Jump to content

Termopastas izvēle videokartei


hackey
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Man te tāds jautājums, kādas termopastas tiek izmantotas videokartēm, tādas kā CPU vai arī tie spilventiņi (nesmejaties, nezinu kā citādāk to nosaukt), kā arī nav līdz šim bijusi vajadzība jaukties?

Tām termopastām ir kāda atšķirība, jo ir dažādas cenas. 

Kādu labāk izvēlēties?

Link to comment
Share on other sites

pastas paklājiņi jebšu spilventiņi ir ērtāki un parocīgāki uzlikt, nekādas ķepāšānas, starpības nav arī tā pa 2eur der iekš GPU

Link to comment
Share on other sites

Tie pastas paklājiņi ir domāti vietām, kur pastu nevar uzlikt un kur saskare ar heatsink nav tik cieša (jo viņi ir biezāki), piem videokarte uz VRM. Uz paša GPU proča ir jāliek pasta

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Termopastas videokartēm var izmantot tās pašas, ko procesoram, bet, ja rodas šaubas, tad drošībai var izmantot aftermarket videokaršu dzesētāju ražotāju ieteiktās termopastas. Piemēram, Arctic ražotajiem dzesētājiem ir izmantotas Arctic ražotās termopastas, ko var iegādāties atsevišķi, Prolimatech, Zalman arī ir termopasta, kas tiek pievienota dzesētājiem u.c. 


Galvenais, nesajaukt termopastu ar citiem produktiem - termolīmi, dažādas konsistences smērekļiem VRM zonai, lakām, kas tiek klātas elektroizolācijai, termostarplikām starp tekstolītu un dzesētāju/backplate, jo to produktu ir baisi daudz, tāpēc labāk izvēlēties populāras termopastas - Arctic MX-2, MX-4, Gelid, Prolimatech, Zalman, Cooler Master, Noctua, Xigmatek (dzesētāju ražotāji), kuriem ir svarīga sava reputācija.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...