Jump to content

IPL Transmission line kits


Art1999
 Share

Recommended Posts

Kaspars12

Man šobrīd lietošanā ir 2 joslu skandas ar 8" midiem, un pie laba izvietoju un ne parāk lielas istabās sajūta ir, ka kaut kur ir arī subs uz savām 12" :D

 

Transmission line kastē varētu būt ļoti crazy :D esmu klausījies 10" subi custom transmission line kastē un bija liels wow!

Link to comment
Share on other sites

Tā izskatās, ka midbasa skaļrunis varētu būt HiVi F8 http://www.swanspeaker.com/products/products.aspx?cid=9&sid=59&pid=207

Tas Fountek pīkstulis man ir vienās tumbās, bet nu pie 3.1kHz ar otro kārtu es to nekrossētu. (Edit: Sorry, man ir JP3.0. (vienās citās tumbās NeoCD3.5H- tāds pats, tikai ar taurīti). Es tos vienmēr jaucu.)

Man personīgi nepatīk tas dzeltenā midbasa izskats. No Hi-vi skaļruņiem esmu metis vairāk acis uz tādiem kā tajās M3tlm tumbās- manām acīm cmuki izskatās un ir lēti.

Tai tumbu apraksta izveidei kantoris ir pieaicinājis ļoti talantīgu dzejnieku. :) Nez vai tie "Supersound capacitors" un "Best quality Steel laminate inductors" ir tie, kas redzami bildē? Par midbasiem nezinu, bet tie pīkstuļi jau no rūpnīcas nāk pa "matched" pāriem, uz kuriem ir smuki uzrakstīts: "Proudly made in China", bet nu, par spīti tam, tie tik un tā mēdz gadīties, ka atšķiras.. Tos 23Hz teksta autors gan ir nosapņojis. Ja to 23Hz vietā būtu ierakstījis 53Hz- tas jau būtu ticamāk.. Neatradu nevienu mērījumu. Reāli sanāk, ka pērc kaķi maisā..

 

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Ja gribās 8" midbasu, smukāku nobeigumu kastē un ne kaķi maisā, tad autors var paklausīties un iegādāties arī manu setu :) Vairāk PM.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
RudeWolf

Akustikā brīnumu nav un fizika brīvpusdienas nedod. Gan jau skanēs neslikti, bet pilnu spektru no 2 joslām sakasīt nevar (bez smaga EQ), @Luke pareizi saka - 23Hz ir baigais slapjsapnis. Ar 8 collām 2 joslās 50Hz ir laba robeža. Drīzāk es gan jau ieteiktu lūrēt uz troeļa 3-way klasiķiem. Vai uz Zapha ZDT3.5.

 

Vienmēr paturi prātā, ka LV vienmēr būs labas cenas kokdarbiem. Troeļa filtru komponentes vienmēr var izpildīt ar lētākiem analogiem, tāpēc prātīgāk es liktos uz Zapha kasti.

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , RudeWolf teica:

Troeļa filtru komponentes vienmēr var izpildīt ar lētākiem analogiem

Ar lētākiem analogiem būs pasūdīgi, jo tagad nu jau kādus pāris gadus Troels no lielākās daļas saviem prodžektiem savā mājas lapā ir izvācis ārā komponenšu nominālus. Vienīgais veids kā to noskaidrot (pirms kāda laiciņa ar to nācās pašam saskarties), ir nopirkt viņa kitu, apsudrabotos vadus, tumbu klemmes, sinteponu un voiloku ieskaitot.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Nu, es neteiktu, ka viss ir tik viennozīmīgi, un ar 8" nevar dabūt 23Hz nekad :) Nezinu, kā ar TL, bet ar FI tas ir iespējams, pie noteikuma, ka galva ir ar lielu Xmax, pamatīgu difuzora saturīgumu, zemu Fs un diezgan augstu labumu.

Link to comment
Share on other sites

Robert, mēs te apspriežam nevis konkrēta akustiskā noformējuma teorētiskos limitus, bet gan vienu, konkrētu kitu, kurā tiek uzstādīti vieni konkrēti skaļruņi (pēc maniem minējumiem HiVi F8). :)

Ja nu kas, Tu mani pielabosi, bet, ja atmiņa mani neviļ, tā ļoti rupji rēķinot, TL garumam būtu jābūt ~ 1/4 no viļņa garuma. 23Hz 1/4 viļņa garuma būtu 3.7m. Tā ļoti pavirši uzmetot aci konkrētajai kita kastei, man tā izskatās, ka tur varētu būt ļoti tālu līdz 3 metriem, par konkrētā skaļruņa parametriem nemaz nerunājot..

S4-2-cab.gif

 

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Nu, par konkrēto kitu runājot, tur tak ir skaidri rakstīts - pie +- 1db no 250Hz līdz 22kHz. Gan jau, ka pie kādām -16db tie 23Hz ir :) Japāņiem kādreiz dikti patika zemo galu uzrādīt pie -16db. Ļoti skaisti cipari sanāca :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...