverās, pods iebrauc sienā, un visu kabīni nomazgā augstspiediena strūkla 5 sekundes, un tad izbrauc pods, viena infra un loģika nepieļautu šo darbību, bet neviens nevar paredzēt exSavienības tūrisma viltību nopelnī nelielu kapeiku! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB. Starp citu, offtopicam. Māksla ir iztikt bez delay() un ļaut loop() ciklam skriet savā atrumā, kura beigās pielikts sleep_mode(); lai nekurinātu procesora resursu. ;)

 

jema. Dzirdēts stāsts. Viltīgie friči tā speciāli dara, lai austrumeiropas santīmpisēji nešmauktos un katrs godīgi maksātu par savu čuriņu. Friču bomāri jau ir uztrenēti ka nebūs šmaukšanās. Tikmēr autrumeiropietis cer uz haļāvu un tiek apspricēts. Kāda tur dzelžaināloģika? Kapitalismus bļin!

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu, vai tur bija mācīšana, tur drīzāk darbības loģiskā secība zuda! Biju tajā autobusā, redzēju kā tas izskatās!

Kas tieši laikam ir grutākais solis programmēšanā, jo muļķis var strādat vispār bez principa, eju tu izdomā anomālijas loģiskā posmā! :biggrin: 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 3 minūtēm , JDat teica:

Māksla ir iztikt bez delay() un ļaut loop() ciklam skriet savā atrumā, kura beigās pielikts sleep_mode(); lai nekurinātu procesora resursu.

Es centos visu uzrakstīt cik vien vienkārši var, plus nezinu kas tur Arduino ir pieejams. Par sleep modēm tev noteikti būtu interesanti palasīt par ARM Cortexiem, Tur tās sleep modes ir vairāki varianti, atslēdzot dažādus bus'us un clokus, pati dziļākā ir ka tikai RTC paliek dzīvs barojoties no LOW SPEED INTERNAL CLOCK, lai atmodinātu atkal ntie prioritāšu līmeņi utt. Kāreiz nesen strādāju pie viena projekta, kur vajadzēja izmantot to visu lai maksimāli samazinātu baterijas patēriņu, jo sensori tiek iebetonēti ceļu segumā vismaz uz 5 gadiem. Bij interesanti, ja nestrādās, tad vajadzēs uzrakt vairākus kilometrus.   

Link to comment
Share on other sites

Ja ARM gadījumā tie ir kilometri, tad AVR šturniņā tie ir daži desmiti metru, bet ja kaut ko neizdari pareizi, tad laipni lūgs jātnē, kur kods reizēm strādā un reizēm nestrādā. :D

 

Un tad vēl... Sekojam līdzi pieejamajam RAMam. Ui kur vienkārši ar serial buffer size ieberztries uz stack problēmēm... Sevišķi aktuāli ja izmanto extra objektus un klases kopā ar Arduino IDE. Pēc tam atlie tikai brīnities par gļukiem, kurus esi uzrāvis.

 

Tpāēc tāda Tiny gadījumā parasti neizmantoju Arduino drisņas, ber raktu visu pilikā C/C++ no rokas. Sen senos laikos to pašu darīju ASMā... Ko lai saka. Grudrība nāk ar pieredzi...

Link to comment
Share on other sites

Ļaunajiem kapitālistiem toties var ieriebt, tām poda brillēm, kuras pēc lietošanas aprotē pa riņķi caur tādu pucējošu uzparikti, uzķēzot uz pašas brilles - tad tā pucējošā uzparikte visu ķēzījumu izsmērē vienmērīgā slānītī. Kaut kur internetos ir .gif

Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , JDat teica:

Te vairāk ir stāsts par "UI experience" ne kā par programmēšanu.

Nu kā lai saka, divi stāsti iz dzīves, objektā naktīs nostrādā infra, redzamu iemeslu nav, izrādās naktīs pāri devējam skudru kolonija iet pēc vakariņām tieši pāri devējam, kā var uzminēt? 

Otrā, katru nakti pēc 24 Mežaparkā, daudz maz vienādā laikā nostrādā kvarca devējs uz loga izsišanu, izrādās ka tajā laikā iet garām kaut kāds tehniskais tramvajs ar smagu piekabi, ka logi ieiet rezonansē, devējs nostrādā! 

Nu tu tagad paredzi šādas lietas, nu hren! :biggrin:

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Jema. Te nav tikai kontroliera brāķis. Te zināmā mērā vainīgi arī devēji, kuri "apmulsina" centrālo smadzni. Var visādi lāpīeties. Medž būt pat gadījumi, kad pieliek kur vajag 0.1 kondensatoru, lai sanāk "pareizāka" signāla filtrēšana. Debīls risinājums, bet ir situācijas un palīdz kā kulaks zem acs.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , 138 teica:

Ļaunajiem kapitālistiem toties var ieriebt, tām poda brillēm,

Visu dzīvi esmu brīnījies par šo laužu grupu! :jester:

Pirms 1 minūtes , JDat teica:

Te nav tikai kontroliera brāķis.

NU es jau te vairāk, par tām neparedzamām lietām, no kā sastāv dzīve! :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , jema teica:

NU es jau te vairāk, par tām neparedzamām lietām, no kā sastāv dzīve! :biggrin:

 

 

Ja integrē uz laiku, tad dzīve ir kuce, kuras sākumā iedzimsta un beigās nosprāgstam. Arī ar to UI expertam un PR managerim ir jārēķinās. Programmerim tāpat viss skaidrs ka beigsies ar

exit(-1);

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , jema teica:

tur drīzāk darbības loģiskā secība zuda

Nez, kas šeit būtu uzskatāma par muļķu drošu sistēmu - tāda, kas nemainīgi veic paredzētās darbības, neraugoties uz neparedzētiem, bet darbības paveicamību neietekmējošiem apstākļiem (personas atrašanās kabīnē kabīnes mazgāšanas fāzē), vai tāda, kurai ir instrukcijas darbībai maksimāli dažādās nestandarta situācijās?

 

pirms 10 stundām , ieleja teica:

parunāt par cilvēcisko

Adnaka, tur taču arī potenciāls tehnoloģiskam risinājumam - piemēram, kaut kur brillē vai tajā pucējamajā uzpariktē kaut kāds sensors, kurš ķēzījuma gadījumā iedarbina sistēmu, kura, pieticīgākā izpildījumā, nobloķē kabīnes durvis un aizsūta sms tualetes pieskatītājpersonai, ka šajā kabīnē ir problēma, vai, labākajā gadījumā, pie izejas nofočē ķēzītāja seju, nosūta bildi kur vajag un galugalā ķēzītājam pa pastu atnāk kvīts par sīko huligānismu

 

pirms 12 stundām , JDat teica:

Vienīais, kur MCu nsokalo kluci, ir veco ļaužupansionāts

Nu nē, šur tur smalkās vietās ir tādi troņi redzēti. Un pisuāri (nez, cenzors cenzēs šo vārdu?) vēl biežāk

Link to comment
Share on other sites

Nē, nu veči, var jau vēl moduli, kas gan cietajam gan šķidrajam analīzes uztaisa un aizsūta ģimenes ārstam pa vaifaju. Savukārt, ja tiek konstatēta infekciju slimību klātbūtne, tad mājiņa tiek nobloķēta nekavējoties kopā ar pēdējo lietotāju un tiek veikts ārkārtas zvans Katastrofu medicīnas centram un 250 m rādiusā ieviesta karantīna. Budžeta variantā iesprauž rektālo termometru un pārbauda uz hemoroīdiem.

Jā, nu var jau aizrunāties prom no tēmas. Cilvēks varbūt gaidīja palīdzību par tēmu - arduino programmēšana :biggrin:.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

man ir kādi pāris NodeMCU Lua moduļi no banggoda. varu pa lēto pārdot, jo aizdomas, ka pats tā arī neko nedarīšu ar tiem

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...