Jump to content

LCD maiņa uz kvalitatīvāku


jenzis
 Share

Recommended Posts

Esošais dators - Thinkpad E550, 15,6, 1366x768

             displejs - LP156WHB (TP) (D1)

 

Interesētu LCD nomaiņas iespēja uz kvalitatīvāku ar labākiem skata leņķiem, vēlams IPS. Esošam skata leņķi ir pavisam slikti, ir redzēti TN LCD krietni labāki.

IPS šādā izšķirtspējā kurš būtu paredzēts E550 neatrodu, bet tie pārējie kas tirgojas ebay nezinu. Varbūt kāds var ieteikt konkrētu LCD modeli?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Varbūt pietiks ticēt baumotājiem un pesteļotājiem, ka var nomainīt laptopu matricas uz labākām. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Šis man ir skaidrs. 

 

Problēma tā ka IPS matrica izšķirtspējā 1366x768 kur būtu norādīts ka paredzēts E550 neatrodu. Šādā izšķirtspējā IPS matricu pamanīju ar 40pin video konektoru, bet man vajag 30pin. 

 

Ja esošais būtu 1920x1080, tad jautājumu nebūtu - šādā izšķirtspējā IPS matricas priekš E550 ir daudzi piedāvājumi (ar kuriem paredzēts aizvietot TN) . Bet lai palielinātu izšķirtspēju, tad nepieciešams arī kabeli mainīt, kas visu sarežģī.

Link to comment
Share on other sites

Man pirms kādiem 2 gadiem gribējās samainīt spīdīgo ekrānu pret matēto. Pēc diezgan lielas čakarēšanās ar informācijas meklēšanu, pārdevēju meklēšanu, konsultēšanos gan ar individuāliem datoru meistariem gan datorservisiem, atmetu tam visam ar roku. Pārāk sarežģīti. Laptopiem īpaši nav paredzēts vispār neko mainīt. Ērti var samainīt HDD un RAM, bet visu citu - nē. Labāk nopirkt jaunu datoru. Izmaksas toreiz rēķināju uz 150eur, tev ar IPS būs vēl dārgāk un vēl sarežģītāk. Kopumā iesaku šo pasākumu neturpināt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Paldies! Tikai šis izskatās glancēts, vēlams jau būt matēts (man neizdevās atrast arī matētu versiju).

 

Tad no kurienes šādu LG LP156WHA-SPA1 vienu gabalu var pasūtīt? Skatos laptopscreen, tur LP156WHA tipam IPS ir norādīds tikai pie 40pin konektora versijas, variantam pie 30pin nav. Citur izskatās ka tik vienkārši nevar pasūtīt, tikai lielos daudzumos.

 

Vai fiziskie izmēri, skrūvju vietas visām matricām sakrīt?  

Link to comment
Share on other sites

 

 

bljaaviens, es jau tev tik daudz prieksjaa esmu pateicis. drosji, ka ir arii mateetas, tikai cits modelis. tiesjaam pats nevari atrast? O_O

Paldies par informāciju. Varbūt ne tur meklēju, bet matētu neatrodu, piemēram, panelook..com - paņem IPS, 1366x768,edp un paliek tikai daži piedāvājumi  http://www.panelook.com/product_cat.php?catid=38&pl=photo&tag=54&panel_size_inch=1560&application=120&resolution_pixels=7610&signal_type_category=70

 

Laikam nāksies pasūtīt matētu aizsargplēvi - https://www.amazon.com/Anti-glare-Notebook-Protector-Samsung-15-6-inch/dp/B00G0R3J8C/ref=pd_bxgy_147_img_3?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B00G0R3J8C&pd_rd_r=5WA1EK6WQC1EB3P4YDFP&pd_rd_w=GOBq8&pd_rd_wg=dnHoT&psc=1&refRID=5WA1EK6WQC1EB3P4YDFP

 

 

 

Šito biju manījis, bet tur samulsināja pievienotā matricas bilde, kura neatbilst LP156WHA

Vēl no Alibala.com atradu, piemēram:

https://www.alibaba.com/product-detail/Original-high-quality-laptop-15-6_60496318181.html

https://www.alibaba.com/product-detail/LCD-display-IPS-EDP-30pin-paper_60523131015.html

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

bet tur samulsināja pievienotā matricas bilde, kura neatbilst LP156WHA

Bildes šad un tad mēdz neatbilst preces aprakstam un modelim!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Beigās no Amozonas pasūtīju LP156WHA SPA1, bet atnāca cits, virsū uzlīmēts "compatible screen" cauri spīd N156BGE EB2, tātad apčakarēja un atsūtīja parasto matricu. Pie pasūtīšanas jau nekur nebija norādīts ka būs IPS. Varbūt kāds grib nopirkt N156BGE EB2.

 

Papētiju vairāk esošo un perspektīvo matricu tehniskos datus un sāka rasties šaubas par strāvām:

Esošais LP156WHB TPD1

LED B/L strāva 195mA (Typ)

Strāva (Mosaic) Icc 220mA (Typ)

Perspektīvais LP156WHA SPA1

LED B/L strāva 342mA (Typ)

Strāva (Mosaic) Icc 288mA (Typ)

Strāva (Sub 2 dot) Iccmax 415mA (Typ) ar piezīmi priekš kabeļu projektēšanas.

Vai datoram (Thinkpad E550) jaunā matrica nenosvilinās video karti (integrētā) un LCD kabeli? Strāva pieaug gandrīz divas reizes.

Varbūt labāk meklēt LP156WHA SPA2, šis ir jaunāks un strāvas mazākas, bet diemžēl arī spilgtums divas reizes mazāks.

 

Vēl LP156WHA nav minēts (vismaz panelook) "Signal interface position reverse" - nezinu ko tas nozīmē, cerams ka nesvarīgs

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, jenzis said:

Beigās no Amozonas pasūtīju LP156WHA SPA1, bet atnāca cits, virsū uzlīmēts "compatible screen" cauri spīd N156BGE EB2, tātad apčakarēja un atsūtīja parasto matricu. Pie pasūtīšanas jau nekur nebija norādīts ka būs IPS.

Vari pastāstīt sīkāk? Kāds bija preces apraksts vietā, kur pirki (neceru, ka pa 2 mēnešiem būs saglabājies dzīvs links, bet ja nu)? Vai tur bija rakstīts "[tevis gribētās IPS matricas kods] compatible", vai "[tevis gribētās IPS matricas kods]" bez vārda "compatible" nekur tekstā?

Link to comment
Share on other sites

(labots)
12 hours ago, drunk_lizard said:

taas ir barosjanas straavas, pofig...

Zinu ka barojošās strāvas, jautāju jo neorientējos kādas ir LCD kabeļu un citu datoru iekārtu pieļaujamās maksimālās strāvas.

12 hours ago, 138 said:

Vari pastāstīt sīkāk? Kāds bija preces apraksts vietā, kur pirki (neceru, ka pa 2 mēnešiem būs saglabājies dzīvs links, bet ja nu)? Vai tur bija rakstīts "[tevis gribētās IPS matricas kods] compatible", vai "[tevis gribētās IPS matricas kods]" bez vārda "compatible" nekur tekstā?

Bija rakstīts LP156WHA SPA1, virsrakstā noteikti nebija rakstīts compatible (varbūt tālāk kaut kur tekstā bija paslēpts). Links https://www.amazon.com/LP156WHA-LP156WHA-SPA1-Glossy-Screen-display/dp/B0151DF654  bet nezinu vai aprakstā nav kaut kas izmainīts. Pie pirkšanas uzdeva jautājumu priekš kādu datoru, lai šie pārliecinātos ka derēs. Negribās tur strīdēties, neko jau daudz nemaksāja. 

Labots - jenzis
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, jenzis said:

Negribās tur strīdēties

Ja tu viņu sūtītu atpakaļ, tad tā sūtīšana gan būtu par tavu naudu, vai ne? Ja tā, tad varbūt tiešām nav vērts, it īpaši ja ir iespējams viņu pārdot kādam nepaliekot mīnusos. Bet noteikti ieliec viņiem negatīvu fīdbeku ar tekstu apmēram RECEIVED NOT THE DISPLAY WITH PART NUMBER AS SPECIFIED IN DESCRIPTION, BUT A DIFFERENT "COMPATIBLE" ONE. DO NOT BUY FROM THIS SELLER.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pasūtīju no lcd-display.cz LP156WHA SPA1, bet šie pēc tam atvainojās ka nav pieejams un naudu atmaksāja atpakaļ.

Tā vietā viņi piedāvā full HD https://www.lcd-display.cz/en/lp156wf6-spk2-laptop-display.html  apgalvo, ka strādā arī ar 1 lane LCD kabeli, un arī kvalitātei nebūs atšķirība no HD matricas, piedevām būs vēl matēts. Viņi pastāvīgi liekot un neesot problēma, ja nestrādāšot tad varēšot sūtīt atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Beigās dabuju LP156wf6 SPB1, kurš ir labākais no LG ražojuma ar krāsu gammu 72%. Šo ilgi meklēju, itkā ebay un tamlīdzīgie daudzi tirgo, bet kad uzprasu vai būs tieši šāds, tad visi piedāvāja saderīgus ar sliktākām krāsām 45%, labākā gadījumā piedāvāja B156HAN01.1 kuram krāsas un skata leņķi ir nedaudz labāki, bet atrodama daudz negatīva informācija ar problēmām, it kā mazumtirdzniecībā aizejot defektivās partijas, ko izsolēs iztirgo, pie kam šiem rūpnīca nedodot garantiju.

Pavisam negaidot dators atpazina fullhd matricu un pats uzlika1920x1080 izšķirtspēju. Sanāk ka thinkpad e550 var apgreidot uz fullhd izšķirtspēju nemaz nemainot lcd kabeli.

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...