Jump to content

Alternatīva Rega Brio


DSTr
 Share

Recommended Posts

Skaņas avots : Rega Planar 2

Pastiprinātājs : Cyrus 3

Akustiskās sistēmas : Epos ES 11

Vadi : Supra Rondo 4X4

Mūzika : Converge, Dirty Three, Grails, Neurosis, OM. 

 

Cyrus 3 vietā ir noskatīts Rega Brio, http://www.rega.co.uk/brio-2017.html jo Cyrus 3 ir  smagnējs skanējumā, tā iebūvētais fono preamps varēja būt labāks, un klausītājam ir aktuāla austiņu izejas esamība.

 

Vai foruma dalībniekiem ir kādas idejas par Regai līdzvērtīgu kandidātu ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Barošanas kabelis jāmaina ar steigu. Bez tā nebūs pienācīgas fona detalizācijas un skatuve liksies zem leņķa izvietota.

Link to comment
Share on other sites

Pēc manas personīgās pieredzes labākā alternatīva varētu būt šī - http://audiophile.rocks/bluecrystalpyramid.html

Lai ko cilvēki runātu, uzstādot šos uzreiz pavērās plašāka akustiskā skatuve, un es sāku saklausīt dažādas jaunas nianses skanējumā (lielākā daļa kuru pat nemaz nebija oriģinālajā ierakstā, bet tas nav svarīgi).

 

Tāpat arī uzreiz jāsaka, ka nav nekāda jēga no laba pastiprinātāja, ja tas pieslēgts pie elektrības rozetes ar parastu, čūsku eļļā nemērcētu kabeli, kurā nav vismaz 99.999% tīra zelta dzīslu. Lai gan daudzi heiteri apgalvo, ka trīsdesmit kilometru garā elektrības līnija no Ķeguma un vecie krievu alumīnija vadi līdz tai sienas rozetei tavā dzīvoklī it kā nodarot skanējumam vairāk, kā pēdējais metrs zelta vada, bet viņi neko nesaprot - aklajos testos zelta vads veselos 10% testa grupas izkonkurēja atlocītu drēbju pakaramo, ar ko pastūzis bija pieslēgts sienas rozetei.

 

P.S. es ceru, ka autoram skandu kabeļi taču ir novietoti uz sarkankoka kabeļu paliktņiem, vai ne? Jo ja nav kabeļu paliktņu, tad vari likt cik krutu pastiprinātāju gribi, bet viss skanējums aizies kosmosā vai tiks inducēts paklājā, uz kā tie kabeļi stāv.


Šis ir mans setups - vecvectēva galvaskauss sniedz papildus kanālu izvērsumu un novērš aizkapa pasaules slikto ietekmi uz reverbācijām telpā.

 

e10ca73972cbaba301e2ab542a7c27077f37302b

Labots - Gurķis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Neaizmirstiet par šo

http://servo.lv/lv/kabelu-iesildisana

 

tāpat ar kaut kādu CD uz savām iekārtām to nav labi darīt.

 

Bet katrs jau pa savam nojūdzas. Daudzas hobijlietas ir balstītas lielākā vai mazākā mērā uz ezotērikas.

Tā ka nav ko iesmiet, gan jau pašiem ir kaut kas, kas ir tāds, ko citi nekādi nesaprot, un tas neiet kopā ar veselo saprātu, bet tev pašam no tā kaifs.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Uff, parēcu kā nākas.

Paldies visiem.

Luke, nākamreiz mazliet vienkāršāk un bezaizspriedumaināk, citādi izklausās, ka esi audio***tu pusē.

Servo.lv pieminēšana vien ir visa topika sāls... 

Link to comment
Share on other sites

izklausās, ka esi audio***tu pusē

Tu pareizi visu esi sapratis! 

 

 

Hm, nesapratu, kas tieši sākotnējā postā izsauca cienījamās publikas bezgalīgo jautrību?

Nu vispār jau tā pieminētā audio sistēma ir ne kas vairāk kā normāls, midrange hi-fi, kam līdzīgas rietumeiropā ir teju katrā otrajā mājā (vismaz cik es esmu viesojies). Nu, protams, vidusmēra forumietim, apskatoties uz saviem lažitekiem, gan jau nedaudz šķērmi palikās, ka ir te uzradies kāds, viņu skatījumā, zīmulis, kam ir kaut kas par kārtu (vairākām kārtām) labāks kā viņiem.  

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@Luke, tas jau mani izbrīnīja, ka nekāda reliģioza kosmosa tur nav, un cilvēks vienkārši uzjautāja vēl kādus pastiprinātāju modeļus, kurus būtu vērts apskatīt. Un te pēkšņi tāda histēriska jautrība sākas. Ja nu vienīgi tas, ka vadus pieminēja. Tie uz dažiem kā sarkana lupata iedarbojas :) Kaut pieminētie arī nav nekas kosmiski ezotērisks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Gribi labu phono preampu, nopērc no manis Kenwood L-07CII

post-57831-0-88034900-1486536575_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Nu, protams, vidusmēra forumietim, apskatoties uz saviem lažitekiem, gan jau nedaudz šķērmi palikās, ka ir te uzradies kāds, viņu skatījumā, zīmulis, kam ir kaut kas par kārtu (vairākām kārtām) labāks kā viņiem.  
 

Da nē - kaut kā pie kājas. Mūziku klausos tikai mūzikas pēc, bez izvirtībām. Pieļauju, ka tā dara lielākā daļa, kas kaut ko zin no elektronikas. 

Bet jūs turpiniet diskusiju par Rega...


Un ja pavisam nopietni - audioizvirtuļiem vajadzētu savu forumu, kur neizglītotie skopuļi netiek iekšā. ;) Ieeja tikai jūzeriem, kas piereģistrējušies kādā no Rīgas audiosaloniem, vai kā tos tagad sauc...

Link to comment
Share on other sites

Mūziku klausos tikai mūzikas pēc, bez izvirtībām.

Hmm, mūziku klausīties "ar izvirtībām"? Kā Tu to biji domājis? Kaut kā šādi: ?

 

TE BIJA GEJU PORNO VAI POSTA AUTORA PASJINJSJ.

 

 

 

Pieļauju, ka tā dara lielākā daļa, kas kaut ko zin no elektronikas.

 

Pieļauju, ka tā dara arī tie, kas kaut ko nezin no elektronikas. Ja kvalitatīva mūzikas apskaņošana neinteresē, tad kāpēc gan tajā investēt?? Bet vai smieties par tiem, kam tas interesē, ir gudri- nedomāju.

Labots - drunk_lizard
Link to comment
Share on other sites

Sākumā domāju, ka esmu kalendāru sajaucis, bet nav ne 1. aprīlis, ne piektdiena. Lieku uz pilnmēness tuvošanos.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

Mūziku klausos tikai mūzikas pēc, bez izvirtībām

No elektronikas saprotošais draugs, tu mūziku klausies caur radiolu Rigonda? Vai UKU-020 un vecas S90? Kur tu postā kādas izvirtības saskatīji? Rega ir izvirtība? Kas tur izvirtis? Gluži parasts pastiprinātājs par vairāk, kā vidēju cenu.

Jūs tak esat krietni jukušāki, kā tie audiorasti, kurus tik centīgi apkarojat :D Sevišķi ņemot vērā, ka daži "no elektronikas saprotošie" nespēj atšķirt A klasi no AB klases. Bet ar audiorastiem karo...

Link to comment
Share on other sites

Jūs audiorasti tiešām esat ķerti galvā. Vēlreiz publiski jautāšu to, ko pa pēdējiem gadiem jau desmitiem reižu jums ir biedri teikuši - sarīkojiet publiskus aklos testus tepat Rīgā!!! Es gribu klātienē redzēt, kā jūs uz ausi atšķirsiet 5Eur HDMI kabeli no 500Eur kabeļa, vai kaut vai drēbju pakaramo no dārgā skandu kabeļa.

 

Uz šāda pasākuma vērsošanu klātienē, es būtu gatavs maksāt arī divciparu skaitli par biļeti. :D

Labots - Guncha
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Uz šāda pasākuma vērsošanu klātienē, es būtu gatavs maksāt arī divciparu skaitli par biļeti

Es arī. Problēma vien tajā, ka KATRU reizi, kad šis ir ticis piedāvāts foruma lielajiem zelta ausu īpašniekiem, mūždien sākas kaut kādas izvairīšanās no tēmas un runāšana aplinkus. (tūlīt redzēsi, arī šeit sāks kaut ko ne par tēmu muldēt) 

Labots - Gurķis
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

tūlīt redzēsi, arī šeit sāks kaut ko ne par tēmu muldēt

Būsim nu godīgi - šinī topikā vispār nav neviena posta par tēmu :) Un nebūt ne audiorastu dēļ...

Link to comment
Share on other sites

 

 

nespēj atšķirt A klasi no AB klases

... uz ausi? Gan jau ka es arī neatšķirtu. Nu, kamēr kāds nepasaka, ka tas viens ir oooooooo jeeeeee un otrs - pē, kaka.


Par tēmu: Neesmu dzirdējis ne vienu (Cyrus) ne otru (Rega). Ir viedoklis (man), ka Rega uz manu ausi skanēs tāpat kā mailija sairusa, bet varbūt kļūdos.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
uz ausi?

  Nu ne tak! Viņš uz shēmu esot skatījies ;)

 

Es arī neesmu dzirdējis ne vienu, ne otru, un man par šiem, attiecīgi, nav nekāda viedoķļa. Bet intereses pāc, protams, palūrēju, kas tad lācīšiem vēderā, un cik maksā, un neredzu nekādu iemeslu svētajam karam pret audiorastiem.

 

 

 

tomeer tas nemaisa noveerteet sildiitos vadus un zelta barosjanas kabeljus

Topikstarteris pieminēja sildītus vadus vai zelta barošanas kabeļus? Būšu ko palaidis garām? Dir$anu par kabeļiem, šķiet, tieši tu uzsāki, ar to pašu galīgi nevainīgu topiku pārvēršot par kārtējo miskasti.

 

P.S. labi, lai būtu "kakāns" :) Tas uzjautrina :D

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

palūrēju, kas tad lācīšiem vēderā, un cik maksā, un neredzu nekādu iemeslu svētajam karam pret audiorastiem.
 

Slikti palūrēji, ja reiz nesaskatīji problēmu tajā, ka 30€ vērta detaļu čupiņa tiek nogrūsta pa 3K€ un ka atrodas bars psihu, kas apgalvo, ka tas ir super deals.

Nu un ja mēs to servo.lv uskatam par Latvijas audiorastu meku, tad es varu minūtē 10 piemērus iedot no šīs lapas tam, ka tur visi ir tvaicenes kontingents.

Lūk, piemēram - http://servo.lv/lv/t-toc-records-hdca-001


Moš topikstarterim vajag to brīnumu no pintiķiem nopirkt un nebūs jāpērk cita Rega - tā pati skanēs daudz artikulētāk un skaņas skatuve būs dziļāka un precīzāk sakārtota.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Kas tiek nogrūsts par 3k euro? Tu par ko? Kādā sakarā tu te to servo.lv ar kaut kādu sūdu te man rādi? £600 priekš jauna normāla integrēta pastiprinātāja, kārtīgā lumīnija korpusā, ar normālu transformātoru barošanā, ne kaut kādiem pārveidotājiem, pēc tavām domām ir dārgi? Tu galvu esi saspiedis, vai kā?

Labots - Huan Kaktus
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pēc tavām domām ir dārgi?

Izgrūst kopā par audio sistēmu relatīvi svaiga auto cenu (it sevišķi, ja kabeļi vien maksā tikpat cik Golfiņš ar skati) ir slimi, manuprāt, jā. Tāpat kā lumpeņi, kas pērk tos vājprātīgi dārgos OLED televizorus par daudziem tūkstošiem, vai krāmē datoros jaunāko i7, kas pēc mazāk kā diviem gadiem jau būs nokrities 10x cenā - nu tur ir zināma problēma ar smadzenēm un spēju adekvāti tērēt naudu.

Pats skumjākais tajā visā ir fakts, ka ja televizora izmēru vai kontrastu vismaz praktiski jekurš var redzēt un novērtēt, tad šie paši augšminētie audiorasti ar savām zelta ausīm nespēj atšķirt tūkstošus vērtu kabeli no drēbju pakaramā.

Vēl amizantāku to visu dara fakts, ka parasti ar šitām audiorastu padarīšanām sāk slimot tā uz 40+ gadiem, kad jau pēc definīcijas dzirde sāk lēnām palikt sūdīgāka ar katru gadu. :D Un tad nekas cits neatliek, kā slacīt čūsku eļļu uz saviem kabeļiem, lai saklausītu to, kā nav pat oriģinālajā ierakstā, un kas nav dabas dots...

Labots - Gurķis
Link to comment
Share on other sites

Izgrūst kopā par audio sistēmu relatīvi svaiga auto cenu (it sevišķi, ja kabeļi vien maksā tikpat cik Golfiņš ar skati) ir slimi, manuprāt, jā.

 

Vēl slimāk ir komentēt par tematu, kurš pašam neinteresē un kurā neesi iedziļinājies ne tik, cik melns aiz naga vai piemērot savu relatīvo, subjektīvo un apšaubāmo vērtību sistēmu visiem. Tie kabeļi maksā ap 10€/metrā, kaut kā neticu, ka golfiņš ar skati ir nopērkams par 40-80 eirikiem.

Labots - nnoname
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tāpat kā lumpeņi, kas pērk tos vājprātīgi dārgos OLED televizorus par daudziem tūkstošiem, vai krāmē datoros jaunāko i7, kas pēc mazāk kā diviem gadiem jau būs nokrities 10x cenā - nu tur ir zināma problēma ar smadzenēm un spēju adekvāti tērēt naudu.

 

Zini, esmu runajis ar ļoti daudz tādiem cilvekiem un arī esmu zudevis to jautājumu, nafig tiek tērēta 3x vairak nauda par 10% uzlabojumu un cilvēki, kam ir nauda reāli arī atbild, ka viņi savu ir panākusi, vinjiem tie paris tūkstosi neko dzīvē neko neizteiks un kādēļ  viņiem samierināties ar kaut ko,ja var dabūt atļauties to labāko no tā, kas viņiem interesē... tā kā ar smadzenem tur tiešām nav problēma, bet tā ir savādāka uztvere un vērtības :)

 

Tiesa, nezinu nevienu, kas būtu pircis sildītos kabeļus vai ko tādu

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Neesmu aizmirsis, ka soliju tev iedot kadu savu diy phono...ceru ka jaunnedēļ busu brivaks...padošu zinu. Pa weekendu sakartosu vinus. Imho galvena problema ta ka katra galva jasalāgo pareizi ar phono preampa ieeju ja runajam par mm galvu...man ar standarta 150pf + vada 100pf...augšas bija + 9db ja pareizi atceros.izmetu slogojošo kondensatoru un vadu saīsināju uz 50-60cm un vada kapacitāte palika kādi 70pf. Ar at440mla galvu ...augšas nokrita lejā...sākumā likās , ka nav vairs dzidruma skaņai...tobiš ar mm galvu bez testa plates tik uz ausi var tvīkot..vai arī augstā gala phono preampiem var slēgāt slogojošos kondensatorus un rezistorus...

Link to comment
Share on other sites

 

 

OLED televizorus par daudziem tūkstošiem


Nebūs early adopteru nebūs arī vēlāk lēto! Labāk būtu teicis paldies tiem kas pērk oledus lai ražotājiem būtu iesmesls attīstīt tehnoloģiju, un nebūtu kā ar Plazmām, kas bija pārākas par LCD ekrāniem bet dēļ stereotipiem vairs neviens reāli nepirka un tur progress attīstībā apstājās.
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
Izgrūst kopā par audio sistēmu relatīvi svaiga auto cenu (it sevišķi, ja kabeļi vien maksā tikpat cik Golfiņš ar skati) ir slimi, manuprāt, jā.

Hm, kur tu topikstarterim redzi sistēmu par relatīvi jauna auto cenu? Jeb uzskati, ka auto par 1600 Eur ir "relatīvi jauns"? Un, pat ja būtu par tādu cenu, tad kāda tev, pie joda, daļa, kā cilvēks tērē savu naudu? Kaut kāds lumpenproletariāts, kurš maskē savu vēlmi visu atņemt un pārdalīt ar idejisku "cīņu pret audiorastiem" :D Tak atzīstat vienreiz, ka skauž, un cauri, jo neko vairāl par vecu Kukū un asenēm ar apdauzītiem stūriem, atļauties nevarat :)

Labots - Huan Kaktus
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

nebūtu kā ar Plazmām, kas bija pārākas par LCD ekrāniem bet dēļ stereotipiem vairs neviens reāli nepirka

Ne jau stereotipi pie vainas bet gan eiropas energoefektivitātes standarti 


 

 

lumpeņi, kas pērk tos vājprātīgi dārgos OLED televizorus par daudziem tūkstošiem

Tu esi paskatījies, cik šobrīd maksā OLED? Tikpat cik labā gala LCD. Tā ka nevajag irst. 

Link to comment
Share on other sites

Izgrūst kopā par audio sistēmu relatīvi svaiga auto cenu (it sevišķi, ja kabeļi vien maksā tikpat cik Golfiņš ar skati) ir slimi, manuprāt, jā. 

Njū, viss ir relatīvi, ja cilvēkam ir māja rundāles pils izmērā, cik patērē diegvielu viņa bentlijs zina tikai viņa šoferis, lai takš cilvēks klausās iemīļoto mūziku no zelta platēm un vinila vadiem, vai kā tur īsti vajag.

 

p.s. tai pat laikā nesaprotu D_L naidu pret audiofīliem, lai tak vārās, neviens ar varu tajā sektā nevelk. Tikpat labi visu auto topikus varētu kancelēt uzreiz, tur offtopiks sit augstu vilni.

Labots - androidz
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Arguments par Oled nav šajā topikā saistošs - Oled ir tiešām jauna tehnoloģija, kas dažos aspektos ir pārāka.

Principā, pēc autora atbildes par elektrības kabeli, kas ir pavisam parasts, varējām jau dot atlaides. 

Taču... lielākā daļa īstu hifilītiķu ignorē fizikas un elektronikas pamatlikumus, kas ir kaitinoši. Tālab tāpat kā ar vēlvienu citādāk domājošu cilvēku grupu (...) Latvijā, arī ar viņiem nekad nebūs miers. Sēdēs pagrīdē un pārējie ierēks vai metīsies virsū.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Izgrūst kopā par audio sistēmu relatīvi svaiga auto cenu

 

Stāsta, ka skaitīt svešu naudu esot sliktas audzināšanas pazīme. :-p


 

 

ir tacju speciaali zoofiilu audiofiilu forumi

 

Ā, neatceros lasījis noteikumos ka šajā forumā drīkst runāt tikai par plastmasas tumbām un midisistēmām, Logitech datorskandām un asenēm. Moderatoram jau nu derētu atcerēties par viedokļu daudzveidību.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Ne jau stereotipi pie vainas bet gan eiropas energoefektivitātes standarti 

 

 

http://www.lg.com/us/tvs/lg-60UF7700-4k-uhd-led-tv- Average Power Draw 149w

Samsung FS8500 pēc reviewiem tērēja 200-320w 

PN51D800 Panasonics - 150-250w  

Tās ir 4-5 gadus vecas plazmas, + ja tās vēl tiktu taisītas/uzlabotas

 

Nu tā starpība nebija nemaz tik liela un tomēr krāsas bija daudz izteiktākas/labākas uz plazmām. Un image-burns jau sen nebija vairs problēma.

Labots - Simsons2
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@drunk_lizard, ja neuztver nopietni, tad nelasi un neizsakies. Jeb nespēj sevi saturēt rokās, un obligāti ir jāiedirš katrā tēmā, kur runa ir par ko vairāk, kā datortuNbiņām? Vēl jo vairāk, ka autors nepieminēja nedz sildītos vadus, nedz zelta kabeļus, sarkankoka dēlīšus vai kristālus.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...