Jump to content

Lattelecom VS. Baltcom interaktīvā TV, personīgā pieredze


badzo
 Share

Recommended Posts

Nu sācis tas Baltcoms ''optimizāciju'' . Kaut kad atsūtija paziņojumu ka uzlabojot klientiem interneta pakalpojumu ... japarstelē rūteris, jo IP būs automātiski ( lasi vairs nav fiksētā IP adrese) . Nu , pēc manas saprašanas tas jau ir pasliktinājums ne uzlabjums. Nu arī citur ...  Pats internets bija Speedtestā pat 400mb , tagad labi ja 100. Nu no vienas puses pofig, jo reti kad vajag dižos ātrumus, bet no otras puses viņu lapā uzsvars par super-puper ātrumu. Sāku skatīties vai nav jāpāriet uz Balticomu gan TV gan internets. Agrāk, kad bija internets no šiem, varēju teikt to pašu labāko. Kā viņiem , tā digitālā TV , kodēta ( vajag CAM moduli) ? Vai arī nē?  Nu ja laiž bez kodēšanas, tad pavisam jauki, jo nevajadzēs čakarēties ar karšu spliteri, kad pieslēgti vairāki TV.

Link to comment
Share on other sites

Man Baltcomā nekad nav bijis savādāk (tas par to dinamisko IP (reāli gan 2u gadu laikā tik otrā adrese). Tas, ko rāda speedtest, tas viss ir fufelis.. Man paradoksālā veidā up ir lielāks par down (gan reāli, gan speedtest). Līgumā noteiktajos ātrumos gan iekļaujās.. formāli ir 250mbits/max, reāli, it kā nelimitē, cik nu vadi tur, dators tur un adresē pieejams.. minimāli laikam bija 20mbits.. tik maz gan nav bijis :D

 

Man gan pašam dižu alternatīvu te Jelgavā nav.. Ir tikai Baltcoms, Lattelecoms un mobilie operatori.

 

Ak jā.. tas, ka Baltcoms, nenozīmē, ka visur būs vienādi noteikumi, jo visi zinām, ka Baltcoms ntās firmeles pārpircis.. manā adresē arī reāli kādreis bija Aldems :D Gan jau uz tām pašām infrastruktūrām vien dzīvojas.

Link to comment
Share on other sites

Nu, tā infa ir ievākta: tie 135 kanāli , digitālie iet bez kādas akcces kartiņas , tipa pamatpaka . Pielaides kartiņu vajagot kas viņu lapā ka papildus. Interaktīvā esot iekļauta tajā pašā komplekta cenā, tik jāpieperkot klāt interaktīvās TV dekoderis pa 75EUR . Arhīvs utt esot 24 kanāliem. Nu tas izklausās pavisa OK, jo pa 15,95 EUR dabūt 135 kanālus digitālo ( ko var dalīt uz vairākiem TV bez cardsplitera) + interaktīvā kādam TV+ 100 mb internets . Šāda cena būšot 2gadus no pieslēgšanas , vēlak ... standarta. Bet tad būšot citas akcijas :) Cik noskaidroju, TV HD kanāliem plūsma esot 14M - varētu būt kvalitāte OK. .  Tas Baltcom par HD kanāliem prasa papildus maksu (pamatpakā , kas tik vienam TV jo vajag akcess kartiņu, tik 4 HD), bet Balticom až 35 HD kanāli pamatpakā . Nu jāparvācās pie Balticoma. Tik jaaplūr vai visiem mājas TV ir DVB-C . Baltcomam ir DVB-T.   .Man arī, ne parāk ''iepriecināja'' Baltcom pareja uz dinamisko IP. Laiku pa laikam ir vajadzība  paskatīties TV arpus mājas izmantojot  majas dekoderi kā IP TV avotu. Opcija pat ļoti OK, kad viesnīcā kaut kur ārzemēs ar datoru skaties visu to pašu , ko mājās. Nu naf. man to Baltcom optisko internetu, ja nav statiskā IP. Ja kāds baisai ''kačatājs'', tad varbūt der, bet tā pietiks ar Balticom parasto 100mb, kur garantētais 35mb. Kad agrāk biju pie viņiem, pa lielam, reāli, ātrums bija ap 50-70. Laikam manā rajonā maz viņu klientu. Toties 10 gadu laikā lielākais interneta parrāvums bija vienreiz 2st. Tā, kadreiz uz paris minūtēm. Nu baigi stabils.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Man ddns ruteri iestatīts, sen ar dinamisko problēmu nav bijis. Vienā otrā ruterī varbūt var iestatīt, lai wan IP adreses maiņas gadījumā sūta e-mailu.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, oxygen teica:

Laiku pa laikam ir vajadzība  paskatīties TV arpus mājas izmantojot  majas dekoderi kā IP TV avotu.

Forša fīča. Man it kā pa vasaru vajadzētu tādu variantu uz 3 mēnešiem. Kā saprotu, ir SAT decoderi (man Rīgā ir SAT), kuri māk uztaisīt IPTV, lai no malas tiktu klāt, bet padārgi. Man gan ir IPTV servisi, kas ir piešūti pie statiskas IP adreses Rīgā, attiecīgi ir problēmas šo izmantot vasarā, kad izmantoju mobilo 4G netu ar mainīgām IP. Štukoju vai nav lētāk uztaisīt kaut ko, ka man ļautu no vasaras mītnes slēgties caur Rīgu klāt netam, tjip VPN rūterī vai tml. ? Ir idejas? 

Link to comment
Share on other sites

To opciju, man liekas, taisa visi puslīdz normāli uz enigmas bāzētie dekoderi. Vismaz Vu+ nav problēmas. Vienīgā problēma ja iekšā viens tjūners, tad vienlaicīgi gan majiniekiem, gan attālinātajam nesanāks ( dažādus kanālus) . Maqnējam divi tjūneri, abi pieslēgti pie kabeļtelevīzijas. Katrs lietotājs var slēdzelēt kanālus pa savam. Agrāk , kad bija ar vienu tjūneri, tad majinieki bija neapmierināti, kad pēkšni es distancē ieslēdzu savu kanālu . Nu SAT gadijumā... laikam ja divi tjuneri, tad vajag divas galvas šķivītim. Nu un, attiecīgi maksā nedaudz dargāk ja izmanto ''dravinieku'' pakalpojumus.

Link to comment
Share on other sites

Nākošo pirmdien/otrdien uzstādīs man jauno dekoderi ar jauno ITV platformu, tad jau padalīšos ar atsauksmēm :) Veciem klientiem pienācās vēlāk, bet nu kaut kādā veidā izdevās panākt, ka izņēmuma kārtā man nomaina :D

 

p.s. es par Baltcom interaktīvo 3.0. - https://baltcom.lv/akcija-interaktiva-tv-un-optiskais-internets/

Link to comment
Share on other sites

pirms 15 stundām , CAP teica:

tad jau padalīšos ar atsauksmēm

Padalies gan, savādāk izlielījušies šamējie jau ir briesmīgi, ķipa nu ir krutākie valstī, bet kad palasīju, ko tad īsti piedāvā, vienīgais, kas piesaistīja uzmanību, ka varēs izmantot 1 pulti un uz īsu brīdi, tas, ka varēs skatīties arī uz citām ierīcēm, bet aplauziens tāds, ka vienu un to pašu bildi, ko uz tv.

Link to comment
Share on other sites

Kādu tādu pašu bildi? Baltcom jau ir aplikācija iekš google play/apple strore.. Tu vk izmantojot to pašu profilu vai kādu citu varēsi skatīties arī planšetē/mobilajā.. diemžēl pagaidām izskatās, ka neatbalsta android tv platformu, bet nu.. gan jau painteresēšos arī par to.

 

1 pults pieļauju, ka ir domāts tā, ka tv ieslēgsies ar dekodera pulti.. un tas jau nekas jauns nav.. vecie dekoderi laikam gan šo funkciju īsti neatbalstīja,.. Īsāk sakot.. saņemšu/patestēšu, tad jau padalīšos ar iespaidiem. Ar ko jaunā labāka par veco :D

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , CAP teica:

Kādu tādu pašu bildi?

Nevis tādu, bet to pašu.

Citēt

Daudzekrānu lietošana

Jaunā interaktīvās televīzijas platforma mainīs Tavus TV skatīšanās paradumus!
Tagad vairāki ģimenes locekļi var vienlaicīgi skatīties TV saturu uz dažādām ierīcēm. Savieno savas viedierīces ar televizoru un skaties to pašu saturu savā telefonā (Android, iOS) un planšetdatorā (Android, iOS).

Tas pats saturs cik saprotu ir, ja sieva skatās kkādus puņķus tad man uz andrīša ir izredzes skatīties tos pašus puņķus. Jeb, kā ltc shortcut varu skatīties ko gribu (vismaz no tā ko piedāvā)?

pirms 3 stundām , CAP teica:

1 pults pieļauju, ka ir domāts tā, ka tv ieslēgsies ar dekodera pulti.

Man LTC dekoders vienīgi izslēdzas kopā ar tv, izslēdzot tv ar tv pulti. :D

Link to comment
Share on other sites

Te ir baigā vārdu spēle, bet kontekstā vairāk izklausās pēc tā.. ka kādus kanālus esi abonējis tv.. tādus arī skaties uz pārējām ierīcēm.. protams, ka no mobilā ir iespējas arī šārēt saturu uz tv.. un tad tiešām kas mobilajā, tas uz tv.. īsāk sakot.. pārbaudīs.

 

ja kas, baltcom app ir iespēja jau tagad iekačāt un ietestēt.. tur bez maksas ir 5 LV kanāli..

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kada tad ir foruma biedru pieredze ar to kvalitāti (attēla) dažadiem operatoriem?  Par kabeļa  signālu no manas pieredzes : Baltcoms ir atpalicis ( vai arī ekonomē)  ar kvalitāti .  Balticom dažreiz Ful HD dažos kanālos bitreits aiziet pat līdz 17-19 mbiti kad kas baigi dinamisks tipa ūdens šlakatas. Attiecīgi bilde vienkārši ideāla netkarīgi vai kas salīdzinoši statisks bildē vai dikti dinamisks ar daudzām sīkām detaļam. Baltcomam  ko redzēju vienā kanāla max laikam 8 mbiti . Arī SD bilde LTV kanāliem izskatās krietni labāka.  Interesanti kā ir ar IP TV bitreitu visiem trim lielajiem kam Latvijā IPTV? Pa lielam ja labs tv tad vajag normālu avotu lai baudītu attēlu.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, oxygen teica:

Baltcomam  ko redzēju vienā kanāla max laikam 8 mbiti . Arī SD bilde LTV kanāliem izskatās krietni labāka.

Nez vai tie paši kanāli šobrīd no SAT vispār ar lielāku bitreitu raida? Paskatījos Arte ir ~10 Mbps kā no SAT, nedaudzajiem citiem HD kanāliem švakāk. LTV tagad atkal ir 5 Mbps kā agrāk.

Gribēju arī pamēģināt Balticoma kvalitāti, bet izrādās, ja klientam ir pārmaksa Baltcomā, tad pārtraucot beztermiņa līgumu, nauda netiek atgriezta.. labi, ka šāda žīdu grāmatvedība vēl bankās nav ieviesta...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Stasss
(labots)

Tad nu tā, ceļu augšā tēmu, kas palikusi aktuāla.

Visu laiku biju mēmi starā par Baltcom interaktīvo, bet nu līdz ar jauno 3.0 atjauninājumu man tā nereāli sāk krist uz nerviem.

Padalās kāds, kuram ir arī jaunais dekoderis, varbūt uz tā viss ripo normāli? Man uz iepriekšējā ir sajūta, apmēram, kā sēžot netā mūsdienās uz 3šā Pentiuma.. Viss bremzē, neērta izvelne, utt. Bet galvenais jau bremze. Apsveru domu par operatora maiņu arī..

Ir parādījusies Balticomam interaktīvā - kāds lieto? Atsauksmes?

Ir kāda cita jēdzīga alternatīva? Kaut vai LMT viedtelevīzija? Kā ar to? (kaut gan šis variants Rīgā, salīdzinoši ar iespējām, nebūtu tas jēdzīgākais)

Lattelecom atkrīt - vismaz līdz laikam, kamēr viņi neatjaunos savu infrastruktūru..paldies.. savādāk, šie biški pagātnē dzīvo..

Labots - Stasss
Link to comment
Share on other sites

Es lietoju LMT interaktīvo. Vis OK, bilde laba(spriežot pēc visa nav sliktāka par VTV, vismaz LV programmas). Vienīgā slikt ā lieta ar LMT interaktīvo - pamaz kanālu. Principā skatos tikai LV kanālus, pārējie tur ir kaut kāda draza, vismaz priekš manis. Ja tas būtiski, tad LMT ineta ātrums manā nostūrī(nupat izmērīju):

7105052838.png

Link to comment
Share on other sites

Stasss

Un kā LMT ir ar arhīvu? TV6, TV3?

Pa lielam man interesē arī tikai LV kanāli + Discovery. Pārējais man poh.

Un kā jau mobilajai štellei, nav aizkeres, kad piemēram "pazūd zona" utt?

Izvelne ātra, ērta?

Ja atbildēsi apstiprinoši uz šiem jautājumiem, rīt skrienu uz kādu LMT kantori prasīt pēc testa..

Link to comment
Share on other sites

Ir arhīvs arī TV6 un TV3.

Lai arhīvu lietotu - palaid TV straume aplikāciju, izvēlies "visi kanāli", uzbrauc uz vajadzīgā - raidījumiem, kuriem ir arhīvs, būs tāda bultiņa. Attiecīgi staigā vienkārši pa TV programmu "uz atpakaļu", "uzspied"un aiziet. Tiesa gan, ir pāris reizes gadījies, ka kādai filmai nav arhīvs... nez kāpēc, gan jau kaut kas ar autortiesībām.

Jā, arhīvs raidījumiem ir pieejams septiņas dienas, ja mēģināsi no arhīva izķeksēt astoņas dienas vecu raidījumu - nekas nesanāks...

 

Man LMT inets ir stabils(parasti man ineta ātrums ir > 60Mbps uz leju, pašlaik nez. kāpēc tik lēns, var būt slodze), aizķeršanās ir bijusi var būt tikai kādas pāris reizes vairāku nedēļu laikā.

 

Izvēlne ir elementāra, ir pieejamas arī video pamācības - noskaties, būs saprotamāk...

 

Paņem uz testu, labāk pašam notestēt, tad sapratīsi kas un kā :) 

Link to comment
Share on other sites

P.S. Par LMT Interaktīvās TV attēla kvalitāti... vienīgā lieta, kas noteikti ir sliktāka, nekā VTV - freimreits. Vismaz tā izskatās, ka freimreits, jo, piemēram, Panorāmā ir apakšā tie slīdošie teksti. VTV tie pārvietojas plūdeni, a interaktīvajā - raustoties, tā, it kā nepietiktu freim reits. Gan jau arī bitreits ir mazāks... tomēr var iztikt, attēls ir normāls.

Link to comment
Share on other sites

Stasss

Ok! Paldies!

Gaidīšu pārējo viedokļus par citām iespējām, bet LMT uz testu noteikti paņemšu.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Ja ir vadu internets un tv pieejama, tad es LMT virzienā pat neskatītos!

Link to comment
Share on other sites

Ronald, esi LMT interaktīvo lietojis, jeb vienkārši ir viedoklis?

Ja esi lietojis - kas tieši nepatika? Apgaismo vismaz mani, iespējams, ka esmu muļķis, ka lietoju LMT interaktīvo...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , rubb teica:

it kā nepietiktu freim reits.

Ne jau freimreits - tupa no i uz p uztaisīts, izmetot vienu puskadru (lauku), tāpēc tā TV nav man skatāma - griež acīs, biju pamēģinājis...

Link to comment
Share on other sites

Racer, šovakar skatījos Panorāmu arhīvā - biju pārsteigts, ka tas gļuks vairs gandrīz nav manāms... gan jau LMT tehniskie kaut ko tur regulē un apgūst... ar laiku moš būs OK un viņi iemācīsies normāli pārkodēt... Any way, vismaz man LMT interaktīvā izmaksā lētāk, nekā ņemt VTV ekonomisko paku, tā ka esmu apmierināts. Plus ir arī fiķenes šiem onlainā, pēdējā laikā skatos tās,par deviņdesmitajiem - par tehnoloģijām, sadzīvi... labs :)

Link to comment
Share on other sites

Stasss

Ronald, es arī tā līdz šim nedomāju, jo Baltcoms bija super duper.

Bet līdz ar jauno 3.0 man viņš besij. Izvelne lēna, apmēram tāpat ka Lattelecom. Dekoderis vislaik karas nost, utt.. Laikam iepriekš izlutināja, kad ar veco viss bija ok.

Gribu dzirdēt info no kāda usera, varbūt kādam ir jaunais dekoderis. Meibii, ar to viss ir ok..

Link to comment
Share on other sites

(labots)

esmu dzīvē redzējis LMT interaktīvo.. nu..labāk nē :D

 

pašam ir Baltcom jaunais dekoderis 3.0.. kas tieši tev bremzē?? tik bieži kanālus slēgalē vai ko dari? Es laikam tik daudz neskatos, lai par tādu hujņu iespringtu.. vienīgā bremze ir kanālu pārslēgšanā ar + - pogām.. viss cits nebremzē.

 

Tu varbūt sākumā sakontaktē ar tech supportu.. tur ir ļoti atsaucīgi cilvēki.. atbrauks.. i ja vajadzēs nomainīs, mož problēma ir dekoderī. Tev arī pats dekoderis ir jaunais vai tikai softs?

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Stasss

CAP, jā tieši uz kanālu slēgšānu un uz arhīvu ir bremze. Jo ja esi useris, atceries kā ar veco versiju viss lidoja?! Un tas arī man besij.

Ir iepriekšējais dekoderis, nevis tas jaunais kas 3.0 reklāmās.

vienkārši gribu zināt, vai trobelēt supportu, lai maina uz jauno, vai arī nav jēgas..

Laikam esmu jauno laiku lietotājs, un man visu vajag ātri..:dance3:

Link to comment
Share on other sites

vecajai versijai bija daudz citi trūkumi.. nu.. man ir jaunais (tas, kas reklāmā) izcīnīju faktiski Jelgavā viens no pirmajiem :D vecajiem it kā nepienācās, bet dabūju :D

 

trobelē, lai maina..  man tv tik sīkie skatās :D tāpēc baigi neiespringstu..

Link to comment
Share on other sites

CAP, kas tieši nebija OK LMT interaktīvajā?

 

Kad dzīvoju citā dzīvoklī, pāris gadus lietoju Telekoma interaktīvo (bija tur optika)... TV ir tas pats un LMT interaktīvajā neizskatās, ka būtu kas sliktāks, ja neskaita to, ka nav RU kanāli un Angliskajiem kanāliem ir iešūti Latviešu subtitri(kas vismaz man galīgi nav vajadzīgi). Katrā gadījumā pēdējās nedēļas laikā ir uzlabojuši tieši to, ko rakstīju par tiem slīdošajiem tekstiem... Jā, daudziem nepieņemami tas, ka redz pa "gaisu" tiek raidīts... a tā... kāda škirba, galvenais jau ir rezultāts un tas, ka, ja vēlies redzēt kādu raidījumu, nav sava dzīve jāplāno tā, lai to redzētu, bet skaties kad vēlies...

Link to comment
Share on other sites

(labots)

attēla/bildes kvalitāte.. plastilīns. pat LTC ITV ir labāka. + LMT tv ierobežo tas, ka ir vajadzīgs pilns komplekts.. t.i. arī internets, kas to pasākumu sadārdzina.. un mobilais nets ir mobilais..

 

ir atšķirība Baltcom optika+tv pa 18-21 eur vai LMT nets+tv ja nemaldos 35 eur?!

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Stasss
(labots)

Būs laikam jāpacīnās par jauno dekoderi, tad varbūt kaut kas mainīsies, jo pašlaik ir sajūta ka tas iepriekšējais dzelzis to jauno softu biški nevelk..

CAP, kāds jaunajam dzelzim modelis? Jāsalīdzina vai ir niknāks, vai nē...

Man šis.

20180302_222606.jpg

20180302_222557.jpg

Labots - Stasss
Link to comment
Share on other sites

(labots)

CAP, ir ir atšķirība, tikai, redzi, tur, kur es dzīvoju,  ir pieejami tikai mobīlie neti un pārītis radio linku piedāvājumi. Drātis nav. + neviens no radiolinkiem nevar piedāvāt pat pusi no ātruma, kāds man pašlaik ir, arī tad, ja maksāšu šiem tādu pašu cenu, kā LMT... :(

 

Lai nu kā, nekādu plastilīnu nemanu, attēls ir pat ļoti OK. Nu labi, ļoti, ļoti tuvs tam, kāds ir VTV, vismaz statiskiem objektiem.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

laikamTak

Mja, vēl nesen LMT internets man likās ātrs un stabils, tagad atliek vien rokas noplātīt... Saradušies riņķī apkārt viedtelevīzijas skatītāji, bļin... 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Stasss

Tā skatos ka lielas šķirbas jau nav starp viņiem.

bet nu bremzes sajūta ir man uz savējā.

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Pati LMT viedtelevīzija ir ok, cena arī nav tik traka 26eur kopā ar internetu. It sevišķi, ja ir mazi bērni, jo ir daudz multenes latviešu valodā. Man lielākais mīnuss ir pati kaste uz kuras normāli nestrādā kodi, tv play un citas programmas. Ideāli būtu, ja televīziju varētu skatīties uz savas android kastes tāpat kā shortcut.

Link to comment
Share on other sites

goicis
(labots)
pirms 5 stundām , uldii12345 teica:

Pati LMT viedtelevīzija ir ok

Es bi tā neteiktu!Biju nu pat nesen lmt centrā iegājis!Varēja apskatīt kas ir kas....Gāja hokejs un hokejisti ar kvadrātiem aplipuši skraidīja.....

Labots - goicis
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Skatoties SD kanālu uz liela ekrāna no jebkāda avota būs kvadrāti, gribi labu bildi, skaties HD, 4k saturu. Man uz 50 collu samsunga lielas starpības nav starp VTV, shortcut un LMT.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...