Jump to content

Kur atrast lētāku hostingu ne tikai web lapām, bet arī smagākiem eksperimentiem?


midix
 Share

Recommended Posts

Īsais jautājums - kāda Latvijā ir situācija ar VPS/VDS hostingu priekš smagākām sistēmām, kas nav standarta web vietnes? Vai ir iespējams atrast lētu (līdz 10 EUR mēnesī), bet pietiekoši stabilu hostingu, kurš atļauj tādas izvirtības?

 

Garais izklāsts.

 

Esmu programmētājs, kurš reizēm čakarējas ar dažādiem eksperimentiem gan ar web, gan izstrādes rīkiem (CI build serveri kā Jenkins un TeamCity), gan spēļu serveri - ne Minecraft, CS utml., bet gan Uneral Engine 4 Server ar pašveidotu eksperimentālu kodu, kas gan nav spēle, bet vairāk simulācija, un pašlaik eksistē vairāk tikai "uz papīra", bet ceru brīvākā laikā kaut ko pakodēt. Taču tā kā tā ir simulācija, tad tai ir mazliet jādarbojas arī tad, ja neviens nav pieslēdzies.

 

Man nevajag neko mega jaudīgu un enterprise līmeņa, bet tikai eksperimentiem. Tauta saka, ka UE4 serverim pietiktu ar Linux VPS uz 1GB RAM un 1 CPU kodolu un kādi 20GB diska vietas datiem. Pie plānotā servera vienlaikus slēgsies max tikai kādi 5 lietotāji.

 

Varētu varbūt turēt arī mājās kādu kasti ieslēgtu visu dienu un nakti, bet tam ir vairāki mīnusi, kas man nepatīk.

 

Pašlaik izmantoju Azure VS Dev Essentials bezmaksas piedāvājumu uz gadu, bet tas sāk tuvoties beigām. Par maksu tur palikt negribas, Azure ir dārgs prieks.

 

Skatos tuvākos Eiropas piedāvājumus no https://www.lowendtalk.com- šo to sakarīgu var atrast pat zem 10 EUR mēnesī, bet lielākā daļa ir vai nu OpenVZ (kā saprotu, labāk KVM, Xen vai pat dedicated, kuru gan par šādu cenu diez vai var dabūt), vai arī neļauj hostēt kaut ko tādu, kas potenciāli var noēst tik daudz CPU jaudas, ka nepaliek pāri kaimiņiem, kuri dzīvo uz tā paša fiziskā servera.

 

Gribētos tādu hostingu, kurš ļauj hostēt arī kaut ko smagāku un nodrošina daudzmaz vienmērīgu pieejamo CPU jaudu, lai nav tā, ka vienu dienu viss lido, bet citu - bremzē, un tai pat laikā provaideris pats automātiski kvotē savus resursus tā, lai neļautu pārsniegt limitus, bet nevis noreaģē pēc fakta un nobano par pārsniegšanu, .

 

Lietuviešiem ir TIME4VPS.EU - izskatās nepieklājīgi lēts, bet atsauksmes labas, taču tas ir OpenVZ un nez, cik toleranti attieksies pret gadījumiem, kad kāds no maniem eksperimentiem sāks ilgstošāku laiku noslogot CPU uz max.


Kaut šo laikam neviens nepārspēs:

 

https://www.arubacloud.com/vps/virtual-private-server-range.aspx

 

1 eur mēnesī par 1GB RAM + 20GB SSD + 2TB transfer un uz VMWare virtualizācijas (kurai, ja pareizi saprotu, vajadzētu būt salīdzinoši labi nodalītai un neatkarīgai no kaimiņiem). Protams, tas droši vien nebūs "dedicated CPU" un arī nav skaidrs, kā viņi raugās uz nopietnākām ilgstošām noslodzēm; būs šiem jāuzjautā. Taču izskatās ticami, īpašnieks esot Itālijā labi pazīstama liela kompānija, un viņu pārstāvji bija arī pietiekoši atsaucīgi lowendtalk un lowendbox forumos.

 

Tagad atradu šo noteikumus itāliski:

https://kb.aruba.it/kb/a792/utilizzi-non-consentiti-dei-server-vps.aspx

 

It 'also advised against using the VPS Server for web applications with a high load like "Banner Exchange" or "AD Server." 

 

Mjā, tātad uz maniem eksperimentiem šie var šķībi paskatīties... par 1 EUR laikam nav ko sapņot.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

cik toleranti attieksies pret gadījumiem, kad kāds no maniem eksperimentiem sāks ilgstošāku laiku noslogot CPU uz max.

Neviens tev īsti netolerēs 100% CPU usage 100% time un vēl par kapeikām. Ja gribi visu garantēti dedicated, tad jāliek serveris pašam.
Link to comment
Share on other sites

Bet vai tad viņiem nav iespējas kaut kā limitēt CPU? Tas ir - priekš OS iekš VM tie izskatās kā 100%, bet reāli pats hostinga provaiders nogriež nost tā, ka no fiziskā CPU kodola tie ir varbūt tikai 50% un augstāk vienkārši netiek laists?

Tas būtu "muļķu drošāk", jo ja nu es uzlieku kādu greizu programmu, kura kādā'brīdī aiziet rekursijā un sāk rīt 100% CPU, bet es esmu aizgājis atvaļinājumā un nepamanu, kas notiek serverī.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Bet vai tad viņiem nav iespējas kaut kā limitēt CPU?

Protams ir, un tas arī tiek darīts. Speciāli jau nelimitē uz 50%, bet caur priority mehānismu var būt situācija, ka CPU veiktspēja samazinās, ja pārējie aktīvi sāk lietot CPU. Kamēr brīvs CPU - lieto kaut visus 100%.
Link to comment
Share on other sites

Izrādās, lietuvieši nesen palaiduši arī KVM, tikai nav paguvuši ielikt sākuma lapā, bet pdf ir, un izskatās pat pievilcīgāk nekā Linode:

https://www.time4vps.eu/documents/Time4VPS.pdf

KVM "Linux 1" par ~4 EUR

 

Tikai maz atsauksmju, nav skaidrs, cik šie stabili. Bet nu principā priekš eksperimentiem laikam neko labāku neatrast; pamēģināšu lietuviešus.

Link to comment
Share on other sites

lai saņemtu kvalitatīvu pakalpojumu - ir jāmaksā! + mana skatijumā nevar būt lēti un labi!

 

 

lai jauka diena!

Link to comment
Share on other sites

Atkarīgs, ko kuram vajag no "laba pakalpojuma" - vienam tas būs SLA 100%, citam dažādas advancētas fīčas un vadības paneļi, bet kādam vajag vienkārši bare bones VPS ar caurmērā pastāvīgu veiktspēju.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
viktorijab

Pati savam uzņēmumam ilgi meklēju piemēroto variantu, un, diemžēm, tajā brīdī cena bija viens no noteicošiem faktoriem. Atradu šo vietni - http://infobank.dk/  

Biju pārsteigta ar piedāvājumiem, kas viņiem vispār ir, pameklējiet, varbūt arī atradīsiet kaut ko jums nepieciešamo. 

  • Slikti! 4
Link to comment
Share on other sites

Šajā forumā jauni biedri ar sievietes vārdu jau būtu jāreportē kā potenciālie spameri. Jo parasti tā tas arī ir :) 

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Rekomendeeju Time4vps, supports reizeem ieliidis dzilji alaa, bet kvalitaate un cenas ir okej.

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...