Jump to content

Krāsainais lāzerprinteris retai drukāšanai


binary
 Share

Recommended Posts

Es par to spirtu samuldējos.

Principā atreferēju Krievijas forumos izlasītās "gudrības" 

Fakts kā tāds, ka tīrīt viņas nav jēgas, po ar kādu metodi. 

Link to comment
Share on other sites

Tikai ir jāņem vērā ka krāsainās bildes uz lāzerprintera jau nu gan ir diezgan zemas kvalitātes! :biggrin:

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

jā, fotogrāfiju drukāšanai neder. 

Bet nu tintinieks jau arī nav nekas ideāls- dārgi sanāk - tinte un fotopapīrs, Bez tam izbalē bildes ar laiku. 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , Ronalds teica:

Bez tam izbalē bildes ar laiku.

Canon bildes ir jau gadus 15, viss ir ideāli! Bet tā jā, sanāk stipri dārgāk! Intim jau uz ateljē nenesīsi  :biggrin:

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Nu porno ir pilns internets, a ar lab intīm ir problem :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Nu tur arī duplex nav - arī slikti. NFC nav - slikti. Da pasaki vēl, ka slikti, jo nevar objektīvus skenēt. Viss-ir-slikti.lv, joptvai.

Link to comment
Share on other sites

Kas tas par sliktu multifunkcionālo? Saldētavas nav, cepeškrāsns nav, mikroviļņu krāsns nav, kafijas automāta nav, tostera nav!! Pisec, pat pie LAN nevar pieslēgt!!!

Nu slikti!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Sveiki. Meklēju krāsainu printeri mājām. Vēlams lāzernieku ( tintenieki man vienmēr aizkalst un bildes es neprintēju). Pagaidām izvēle kritusi uz šiem modeļiem. Viņi visi ir paveci, taču toneri jau pieejamās cenās.

https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/printeri_skeneri/lazerprinteri/samsung_slc1810w  SAMSUNG SL-C1810W

https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/printeri_skeneri/lazerprinteri/brother_hl3140cw      BROTHER HL-3140CW

https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/printeri_skeneri/lazerprinteri/brother_hl3170cdw    BROTHER HL-3170CDW

nu un pats lētākais :

https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/printeri_skeneri/lazerprinteri/samsung_slc430w     SAMSUNG SL-C430W .

 

Varbūk kādi citi modeļi vai ieteikumi .

Labots - kuliks
Link to comment
Share on other sites

No minētajiem Brother HL-3140CW ir vienīgais, kam norādīts, ka nav duplex drukāšanas. Pats drukāju salīdzinoši reti, bet šī nu ir fīča, kuras man šad tad pietrūkst.

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Cik grūti ir tos pāris papīrus apgriezt uz otru pusi un ielikt atpakaļ feederī? Psc, cilvēki izlepuši - mājas printerim, ar kuru drukā pāris reizes gadā, tagad vajag duplexu?... nja.

  • Atbalstu 2
  • Kādas šausmas! 2
Link to comment
Share on other sites

Tikpat labi var pavaicāt, cik grūti ir tos "pāris" papīrus ar pildspalvu pārrakstīt. Psc, cilvēki izlepuši - mājās printeri vajag.


Ar pildspalvu pārrakstot vismaz nebūtu jāmēģina izsekot līdzi, vai bērns pareizā virzienā to papīru ir ielicis.

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Vecīt, kapēc tu šajā gadījumā tēlo muļķi? Tu taču esi lāga vecis, un tas taču ir skaidri saprotams, ka mājas lietotājam, kas reti drukā, duplex nudien nav tā fīča, par ko pārmaksāt +30% printera cenas.

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

(labots)
Pirms 37 minūtēm , Artanis teica:

duplex nudien nav tā fīča, par ko pārmaksāt +30% printera cenas. 

Vecīt, kāpēc tu lien svešos makos? Kāpēc lai mājas lietotājs nevarētu piemaksāt tos dažus desmitus eiro, ja reiz konkrētajam lietotājam tas atvieglo dzīvi? Cik tas ir? Kādu €5-10 pārmaksa gadā?

Varbūt ar pirkstiem rādi arī uz tiem, kas telefonu nomaina biežāk kā reizi 5 gados? Un tiem, kas pērk auto ar automātisko kārbu? Grozies kā gribi, viņi pārmaksā krietni vairāk.

Labots - binary
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Huh, laiks skrien. Biju domājis, ka tintenieku pret lāzernieku nomainīju pirms pusgada. Izrādās - pirms pusotra gada. Pa šo laiku kādas 150-200 lapas ir izdrukātas, tūliņ vēl kādas 20 vajadzēs. Vai tie skaitās "pāris papīri" un "pāris reizes gadā" - nez, grūti spriest. Daudz jau nav, bet 4 lapas gadā arī gluži nē.

Link to comment
Share on other sites

raiviic
Pirms 24 minūtēm , binary teica:

Pa šo laiku kādas 150-200 lapas ir izdrukātas,

Nu ja tas būtu dienā, vai vismaz nedēļā, vēl saprastu. 200 lapas gadā - un tādēļ jāpērk printeris pie tam lāzernieks ??? Kur problēma aiziet uz bibliotēku, pašvaldību, skolu u.t.t. un tās pāris lapas izdrukāt? Tieši tā es daru, jo turēt mājās printeri, ja tā jau visi stūri piekrāmēti, nav jēgas. Ja nu vienīgi sublimācijas printeri foto izdrukām, bet - normāli maksā smuku četrciparu skaitli.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , raiviic teica:

Kur problēma aiziet uz bibliotēku, pašvaldību, skolu u.t.t. un tās pāris lapas izdrukāt?

Tur, ka uz turieni ir jāiet.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nē, uz bibliotēku, pašvaldību, skolu utt nevar aiziet. Nēnu var, bet tas ir pasākums uz vairākām stundām. Turp ir jābrauc, turklāt tādā visnotaļ nepiemērotā laikā - nevar pl.20, pl.21 brīvdienās aizbraukt, bet drukāšana kā reiz parasti tajā laikā arī notiek.


Piezvanīt arī var no telefona būdiņas. Vismaz agrāk varēja, kamēr visi neapkrāvās ar privātajiem telefoniem.

Link to comment
Share on other sites

Es kā reiz to printeri (jā, tieši to - SL-C480W) *tikai* caur wifi izmantoju.

Parasti drukāšanas sākumā Windows nobļaujas, ka printeris ir offline. Tas gan netraucē drukāt.

Reizēm gan viņam kaut kas nojūk - nedrukā. Šķiet, ir gadījies, ka Windows uzskata, ka printerim nav papīra. Parasti gan nekādi errori nekur neuzrādās. Vienīgais atrastais veids, kā problēmu "novērst" - datora restarts (vai hibernate -> wake up).

Skenera kvalitāte - visnotaļ viduvēja. Šķiet, Canon Pixma MP240 skeneris patika labāk.

Link to comment
Share on other sites

Ak jā, lai arī tam SL-C480W specenē norādīts, ka prot sagremot arī 220 g/m² papīru, praksē viņš ar 200 g/m² aizrijās…

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , Artanis teica:

duplex nudien nav tā fīča

Ir, un kā vēl ir, lai tak zēni uzin cik tais cimperlīgais iekārtais apkalpes maksā! Drukā vai nedrukā, gumija žūst, a cenas vienkārši priecē sirdi un nomainīt nekatrs mācēs uz priekš biezie! :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Man domāt - mājas printeris jāpērk par pamatu izvēloties slīpo kārtridžu pieejamību un cenu.

Otra lieta - tiešām nesaprotu kāpēc jāpērk tieši krāsains lāzernieks. Parasti viņiem ir nenormālas ekspluatācijas izmaksas (salīdzinot ar melnbalto). Mēs, laikam sanāk, ka drukājam padaudz - gadā, šķiet pāris kastes ar papīru aiziet - tas sanāk kaut kur uz 200 lapām mēnesī, vai? Man optimālais setups ir primitīvs melnbaltais lāzernieks un krāsainais tintenieks (kombains) priekš tām reizēm, kad vajag krāsainu dokumentu vai foto izdrukāt, kaut ko ieskanēt, nokopēt, utt. Masa tiek dzīta uz HP lāzernieku (ar manuālo dupleksu), kuram kreisais toneris maksā ~~ 12 EUR uz 1600+ lapām. Protams, būtu vēl krutāk, ja šim būtu automātiskais duplekss, bet raudāt par to neraudam. Pagaidām esu nāvīgi apmierināts ar šo komplektu, nu jau 5-7 gadus.

Es domāju, ka pērkot vienu, bet krietni dārgāku iekārtu, sanāk visos galos skarbi pārmaksāt - t.i. gan iekārta dārgāka, gan kārtridži dārgāki, gan mehānika samuhļītāka. Man, piem, tam HP fotocilindrs mainās kopā ar kārtridžu un ietilpst tajos 12 EUR. Vienīgais, kas tam printerim reāli nolietojas un netiek atjaunots, ir ievilcēju gumijas - pa šiem gadiem viņš pirmo lapu nu jau visai bieži paņem tikai ar otro reizi. Bet nu gadi šam ir diezgan daudz un papīrs arī izdzīts cauri nevāja čupa.

Labots - VebKamera
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Ir bijusi saskare ar HP krāsaino lāzerprinteri HP LaserJet 500 . Oriģinālo kārtridžu cenas ir kosmosā. Piemēram sarkanai maksā  ~200 eur.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , VebKamera teica:

reāli nolietojas un netiek atjaunots, ir ievilcēju gumijas

Nu paskaties vai nav noperkamas gumijas atsevišķi. Manējam HP pasūtiju internetbodē pa 3eur un printeris atkal jauns.

Bet par labu darba zirgu: nopērkam pa lēto, būs aparāts kas gan dupleksu, gan kvalitatīvi drukā, gan ātrs. Un nebūs problēmas ar neorģinālajiem katridžiem. Vienīgi, ja , tiešam vajag krāsainu, tad nekā.  Ar krāsainajiem tinteniekiem ir viens milzīgs mīnuss- ja reti lieto, var aizkaltēt galvu. Pēdējais tintenieks kas bija man, Canon , aizzkaltēja galvu kad nebiju iedarbinājis kādu pusotru mēnesi. Pēc šitā nospļavos un sapratu ka labāk lāzernieks  kuram pofig vai nedarbini dienu vai gadu. Ja baigi savajadzēsies krāsainu izdruku, tad var atrast kur var par maksu. Beigās lētāk , kā nokauta tintenieka galva.

 

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
pirms 9 stundām , ieleja teica:

cilvēks prasa "krāsainu lāzerprinteri", viņam iesaka melnbaltu

 

Lēnām mēģinām atrunāt no šīs idejas. Man vairāki cilvēki (un ne tie nabadzīgākie) ir nopirkuši "krāsu lāzerprinteri" mājas vajadzībām, pēc tam paši bieži vien nav apmierināti - izmaksas tomēr skarbas, daudz visādu mēslu jāmaina (tur visi te atsevišķie fotocilindri, utt), vienīgā pievienotā vērtība ir tā, ka neaizkalst galvas. Un ja nu ļoti maz vietas tur mājās.

 

Man pašam puslīdz laba pieredze ir bijusi ar vienu Brother radījumu, bet tas bija pirkts birojam un vēl nav nogājis tik ilgu laiku, lai varētu runāt par ilgmūžību. Kreiso toneru cena bija kaut kur uz 15 EUR gabalā, ja nemaldos.

Nupat paskatījos - biju šokā: tam manis nosauktajam HP melno toneri nu jau var dabūt pat pa 9 EUR, manam Canon multifunkcionālim - ~~ 2 EUR par krāsu. Protams, tie arī ir "kreisie" kārtidži un toneri. Tātad, krāsainajam lāzerniekam nomaiņas komplekts pašā pieticīgākajā variantā ir 60 EUR + fotocilindrs (kad viņš izbeidzas). Manā setupā nomaiņas komplekts ir zem 19 EUR. Nu ja tā pa skaisto grib salīdzināt - vajag salīdzināt vēl lapu skaitu, bet nu to lai topika autors rēķina pac. Printeriem izdruku skaits ar vienu kārtridžu komplektu ir dots specenēs.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, snukurins teica:

Laikam jau nav tīkls.Mūsdienās pirkt un lietot ar USB manuprāt ir nelietderīgi.Brīnos ka šis veids vēl vispār tiek lietots jauniem printeriem.

Kas vainas USB? Rūterim vai tad caur USB nevar pieslēgt?

Link to comment
Share on other sites

kukkuru
pirms 3 stundām , snukurins teica:

WIFI lietot ir galīgi garām

 

pirms 3 stundām , snukurins teica:

lietot ar USB manuprāt ir nelietderīgi

Kādu savienojumu tad ieteiktu?

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , snukurins teica:

Mūsdienās pirkt un lietot ar USB manuprāt ir nelietderīgi.Brīnos ka šis veids vēl vispār tiek lietots jauniem printeriem.

Ja mājās viens dators, kurš atrodas vienā vietā, tad neprasās slēgt printeri caur tīklu. Pieslēgt caur USB vienkāršāk. Ja ir vairāki datori, drukāts tiek no vairākiem datoriem, tad, jā, tīkla pieslēgums būtu noderīgi.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

(labots)

vvv, nav tik viennozīmīgi. Man mājās ir viens dators, kurš turklāt arī gandrīz vienmēr atrodas vienā un tai pašā vietā (lai arī laptops). Bet tāpat ērtāk ir gan internetu (mobilo) lietot caur wifi, gan arī printeri lietot caur wifi. Un tas ir krietni ērtāk nekā katru reizi spraust kaut kādu USB (vai jebkādu citu) vadu.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Un kur tev stacionāriem wifi? 


Bet vispār katram savs, nav te konkrētas atbildes :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , jema teica:

Bet vispār katram savs, nav te konkrētas atbildes

+1

Nenoliedzama WIFI pieslēguma priekšrocība - nav vadu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 37 minūtēm , jema teica:

Un kur tev stacionāriem wifi? 

*Man* nekur, stacionāro mājās pārstāju lietot pirms vairāk kā 10 gadiem (DIY "stacionārais" wifi rūteris neskaitās).

Link to comment
Share on other sites

kad es meklēju printeri, kurš varētu darboties mājas tīklā, tad izrādījās ka WiFi printeri ir divu veidu, vieni kas ieslēdzas pie rūtera WiFi un ir kā tīkla iekārtas, un otri, kuri saslēdzas caur WiFi tieši ar datoru, no kura drukā. Protams ka tajā laikā dators atslēdzas no mājas WiFi. Pie tam otrā tipa WiFi printeru ir vairākums.

Link to comment
Share on other sites

kukkuru
Pirms 14 minūtēm , snukurins teica:

Tikai un vienīgi ar tīkla vadu.

kāda atšķirība lietošanas ērtumā atsevišķam stacionārajam datoram starp usb drāts pieslēgumu un tīkla drāts pieslēgumu?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...