Jump to content

LibreOffice problēma ar on-screen encoding


abi
 Share

Recommended Posts

LibreOffice pēdējais 5.2.4   -  *.rtf latviešu teksta failā izlases kārtībā vien atsevišķās vietās (sakarība nav izprotama) nomaina tekstu ar ķeburiem. Eksportē uz PDF bez kļūdām, Dropbox to pašu caur IE atver bez kļūdām. Windows 10.

Uz cita PC arī Windows 10 tik vecāks LibreOffice 5.1.5.2. tas pats fails atveras bez problēmām.

Lēciens pirmajam kompim atpakaļ uz vecāko mājas lapā pieejamo LibreOffice 5.1.6. neko nedeva, alus arī nepalīdz! Kurp raudzīties, Libre vai kas cits?

Link to comment
Share on other sites

Paldies, tūlīt paprovēšu.


Uzliku 5.1.5.2. kā uz otra PC, bet ķeburi joprojām IR!  Kaut kādi draiveri, kaut kādi uzstādījumi iekš Win???

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Mēģināju atvērtā dokumentā nokopēt daļu bojātā teksta, tad Ctrl+N un Ctrl+V - teksts iekopējas bez kļūdām, t.i. kļūdaini atainojas vien orģinālajā failā


Eh, jau paguvu nopriecāties, bet Ctrl+A,Ctrl+C,Ctrl+N, Ctrl+V  finālā sniedz vēl lielāku ķeburu mišungu.


Teksts ir pasens un rakstīts dažādos laikos, iespējams iekopējot gabaliņus no citiem dokumentiem (līgums), kaut kādi veci kodējumu gabali saglabājušies iespējams, tik kāpēc tā pēkšņi ir kļuvusi par problēmu

Link to comment
Share on other sites

Nomainīju reģionālos no LV uz RU, kā otram PC - nelīdzēja


WordPad - pilnīgs mašīnteksts, no sakuma visādi kvadrāti un figūras vēlāk pats teksts, salasāms, bet arī ar kvadrātiem utt.  Drusku samelojos iepriekš - paplašinājums failam ir nevis RTF , bet kad DOC MsOffice97 (sajaucu, jo pirms tam ar citu failu ņēmos, veiksmīgāk) 

Link to comment
Share on other sites

Jau nopriecājos par jauko ODT ideju, bet diemžēl arī ODT variantu atverot uz pirmā PC ir tieši tie paši ķeburi (uz otra, protams, viss ir OK)

 

Jau no paša sākuma nepamet sajūta ka LibreOffice labi zina kas atrodas failā, bet nespēj to bez kļūdām parādīt uz ekrāna. Nu kas tur var greizi noiet?


Fonts ir Times New Roman, tam nevajadzētu būt problēmai


Sistēma nesen pārlikta no nulles, tik tik ka Libre versijas liktas virsū un nost ņemtas, viss updatots, videokarte Intel HD 4600 iekš  i7 4771


ko prasīt tantei Googlei, vairs nav ideju

Link to comment
Share on other sites

man nav prasītā MS akaunta

ja dropbox ar IE ver bez kļūdām, Libre māk noeksportēt uz PDF, tad diezgan ticams ka online MS Offiss arī tiks galā un ja arī netiks, tad vienalga īsti nav skaidrs ko tieši tas pierāda

arī telefonā uz android caur dropbox servisu veras bez kļūdām

provēju to pašu failu arī ārpus dropbox mapes, lai būtu droš ka tie nav kaut kādi sinhronizācijas fokusi

paliek atvērts jautājums - kas var būt uz PC tāds, lai 3 dažādas LibreOffice versijas noteiktos apstākļos (word, odt dokuments) nekorekti darbotos ar daļu latviešu valodas teksta

Link to comment
Share on other sites

 

 

Teksts ir pasens un rakstīts dažādos laikos, iespējams iekopējot gabaliņus no citiem dokumentiem (līgums), kaut kādi veci kodējumu gabali saglabājušies iespējams, tik kāpēc tā pēkšņi ir kļuvusi par problēmu

Liels tas fails? Ja daudz lapu pilnas ar tekstu, tad nu ir kā ir. Citādi, pārraksti to failu nafig. Jau cik stundas ņemies, rezultāta nav. Pārrakstītu no jauna ātrāk. :)

Link to comment
Share on other sites

2 lapas sīka teksta, bet es jau gribētu uzskatīt ka pašam failam nav ne vainas. Failu kopā ir daudz, pavēru tikai dažus, bojājumu manīju tikai tam kuru gribēju lietot, a ja nu bojāti ir simtiem pa daudziem gadiem uzkrāti dokumenti... par to gan raizēšos jau rīt no rīta, blj! par to pat nebiju vēl iedomājies :( Varbūt sanāks copy paste uz otra datora un neko pārrakstīt nevajadzēs. Vairāk patreiz nervozēju par iespēju ka uz pirmā PC turpmāk Libre Office varētu nedarboties (a vajag lai darbojas bez fokusiem jau rīt no rīta)

Link to comment
Share on other sites

Apskaties ar parastu teksa editoru (Notepadu) kas tajā .rtf failā ir, varbūt kautkādas uz aci redzamas kļūdas formatējumā.

Droši vien ka vienkāršākais variants it artvērt ar to ko var atvērt un copy/past uz citu dokumentu.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Notepad - pilnīgi ķeburi bez salasāmiem burtiem un teksta.

Paprovēju uz otra PC radīt jaunus ODT un DOC failus, tajos iekopēt visu līguma tekstu pilnībā - tur viss darbojas lieliski, uz pirmā PC atverot tieši tie paši ķeburi kas no sākuma atsevišķās vietās. Uz pirmā PC no jaunajiem ODT un DOC visu tekstu kopējot jaunā failā paliek visi tie ķeburi. Izmēģināju uz otra PC jaunā ODT failā kopēt tekstu kā RTF formated, kā HTML formated un arī kā unformated text. Uz tā strādā, uz pirmā visos failos tie ķeburi tais pat vietās. Man liekas ka ar šo nu būtu gana lai teiktu ka fails nav vainīgs pie gļukiem.

 

Nu nezinu, nevaru iedomāties neko citu, kā vien to, ka nesaprotamu iemeslu dēļ 3 dažādas Libre Office versijas uz pirmā PC atsakās normāli darboties ar daļu latviešu teksta WORD failos. Ko vēl pamēģināt?

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Iemet šo failu šeit vai uz PM atsūti. Apskatīšu.

 

 

 

man nav prasītā MS akaunta
Un cik tad problēma viņu uztaisīt...? Tur ir pilnvērtīgs words. 
Link to comment
Share on other sites

ar ronalds  palīdzību tika noskaidrots ka pašam failam nav ne vainas. Viņam tas veras bez kļūdām kā uz MS Offias, tā arī LibreOffisa. Atpakaļ atsūtītie faili ar copy-paste variācijām par tēmu uz mana PC veras ar tieši tiem pašiem ķeburiem atsevišķās vietās.


Urā, beidzot tiku līdz problēmas saknei  - fonti!!!     Nomainot Times New Roman uz Verdana, tai vietā, kur lielākais bardaks, nekas nenotiek, bet, par laimi, pamanīju ka apakšā rekvizītu zonā nu var izlasīt vārdu Swedbank. Turpinot uz dullo mainīt izdevās ar Candara arī lielākajā ķeburu zonā kārtību ieviest, tik visi cipari aizpeldēja kas uz augšu, kas uz leju, kam izmērs palielinājās, kam samazinājās.

Nu ir jautājums kā būtu pareizāk dabūt vietā kaut Times New Roman un Arial, pie tam tā lai Adobe produkti nenojūdzas? Kaut kur sadabūt un kopēt pa virsu fontu mapē, jebšu ir kas elegantāks? 


Problēma atrisināta.

 

Manuāli nodzēsu visus fontus no win fontu mapes (cik nu ļāva), tad iekš Safe Mode brutāli rakstīju fontu mapei pa virsu nokopētu fontu mapi no otra PC (bez Safe Mode neizdevās sasniegt vēlamo rezultātu).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...