Jump to content

TL-SG1005D


keyzy
 Share

Recommended Posts

Sveicināti. Tad nu tā man pašreiz tiek lietots TL-SG1005D šāds switch. Ir tā, ka pāris dienas atpakaļ Lattelecom pazuda internets un mans ineta ātrums arī aizgāja līdzi. Zvanot uz Lattelecom viņi atjaunoja man 250mbps ātrumu, bet tagad nesaprotu, kapēc man pa taisno no modēma nāk 250+ mpbs, bet caur switch vairs neiet. Izskatiju internetu un visādas pamācības, bet tā arī gudrāks nepaliku.

 

Agrāk man gāja uz pc tieši 260+ mbps, bet tagad knapi 90 mbps iet. Izmēģināju visādus variantu. Agrāk galvenais interneta vads gāja iekšā 1 portā un no 3 porta gāja uz pc 260mbps un no 5tā uz rooteri. Tagad restartējot visu pa visiem portiem nāk ārā vienāds ātrums. 

Sakiet lūdzu kurš ports ir tas 1000mbps šim konkŗetajam modelim, vai arī tam nav nekādas starpības.

 

Modelis - TP Link TL-SG1005D

 

Paldies ar cieņu Aivis

Link to comment
Share on other sites

Paša lētākā gala swich.... ko tu gribi? Priecājies ka vispār strādā. Gan jau ka tikai uz 100 mbps iet. 

Link to comment
Share on other sites

Kā jau saku gāja viss ok, pirms lattlelecomam noraustijās nets. Piezvaniju uz lattlelecom tehinisko daļu, viņi tur kaut ko pačakarējās un aizgāja pa taisno man atkal 250+mbps, bet caur switch neiet vairs, kaut pirms tam gāja

Link to comment
Share on other sites

čego? kas tas pa ČŽ risinājumu? nah switch pie optikas modēma un ta uz rūteri? slēdz pa tiešo savu ruteri klāt ja alkatels vai hujveijs ar iebūveto wifi, ta no 4 porta uz savu ruteri, ja bez, ta po no kura 1 vai 4,


Nevis vaino ISP, bet izsvied liekās sūda iekārtas, ja pats nejēdzi saslēgt parezi samaksā specam.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kā jau saku gāja viss ok, pirms lattlelecomam noraustijās nets

 

Iespējams ka elektrība noraustījās un tas tp-link nogļučīja! Skaidrs ka LTK te nav pie vainas!  

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

Agrāk galvenais interneta vads gāja iekšā 1 portā un no 3 porta gāja uz pc 260mbps un no 5tā uz rooteri

Puis, a Tu maz saproti kas tas par slēgumu? Tev svičs ir PIRMS rūtera, vai?????? Pirmkārt saslēdz pareizi, un tad nāc vēlreiz.

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Vai tad mājas lietošanai vajag uber dargo swicu? No swica tak nekas nav atkarīgs vai es kaut ko netā saprotu. Galvenais lai routeris normāls, vai tad ne tā. Man arī ir tieši tāds pats swich, tikai protams stāv aiz routera :). Saplīst jau var jebkas, man arī mikrotik rb450g tikko nobeidzās, turklāt tā, kad divas dienas čakarējos kamēr sapratu, ka viņš pie vainas.

Link to comment
Share on other sites

Lasot pirmo postu, neticās, ka esi spējīgs ar routerboardu tkt galā.

 

Labojums, nepareiza atbilde. Atvainojos.

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

Lasot pirmo postu, neticās, ka esi spējīgs ar routerboardu tkt galā.
Tas nav tas pats varonis, kas topiku aizsāka... 
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Visi tēlo baigi gudros, bet par swiču tā arī neviens neatbildēja. Cik atceros pirms pirkšanas lasīju, ka no swiča nekas nav atkarīgs un mājas lietošanai nav jēgas pārmaksāt, bet ja tomēr ir jēga, tad padalāties kāpēc. Datori ir mans hobijs, tāpēc protams daudz ko nezinu un tāpēc jau ir forumi. 

 

Nedaudz par citu tēmu. Man mājas tīkls sastāv no mikrotik routera rb450g, kas vada visu tīklu un diviem citiem mikrotik routeriem, kas darbojās bridge režīmā un dod wi fi. Iekšējā tīkla adreses ir 192.168.88.x. Dotā konfigurācija bez problēmām darbojās vairāk kā pusgadu. Brīvdienās pazuda internets ierīcēm, kas saņem DHCP adreses, pārbaudot konstatēju, ka tiem tika dotas adreses 192.168.0.x. Firmwares atjaunošana no 6.37.1 uz 6.38.1 neko nedeva. Ielādējot standarta konfigurāciju arī. Atslēdzot kādu no routeriem, kas bridge režīmā sāka darboties pareizi. Uzliku par galveno citu mikrotik routeri un rb450 atstāju kā swiču. Tagad viss darbojas kā vajag.

 

Jautājums vai rb450 var salabot vai jāsūta pensijā?

Link to comment
Share on other sites

450 - pamēģini netinstall, un tad skaties kas notiek.  Var pielikt citu barošanas bloku, varbūt tas ir izbeidzies.

BET - kaut kas dalīja adreses 192.168.0.0/24  , un tas pasteidzās iedot adresi veiklāk par mikrotiku.

Mikrotikam defaultais DHCP diapazons ir 192.168.88.0/24  un pats parlēkt uz 0.x .. neticās.

Bija vēl kāds rūteris tajā bridī tīklā , bez mikrotika?

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Barošanas bloks tika pamainīts. Par to adresi es nekādi nevaru iebraukt. Google arī neko neatradu.  Pārējie routeri bija bridge režīmā un adreses nedalīja. Pie vainas 100 punkti bija rb450, jo tagad ar citu tieši tādā pašā konfigurācijā viss ok, ar identiskiem iestatījumiem kā rb450.  Mana doma, ka viņš pie lielākas slodzes ar routeriem bridge režīmā nekorekti sazinājās un tāpēc tie iedalīja nepareizas adreses sev pievienotajām ierīcēm. 

 

Tāpēc domāju varbūt kādam tā ir bijis un vai var labot, jo tomēr rb450g ir jaudīgāks par tagad izmantoto 952Ui-5ac2nD. Pats jau samazināju firmwares versiju uz 6.29 un arī routerbordam pašam. Pieslēdzot vienu routeri, darbojas kā vajag.

Link to comment
Share on other sites

Kas nu lai vairs uzzin, kas bija.

Router OS versija nebūs pie vainas, liec vien droši pēdējo. Mikrotiks dara to, ko viņam liek, ja vien uzstādījumos kaut ko nesalaiž šķībi.

No zila gaisa jau tā nepareizās IP nebija, kaut kas jau tās dalīja.

Link to comment
Share on other sites

uldii12345
 

uldii12345, 06 Feb 2017 - 19:30, teica:

Jautājums vai rb450 var salabot vai jāsūta pensijā?

ja ir iepsēja samaksāt datorspecam!

 

Tāpēc jau jautāju speciem. Saprotu, ka varbūt nemāku korrekti aprakstīt problēmu, jo kā jau teicu tas ir vairāk hobijs. Ko tad izdarīs specs? Ne jau tīkla konfigurācija vai routeru konfigurācijā vaina, jo pirms tam ilgu laiku viss darbojās un visas ierīces tīklā saņēma adreses 192.168.88.x.

 

Jautājums bija vai ir kādi paņēmieni kā atgriezt routerim pareizu darbību, ieliekot kādu vecāku firmwares versiju u.c. (respektīvi tas visdrīzākais ir softa gļuks) vai pie šāda gļuka varētu būt nobeidzies kaut kas dzelžu līmenī un routeris nav labojams.

Labots - uldii12345
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Rb ieslēdzas, darbojas, var nokonfigurèt no winbox. Kā jau teicu, vienīgā vaina ka dchp ierīcēm tika dotas nepareizas adreses, kā rezultātā tās netiek pie interneta. Ielādējot defaulto konfigurāciju, tas pats. Šobrīd rb veic swicha funkcijas.

Link to comment
Share on other sites

ahāāā  .. defaulto konfigu ir jāmet ārā pa tīro, un viss ir jāsaliek pašam kā vajag.

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Kas vainas defaultajam konfigam? Kāpēc viss jāliek no nulles, es tikai pēc tam pielaboju firewall un pārējos sīkumus. Žēl, ka neiedomājos paskatīties logus uzreiz. Šobrīd galvenajam routerim (ne rb450) logos parādās Logs.jpg

 

Varbūt no tā bija gļuks? To var radīt kāda mana ierīce vai tas no ārpasaules kāds mēģina tikt iekšā?


Paldies visiem, kas mēģināja palīdzēt. Es laikam sapratu, kas mēģināja to adresi iebakstīt. Man šķūni ir tp link routeris kā swich uz kamerām. Tam mēslam nemaz nav bridge režīms, lai viņš strādātu kā swich, ienākošo kabeli iespraudu lan portā nevis wan. Kamerām ir statiskās adreses 192.168.88.x. Bet tas laikam tāpat mēģina savu defaulto adresi tīklā dabūt. Atslēdzu elektrību uz to sūdu un vairāk logos nekas neparādās.

 

Gribēju saprast kas notika par gļuku ar rg450, tāpēc sāku šo diskusiju. Laikam tas tp lik sūds kaut kādā veidā iedalīja savas adreses, kaut gan ienākošais pieslēgts lan un viņs tak nevar darboties kā routeris.

Link to comment
Share on other sites

TP-linkam izslēdz dhcp. un viss būs kārtībā. Kabeli preizi esi iespraudis , un uzliec tam tp-linkam statisko adresi.

 

Defaultais konfigs var noderēt ļoti vienkāršai lietai,bet ja grib ko vairāk izvērsties, tad tas tikai var traucēt. Un kad leic pats no nulles, labi zini kas kam ir paredzēts un kāds būs rezultāts.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...