Jump to content

ātrie kredīti


simtnieks
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Jautājums, cik ātrā laikā ātro kredītu firmas, tādas kā, minicredit, ferratum, credit24 var ''pieķerties'' pie konta, tas ir, iesaldēt to caur tiesu izpildītājiem, ja neko nemaksāju? Un otrs jautājums, vai viņi vispār to juridiski var izdarīt, ja es katru mēnesi viņiem maksātu, piemēram, 10 eur? Nu pricinpā galvenais jautājums, kādas vispār ir opcijas, ja samaksāt viņus uzreiz nav iespējams, bet pakļauties viņu mistiskajiem maksājumu grafikiem, kuros tiek sarēķināti drausmīgi procenti, arī nav pa kabatai?

Link to comment
Share on other sites

 Ja esi nonācis situācijā, ka nevari veikt ikmēneša maksājumus (vienalga, bankai vai šiem ātrajiem laupītājiem), vienīgais pareizais risinājums, lai uz ilgiem vai visiem laikiem nesačakarētu savu kredītvēsturi, ir iet aprunāties un meklēt pieņemamu risinājumu. Tava doma par mazāku mēneša maksu ir pareiza, bet par to ir jāvienojas ar viņiem. Pretējā gadījumā rēķinies ar sačakarētu kredītvēsturi, kad par aizdevumiem vai pirkumiem uz kredīta varēsi aizmirst, smukiem soda procentiem par kavējumiem un tiesas darbiem, vai dažiem "laipniem onkuļiem", kuri tevi apciemos un izteiks priekšlikumus, no kuriem nez vai gribēsi atteikties :butcher: .

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Cik ātrā laikā, tas ir pilnībā atkarīgs no viņiem pašiem. Ja summa ir maza, neviens nemaz labprāt tiesāties neies. Ja samaksāt nevari un valsti netaisies pamest, tad tev nemaz nav citas izvēles kā vienoties ar viņiem par maksājumiem, kuru vari atļauties, jo savu viņi panāks.. Parāds un interese par tā piedzīšanu tikai un vienīgi pieaugs.

Link to comment
Share on other sites

simtnieks

tas ir vairāk kā skaidrs, ka 10 eur viņiem nebūs apmierinoši, jo summas ir lielas, bet jautājums, vai no juridiskā viedokļa viņi drīkst saldēt kontu, ja esmu kaut ko maksājis un teicis, ka vairāk es šobrīd kā 10 eur mēnesi jums maksāt nevaru. Un vēl jautājums. Biju dzirdējis, ka viņiem nav tiesības aprēķināt kopējos procentus vairāk kā 100% no pamatsummas. Vai tā ir taisnība un kā rīkoties, ja viņi mēgina izspiest vairāk, tas ir, sastādot mistisku aizdevuma grafiku uz 3 gadiem, kad soda procentos ir vismaz 3x vairāk kā pamatsumma. Un par onkuļu apmeklēšanu dzīvesvietā jau gan neticu. Tie laiki tacu ir beigusies, vai tad ne taa?

Link to comment
Share on other sites

'Viņi' saldēt nevar neko, bet pēc labas tiesas var gadīties palikt gan bez konta, gan biksēm, gan dzīvokļa. Kavējuma procenti ir dažādi, atkarīgi arī no paša kredīta procentu likmes. Bet tas ir tikai laika jautājums un sākotnējais parāds pieaugs par 100 un arī 200%.

 

 

 

Tie laiki tacu ir beigusies, vai tad ne taa?
 

Nē.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau, ātro kredītu var vienīgi ņemt, tikai dienu pirms savas nāves, bērēm... :)

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

tehno-mans

 

 

Ja summa ir maza, neviens nemaz labprāt tiesāties neies.
summa nemaksājot aug sodaprocentos un tamdēļ ja nemaksā līgumā minēto summu noteiktajos termiņos - kopējā apmaksājamā summa pieeaug. Iespējams pat vairāk ne no aizdevēja puses, bet nu jau no piedzinēju puses. Un tiesāsies, tiesāsies visi - āgrāk vai vēlāk.
Link to comment
Share on other sites

@tehno-mans, ja summa ir pietiekoši pieaugusi, tad tā vairs nav maza, bet gan liela - vai ne tā? Tādiem īpašākiem indivīdiem kā tev tad veicu labojumu, pievienjot: kamēr summa ir maza. 

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

 

 

Vispār jau, ātro kredītu var vienīgi ņemt, tikai dienu pirms savas nāves, bērēm...

Tikai ja esi neprecēts un tev nekas nepieder.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

tie visi ātrie kredīti ir hujņa, pats savā laikā esmu "ticis 24 reizes tiesāts, notiesāts", nemaz nerunājot par mistiskajiem privātdetektīviem, telefona noklausīšanām, etc. muļķībām :D ka Jums saku, visādus meilus esmu no tiem parazītiem saņēmis :D un vel jautrāk, vai arī bēdīgāk, ir tas, ka neesmu vienīgais indevīds, kas ir saņēmis tādas kujņas, gana daudz paziņas ir par šo ierēkuši.

 

protams, labāk ir tos sūdus nomaksāt un miers, bet tā viņu "iebiedēšana", nu te pat zirgam ir jāsmejās...

Link to comment
Share on other sites

Tiesa.. nesen taču likumdošanā veica labojumus un līgumsods nedrīkst pārsniegt 100% parāda. Tas, ka esi ņēmis šos ātros kredītus uzliek par pienākumu tos arī atmaksāt.. savādāk gandrīz vai sanāk piesavināšanās. Tas, ka nespēj atmaksāt un esi pārvērtējis savas spējas ir cita lieta.

 

Vēl jau ir variants aiziet uz kādu citu kredītiestādi un apvienot ātros kredītus pieņemamā maksājumā, ja nevari vienoties ar ātrajiem.. Iespēju ir daudz. Parasti uz tiesu nosūta pēc 60. dienas kopš nav maksājis.. Bez konta jau nevar palikt, tik būs aplikts no tiesu izpildītājiem par zināmu summu.. kuru esi parādā un normāli banku sistēmu nevarēsi izmantot kamēr nesamaksāsi.

 

Nečakarējies. Vienojies un samaksā. Man te sievas brālis arī šāds pats gudrenieks :D 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Jo ātrāk Tu pats sāki normālu dialogu ar aizdevēju, jo ātrāk Tu beigsi sev čakarēt nervus, tērēt laiku, u.t.t.

Jāatmaksā būs jebkurā gadījumā - caur tiesu (ar visām no tā izrietošām sekām) vai labprātīgi - tā ir Tava izvēle. Jo ilgāk Tu tēlo muļķi, jo lielāka veidojas summa...

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

100% jāvienojas par atmaksu, jo ātrāk jo labāk. nekur neaizbēgsi un neviens nenorakstīs. un cik tad var paņemt atrajos kredītos 1.5k ? 2 gadi pa 100 eur un darīts.

Un ja tagad nevari atmaksāt, tad toch tālāk dzīvē līzings/kredīts būs vēl vajadzīgs... Un ārvalstīs arī nenoslēpsies ilgi.

Vienojies un maksā!

Link to comment
Share on other sites

andromeda

Cik atri vini nodod paradu tiesas izpilditajam es nezinu. Man personigi tikai pec 3 gadiem paradu nodeva tiesas izpilditajam. Ja konts tiek iesaldets, tad ir citas alternativas, ka sanemt algu, no kuras neatvilks.

 

Ja tavs parads vel nav nodots "talak" tad iesaku sazinaties ar kreditoriem un sarunat tev izdevigaku atmaksas grafiku. Minimalais manuprat ir 50 Eiro menesi. 

Labots - andromeda
Link to comment
Share on other sites

@@andromeda,nu jā, tikai tagad par aplokšņu algām gan ņemšanu, gan došanu ir kriminālatbildība :D Ja pelni oficiālu algu un saņem skaidrā (kas ir pat ļoti legāli, jo DL tā norma nav atcelta/mainīta), tad ieturējumu pēc tiesu izpildītāja raksta veiks darba devējs. Tiesa, ja nemaldos, tad max 30% no algas un no minimālās laikam vispār nevarēja atvilkt.. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tiesa, ja nemaldos, tad max 30% no algas un no minimālās laikam vispār nevarēja atvilkt.. 

 

Aij, kļūdies - jāatstāj ir tikai 1/2 no minimālās algas, visu pārējo var atvilkt!  

Link to comment
Share on other sites

andromeda

IR ta, ka pazina ir parada naudu "alimenti" un sim jau otraja darba menesi atvilka, tobis darba devejs sanema izpildijumu, lai ietur tos  % no algas. Otrais pazina ir jau kadus 2 gadus parada tiesas izpilditajam un jau ceturto menesi strada un neko neatvelk (PNS)

 

Tiesi ta, vinam pat atvelk pusi no minimalas algas :)

Labots - andromeda
Link to comment
Share on other sites

Vēl ir opcija privātpersonas bankrots.

Ja parāds ir liels un Tev nekas diži daudz nepieder, tad tas var būt arī labākais risinājums.

Protams šis risinājums arī nav bez maksas.

Link to comment
Share on other sites

Man personigi tikai pec 3 gadiem paradu nodeva tiesas izpilditajam

  Ir dzirdēts par dažiem "kantoriem", kuri speciāli velk garumā, lai parāds sakrātos lielāks un tikai tad lietu nodod tiesai vai pārspēlē uz Creditreform (kuri noplēš no tevis kaut ko arī sev).

Te vari pamēģināt https://www.bigbank.lv/aizdevumi/gan jau ir vēl arī citi.

Pats esi izmantojis, vai tikai spamo?  Pirms kādiem 6 gadiem, kad tuvs radinieks iekūlās pamatīgās finansu problēmas, arī es, šim palīdzot, tur 1,5K uz 2 gadiem aizņēmos. % oi, oi, oi. Atmaksāju gan nepilna gada laikā, tā kā ne pārāk "pa virsu". Ātrie keredīti vienmēr būs dārgāk, kā nokārtot overdraftu vai kredītu savā bankā.

Vēl ir opcija privātpersonas bankrots.

Nezinām jau, par kādu ciparu posta autoram runa, bet privātpersonas bankrotu var atļauties tikai bagāti cilvēki - tur ir smuki izdevumi :devil:

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja es gribētu aizņemties no radiem vai paziņām tad man tas neizmaksātu lētāk.
 

skarbi Tev radi un paziņas.. droši vien tavējie arī tāpat var māju un auto atsavināt ka nemetas.

 

 

 

privātpersonas bankrotu var atļauties tikai bagāti cilvēki - tur ir smuki izdevumi
 

atceros, ka savulaik cilvēki brauca uz Angliju bankrotēt. stipri lētāk sanākot - nav tās nenormālās naudas jāmaksā kas Latvijā. Ja ir lieli parādi (tiešām lieli - māja, dzīvoklis vai kas tamlīdzīgs), ko nav reāli atmaksāt un nākotnē tikai tiesu izpildītāji mēģinās noplēst visu, kas plēšams, nu tad nav ko ākstīties. http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/42621/bankrotet-lielbritanija-ir-izdevigak-latvijas-neveiksminieki-dodas-turp


http://news.lv/Latvijas_Avize/2016/09/19/latviesi-brauc-bankrotet-uz-lielbritaniju- te svaigāks raksts ar atrunu, ka daži sīkie kreditori negribot atzīt Anglijā un Velsā bankrotējušos.

Link to comment
Share on other sites

Man te kolēģe tagad taisa maksātnespēju.. cik sapratu summai parāda jābūt no 5000 euro.. un process nemaz tik dārgi neizmaksā, kko minēja par 400 eur.. pēc tam noteikts mēneša maksājums, jebkurā gadījumā nekas traks.. Šodien tieši aizbraukusi.. rīt paprasīšu sīkāk.

Link to comment
Share on other sites

un process nemaz tik dārgi neizmaksā, kko minēja par 400 eur..

 

Vienreizējo nodevu likumā neieraudzīju (400 izklausās reāli), bet tā ir 1/3 no algas uz noteiktu periodu (155. pants): http://likumi.lv/doc.php?id=214590#p155

 

pusgadu, ja mazi parādi (vismaz 50% summas nosedzas tā laikā) == 2 algas

gadu, ja lielāki (vismaz 35% sedzas) == 4 algas

pusotru gadu, ja lielāki (vismaz 20% sedzas) == 6 algas.

 

pie milzīgiem parādiem takses paaugstinās. Nav TIK traki, bet nu 1/3 algas atlikt lielākajai daļai būs problēma.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Ja esi nonācis situācijā, ka nevari veikt ikmēneša maksājumus (vienalga, bankai vai šiem ātrajiem laupītājiem), vienīgais pareizais risinājums, lai uz ilgiem vai visiem laikiem nesačakarētu savu kredītvēsturi, ir iet aprunāties un meklēt pieņemamu risinājumu. Tava doma par mazāku mēneša maksu ir pareiza, bet par to ir jāvienojas ar viņiem. Pretējā gadījumā rēķinies ar sačakarētu kredītvēsturi, kad par aizdevumiem vai pirkumiem uz kredīta varēsi aizmirst, smukiem soda procentiem par kavējumiem un tiesas darbiem, vai dažiem "laipniem onkuļiem", kuri tevi apciemos un izteiks priekšlikumus, no kuriem nez vai gribēsi atteikties .

 

 

Ar ātrajiem kredītiem gluži tā nebūs.

1)kredītvēsturi jau ir sačakarējis pats ātrā kredīta fakts.

2) Visas vienošanās utt. kuras piedāvā ātrie kredīti kavējumu gadījumā ir labprātīga galvas bāšana jaunā cilpā (nenormāls uzrēķins, %, + cilvēks labprātīgi rok sev bedri juridiskā ziņā. parakstot jaunu līgumu 0 nekur vairs neliksies, norādīto summu nāksies maksāt. Skatīt punktu 3)

3) Ja jau tik tālu ir nonācis, es ieteiktu autoram skaidri un gaisī pateikt kredītdevējam - vai nu samazināt uzrēķinātos soda procentus uz saprātīgiem (kas parasti nenotiek) - vai lai beidz čakarēt prātu un sniedz tiesā. Tiesa ātro kredītu gadījumā parasti vienmēr samazina kavējuma % un kopējo parāda summu uz adekvātu. Savukārt - ja parādnieks jau būs labprātīgi parakstījis jaunu līgumu ar kreditoru - nu tur vairs neko neizdarīt...

4) Lai tiesu izpildītājs nobloķētu kontu, ir jānotiek tiesai un ir jābūt spriedumam. Ātro kredītu devēju nosacījumi un soda procenti ir neadekvāti. Lētāk ir sagaidīt tiesu, segt tiesas izdevumus un vienoties ar tiesu izpildītāju par apmaksu. Tiesu izpildītāju gan čakarēt jau nedrīkst - kā vienosieties, tā arī būs jāmaksā. bet finālā parāds + soda procenti (kurus noteikti tiesa samazinās) +  tiesas izdevumi + piedziņas % ko paņems tiesu izpildītājs izveidos daudz mazāku summu, nekā mēģinājumi vienoties ar ātro kredītu devēju/mēģinājumi maksāt parādu piedziņas firmām utt.

 

 

Parāds - tas ir slikti - bet ir jāsaprot, ka ātrie kredīti ir netīrs bizness, kurš ķer uz muļķa neizglītotāko sabiedrības daļu. Un jebkuras "vienošanās", "grafiki" utt. ir viņu biznesa modeļa sastāvdaļa.

 

Topika aizsācējam - neuztraucies, bez tiesas sprieduma neviens tev kontus nebloķēs un arī pēc tiesas sprieduma - izpildītāji parasti ir diezgan adekvāti. Līdz tiesai - vienīgais ar ko rēķinies - ka kreditors mēģinās ķert uz muļķa ar saviem piedāvājumiem + parāda piedziņas kantoris zvanīsies tev, taviai ģimenei, paziņā, kolēģiem, izteiks absurdus draudus utt. - bet reālu iespēju draudus realizēt piedziņas kantorim gluži vienkārši nav.

Labots - LPC
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

parāda piedziņas kantoris zvanīsies tev, taviai ģimenei, paziņā, kolēģiem

Vai šis ir naudas vērts? 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai šis ir naudas vērts? 

 

Nu tas ir jāizlemj topika autoram. No otras puses - parādu piedziņas kantori nodarbojas ar klaju izspiešanu - likumisku tiesību darīt to, ko viņi dara, un prasīt summas kuras viņi prasa - viņiem nav. Vai ir pareizi maksāt izspiedējiem?   :)

 

Kā jau teicu - parādu neatdošana - tas ir ļoti slikti. Bet tikai viss šis bizness ir tendēts uz neaizsargātās sabiedrības daļas slaukšanu visos iespējamos veidos, tb kreditors aizdošanas brīdī daļēji jau cer, ka aizņēmējs  kļūs par parādnieku. Visi šie 100 EUR aizdošanas piedāvājumi utt. - % no šādiem 100 EUR aizdevumiem diez vai sedz aizdevēja administratīvās izmaksas/ienes peļņu. Īstais peļņas avots ir pagarinājumu maksas, soda procenti, apmaksas grafiki utt. utjpr.

Link to comment
Share on other sites

Pirmais likums - nekad neņemt aizdevumu, nekad

Otrais likums - ja esi paņēmis , atmaksāšanu veikt savlaicīgi un noteiktajos apmēros

Trešais likums - ja esi parādā un kavē,procenti aug, iet un vienoties par kautkādiem nosacījumiem, katru mēnesi atdod visu, ko vien vari viņiem atdot, ja kautko vari pārdot tad pārdod, ja Tev ir mašīna un citi īpašumi pārraksti tos uz cilvēkiem, kas nav radnieciski tev, nomaksā kautkā un atgriezies pie pirmā likuma, nekad neņemt aizdevumu.

 

Labāk tad jau nabagam dzīvot nevis paturēt risku, ka Tev kautko var atņemt, apķīlāt, un maksāt milzu naudas tiesu izpildītājiem par to, ka viņi velk tev nost apakšbikses.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

maksāt milzu naudas tiesu izpildītājiem par to, ka viņi velk tev nost apakšbikse

Kā jau rakstīju - nevajag jaukt "tiesu izpildītājus" un "parādu piedzinējus" :) 

 

Tiesu izpildītāji darbojas atbilstoši LR likumdošanai, ar viņiem ir iespējams adekvāti vienoties un parādu dzēst, nomaksājot adekvātus soda procentus (tikai - noteikti ar tiesu izpildītāju vienojoties - vienošanās ir jāpilda, bez atrunām)

 

Parādu piedzinēji - tās ir fiziskas vai juridiskas personas, kuras cenšas no parādnieka izspiest no zila gaisa izzīstus skaitļus, sākot kautko maksāt, parasti tiek secināts, ka parādnieks nepārzin savas tiesības - un tiek mēģināts slaukt vēl vairāk, neatkarīgi no parāda un jau nomaksātās summas. Tādēļ ļoti iespējama situācija, ka parādnieks cenšas dzēst parādu, bet summa turpina augt, jo "parāda piedzinējs" nomaksāto ietur kā samaksu "par saviem pakalpojumiem", parāda summu un kreditora soda procentus nedzēšot.

Link to comment
Share on other sites

 

 

1)kredītvēsturi jau ir sačakarējis pats ātrā kredīta fakts.

 

nav tiesa, 3 vai 6 mēneši ir tas posms, kad kaut ko čakarē tālāk pilnīgi vienalga, vairs neesi riska grupā. šobrīd man banka piedāvā viszemākos procentus kādus var piedāvāt ar visu "sačakarēto" vēsturi.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Tev ir mašīna un citi īpašumi pārraksti tos uz cilvēkiem, kas nav radnieciski tev,

 

Šādas dīvainības var apstrīdēt, nav galīgi pratīgākais. Tas cilvēks var neatdot, otra lieta, ja par brīvu pārrakstīsi, tad tik viegli būs to apstrīdēt :D

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vispār jau, ātro kredītu var vienīgi ņemt, tikai dienu pirms savas nāves, bērēm...
 

 

Nu, nu. Cik dzirdēts, tad ja netiek klāt parādniekam, tad terorizē tuviniekus.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav vajadzības man aizņemties vairāk par 100Eur,procentos pie ,,ātrajiem.. tas ir kādi 5-7 Eur.mēnesī.
Interesanti, kāpēc pie ātrajiem, nevis normāli noformēt aizņēmumu savā bankā, nevis pie mafijas ?  Arī es šo to esmu pircis nekrājot, bet viss notiek ar bankas, nevis līzinga kompāniju vai ātro aizdevumu palīdzību.  Bet nu jā - katrs jau pats savu dzīvi čakarē kā prot.

 

 

ir bijis, ka vajag uz sitiena.. a kur vēl ātri dabūsi?
  Tieši tāpēc man abu banku bankas kartēm ir overdrafts. Nu jā - tur vajag arī raksturu - pašam kolēģis, kuram visas iespējamās karte iztukšotas un tad domā, kur raut naudu minimālajām iemaksām :D.  Tērēt vairāk par nopelnīto pieļaujams tikai nopietnos gadījumos, piemēram veselībai, nelaimes gadījumos u.t.t.,  ne kroga rēķinam vai jaunākajam iPhone :D.
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Aizņemties ir normāli tikai dažos gadījumos! 

Nekādā gadījumā nav normāli aizņemties lai patusētu vecrīgā, aizbrauktu ceļojumā vai nopirktu kādu elektronisku štruntu! (mob telefons, TV, dators piemēram!) 

Var diskutēt par auto uz kredīta - tagad bankām procentu likmes ir smieklīgas.

Uz parāda var pirkt nekustamo īpašumu - tur pa lielam pārmaksa atmaksājas un procentu likmes ir vispār mikroskopiskas!

 

Bet - es nevaru iedomāties kādā gadījumā būtu attaisnojami izmantot ātro kredītu pakalpojumi ar procentu likmi 100 - 300% gadā! (Nu jā, te jau teica - ja pēc pāris dienām mirsi un esi pliks kā baznīcas žurka)

 

Jā, tas bizness ir balstīts uz sabiedrības nabagākās un neaizsargātākās daļas apčakarēšanu! Kamēr ir aitas, tikmēr būs cirpēji, tāds nu ir tas dabas likums! 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Aizņemties ir normāli tikai dažos gadījumos! 

tikai ne no šiem kantorīšiem .....,

aizņemties var un vajag biznesa attīstībai, un tikai,

aizņemties privātām vajadzībām ir pilnīgi nepieņemami,

tādi ir mani uzskati  

  • Patīk 1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, tas bizness ir balstīts uz sabiedrības nabagākās un neaizsargātākās daļas apčakarēšanu! Kamēr ir aitas, tikmēr būs cirpēji, tāds nu ir tas dabas likums! 

 

Šeit jau ir galvenā problēma - kavēt aizņēmumu bankā - tā ir savā ziņā nestandarta, ārkārtes situācija (protams, arī ar soda procentiem un sankcijām no bankas puses)

Ātro kredītu gadījumā visa veida kavējumi savukārt ir viņu biznesa sastāvdaļa 

 

 

 

Interesanti, kāpēc pie ātrajiem, nevis normāli noformēt aizņēmumu savā bankā, nevis pie mafijas ?

Tādēļ, ka labu laiku atpakaļ bankām tika pārmests, ka netiek pienācīgi izvērtēta kredītņēmēju finansu situācija utt. Finālā - bankas atbilstoši likumdošanai aizņēmumus mazturīgajam slānim vienkārši neizsniedz.

 

Čerez ž*** diemžēl tika realizēts tas, ka neviens tā īsit vēljoprojām nekontrolē nebanku kredītdevējus. Līdz ar to - mazturīgie tā vietā lai ieberztos ar bankas kredītiem, kur % vēl ir samērojam ar parādu - ieberžas pamatīgās auzās ar visiem nebanku kredītdevējiem, kur % vispār nav nekādos rāmjos...(jā - % ir nelikumīgi, risinājums ir tiesas ceļā tos samazināt - bet arī šajā tēmā var lieliski redzēt, ka cilvēki neredz atšķirību starp tiesu izpildītājiem un parādu piedzinējiem, iesaka atdod kreditoram visu, cik vien var, cerībā, ka tad parād vairs nebūs utt.)

 

 

Praktisks piemērs - sen,sen atpakaļ, būdams jauns un dumjš aizņēmos no BigBank 400 Ls uz gadu. Savas paviršības dēļ - biju izlaidis 1 mēneša maksājumu, par ko BigBank arī nebija brīdinājis un uzzināju 2 mēnešus pēc tam, kad biju veicis pēdējo maksājumu. Parāds par 1 mēneša maksājumu (~ 40 ls) bija BigBank uztverē izaudzis līdz ~140 Ls, bet protams, ka bankas speciālists laipni piedāvāja, ka var jau atmaksāt pa daļām, noslēdzot jaunu līgumu, ka parādā esmu 180 Ls. Protams, brīdī, kad atteicos - pieslēdzās parādu piedzinēju (leģendārais creditreform, tajā laikā viņus laikam vispār neviens neregulēja) - protams sākās biedēšana ar īpašuma apķīl'āšanu, melno sarakstu un protams kosmisku uzrēķinu.

 

FInālā, sūtot visus dr*t, lieta nonāca līdz tiesai, saņēmu pa pastu lēmumu, ka mana lieta ir nodota tiesu izpildītājam, parāda kopsumma ar soda procentiem bija pēkšņi mainījusies uz ~ 75 Ls un laikam 10 Ls iekasēja tiesu izpildītājs...

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

Kavējuma procenti ir dažādi, atkarīgi arī no paša kredīta procentu likmes

 

Nepūt miglu acīs- 100% no aizņēmuma summas ir max ko viņi var piemērot, neviena tiesa neko vairāk par 100% neakceptēs. Klāt vēl nāk tiesas izdevumi, un tikai tad var nobloķēt kontu, kantoris pats uz savu galvu, bez tiesas lēmuma, neko nevar ne aizklapēt nekā. 

 

 

 

Man te kolēģe tagad taisa maksātnespēju.. cik sapratu summai parāda jābūt no 5000 euro.. un process nemaz tik dārgi neizmaksā, kko minēja par 400 eur.. pēc tam noteikts mēneša maksājums, jebkurā gadījumā nekas traks..

 

Māksātnespēja nenozīmē, ka kreditori zaudē pilnīgi visu pret aizņēmēju? Protams, aizņēmējs paliek melnajos sarakstos, bet jāmaksā pēc tās procedūras vairs nekas nav- tā jau ir bankrota būtība.  

 

 

 

Cik dzirdēts, tad ja netiek klāt parādniekam, tad terorizē tuviniekus.

 

Kārtējās muļķības- kontaktēties ar parādnieku drīkst tikai pa oriģinālajā līgumā norādītajiem kontaktinfo, ja tas tiek pārkāpts, aizņēmējs drīkst uzsākt tiesvedību pret kreditoru vai viņa suņiem.

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...