Jump to content

ss.lv otrais šāviens kājā


Amazons
 Share

Recommended Posts

Pirms 55 minūtēm , abi teica:

un busiņu lai var Rīgas iekšpagalmos "no bagāžnieka tirgot" lauku produktus.

Ārī pie VID filiālēm šie busiņi piebrauc un tirgojas. Ko pats esmu redzējis - VID darbinieki pērk kūpinātas zivis no busa. Skaidrs, ka busā bij kases aparāts un bla bla... :D

Link to comment
Share on other sites

VID darbinieki arī ir tikai cilvēki ;) 

Link to comment
Share on other sites

superKrona
pirms 2 stundām , Racer teica:

Skaidrs, ka busā bij kases aparāts un bla bla

Izbraukuma tirdzniecībai tagad arī vajag kases aparātus? Nopietni? Šim forumam piederošs temats varētu būt barošana mobilajam kases aparātam.

Zinu, ka pat autoservisā nevajag, kritērijus, kāpēc navajag, gan nemeklēšu.

Labots - superKrona
Link to comment
Share on other sites

pie VID tie jau ir legālie busiņi, iekšpagalmos tirgo no bagāžnieka - piebrauc - 5 min. tirgo un aizbrauc uz citu vietu. Tur nu točna nav neviena papīra, atļaujas vai kases aparāta. Ir kas pa dzīvokļiem nes mājās gatavotu sulguni sieru utt. tīri privāta nelicencēta un nesertificēta nodarbošanās, gluži kā pamuļķu laikos mājās ierīkoja maizes krāsnis un cepa gardu maizi pusciemam

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Alus! Tieši tā:

Atsevišķos gadījumos saņemtās samaksas reģistrēšanai par brīvdabas pasākumos pārdotajām precēm, kā arī ielu tirdzniecībā kases aparātu var nelietot, darījumu apliecinot ar normatīvajos aktos minētā kārtībā noformētu reģistrēto kvīti pēc pieprasījuma:

  • par pašu iegūtās vai ražotās produkcijas pārdošanu mazumtirdzniecībā ielu tirdzniecības vietās;
  • ar pievienotās vērtības nodokli neapliekamas personas – par iepirktu preču pārdošanu mazumtirdzniecībā ielu tirdzniecības vietās un šajās vietās sniegtajiem pakalpojumiem;
  • par brīvdabas objektu un izklaides iestudējumu darbībai raksturīgu priekšmetu (piemēram, programmu, brošūru, atklātņu, grāmatu, suvenīru, rituāla priekšmetu) pārdošanu to apmeklējumu laikā.

 

Joprojām slinkums meklēt, kāpēc autoservisā kases aparāts nav obligāts!

Labots - superKrona
Link to comment
Share on other sites

Pirms 34 minūtēm , abi teica:

pie VID tie jau ir legālie busiņi, iekšpagalmos tirgo no bagāžnieka

Labrīt! :D Pirms pāris gadi, kad Jeruzalemes ielā bij VIDs, man kolēģi gāja noteiktā dienā un laikā uz busiņu, no kura tirgoja kūpinātas zivis bez dajebkādiem papīriem un VIDa dāmas skrēja lejā un pirkās uz nebēdu. Divkosība, kas mīt ieredņu galvās galina nost... :(

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

superKrona
Pirms 22 minūtēm , Racer teica:

kūpinātas zivis bez dajebkādiem papīriem

Var jau būt, es pats papīrus nepārbaudīju, arī VIDa vecenes tāpatvien laikam nedrīkst papīrus baudīt brīvajā laikā, ja nav priekšnieka norīkojums baudīt, bet vai tiešām Racers tur bija un tos papīrus baudīja?

Link to comment
Share on other sites

deviant1

MUN režīma nepiemērošana konsultantiem piespieda daudzus, kuriem tas bija iespējams, strādāt citur un lēnām, pa kreiso, vākt klientūru, apkalpojot privātpersonas. Loğiski, klientu bāzes iestrādei vajag laiku, tādēļ iesācējiem konsultantiem MUN režīms bija piemērots, bet tie, kam ilggadīgi iestrādāta klientūra, negāja pis***s ar MUN, viņiem citi ceļi optimizācijai, daudz treknāki un ērtāki. 

Bet ragana klāstīja ; cilvēki ar speciālām zināšanām iedzīvojas! Aizdomīgi ja pankūku cepēja sīkfirma nopirks grāmatvedības programmu! Bet kāpēc gan ne? Ja nav labu skilu ekselī un grāmatveža/uzskaitveža pieredzes, tad tieši buh proga palīdz ietaupīt daudz laika un ir vieglāk cilvim bez laba skila darboties buh progā, nevis taisīt uzskaiti un kalkulācijas, buhaltēriju ekselī.

Ierēdnis ; tas nozīmē specifisku pasaules un tās kārtības uztveri!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 33 minūtēm , deviant1 teica:

Ierēdnis ; tas nozīmē specifisku pasaules un tās kārtības uztveri!

 

Šim piekritīšu. Ir vairāki klasesbiedr/kursabiedri, kuri aizgāja kroņa dienestā tā ap milleniumu. Viņu izpratne šodien par to, kur rodas nauda (elektrība rozetē, piens ledusskapī) ir savdabīga. Jo lielās līnijās viņi naudu nenopelna, bet saņem. Jā, protams, darot noteiktu darbu. Ja privātajā sektorā ir tā, ka tik cik no pasūtītāja/klienta esi dabūjis, tik arī esi nopelnījis (mīnus izdevumi), tad valsts un pašvaldības darbā (kantoros) tā pievienotā vērtība ir stipri staipāms jēdziens.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 55 minūtēm , superKrona teica:

vai tiešām Racers tur bija un tos papīrus baudīja?

Biju, bet nebaudīju, jo nebija vajadzības - zināju kas un kā tirgo. :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

deviant1

Nja, un ierēdņa prāt, jebkurš, kuram ir profesija abcd, automātā, uzsākot darbu, momentā iegūst milzīgu klientūru. Savukārt pankūku cepšanas firmai buhprogramma ir nepieļaujams lukss, neskatoties uz to, ka darbam ar to vajag mazāk skilu un pacietības, nekā ekselim. 

Līdzīga uztvere ir tiem, kas darba gaitas uzsākuši lielās firmās. 

Nu negrib un nevar viņi izprast mazos un vidējos uzņēmējus, kur nu vēl sīkuzņēmēju. Viens sauklis; nav daudz piķa uzreiz, uz kaksimu, biešu lauku vai Īriju projām.

Tikmēr U.K ļauj pašnodarbinātajiem maksāt tur 18 vai 24 paundus mēnesī un pārējo pie deklarācijas reizi gadā! Taisnība, pie pabalstiem gan līdz deklarācijas izpētes beigām netikt. Tobiš, kulies pats;).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

tāpēc, ka valsts iestāžu atbilžu termiņus reglamentē likums (iesniegumu likums, informācijas atklātības utt..).. privātpersonām pamatā neregulē, bet viss atkarīgs no situācijas kas/kāpēc utt.. ir citi likumi, kuros konkrētās situācijas ir norādīti termiņi, piemēram, paziņošanas likums

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 2 stundām , VebKamera teica:

Ir pat vēl skumjāk - man VID vecene tiešā tekstā pateica: tā ir jūsu problēma. Biznesa plānam jābūt sastādītam tā, lai jums ir pietiekami daudz maksātspējīgu klientu + sakārtoti visi papīri + vēl jābūt  laiks apstrādāt valsts institūciju pieprasījumus (šajā gadījumā bija konkrēti VID tematiskā pārbaude uzņēmumā).

šitās VID vecenes vajag likvidēt ......., un vispār , ar šādu VID attieksmi  visi uzņēmēji mēģina optimizēt nodokļu nomaksu ..., es tai skaitā .....

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

laikamTak
Pirms 5 minūtēm , alusbundza teica:

šitās VID vecenes vajag likvidēt .......

šodien nē, šodien piegdiena, sieviešu pirts , un tā....

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 3 minūtēm , laikamTak teica:

šodien nē, šodien piegdiena, sieviešu pirts , un tā....

vai tad tev nebija šosejas malā jāderūžē ......?

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, laikamTak teica:

šodien nē, šodien piegdiena, sieviešu pirts , un tā....

labāk ni ni, var saķert smadzeņu sifilisu

Link to comment
Share on other sites

Boni, pārlasot visus tavus tekstus es nespaortu vienu lietu, tu it kā ienīsti krievus, mūsu shēmotājus un viņu izdarības, bet reāli viss tavs bizness vai vienalga, kas tas skaitas ir 95% ar slāvu valstīm un ar shēmošanu. /Pat tava sieva ir slāviete un tu video liec tiki slāvu mēlē. Tas kaut kā nav ar dubultmorali? Esne konkrēti par ss,bet vispārīgi. Piemēram 99% strādāju ar amerikāņiem un tadēļ vņiem nebrēcu virsū un nelamājos cik viņi slikti.

Link to comment
Share on other sites

Nu, padomā pats, vai tos 99% darba ar amerikāņiem veic latviski?

Kā te forumā atsevišķas personas īpaši mīl uzsvērt - es, vot personīgi es, indēju sliktos krievus, armēņus, azairbaidžāņus un čečenus ar kaitīgajiem vitamīniem pa vismaz 20 valstīm, atņemu viņiem naudu, iesaistu piramīdā, shēmoju un vispār pataisu slimus un nabagus. Kur ir pretruna?

Par video ir atsevišķs stāsts - nu nevaru es reizē filmēt un kadrā runāt, bet arī tas jau nav viss. Ne jau vienkārši stulbuma dēļ tas tiek darīts, tam apakšā ir konkursi ar nopietnām balvām. Piemēram patreiz ir vinnēti daži starpkonkursi VisionFit2017, saņemtas balvas līdz 100 EUR vertībā, bet cīņa jau iet par 3 jaunākajiem iPhone vienā konkursā un bezmaksas ceļojumu visai ģimenei Nica, Monako paralēlā konkursā. Drīz fināls, stabili turamies vadībā un ne jau nu boot foruma auditorijas dēļ. Tur tiek vērtēta aktivitāte soc. tīklos un reālie finansiālie rezultāti. Šeit var vienkārši paskatīties neadekvātu reakciju kaut vai uz Cinderella castle video. Tie video tur vispār netiek vērtēti, bet tas ir vienkārši papildus instruments kā radīt interesi par sevi. Instruments kurš sevi diemžēl nav attaisnojis, jo 36 000 skatījumu un 85 000 minūtes skatīšanās laika galīgi nav tas rezultāts uz kuru tika tēmēts. Auditorijai interesantākas likās profesoru lekcijas nevis biznesa aizkulises, tur ir ko padomāt. Varbūt iemesls ir tas ka faktiski viss tika mērķtiecīgi adresēts apmēram 2000-3000 cilvēku auditorijai kas gadiem ir šajā biznesā nevis gadījuma ļaudīm.

Un jā, tas viss tika sākts pirms gada, bez bez mazākās sajēgas kas un kā vispār ir jādara ar miglainu koncepciju kas tika pilnveidota darba gaitā, tagat, atskatoties, daudz kas būtu veikts savādāk, video ar šīsdienas pieredzi būtu uztaisīti labāki utt. bez gala. Nekļūdas tas kas neko nedara. Šī nav mana pamatnodarbe, vienkārši no pamatrosības brīvajā laikā veidots prodžekts pēc liekā atlikuma principa.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , Zin... teica:

tu it kā ienīsti krievus, mūsu shēmotājus un viņu izdarības

Es vienkārši esmu jaunībā strādājis gan pie "bandītiem" gan "pašvaldībā" un varu teikt ka domes priekšsēdis no naftas barona atšķiras vien ar izkārtni un bieži vien ir viena un tā pati fiziskā persona un tāda situācija ir ne vienā vien LV pilsētā, un par cik profesija ir bijusi kā reiz visu papīru noformēšana/sadzejošana... tad rebes ir redzētas tik daudz, ka labi vien ir, ka visām noilgums un neviens prokurors neko nepiesies. Ticība labajam ir nomirusi saknē.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 36 minūtēm , abi teica:

Nu, padomā pats, vai tos 99% darba ar amerikāņiem veic latviski?

Domās latviski, galadarbs angliski, bet tāpat neēdu viņus nost, still, neapshaubu tavas biznesa spejas ja jau reiz dziivoklis jaunaja projektaa un biezhaas atpuutas, bet nu nesaportu reizem kadelj eedi tos slaavus nost kaut gan eed no vinju rokas 

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Kam man viņus mīlēt, mana ģimene ar viņiem karoja pirmajā un otrajā pasaules karā, lielākā daļa ģimenes vīriešu krita cīņās, vairāk kā var saskaitīt uz roku pirkstiem. Manu vecmāmiņu krievi mēģināja nošaut ar ložmetējiem kas viņa bēga pāri frontes līnijai, vectētiņu mēģināja nošaut no bruņuvilciena, vēlāk 12 gadi izsūtījums Sibīrijas ogļu raktuvēs, žīdi mēģināja panākt nāvessodu. Par ko? Atnāca žandarms un saka tev ar ratiem rīt pusdienlaikā jābūt pie tirgus savādak savāks tevi. Nu, un kur šo zemnieku vaina ka viņi veda žīdus savos ratos uz nošaušanu. Neviens tak nemaz nezināja un nenojauta kāpēc jāierodas un kad veda arī nemaz nezināja ka uz nošaušanu. Jau bērnudārzā krieveļus situ no kaimiņu bērnudārza, jo šie ar akmeņiem mums meta, nez vai ir vērts tālāk turpināt. Tālāk sanāca ilgu laiku kopā ar žīdiem strādāt tur arī saskatījos visas tās rebes, mahinācijas, shēmas, dzīves stilu un uztveri. Skola visai dzīvei. Un jā, žīdi nav labi, točna nav, bet arī nekāda naida vai aizspriedumu man pret viņiem nav, jo vienmēr skaidri zini ka tevi mēģinās apjāt visos iespējamos veidos un tāpēc vari būt  par sevi drošs.

Link to comment
Share on other sites

deviant1

Tagad financenet.tvnet.lv ielikts atraksts no vida puses viens onkulis stāsta.

Īsumā, vids prasot telefona numurus, vārdu, uzvārdu, personas kodu vai reğistrācijas numuru, epastu adreses, tālrunis, sludinājuma saite un sludinājuma teksts.

Loğiski ka nospiežot janvāra sludekļa, kurš jau dzēsts, saiti, onkulim....

Un monitorēt slikto dosku viņi nevarēja, nevis vecas saites prasīt???

Onkulis skaidro, ka arī ārzemju saiti viņiem visu ko vajag dodot. Tam nu īsti ticēt nevar, daudzi krievijas forumi neprasa pers kodus, uzvārdu un vēl sazin ko. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , deviant1 teica:

Tagad financenet.tvnet.lv ielikts atraksts no vida puses viens onkulis stāsta.

Tas «onkulis» pašu premjeru pārspļāva. Atceries, Kučinskis teica, ka nodokļos nesamaksāti 50 miljoni, «onkulis» jau 80 miljonus sauc. Vairāksolīšana :D. Viņš arī teic, ka bijuši 30 000 sludinājumu, kopējo mašīnu vērtību nosauc 350 000 000... Paņemiet kalkulatoru, 350 000 000 dalīts ar 30 000 sanāk 11 666 eiro vienas mašīnas cena vidēji. Nu kur var šitā gvelzt. Tā it kā ss.lv sludinājumos pārsvarā tādas padārgas mašīnas liek. Es aš nokaunējos, ka kādreiz ss.lv liku mašīnu par 1000 eiro, tā kā tāds nabadziņš sajutos.

Un tas stāsts, ka citi sludinājumu saiti dod info, bet ss.lv nedod arī tāds nenopietns. Paņem to pašu zip.lv, tur visi auto tirgošanas sludinājumi kopā nedaudz vairāk par 1200. Nevar salīdzināt ar ss.lv kvantumu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, vvv teica:

Paņem to pašu zip.lv

Nu un tad kāds kvantums, bet ej tu sazini, ko zips dod vidam, lai vids viņus nepaņemtu kā esesku?

Link to comment
Share on other sites

Arī izlasīju to rakstu financenet. Un skatījos uz bildi pie raksta. Mēģināju iztēloties, ko tāds domā un jūt. Par ko sapņo un no kā baidās. Satiktu tādu uz ielas, nudien noturētu vēl par normālu cilvēku.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , M_J teica:

Mēģināju iztēloties, ko tāds domā un jūt.

 Tur nav ko iztēloties. Tāds dzīvo ar pārliecību, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju peldās naudā, intensīvi shēmo, brīvajos brīžos pērk mašīnas no ss.lv, bet nodokļus negrib maksāt nepakam... :D

 Ienāca prātā, varētu iztaisīt tādu joku. Nezinu, cik tas sarežģīti, gan jau programmētāji pateiks... pieļauju, tas ir iespējams... Izveidot kaut kādu viltus sludinājumu saitu, kurā automātiski ģenerējas neeksistējoši sludinājumi ar neeksistējošiem e-pastiem, randomā telefona numuriem, kurā lielā kvantumā tiek piedāvātas automašīnas, kaut kādas bildes pat automātiski liktos... simtiem sludinājumu dienā, nu tādu VID noteikti pamanītu. Un sāktu analizēt, cik tūkstoši mašīnu, cik lielas naudas iet garām valsts kasei... piesauktu miljonus... A kas? Vai tad tādu joku lapu taisīt aizliegts? Un tad VID lapas turētājiem sāktu prasīt datus... tad firmu slēgtu ciet... jautri...

 No plika sludinājuma nodokļi nerodas. VIDā, izskatās, to nesaprot. Toties iestāde, kurā reģistrējas visi, pilnīgi visi pirkšanas/pārdošanas darījumi ar automašīnām - CSDD, tā, redziet, VIDam neder, jo tur, kā Cīrule pateica, var būt bomzis. :sarkasms:

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 21 minūtēm , vvv teica:

Izveidot kaut kādu viltus sludinājumu saitu, ....... kurā lielā kvantumā tiek piedāvātas automašīnas, kaut kādas bildes pat automātiski liktos...

potenciāla problēma varētu būt VNZ - likt bildes, kur redzami auto ar latvijas numuriem, nebūtu tik vienkārši (kur tādas vairumā ņemt?) un būtu arī kaut kāds datu aizskārums, bet visas bildes bez VNZ un ne pārliecimoši acīmredzami latvijā bildētas, tas neizskatītos ledžit

Link to comment
Share on other sites

Nu es tač pajokoju. Bet ņemot vērā pēdējo dienu augsto amatpersonu izteikumus ss notikumu sakarā, tur nevajadzētu būt problēmām. Bildēm derēs arī mašīnas no filmas par Makkvīnu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc nevar līdzīgi kā ar nekustamo īpašumu - kadastru, noteikt mašīnas vērtību? Māšīnas taču apdrošinātāji novērtē neklātienē (OCTA) , tā arī novērtēt pēc tabulām CSSD vai VID vai kopā. Mašīnu pārdod, īpašnieks samaksā PVN pēc novērtējuma. Protams, ka būs tādi kas negribēs maksāt un nepārrakstīs mašīnu, bet kad sāks nākt soda kvītis par fotoradariem, stāvvietām u.t.t. , tad sagribēsies. Un noņemt bonusu, noņemšana no uzskaites, mašīnu pārraksta tikai no īpašnieka uz īpašnieku pēc nodokļa samaksāšanas. Paši uztaisa tādus likumus, kur var shēmot, pēc tam brīnās. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

VIDs varētu tikpat labi vispār likties mierā par šiem konkrētajiem nodokļiem, tak par to vien ka autiņš ir LV reģistrēts ik gadu paņem pārsimts EUR nodokļos, tas jau ir vairākas reizes vairāk nekā bija kādreiz par pirmreizējo reģistrāciju LV (laika perioda šķersgriezamā no ievešanas līdz utilizācijai). Nu nopelna pāris tūkstoši auto tirgoņu nedaudz skaidras naudas un kas? Tāpat viņi ies uz veikaliem un samaksās tos nodokļus šā-kā-tā, tik atšķirībā no valsts ierēdņiem viņiem par šo tirdzniecībā paveikto darbu nebūs vēlāk jāmaksā ne pensija, ne medicīnas apkalpošana, ne pabalsti utt. Ka tik ilgtermiņā valstij nev izdevīgāk nebāzt savi degunu tai sfērā.

 

Vācijā kā cīnās ar augstām īres cenām mājokļiem un spekulācijām šajā frontē - izdala līdzekļus un uzceļ pašvaldību mājokļus pārpaliekamā daudzumā, kurus iznomā jebkuram (apakšnomas neļauj) par atbilstoši aprēķinātu cenu, tā lai noturētu tirgus cenu vēlamajā līmenī. T.i. valsts regulē tirgu lai nepieļautu cenu burbuli, vai vismaz ierobežotu.

Nu tad attiecīgi, grib VID nodokļus no šīs konkrētās sfēras - nu lai uzbliež megakantori, vismaz tikpat lielu kā Rumbula un diktē cenas, noteikumus, kasē nodokļus. Visiem labi būs, i nodokļi samaksāti, i autiņi lētāki.

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , Maris77 teica:

Mašīnu pārdod, īpašnieks samaksā PVN pēc novērtējuma

No visas summas? Kaut kā stulbi būtu. PVN tāpēc jau ir pievienotās vērtības nodoklis - šobrīd valsts grib lai džeks, kas nopērk auto par 2000 un pārdod par 2500, samaksātu nodokli no tiem 500, vērtības, ko viņš ir pievienojis, 105 tātad.

Tu ierosini, lai Jānis, pārdodot auto, kas novērtēts uz 2500, maksā nodoklī, ja ņemam to pašu 21% likmi, 525, jaunais īpašnieks Pēteris ja pēc gada izdomā pārdot, novērtētu uz teiksim 2000, maksā atkal 420, utt.

:shok:

Link to comment
Share on other sites

Nu nu, apskaties veikala čekus!


Pirms 5 minūtēm , ieleja teica:

vispār jau likums nosaka, ka izrakstīt rēķinu ar PVN var/vajag tikai tie/(m)

Tikai tie

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...