Jump to content

Asās čili mērces


BabyBear
 Share

Recommended Posts

PROMO Cash&Carry Tīraines 3b, vesels stends ar eksotisko paiku, tai skaitā ir arī burciņa ar sarkanu brūvējumu priekš taizemiešu asās zupiņas - maz neliksies!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Bet toties visiem ēdājiem papildus pēc šāda čili mērces ēšanas, būs sajūta itkā viņi tēlotu raķetes... vismaz pēc sajūtām no pēcpuses.

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

Nu Sīrijā ļaudis svaigus čili piparus mājās samaļ gaļasmašīnītē, paārlej ar pašizspiestu olīveļļu un pilda burkās. Klasisks izmantošanas piemērs - no šādas burciņas ņemam čilli massu un gluži kā sviestu smērējam uz maizes, ēdam! Pats paprovēju - nu ir gan ass, bet principā tā neko. Maize noslāpē to asumu. Tum yum biezenis iekš PROMO ir apmēram tikpat ass un vēl arī skābs, bet nu katram savs. Tās nav ķilavas, tas ir čilli!

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Tas ir atkarīgs no tā, kādā virzienā ir vēlme čīlī pārstrādāt - no augšas uz leju vai no lejas uz augšu.

Link to comment
Share on other sites

Šo biju vienreiz nopircis, mēģinaju ar viskautko - desiņām, gaļu utt, grūti dabūt iekšā, vismaz man bij daudz par asu. Bet mazliet pielikt gaļai lai pamarinejas bij OK, nebij kadu laiku japerk svaigus čili.

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man bija pašaudzēti tiešām asi pipari. Kad tikko bija izauguši, vienu pamēģināju apēst - sajūtas neaprakstāmas ;) 

Tad nu vairākus gadus viņus malu blenderī un liku klāt ēdienam. Ja kaut drusciņ bija pielikts - manējā vairs neēda. :)  

Beidzās. Nopirku maksimā asos piparus - pēc skata tādi paši kā manējie, pēc grašas - piebēru mērcei kādu pus tējkaroti - pat manējā ēda..... Nu galīgi nav asi... Nākšgad būs atkal jāaudzē. 

Pagaidām var jau būt ka būs uz to PROMO Cash&Carry Tīraines 3b jāaizbrauc - parastajos veikalos nekā pietiekami asa priekš manis nav! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Stockmann ir plaša izvēle, dažādas cenu grupās.

 

Reiz no rīta uz pohu iegāju Pakistānas kebaba un paprasiju ljoti asu kebabu... Taja pat vakarā es pie sevis gandrīz vai ludzos, lai es nomirst

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tiem kas dosies uz PROMO, uzreiz brīdinu ka ieeja tajā ir tipo pa klienta kartēm uz uzņēmuma vārda, nu itkā neapkalpo privātos. Taču bēdām nav pamata, kartiņu tak var noformēt uz savu uzņēmumu vai darbavietu bez kādiem tur dižiem pierādījumiem. Otrs variants, pie ieejas darbiniekiem palūgt iedot viņu vienreizējā apmeklējuma karti, ir viņiem tāda, un dod viņu visiem kas prasa. Pēdējā laikā ieeja bieži vispār ir atvērta, taču pie kases vienalga kartiņu vajag, iespējams arī pie kases ir darbiniekiem tāda karte. Jebkurā gadījumā bez preces nepaliks neviens. Norēķini tikai skaidra nauda, paņem uzreiz vismaz 100 EUR, jo pirmajā apmeklējumā acis mēdz izskriet no orbītām un pilnīgi noteikti vajag VISU un uzreiz :)

Link to comment
Share on other sites

Es saprotu to asumu vajag tur karstumā, strādā kā dezinfekcijas līdzeklis, kam mums vajag tos super asos?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu Sīrijā ļaudis svaigus čili piparus mājās samaļ gaļasmašīnītē, paārlej ar pašizspiestu olīveļļu un pilda burkās.

Tā ir Harissa. Izplatīta dienvidāfrikā, receptes dažādas un asumi dažādi. Man bija viena 300gr. burciņa tur nopirkta, lietoju gadiem :D Grūti iedomāties, ka kaut ko tādu varētu uz maizes ziest, bet kā jau teicu, asuma pakāpe atšķiras.  

Link to comment
Share on other sites

no mērcēm izmantoju tikai tobasco, a tā dodu priekšroku uz palodzes audzētiem sarkanajiem pipariem (aug ļoooti labi, tikai regulāri jālaista un jāzin brīdis, kad tos novākt, jo ja pārstāvas tad saldāki par papriku..) + regulāri burciņās pērku halapenjo un spilvas peperoni ( .. spilva.lv/plaukts/spilvas-plaukts/konservejumi/marineti-darzeni/peperoni-pipari-asie/) , tiesa, ir dažādos restorānos baudīti asie ēdieni - nu un pēdējā gada laikā nav bijis tā, ka `saule jādirš`, organisms ar laiku pierod pie konkrētās asuma skalas. Tagad pašam doma pasūtīt sēklas un uzaudzēt vēl asākus piparus, jo pašreiz ir jau tā, ka to asumu jūt, bet neprasās neko uzkost :) , a mājās audzētos vari gan samalt un sasaldēt kubiņos gan citādas izvirtības ar tiem taisīt... Sievišķis, jau mani lamā par asajiem ēdieniem, bet nu pati lieku reizi arī sagrēko, kad kādu apkaltušu pierīvē pie zupas :D

 

Vienīgais,ja mājās audzē piparus, tad obligāti jāmazgā rokas pēc to ēšanas, vai jāvelk cimdus, jo tā sula iesūcas pirkstos un ja sanāk paberzēt aci, vai paurbināt degunu ir jautri..., nemaz nerunājot par tuvošanos zīdainim ar šādām rokām...

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Puslīdz laba ir Rundāles 5 aso piparu mērce. 

Savukārt brutāli asa zupiņa ir pieejama Asia Express, Riga plazā.

Un asie pipari, atšķirībā no citām asajām garšvielām svilina arī nākamajā dienā... ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Mums taču ir lokālie trakuļi - https://www.facebook.com/burkaunledus/Paši audzē, paši eksperimentē, paši ēd.

 

Pārītis produktu tika pamēģināti un atzīti par labu esam. Mazliet traucē produkta cena Kalnciema tirdziņā, bet šiem esot stends arī Centrāltirgū, skatīsies tur pie iespējas.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Kalnciema tirdziņā - cipari nav tie mazākie.

 

Konservējumiem un svaigajiem pipariem cenu neatceros

Neasās mērces - 100ml pudele / 5eur 

Asā mērce - karolīnas ripotājs vai kaut kas drusku mazākā asumā - 10 eur

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Ja LV atrodi Tapatio, dod ziņu! 

 

P.S. re kā īstiem vīriem aug čili:

 

08112011%28006%29.jpg

Labots - JuutpaudisMaigcilveeks
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tiem kas dosies uz PROMO, uzreiz brīdinu ka ieeja tajā ir tipo pa klienta kartēm uz uzņēmuma vārda, nu itkā neapkalpo privātos.

Tikai nevajag irst, ja? Vēl 3 dienas atpakaļ tur biju, iepirkos kā jebkurā bodē. 


 

 

Norēķini tikai skaidra nauda

Vēlreiz saku - NEIRS! 


 

 

Un asie pipari, atšķirībā no citām asajām garšvielām svilina arī nākamajā dienā...

Tieši tā - pakaļa sūrst konkrēti  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  


 

 

kam mums vajag tos super asos?

Lai pierādītu citiem, ka esi vecis :D 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu un problēm pašam to mēŗci no pipariem un tomātiem uzvārīt. Nav tak nekāda raķešzinātne.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Lai pierādītu citiem, ka esi vecis  

Un nākamajā rītā raudātu kā jauna meitene... bet ar laiku var pierast. 


 

 

Nu un problēm pašam to mēŗci no pipariem un tomātiem uzvārīt. Nav tak nekāda raķešzinātne.

Agrāk cilvēki visu mājās gatavoja. Tagad tā kustība apsīkusi. Mana māta rudenī vienai ģimenei dārzeņu "putru" a la "vīriešu zapte" pa 2 Eur 800ml burkā notirgoja un tā esot bijusi "supercena". Tiem, kam ir privātmāja, būtu noziegums nesagatavot ko labu ziemai...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...