Jump to content

PC komplekts darbam ar AutoCad


mekto
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Mums, salīdzinoši nelielam birojam, tiks piesaistīts jauns cilvēks, kuram būtu jānodarbojas ar dažādu būvniecības mezglu zīmēšanu (nedaudz arī 3d modelēšanu)

Sākot ar pavisam vienkāršiem, beidzot ar visai apjomīgiem projektiem.

Līdz ar to - nepieciešams sagatavot PC.

Tā kā pašam nav īsti skaidrs uz ko vairāk spiež AutoCad (SSD, procesors..?), tad varbūt kāds var iemest linku ar norādi uz kaut cik jēdzīgu aparātu?

Varbūt no pieredzes ar ko paši darbojaties, tai skaitā monitoru? Vai arī monitoram šajā gadījumā nebūs izšķiroša loma (Lasi, ņemam +/- lētāko un aizmirstam).

 

Kā arī pie reizes - varbūt kāds var ieteikt A4/A3 krāsainu lāzerprinteri - drukāšanas apjoms būtu maksimums 1000 lapas mēnesī, bet vidēji tas varētu svārstīties ap 300-500 lpp. mēnesī.

 

Paldies jau iepriekš!

 

P.S. Cena nebūtu galvenais faktors, bet vēlams iekļauties kaut kur pa vidu starp lētāko un dārgāko.

Link to comment
Share on other sites

 Ja tikai AutoCAD, jāspiež uz procesoru. SSD vajag, mūsdienās bez tā neviens jēdzīgs dators nav iedomājams. Nevar zināt, varbūt ar laiku būs citas programmas arī, pats piemini 3D modelēšanu, tur bez AutoCADa ir kaudzēm softa, kas vajadzīgs, atkarīgs no softa.

 Par A3 lāzerprinteri, rasējumiem pietiktu ar melnbalto, padomā, vai nevar iztikt bez krāsām, krāsu A3 lāzernieks būs piecreiz (es tā uz dullo) dārgāks par melnbalto, ja ir tā, ka deviņdesmit deviņi procenti izdruku melnbaltas, priekš tām nedaudzām, kad nu tiešām vajag, krāsainajām izdrukām turētu otru printeri, A3 tintenieku.

 Pa vidu starp lētāko un dārgāko..., tas būs ļoti dārgi...

Link to comment
Share on other sites

Par printeriem nepilnīgi izteicos. 

Doma tāda arī ir, ka A4 lāzerprinteris A3 tinte,

Pašreiz A4 lietojam canon MF5900, bet tas savu laiku ir nokalpojis, vēlams būtu kāds solis augšup no tā.

A3 ir parastais tintes printeris - kaut kāds Brother multifunkcionālais printeris, neapmierina tieši krāsu izdrukas (nav vajadzīgs nekas grandiozs) galvenais, lai multifunkcionāls.


Konkrētāks jautājums:

Vai priekš PC derētu šāds variants - https://capital.lv/Produkti/Katalogs/Personalie-datori/Birojam/Dators-Capital-NEO-Business-PRO-i5-6500-8GB-240GB-DVD-RW-USB-3.0-CardReader-TPM

Link to comment
Share on other sites

I7 6700+overklokojama plate (mums izdevās 4.5GHZ izspiest).

SSD (Evo 850 piem.) Kāds 250/500gB (atkarīgs no failu lieluma, daudzums). Var dzīvot ar 250gB. Rezerves kopijas var samest kādā HDD...Vai mākonī.

Kritiskais minimums 16gB ramža. Ieteicamais 32.

Videokarte, kādā 980GT/GTX. Bet tas nav primārais...

Labs keiss ar daudz karlsoniem. Gan darbā, gan mājās Cooler mastera Elite K 350.

Link to comment
Share on other sites

 Pagājušvasar sev paņēmu šo http://www.konicaminolta.lv/lv/biznesa-risinajumi/produkti/biroja/kopesanas-drukas-sistemas/melnbaltas-iekartas/bizhub-185/specifications.html , tīri printēšanas vajadzībām. Nedomāju, ka kaut kas vēl izdevīgāks pastāv. Tas ir pamatīgi apgraizīts sākuma līmeņa kopētājs, ja birojam, tad kā trūkums - nav LAN, esot gan iespējama kā papildus opcija. Bija akcija, tieši no KM pirku par 277 eiro, interneta veikalos arī ir, tik KM gadījumā bija «gatavs darbam». Starta tonera pudele 5000 lapām komplektā. Citu firmu līdzvērtīgi A3 lāzerkopētāji stipri dārgāki. Orģinālais toneris 11000 lapām ap 40 eiro maksā, tā ka izdrukas izmaksas mazas, katrā ziņā mazākas, kā vairumam biroja melnbalto lāzerprinteru ar toneru kārtridžiem. Bija bažas, kā drukāsies no AutoCADa, ļoti labi, automātiski atlasa papīru (nav iespējams otru atvilkni šim pielikt, bet ir sānu padeve, kur var ielikt, teiksim, A4 lapas). Sākumā biju iecerējis šo kā tādu rezerves printeri, darbināt, kad vairāk drukāšanas, skatos tagad, slogojas man viņš ikdienā diezgan. Rasējumiem - kā reiz.

 Pavērtē arī šo modeli, varbūt izrādīsies piemērots.

Link to comment
Share on other sites

I7 6700+overklokojama plate (mums izdevās 4.5GHZ izspiest).

 

Pilnīgs kosmoss. Nu nivajag tam CAD'am neko tādu. Normāli kurbulējam pat uz 8gadīgām divkodolu mašīnām ;)

a bet priekš 3d daudz svarīgāka ir videne. Viss atkarīgs no detalizācijas

Labots - Amazons
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

I7 6700+overklokojama plate (mums izdevās 4.5GHZ izspiest). SSD (Evo 850 piem.) Kāds 250/500gB (atkarīgs no failu lieluma, daudzums). Var dzīvot ar 250gB. Rezerves kopijas var samest kādā HDD...Vai mākonī. Kritiskais minimums 16gB ramža. Ieteicamais 32. Videokarte, kādā 980GT/GTX. Bet tas nav primārais... Labs keiss ar daudz karlsoniem. Gan darbā, gan mājās Cooler mastera Elite K 350

Ūja, ūja - nu jau ieskrējies - nedaudz 3d modelēšana,  nevis animācijas renderēšana.

Pietiks ar jebkuru i5, SSD jebkāds, kuram krāsa patīk to ņem (OK, varbūt Kingstoni ar savu nodrāzto SF2281 nebūtu prātīgi ņemt). RAM - kritiskais minimums ir 4GB un 16GB būs tā, ka pāri pārēm. No videokartēm tad jau labāk kādu no lētajām Quadrām, piemēram, K620.

 

Vienīgi par printeri... būvniecības mezgli? Tas ir inženiersistēmas - ventilācija, apkure, kanalizācija utt? Ja jā, tad, IMO, kvalitatīvām izdrukām bez plotera nekādi... nu vai vismaz tintinieku no kaut kāda PRO segmenta.

Labots - ruukjis
Link to comment
Share on other sites

 

 

I7 6700+overklokojama plate (mums izdevās 4.5GHZ izspiest).

 

Nu nu! Nevajag jau pārspīlēt! Vidēja smaguma rasējumiem bez 3D pilnīgi pietiek core i5, 8 gb ram. protams ka ssd disks. Ja 3D ta vajag videokarti ar pēc iespējas vairāk cuda korēm.

Link to comment
Share on other sites

Viņš minēja apjomīgus projektus :) Un autocads mīl resursus. It sevišķi ka 2D izmanto tikai 1 kodolu... Nu OK, var arī ar I3 iztikt ... Bet kaifa uz tāda strādāt būs minimāla ...

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl ir tādi palagi, kur tikai ar tādu proci var pastrādāt, vēl jo vairāk, ja visādi xref u.c. nāk no dažādiem āravotiem. Nepiefiksēju, vai tas jau bija šeit pateikts, bet autocad ir strādā ar vienu proča kori, tātad svarīga ir proča 1 kores veiktspēja.

 

p.s.

autocadam patīk strādāt ar Nvidia, nav obligāti pirkt dārgu quadru, būs labi arī ar labu geimera Nvidia karti.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

par PNY Quadro K620 ~200 eur, CUDA Cores -384

 

Bet piemēram GTX 660 - 160 eur, cuda cores - 960

 

Tā ka nav jegas no tām kvadrām,

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

autocad ir strādā ar vienu proča kori, tātad svarīga ir proča 1 kores veiktspēja

Ja tas ir tā, tad vispār ir jāņem i3 ar lielāko takts frekvenci!

Link to comment
Share on other sites

Savā ziņā taisnība. Par kosmosu. Pašam ir 2011. gadā pirkts dators. I5 2500, Radeon HD 6850 1GB, 16 GB RAM, 120 GB SSD. Man gan pārsvarā nelieli faili, tie, pie kuriem es strādāju, galīgi nav renderēšanas... Neteikšu, ka man nepietiek. Bet kaut, kad pirkšu jaunu datoru, ņemšu labu, lai pietiek atkal 5ciem gadiem, noteikti pirkšu Qaudro karti, sākuma līmeņa visdrīzāk, geimeru karti nepirkšu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

noteikti pirkšu Qaudro karti,

 

Reliģija? Jo testi un tehniskie parametri rāda ka parastās geimeru kartes saliek kvadru gan darbā ar 3d grafiku, gan renderēšanā. 

Link to comment
Share on other sites

Kā jau minēju, videokarte ir pēdējais, par ko iespringt. It sevišķi jau 2D. 3D modelēšanai gan jau arī ar R9 280 pietiktu...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tā ka nav jegas no tām kvadrām,

Tas nav tik ļoti vienos vārtos. Ja mēs runājam par 2D only, tad lēta quadra ir labāka izvēle, jo:

1. Krietni kvalitatīvāks dzelzis ar, ja nemaldos, ECC VRAMiem

2. Specifiski optimizēti draiveri CADiem

 

Tiklīdz mēs sākam runāt par 3D renderēšanu, tad, jā tev pilnīga taisnība - jebkura GTX savā cenu kategorijā izģērbs Quadru aci nepamirkšķinot.

Link to comment
Share on other sites

Nu nav man nekādas reliģijas uz Quadro kartēm. Es nezinu tās Quadro kartes, nav man tādas bijušas. Bet cik esmu lasījis no lietotājiem, nekādiem fanātiem, tādiem, kas darbā ar Q karti, mājās ar GF karte, saka, ka Q karte labāk, ja atmiņa neviļ, tepat forumā arī kaut ko tādu lasīju. Protams, varu arī pārdomāt. :) Vēl nepērku, tik paknābāju informāciju. Nonākšu līdz pirkšanai, tad skatīšos.


 

 

Tas nav tik ļoti vienos vārtos.

Redz, ruukijs, labi uzrakstīja. Tieši šāda infa par Q vs GF ir ļoti daudz.

ronalds_, tu dabū redzēt daudz datoru, būs kādreiz tev gadījums, kad blakus nolikti divi datori, ar Q un ar GF, padarbini kādu CAD softu, paskaties, kā ir dzīvē, kā atšķiras, pēc tam forumā uzraksti, būs labs padoms man no tevis. Ņemšu vērā. Tāda plika parametru salīdzināšana, tas ir savādāk.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja mēs runājam par 2D only

 

Ja mēs runājam par 2d only, tad pilnībā ar integrēto inteli pietiek!  

Link to comment
Share on other sites

 

 

tad pilnībā ar integrēto inteli pietiek!

Intelim pilnīgi pietiek ar 3MB CAD failu un viņš jau ir uz ceļiem. Nav tā, ka nevar pastrādāt, var, ja ir pacietība...

Link to comment
Share on other sites

Reku tauta diskutē par Geforce vs Quadro

 

http://forums.autodesk.com/t5/autocad-architecture-forum/graphics-card-debate-geforce-vs-quadro/td-p/5568485

 

Just installed the K2200, and I see no difference.

 

After using decent Geforces, I bought a K2000 Quadro and was very disappointed in the performance that I could not really identify as much better than the GF, certainly not for the extra $$.


 

 

Intelim pilnīgi pietiek ar 3MB CAD failu

 

Nez kāpēc gan? Kāds sakars faila smagumam ar videoadapteri????

 

Man pazīstami mērnieki uz integrētajām videokartēm strādā iekš mikrostacijas. Tīrs 2D, faili lieli, bet problēmu nav!

Ar 3d gan ar integrēto nevar pastrādāt.

Link to comment
Share on other sites

Nje. A autors pat nav norādījis aptuveno ciparu ...

Atceros ~2001. sāku ar 300?PII... Nu neko, plāni virinājās ~minūti BET strādāt varēja. Ātri vadībai pieleca, ka darba ražīgums ir minimāls, un ka ar diegiem nav aršana...

Link to comment
Share on other sites

 

 

strādā iekš mikrostacijas

Mikrostacija - tas ir nedaudz cits stāsts.


Mikrostacijā bez problēmām kilometriem garu trasi ieliek vienā failā. AutoCADs tam nav domāts.

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt, paldies par atbildēm, sāk jau veidoties apskaidrība.

otrkārt, ja par cenu, tad šoreiz galvenais būtu iespēja raiti veikt darbu, BET savos 8 simtos, tomēr, vēlētos iekļauties.

 

Kā arī precizējumi:

Lielākoties darbs būs ar liela apjoma 2D failiem,bet reizēm gadās gan iekšēji pašiem, gan klientam veidot 3D vizualizācijas, kuras parasti nav masīvas, bet gribētos, lai viss notiek raiti. 

 

3A krāsainajam printerim būtu precīzi jāprintē smalkas līnijas, svarīgākais, lai krāsu toņi "nesaplūstu" kopā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nez kāpēc gan? Kāds sakars faila smagumam ar videoadapteri????

Tas nozīmē, ka fails ir detalizētāks - vaig krietni jaudīgāku GPU, lai to uzzīmētu/apstrādātu.

Es strādāju inženier kompānijā, kur AutoCads/MagiCads ir ikdiena. Intel GPU ir OK samērā nesarežģītiem plāniem - tiklīdz sākās tonna ar Layeriem un vairākiem plāniem vienā failā, tā Intels kapitulē... nē nu, strādāt var, bet... Ar Geforcēm ir krietni labāk, ar nelielu niansi - mēdz izmest Display draiver error, citreiz mēdz iebremzēt - nav mirstamā vaina, bet kaitina. Quadras strādā nevainojami - neteiktu, ka ātrāk, bet bez random gļukiem. Tāda PNY K620, starpcitu, maksā ~170€ nevis 200 un K420 vispār ~110€.


 

 

3A krāsainajam printerim būtu precīzi jāprintē smalkas līnijas, svarīgākais, lai krāsu toņi "nesaplūstu" kopā.

Es rekomendētu ploteri... Bet, ja kāds (un ar kāds es domāju ronalds_), teiks, ka pietiek ar parastu tintinieku, man nebūs pretargumenta - nav man pieejams neviens tintinieks, uz kura varētu mēģināt smalkos rasējumus drukāt.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

 

 

Sākot ar pavisam vienkāršiem, beidzot ar visai apjomīgiem projektiem.

Tā var runāt no mīnus bezgalības līdz plus bezgalībai.

Vajadzīgi ir piemēri.  Šķūnis, divstāvu dzīvojamā ēka, vai koncertzāle, lidlauks. (tikai piemērs)  Kaut kādām robežām jābūt.

Kas attiecas tieši uz ieteikto - ruukjis piekrītu lielā daļā gadījumu. It sevišķi par printeriem/ploteriem.

Par kompjiem, nespriedīšu, jo pats strādāju ar i3, 4gb ram un bez ssd, izdarīt var...

Link to comment
Share on other sites

Visi ploteri, ko esmu redzēji nav nekas cits kā lieli tintes printeri! Un izdrukas kvalitāte ir atbilstoša.

Bet ja vajag ko lielāku par A3 drukāt, nav jau izvēles.

 

Bez SSD - tas jau mūsdienās ir mazohisms!

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Liels lāzerprinteris nevar saukties par ploteri?  Lab, šitam ejam garām ronalds_ ...

 

Bez SSD var strādāt. Un tas nav mazohisms.

Link to comment
Share on other sites

ronalds_, ir arī ploteri lāzernieki.

Es gan nekādu stingro atdalītājlīniju nevilktu starp ploteriem un printeriem. Kā to nosauc. AutoCAD senāk viss bija PLOT, pēdējās versijās jau blakus vārds PRINT.

Ir labi printeri un ir labi ploteri... Tāpat ir parasti printeri un ir parasti ploteri. Kādas vajadzības. Ja vajag kvalitāti (precīzi smalkas līnijas), jāmeklē atbilstošs printeris/ploteris.

Link to comment
Share on other sites

Varētu iemest linku uz kādu lāzerploteri, jeb lielāka formāta par A3 lāzerprinteri?

Link to comment
Share on other sites

ronalds_, krieviņi tos sauc par инженерные машины.

Pameklē KIP, Océ, Xerox..., ja nemaldos Roland arī bija.

Cenas tādiem sākas ar pieciem cipariem (pirmais cipars nav 1), sver pustonnu...

Pie krieviņiem lietotie diezgan populāri. Pie mums maz dzirdēti. Vienu laiku lietotus Océ tirgoja Kogra, nezinu vai tagad vēl tirgo.


Atradu saiti uz KIP http://uk.kip.com/download-media.php

Link to comment
Share on other sites

Arī ikdienā strādāju ar AutoCad. Ir kaut kāda AMD HD 5000 series videne. Bija problēma, ka brīžiem iebremzē, kā jau te teica kaut kādi driveru errori u.t.t.. Protams sadzīvot var. Tagad arī komplektēju PC priekš AutoCad, bet arī priekš spēlēm. Ko varētu ieteikt? Cik saprotu, tad Quadra tikai priekš Cada domāta.

Ikdienā strādāju ar apjomīgiem 2d rasējumiem

 
Link to comment
Share on other sites

Nu nevajag tur nekādu kosmosu - nevajag pārspīlēt, taču ar RAM būs jāsāk no 4 un uz augšu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...