Jump to content

Problēma ar vecu HDD un datu izvilkšanu.


Exiic
 Share

Recommended Posts

Labvakar.

 

Man te tāda nepatīkama lieta notikusi. Atstiepa kompi ar Windows XP kurš nestartējās un Seagate ATA 120GB disku, kuram partīcijas attiecīgi sadalītas 80 un 40gb daļās. Uz 40 sistēma, 80 datiem.

Paskatījos fiksi SMART, it kā bija ok, tikai viens sarkanais bija pie Unkonown Atribute, īpaši neiespringu, datus nogrūdu uz datu partīciju, bāzu iekšša XP ripuli. Vietā kur šams jautā kur instalēt, nodzēsu 40gb partīciju, izmetās zilais logs un čušš. Tagad disks atpazīstās Kā "ST" nevis pilns modelis zem device managera, un rādās 7.78GB liels zem disk managementa. D diskā dati bija svarīgi. Kādam ir ieteikums, ko paprovēt vēl?

Provēju izskanēt ar File Scavanger programmu, šams atrada tikai kaut kādus mēslus un arī neatpazīst, ka disks būtu 120GB liels.

Link to comment
Share on other sites

Exiis, tak neesi te jauniņais! Nemoki to sprāgoni, nes pie datu atjaunotājiem! Jo mazāk to dzelzi pats mocīsi, jo lielāka varbūtība, ka datus nocels.

Nujā, viena lieta, ko vari paprovēt - paņem to HDD pieslēdz pie citas kastes,  mok pekas atstiepušajam kompim pekas ir atstiepis HDD portu kontrolieris... tomēr lieku ļoti lielu varbūtību, ka probzas ir ar pašu HDD...

Link to comment
Share on other sites

Te jau skaidrs, ir tas, ka cilvēks negribēs maksāt par datu atgūšanu nekad dzīvē tās summas, tāpēc pirdinu pats

Link to comment
Share on other sites

Izskatās ka elektronika nobirusi, ja jau hdd neatpazīst korekti.

Var mēģināt meklēt donoru un mainīt plati. 

Disks vecs, var arī izdoties. 

Ar jaunajiem gan šāds triks nesanāks, jo vadības firmware jākalibrē priekš konkrētā dzelža, 

Link to comment
Share on other sites

 

 

īpaši neiespringu, datus nogrūdu uz datu partīciju, bāzu iekšša XP ripuli.

 

Vienmeer censos datus nogruzst vel ari uz citu savu disku, ja nu kas, it seviski, ja disks neliels. Tas naakotnei. Lai izdodas!

Link to comment
Share on other sites

Mācība uz mūžu, disku vienmēr vajag vispirms nokopēt uz citu cieto disku. Tikai pēc tam sāc ar to ko darīt. Klienti ir vienkārši stulbi, rezerves kopijas netaisa un saglabā svarīgus datus uz desktopa. Tapēc pārmauc visu disku nedomājot,  citādāk pēc pāris nedēļām atčohnās, ka kautkas svarīgs bija uz desktopa, a tur ju jauni logi virsū. ar mūsdienu diskiem kautkdus nieka 120GB klienta datus var mēnesi paglabāt.

ggg97 jau paspēja pitrmais.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Parasti pietiek nosaukt cenu un lietotājs padomā, ka reāli tikai vecā draza bija tajā datorā.

Link to comment
Share on other sites

Juris Burrrr

Ņemto vērā ka te visi lieli meistari :) , varētu atturēties, bet ieteiktu noņemt plati (kontrolieri) un notīrīt kontaktus.

Tā ir atdzīvojušies vairāki diski, arī tādi kurus nedetektēja.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja kompis ir reāli vecs, tad varbūt uz diska bija kautkāds diska atpazīšanas softs, kas ļāva izmantot "liela tilpuma" diskus platēs, kuras pašas tos nemācēja saprast. Vismaz Seagate bija kādreiz tāds softs.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Pēdējā dīvainība ar HDD man bija, ka uz PC kur bija HDD tas vairs nestrādā(rāda nedetektējamu VOL). Bet pieslēgts ar USBtoSATA pie portatīvā lēni bet var tikt klāt pie datiem.

ja ir nometusies VOL redzamība, tad iespējams to provēt atgriezt ar kādu tooli. Vienu nesen kā reiz provēju. Bij elementāri. Norādi kuru disku un palaid lai auto skenē to, meklējot dzēstus apgabalus. Vēlāk iemetīšu konkrēto nosaukumu. 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
xnemiersx

Kungi,

Atvainojos par nozagto tēmu.

Uz kurieni ieteiktu nest HDD uz datu atjaunošanu? Par pirmajiem 4 sagooglētajiem kantoriem daudz sūdzību.

Disks "tikšķēja" un dators to neredzēja vispār, pēc dažiem restartiem ieraudzīja, bet piedāvā inicializēt. Mēģināju to, ar domu, ka ar kaut kādu undelete softu pēc tam varēs tikt klāt pie datiem, bet inicializācija arī neizdevās.

Diskā bija 15 gadu garumā sakrājušās ceļojumu bildes un citas lietas ar sentimentālu vērtību, tāpēc esmu gatavs maksāt tirgus cenu par to pakalpojumu - bet pretī gribētu arī profesionālu servisu.

Link to comment
Share on other sites

xnemiersx

For the record - Normundam neizdevās ar problēmu tikt galā; neviens cits kantoris nav gatavs ķerties klāt diskam, kuru kāds cits jau ir taisījis vaļā.

Link to comment
Share on other sites

Nē nu vēl pastāv iespēja uz hdd ražotājkantori sūtīt. Maksa pāris štukas. Un bez garantijas. 

Taisām bakupus! ;)  

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 1 stundas , drunk_lizard teica:

ja tritonam neizdevaas, tad nevienam citam arii ne..

Par šo te izteikumu nebūtu drošs. Laiciņu atpakaļ kantorim nobruka serveris ar RAID-0 (visi bija pārliecināti, ka darbojās RAID-5 un regulārā bekapošana funkcionēja). Arī bija nests pie krutākajiem kantoriem (iespējams, ka pie tritona) - datus nocelt no diskiem izdevās nocelt, bet masīva datus atjaunot ne.  Bija jau sagatavojušies, ka viss info pakāsts, bet ar dažādām low-level metodēm no iegūtā datu kluča mūsu guru programmētājam izdevās izkasīt ārā virtuālās mašīnas ar visiem vajadzīgiem datiem. 

 

Skaidrs, ka šajā gadījumā neviens nekrāmēsies ar bildītēm. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...