Jump to content

Padoms laptopa izvēlē un baterijas "ilgdzīvošanai"


mayBe
 Share

Recommended Posts

Sveiki, esmu atradis šo laptopu

http://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/portativie_datori_un_aksesuari/portativiedatori/lenovo_ideapad_70015_full_hd_gtx_skylake

Vēlējos noskaidrot, vai šis dators ir labs attiecīgajā budžetā?

 

Bet galvenais jautājums man ir par bateriju. Kādi ieteikumi, lai baterija nokalpotu ilgāku laiku?

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

Ir nākamais līmenis, katru reizi atnākot mājās, pieslēdz lapsi pie 220, tad ņem ārā bateriju un tur plauktā.

Nesmejies - reāli zinu ļaudis, kas tā dara...

Link to comment
Share on other sites

Visilgāk dzīvos, ja uzreiz pēc pirkšanas bateriju izņemsi un ieliksi atvilknē. Reizi gadā vēlams ielikt un izlādēt/uzlādēt līdz 70%

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

Reizi gadā vēlams ielikt un izlādēt/uzlādēt līdz 70%

Un kā ar variantu, ka baterija visu laiku ir lapsī, visu laiku tur pie vada, tikai uzlādes līmenis tiek turēts tā ap 80%? Ir lapši, kuriem to var nokonfigurēt.

Es personīgi lapša bateriju lielā mērā uztveru kā UPS aizvietotāju.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

 

 

Es personīgi lapša bateriju lielā mērā uztveru kā UPS aizvietotāju.
 

 

+1 un es domāju tieši tāpat :) Tāpēc jau tas ir laptops.

Link to comment
Share on other sites

Ja runājam par uzglabāšnau, tad ideālie apstākļi Li-ion baterijai ir sausa vide, ~15C un 40% uzlāde. Tādā veidā bateriju var uzglabāt līdz pat 10 gadiem... Bet tad kāda jēga no portatīvā...

Link to comment
Share on other sites

visu laiku tur pie vada, tikai uzlādes līmenis tiek turēts tā ap 80%?

Tev nav jātur bača uz kaut kādu specifisku uzlādes %. Kompis pats ir gana gudrs, lai to izdarītu. Tas, kas bateriju degradē laptopā ir siltums. Uzlādes % to ietekmē mazākā mērā.

 

Arrgghhh, pats samuldēju. 80% ir nozīme, ja runājam par uzlādes ciklu skaitu. Jo bača zemāk uzlādēta, jo vairāk reizes to var uzlādēt. Tā kā, jā var turēt arī laptopā 80%, BET siltums vienalga ir killer faktors Li-ion bačām.

Labots - ruukjis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Galvenais neturi pie vada visu laiku laptopu.

 

Šim es gribētu dzirdēt tehnisko pamatojumu, jo nav vairs akmens laikmets, kad nebija nekāda lādēšanas kontrole. Būtu forši ja pakomentētu kāds zinošāks, piemēram, alkoķirzaka.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Varu pastāstīt par Li-ion aķa glabāšanu no paša pieredzes.

Pirms pusotra gada bija aizķēries viens aķis no L650 tošibas ar ~55% nolietojumu. Nebija, kur likt, uzlādēju līdz ručkai, iepakoju antistatiskajā maisiņā, piemetu klāt pāris mitruma uzsūcēju paciņas no cietajiem diskiem un iespundēju ledusskapja kastē pie iebiezinātā piena ar cukuru. Biju pavisam aizmirsis. Ledusskapis man pašatkausējošais, uzmanība diži nav jāpievērš... Pēc gada atradu :D Domāju, ka ar aķi būs cauri. Bet par lielu brīnumu aķis +5 grādos dzīvodams, bija ideāli saglabājies. Uzlāde, protams, bija nokritusies līdz pusei. Pēc pāris cikliem atžirga un uzrādīja 60% nolietojumu. Nu jau ir pagājis gads, kopš tiek lietots kā rezerves aķis. Nolietojums ap 70-80%. Bet tas, manuprāt, ir ideāli, ņemot vērā, ka pats aķis ir 4 vai pat 5 gadus vecs.


 

 

Šim es gribētu dzirdēt tehnisko pamatojumu

Jaunie aķi ir ierobežoti uz uzlādes ciklu skaitu, nevis uz reālo elementu nolietojumu. Esmu pārķidājis vairākus aķus, kombinēdams aķa elektronikas un mainīdams it kā beigtos elementus. Pie paviršas apiešanās aķis elektroniski atzīmēsies beigts ātrāk, nekā reāli būs nolietoti elementi.


Respektīvi, ja laptops ar aķi visu laiku karājas pie vada, šie cikli ietaupās un mana paša pieredze rāda, ka aķis nodzīvo krietni ilgāk, nekā pamests kaut kur neuzlādēts atvilknē, noņemot nost.

Autoram:

Kā lietot? Bļin! Tu kompi pērc, lai lietotu, vai lai ķīmiķotu ar santīmmīlestību? Jālieto, kā vajag. Ja var - no vada, ja nevar - no aķa. Vienīgi jāskatās, lai nepaliek neuzlādēts uz ilgu laiku un jāuzmanās no īslaicīgām lādēšanām un nedalādēšanām, jo šādi pieskaitās cikli arī tad, kad reāli pilns cikls nenotiek.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Saki man, tu taču zināji, jo spilgtāks ekrāns, jo ātrāk nogurst tavas acis

Tas ir individuāli un nerada paliekošas sekas.

 

 

jo tev visas ierīces spilgtums ir uz max

Man, piemēram, ķepļepam spilgtums ir uz MAX. Savukārt mājās Asus ROG Swiftam ir tikai 20% - pie 50% jūtu spēcīgu diskomfortu un pie 80% liekas, ka istabā saule uzlekusi... uz 100 neesu mēģinājis. Tā kā - baigi atkarīgs no ierīces.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir individuāli un nerada paliekošas sekas.

 

 

 

Tas nav individuāli, jo cilvēkiem visiem vienāda acs uzbūve, nejauc lietas..

 

Tev tā šķiet, ka nav paliekošas sekas, acu ārstam būtu ko iebilst ?! Rēķini darba 8 -12 h pie monitora tā vispārīgi ņemot vērā, katram tas laiks atšķiras tomēr, un tad vēl mājas pie datora sēž, bet katrs jau dara, kā grib, protams cita lieta, ja tev ir darbs rakt grāvjus, bet par to nekomentēšu tālāk.

 

 

pie 50% jūtu spēcīgu diskomfortu

 

 

Nu redz.. tomēr tad jūt ? mhm! :)  

Link to comment
Share on other sites

Ja jau visiem acs ir vienādi būvēta kāpēc dažiem vaig brilles? Pats nejauc lietas. Pat tik elemtāra un nebūtiska lieta kā acu krāsa var ietekmēt to cik komfortobli cilvēks jūtas pie dažāda apgaismojuma. Tas, ka tu sēdi ilgi pie kompja un nogurst acis ir pavisam kaut kas cits un saistīts ar pavisam citiem procesiem. Ļaunākais, ko tev spilgtums nodarīs (un tur vajag daudz) ir sniega aklums un pat tas ir pārejoši.

 

P.S. pēc izglītības esmu optometrists, tā kā šis lauciņš man nemaz nav svešs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja jau visiem acs ir vienādi būvēta kāpēc dažiem vaig brilles?

 

Nu pagaidi, es jau nepateicu neko nepareizu ?! Acs uzbūve visiem cilvēkiem ir vienāda, lai to noteiktu, nav jābūt sertificētam ārstam, iespējams iedzimtas kaites pie vainas utt.

 

Tu jau esi saistīts ar acs korekciju ne jau es. Tavuprāt tas ir labi, ja pie datora ekrāna pavada vairāk kā 15 h diennaktī, tas pats ir arī ar tumšu ekrānu lietošanu, visam jābūt mēra robežās. 

 

Ne velti darba aizsardzībā rakstīts biroja darbiniekiem ir acu atpūtināšanas profilakses utt. Tā vispārīgi runājot.

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu pilnīgi visam, ko tu raksti. Ilgstoši sēdēt pie monitora nav labi, slikts apgaismojums nav labi. Un, jā, lielos vilcienos, acs uzbūve visiem cilvēkiem ir vienāda, bet šai uzbūvē ir nianses, kuras tavu redzi var ietkmēt grandiozi - sākot no tuvredzības, beidzot ar daltonismu un pat redzes invaliditāti. Tāpat arī apgaismojuma uztvere katram tomēr atšķiras, tas kas tev šķiet spilgti, kādam citam var likties pa tumšu.

Pēc pētījumiem, tumšacainie panes spilgtumu labāk, savukārt gaišacainie labāk redz tumsā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...