Jump to content

Kur pirkt paklāju viesistabai?


abi
 Share

Recommended Posts

Pēc remonta tika pamanīts ka galda un datorkrēsla kājas viegli skrāpē parketu. Pielietotie pretskrāpēšanas paliktņi situāciju īpaši neuzlaboja, vismaz ne gaidītajā apmērā. Viss ir ļoti smags un masīvs, tiek regulāri pārbīdīts iekārtojoties ērtāk uz dīvāna vai pie datora. Fiksā ideja ir zem galdiņa ar izmēriem 650x1250mm (svars ap 50+kg) ierīkot kaut kādu biezu paklāju drusku lielākā izmērā. Tādu kam pašam apakša nav kā smilšpapīrs. Tepat netālu ir Mēbeļu Nams ar kaut kādu paklāju nodaļu. Cits tuvumā uz sitienu prātā nenāk. Diskusija welcomēta vērpties arī ap to kāda veida, sistēmas, tipa paklāju meklēt šim nolūkam. Agrāk galīgi neesmu interesējies par šo tēmu, negrtibētu iekrist galīgi nesagatavots simpātiskas pārdevējas mārketinga lamatās.

 

Tas pats attiecībā uz datorkrēslu. Esmu DEPO apskatījis pāris caurspīdīgas plastmasas izstrādājumus šim nolūkam, taču atbaidīja kā estētiskais, tā cena par to (bij kaut kas sākot no apmēram 25 EUR un uz augšu). Varbūt labāk par pāris EUR paņemt kādu piemērota izmēra polikarbonāta atgriezumu? Kāds ir mēģinājis?

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es pieņemu, ka krēsls ir kaut kāds lētais ar plastmasas riteņiem. Uz gludām virsmām tie vispār negriežas un skrāpē virsmu. Varbūt sākt ar riteņu apgreidu uz gumijas - būs klusāk un skrāpēšana būs daudz mazāk. 

 

Parastiem krēsliem, galdiem kājām var uzlīmēt speciālas mačalkas. Protams, ja māja ir cūku kūts, tad nekādi palīglīdzekļi nelīdzēs. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

par pāris EUR paņemt kādu piemērota izmēra polikarbonāta atgriezumu?

 

Polikarbonāta atgriezums attiecīgā izmērā maksās dārgāk nekā tas paliknis.

Link to comment
Share on other sites

krēsls "parastais" koka ar 4 kājām, kājām pieskrūvēti d=38mm paliknīši, tipo blue teflon no ražotāja ar zīmīgu nosaukumu "SUKI international" Viegli slīd un tādā ziņā neskrāpē, bet sīka smiltiņa, un liels svars dara savu

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

pagaidām esmu sapratis vien to ka vajadzētu lūkot neilona virzienā, jo viegli tīrīt, a šis noteikti kādreiz dabūs i uzlietu vīnu, i kafiju un sazin ko vēl ne

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

 

Jāsāk katrā ziņā ar summu kādu esi nolēmis šim pirkumam. Katrā ziņā sintētika dzīvojamā telpā(istabā) nav tas labākais risinājums, ja vari atļauties, skaties izvēli no dabīgajiem materiāliem.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Par summu nezinu, persiešu paklāju noteikti nevajag, kaut ko modernu. Atspēriena punkts 100 EUR? vienkārši nezinu cik tas varētu maksāt. Varbūt kāda liela lopa pēcnāves ādu? Gribētos dzirdēt to biedru pieredzi kas ir cīnījušies ar dabīga koka lakotu parketu un švīkām. Var jau katru otro gadu pa jaunam lakot, bet nu tā ir baigā neērtība ar mēbeļu iznešanu un 2 dienas dzīvoklis principā nav lietojams dēļ drausmīgās šķīdinātāja smakas. 


No dabīgajiem raustos jau no apraksta vien - traipus iztīrīt faktiski neiespējami, jāsargā no ūdenss, savādāk mainīs formu. Sorry, namelis nav muzejs, viss tur kādu reizi gadīsies...

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Nekrītot galējībās "persiešu paklāji" ,bet atskaites sākums, 100eur, atvaino, pats saproti. Parketa segums viesistabai, pieņemu neizmakāja ne x5 no 100eur. 

Link to comment
Share on other sites

Ar ko atšķiras dabīgs materiāls no sintētikas? Visi taisīti no elementiem, kas radušies dabīgā ceļā zvaigžņu dzīlēs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Depo var tādus mīkstos ar līmlenti nopirkt, kuri maksā dažus eiro. Ja nodilst, liekam jaunus. Priekš kam kaut kādu tur teflonu, kurš tāpat nefunkcionē.

 

 

pieskrūvēti d=38mm paliknīši, tipo blue teflon no ražotāja ar zīmīgu nosaukumu "SUKI international"
 
Link to comment
Share on other sites

nu 100 EUR būtu ap 50EUR/m2 par to paklājiņu :) Viņš taču ir relatīvi mazs. Summa nav akmenī cirsta, es pat dizainu neskatos pagaidām, galvenais lai risina problēmu un nerada citas.

Pirms tam bija filca rimbuļi kaut kur 50-60mm diametrā. Skrāpēja tāpat vai vairāk, bet galvenais izšķīda, norāvās no vietām ar laiku. Tāpēc šoreiz ņēmu šos nešķīsti dārgos tipa teflon, kaut kas ap 18 EUR sanāca mēbeļu komplektam. Tad gan tas parkets bija nevis lakots, bet ar eļļojumu. Tāds par drusciņu mazāk skrāpējas, bet nu kopšana ir pilnīga mission impossible.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

>e = d Nedaudz primitivizējot, viens  ir dabīgā veidā veidojies t.sk. visa organika, Bet, ķīm. savienojumi,  otrs, šajā gad. neiloniem, u.c."plastmasām" šie ir mākslīgā ceļā veidoti. Ar Mendeļejeva tabulas pamatelementiem tur neredzu pretrunas.   

Labots - Edis7
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Izklausās, ka grīda apstrādāta ar pilnīgi neatbilstošiem materiāliem. Laka ar augstu cietību, kas parketam paredzēta, tā nebojājas.  

 

Parketu nelakot vispār ir mazohisms un kā vispār tāda ideja prātā var ienākt.

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz jau nelakoja, bet vaskoja!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tas ir otrs mazohisma paveids - pēc tam nedēļu māja pēc vaska smird. Daudz esmu ar bonieri skraidījis pa hāti. Tur paredzēts tikai vilnas čībiņās un zeķēs staigāt, nekādas mēbeļu grūstīšanas un krēslus.

Link to comment
Share on other sites

Izmantotā laka SYNTEKO Classic 35 (pusmatēta) no Krāsu nams    Pierakstīju ko meistars lietoja  Laba vai slikta, nav ne jausmas. Klātas 3 kārtas 48h laikā


Eļļotas grīdas kopšana vispār supersex - mazgāt nedrīkst, virskārtas noņemšanas šķidrums, atsvaidzinošais pieniņš, eļļiņa, pēc darbiem nestaigāt cik tur ilgi kamēr eļļa par tipo laku nepārkaltīs un pēc 2 nedēļ sākam no sākuma. Vietā kur ir daudz mēbeļu, to faktiski pat pie gribēšanas nevar izdarīt - tad jānes visas mēbeles ārā un tad jādarbojas. Veikt tādu vingrinājumu 2x mēnesī vispār kosmoss. Kaut kā nepainteresējos par šo pietiekami nopietni, uzticējos dizainerim un būvdarbu vadītājam. Nē nu neapmanīja jau, no sākuma nudien bija exelentas sajūtas, grūti ar ko salīdzināt, bet tas pirmos pāris mēnešus.

Labots - abi
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja jau filcs izdilst, var to pašu mīksto paklāju pielīmēt pei krēsla kājām. 1m2 pietiks ilgam laikam. Parketu jau neliek, lai aizvietotu ar paklāju.

Link to comment
Share on other sites

Filcis neizdila, bet sadalījās slāņos, līmējuma vieta paliek uz vietas, bet filca plācenis izlien ārā pa sāniem. Tas tipo orģinālais no rūpnīcas Kolumbijā. Bija variants ar lētāku filcu. Nopērc pašlīmējošu plāksni un sagriez pēc saviem izmēriem - tie vispār ar visu līmējumu ātri vien pa sāniem izlīda ārā. Šie tefloni ir uzkausēti uz platmasas pamatnes kura, savukārt, ar pamatīgu skrūvi fiksējas pie kājas. Nu iespējams iemesls bija eļļotā virsma pie kuras pielipa, vai uzsūca laika gaitā eļļu.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Biju pavisam piemirsis uzrakstīt ka savu paklāju (nu īstenībā 2) sadabuju Stockman trakajās dienās. Impulsīvs pirkums, bija pavisam cita doma MC2, bet īstais konsultants nebij uz vietas un aizvietotājs nejēdza izstāstīt par pasūtījuma termiņiem, pieejamiem izmēriem un cenām noskatītajam plušķim. Cits veikals netālu no Valdemāra ielas sarucis izmēros 4x un iekārotos plušķus vairs netirgo. Mēbeļu namā bija daži plušķi, bet paprasti un nebija pieejami 2 vienāda raksta dažādos izmēros. Berry uz Brīvības ielas šādi tādi plušķi bija gan, bet vienā izmērā un drusku dārgāk. Tā nu sanāca impulsīvs pirkums, un īstenībā ir nudien OK, praktiski, ideāli iekļāvās pārējā dizainā un būs mazāk kreņķu kopšanā. Iemesls kāpēc šo atcerējos ir tas ka šovakar skatoties feinu seriālu Наше счастливое завтра 2017 trešās sērijas vidū mīlas aina notiekās akurāt tieši uz mana jaunā paklāja :)

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

erglis4

pirms gadiem biju, kā students Turcijas paklāju pilsētā  Kayseri, nu tie senie persiešu paklāji ir vērtība, viss pārājais blabla

Link to comment
Share on other sites

Kad Emirātos biju, man centās pārdot paklāju "kas šūts no zelta diegiem ar maģiskajiem akmeņiem no visiem kontinentiem, kuru nopērkot uzreiz veiksies visās dzīves jomās, bet fotografēt nedrīkst, jo zudīšot maģiskais spēks" pa 2k eur. :D

IMG_20170204_150759.thumb.jpg.ecde777d83b889fd541e4c87172260d5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...