Jump to content

Krāsainais lāzerprinteris retai drukāšanai


binary
 Share

Recommended Posts

www.MistersPimpausis.lv

Ahuujeel tas Samsung SL-C480W....  200eirprinteris +kuram visus 4us tonerus maksaa nomainit £108 (neoriginalos pie-tam!)

Tu tak teici ka tev vajag retai drukasanai, un vispar lai nomestu kkur uz paris menesiem..

 

izmanto biblioteku vietejo mosk?

 

nee nu vari rikoties ar savu pikji kaa gribi, ne par to runa, bet tiesam lietderigak nebutu atdot to $$$ vietejam alkaanam/bomzim nodzersanai? kinda lietderigaks pielietojums...

Labots - www.MistersPimpausis.lv
Link to comment
Share on other sites

toneris jau šitiem parasti komplektā nav. ja nu tikai demo kartridžs ar drusku pulvera.

Link to comment
Share on other sites

Kuru printeri pasūtīji?

To pašu samsungu.

 

izmanto biblioteku vietejo mosk?

 

nee nu vari rikoties ar savu pikji kaa gribi, ne par to runa, bet tiesam lietderigak nebutu atdot to $$$ vietejam alkaanam/bomzim nodzersanai? kinda lietderigaks pielietojums...

Vietējā bibliotēka ir vēl draņķīgāks variants nekā darba vieta - darba vietā es vismaz esmu gandrīz katru dienu, kamēr bibliotēkā… Es nemaz nezinu, kur te tāda ir. Tiesa, darba vietā printeris nespēja sagremot 210g papīru. Ļoti pat ticams, ka arī bibliotēkas printeris to nespētu.

 

Ja par to €200 - ļoti pat iespējams, ka par tagadējo tintes printeri es kopsummā esmu izmetis lielāku summu, tikai atdeve no tā printera man ir bijusi mazāka nekā prognozēts no tā lāzernieka. Tā ka - ilgtermiņā vajadzētu palikt plusos. Bet nu jā, neba nu visiem ir dotas spējas plānot finanses ilgtermiņā.

 

P.S. Tev vajadzētu atteikties no interneta un par internetu izgāzto naudu atdot vietējam bērnu dārzam - tādējādi no tās naudas būs lielāka atdeve nekā no taviem uzbraucieniem forumā.

P.P.S. Alkoholismu neatbalstu, līdz ar to nodzeršana nu nekādi nevar būt lietderīgāks naudas pielietojums.

 

ja nu tikai demo kartridžs ar drusku pulvera.

Nu it kā "pēc papīriem" jābūt demo kartridžiem ar pusi no standarta kartridžu ietilpības. Ja "pēc papīriem" standarta kartridži ir melnais 1500 lapām un krāsainais 1000 lapām, tad komplektā esot melnais 750 lapām un krāsainais 500 lapām. Ja tas kaut nedaudz atbilst patiesībai, tad dažiem vajadzētu pietikt. Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Tikai neaizmirti, lapu skaits tiek dots, pie 5% lapas aizpildījuma! Jebkura bilde tas jau būs 10-15 lapas   :)

Link to comment
Share on other sites

Bildes melnbaltā .. nav košers, ja vien nekopē no m/b fotkām

Tak runa par krāsu printeri.

Link to comment
Share on other sites

Vienīgais ko vēl varētu apsvērt vai vispār vajag krāsaino.Man apsverot plusus un mīnusus nonācu pie secinājuma ka krāsu man nevajag.

@e = d, jā, mājās vajadzīgs tas krāsainais. Kā reiz šodien, piemēram, vajag dāvanai kārtējo krāsaino izdruku uz 210g papīra - melnbalts Latvijas karogs diez ko labi neizskatītos.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Pieredze rāda ka Samsung var uzticēties.Noteikti vajadzīgs ņemt tīkla printeri.Ja ir arī WIFI tad tas bonus bet mazsvarīgi.

http://www.1a.lv/dat...samsung_slc480w

Būs labs.

Tā starp citu, tas Samsung C480W neļauj konfigurēt skeneri caur savu menu. Skenē zemā kvalitātē, flashkā saglabā PDF formātā. Visnotaļ tizli.

Iepriekš skenēšanai izmantoju XnView, vecajam printerim caur to varēja settingus mainīt. Šim - kaut ko jau var, bet kvalitāti ne. Tizli, lai neteiktu vairāk.

Nācās instalēt kaut kādu viņējo softu - caur to vismaz settingus var pamainīt, bet nu softa GUI gan ir caur vienu vietu taisīts.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Pamēģini skenēšanai šo softu: https://www.naps2.com/

Pats nejauši to atradu. Man patīk. Biju pat tēmu forumā par šo izveidojis kādus mēnešus atpakaļ. Bezmaksas programmiņa, vienkārša, resursus neprasoša, plus tai ir OCR, kas noderīga lieta, parasti nemēdz būt free.

Link to comment
Share on other sites

 

 

parasti jau visi un tai slaitā arī es lieto tikai PDF

Tā ir. Cik saprotu, lielākoties skeneriem vai multifunkcionālo iekārtu skeneriem ir iespēja skenēto saglabāt uz pdf, ja uzinstalēts ražotāja softs. Bet nebūt tas tā nav visiem skeneriem. Ja nav, jālieto kāds skenēšanas softs ar tādu iespēju. Kaut vai tas pats NAPS2.

W10 gadījumā, ja negribas kaut kādus papildus softus datorā, var izlīdzēties ieskenējot uz png, jpg... ar Windows iebūvēto skenēšanas iespēju, pēc tam ar Windows iebūvēto Print to PDF pārvērst to failu pdf formātā. Čakarīgi, bet arī variants.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ar kādu softu tad tu tur skanē?Ja atmiņa neviļ tad viņam vajag ,,Easy document creator,,

Jā, ir tas pats. Mēsls pēdējais, ne softs.

 

 

 

Kāds tam sakars ar flasku nezinu bet parasti jau visi un tai slaitā arī es lieto tikai PDF bet samsunģim to varēja mainīt.

Tiko attālināti apskatīju vienu samsunģi jo uz vietas pašam nav.Easy document creator logā>setings>quick scan visu var mainīt.

Redz, "quick scan" ir "quick" tikai un vienīgi tad, ja tev kompis stāv blakus skenerim. Ja ar katru lapu jāskrien uz pretējo mājas galu, tad nekāds "quick" tur vairs nesanāk.

 

Te nu nāk talkā flashka - iespraud skenerī un skenē visu pēc kārtas pa taisno flashkā, "neatejot no kases", pat ar izslēgtu datoru. Tik skāde tāda, ka viss kaut kādā PainfullDocumentFormat tiek saglabāts, turklāt zemā kvalitātē. Un neesmu atradis veidu, kā to varētu mainīt.

 

Vari, protams, lietot to PDF - neviens tev to neliedz. Es, savukārt, neredzu jēgu attēlus glabāt un apstrādāt PDF formātā.


 

 

(..), pēc tam ar Windows iebūvēto Print to PDF pārvērst to failu pdf formātā. Čakarīgi, bet arī variants.

Nekad neesmu izjutis nepieciešamību attēlu "ar Windows iebūvēto Print to PDF pārvērst to failu pdf formātā" - ne privātām vajadzībām, ne attēlu sūtīšanai pa e-pastu, ne iesniegšanai kaut kādās iestādēs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nekad neesmu izjutis nepieciešamību attēlu "ar Windows iebūvēto Print to PDF pārvērst to failu pdf formātā" - ne privātām vajadzībām, ne attēlu sūtīšanai pa e-pastu, ne iesniegšanai kaut kādās iestādēs.

Kas nu kuram tuvāks.

Man gan labāk patīk, ja saņemu kādu ieskenētu dokumentu pdf formātā, nevis jpg. Kaut vai rēķins, tajā galā izdrukāts, parakstīts, ieskenēts, pdf formātā. Ja vēl lietots OCR, tad pavisam labi, tad var izkopēt rekvizītus... ne tā kā ar dokumentu jpg formātā.

Link to comment
Share on other sites

@@snukurins, meklēju, neatradu.

Kaut kādā manuālī redzēju, ka teorētiski caur paša printera menu varētu konfigurēt, bet tur bija piebilde, ka ne visiem printeriem tas iespējams. Manējam tas scanner menu neuzrādās…

Link to comment
Share on other sites

Kur tava problēma? Tu gribi skenēto saglabāt, piemēram, jpg formātā, nevis pdf, kā ir printera noklusējuma iestatījumos? Skenē ar Windows iebūvēto skeneri, tas saglabā uz visādiem formātiem, tikai ne pdf. :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Skenē ar Windows iebūvēto skeneri, tas saglabā uz visādiem formātiem, tikai ne pdf. :)

Ar Windows iebūvēto skeneri es nevaru ieskenēt materiālus, neskrienot ar katru lapu uz otru mājas galu, pieņemot, ka dators ir vienā mājas galā (istabā), turklāt izslēgts, savukārt skeneris - pretējā (saimniecības telpā).

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs. Tad ko lai saka. Meklē, kā tos iestatījumus pamainīt. Ja neizdosies atrast, jāsamierinās, ka tas vienkārši nav paredzēts šim modelim.

Man skeneris datoram tuvumā, nav man satraukuma šajā ziņā. Pie izslēgta datora arī neesmu iedomājies skenēt, nezinu pat, vai ir manam skenerim tāda funkcija - skenēt uz flešku, varbūt ir, par cik nav bijusi vajadzība, neesmu tam piegriezis vērību.


 Tikko pamēģināju savam skenerim skenēt uz flešku. Ir tāda funkcija. Viss darbojas. Iestatījumus var mainīt gan pašai iekārtai, gan caur tīklu. Izvēlēties var vai nu pdf vai nu jpg. Tāpat var iestatīt dažādas izšķirtspējas. Ja skenē uz datoru, ļauj saglabāt arī citos failu formātos, uz lielākām izšķirtspējām, ir papildus varianti ieskenēt krāsainu, melnbaltu, pelēktoņu... Tātad, par savu printeri (Brother MFC-J6910DW) sapratu - iespējas variēt iestatījumus skenējot uz flešku ir diezgan apgraizītas salīdzinot ar iespējām variēt iestatījumus skenējot uz datoru. Jādomā, ka tavam printerim ir līdzīgi, skenēšana uz flašku ir ar maz iespējām mainīt skenēšanas iestatījumus. Tā ka, ja neatrodi, velti nemeklē, visdrīzāk tur vienkārši nevar mainīt. Vēl piebildīšu, sava printera manuālī neatradu aprakstus skenēšanai uz flešku.

 Bet tā, pilnībā saprotama tava situācija (printeris otrā mājas galā), tavā gadījumā ērtāka skenēšana uz flešku, kas vispār, domāju, ir tāda salīdzinoši maz vajadzīga funkcija (te es pēc savas pieredzes spriežu).

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

snukurins, es savam printerim neatradu datorā instalētajā printera softā iespēju mainīt iestatījumus skenēšanai uz flešku. Tie tikai pašā aparātā vai caur tīklu. Man tas šķiet tā loģiski, kad skenē uz flešku, dators izslēgts, printerim neinteresē, kas ir tavā izslēgtajā datorā (vai vēl kādā citā datorā, kas printerim var pievienoties) saiestatīts, ir vienkāršs pāris - printeris-fleška, fleška dumja, cik gudrības printerim attiecībās ar flešku paredzēts, tik arī ir, no malas dators tajā pārī neko nevar iemaisīties. :)

Link to comment
Share on other sites

Kas tas Easy document creator ir? Skenēšanas programma, kas nāk līdzi printerim? Ja tā, kāpēc tu domā, ka tas nestrādā ar skenēšanas draiveri, kā tā var būt?


Nu izmaiņas skenēšanas programma printerī veic, tad, kad caur datoru skenē, tieši tas arī notiek, maini iestatījumus, nospied programmā «SCAN», un printeris klausa. Bet biedram binary dators izslēgts, viņš grib skenēt fleškā.


snukurins, parakājos un atradu. Ir manam printerim atsevišķa apakšprogrammiņa, saucas «Remote Setup». Tajā ir iespējas veikt visādas iestatījumu maiņas printerī, arī skenēšanai uz flešku. Nav tā sakarā ar skenēšanas programmu, kur iestati skenēšanu no datora. Drīzāk tas ir tāds tūlis, kas aizvieto nokļūšanu printerī caur tīklu, izdarīt tur var tieši to, ne ko vairāk, kā caur tīklu. Ja biedrs binary izložņāja sava printera iestatījumus tīklā, neatrada, kur kas maināms skenēšanai uz flešku, iespējams attiecīgā Samsunga printera Remote Setup programmiņā, ja tāda ir, būs tas pats.

Link to comment
Share on other sites

binary ir cilvēks, kuram patīk ieviest sev dažādus ierobežojumus un pēc tam varonīgi cīnīties ar to radītajām problēmām.

Link to comment
Share on other sites

Un ja tajā Easy document creatorā nomaina iestatījumus?piemēram uz .jpg tad flashā arī seivo uz .pdf?

Pašā printera displejā caur ,,menu,, arī nekā nav?

Menu nav. Manuālī tas scanner menu figurēja, bet ar piebildi, ka ne visām iekārtām tas ir pieejams. Iespējams, manējam ir nolockots kaut kādu reģionālo settingu dēļ vai firmwares dēļ.

Easy document creatorā veiktās izmaiņas neietekmē to, kā printeris skenē, kad to dara ne no datora - ne kvalitāti, ne formātu.

 

@@e = d, ko tu iesaki? Blakus printerim nobāzt datoru speciāli lietošanai ar printeri? Tizli kaut kā, ņemot vērā, ka *teorētiski* tā kaste spēj strādāt kā skaneris arī bez PC līdzdalības.

Ļoti pat iespējams, ka tas PC un printeris nākotnē atradīsies ne vien dažādās telpās, bet pat dažādās ēkās. Un nē - ne tāpēc, lai radītu ierobežojumus.

Tos ierobežojumus ieviešu nevis es, bet mūsdienu ražotāji.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Sameklēju online manuāli tam Samsung printerim, ja vien tas ir īstais modelis. Tur ir aprakstīta iespēja konfigurēt skenēšanu uz USB flešku.

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201611/20161103140555735/EN/English/English/manual/CEGIADHC.htm?isTocLink=opened


JPEG formāts arī ir pieminēts, esot, tik nav iespējams uz melnbalto skenēšanu.


binary, vai esi printerī caur tīklu iegājis? Tur izpēti.

Link to comment
Share on other sites

Jā, nu es arī esmu online manuāli skatījies - tur arī bija minēts, ka tas scanner menu ne visiem printeriem ir pieejams.

 

Lai nu kā, problēma principā atrisināta. Pēc "kaut kāda atrastā manuāļa" un arī tīri intuitīvi uz printera spiedu Menu pogu, meklējot skenera iestatījumus. Tur visādi iestatījumi bija - kopēšanai, networkam utt. Ta' jupis viņu zina, kurš ir izdomājis, ka vispirms ir jāpiespiež "Scan to" pogu un tikai pēc tam jāspiež "Menu", lai piekļūtu skenera menučiem! Kad ielien "Scan to" režīmā, tad Copy menuči tiek aizvietoti ar Scan menučiem. Nu un kurš tirliņš tādu UI ir izdomājis? Nu jā, tai "Using USB memory device" tas arī ir aprakstīts…

 

Tas skenēšanas menu gan arī tāds … "apgraizīts". Skenēšana teorētiski iespējama uz USB, WSD (lai arī kas tas būtu) un PC, bet konfigurēt var tikai skenēšanu uz USB, turklāt tie menuči izskatās tā, it kā būtu paredzēta iespēja konfigurēt arī skenēšanu uz citiem targetiem. Bet nu štrunts ar to. Pieļauju, ka tie citi targeti varētu pārādīties, ja tiktu "iespējota" skenēšana uz attiecīgajiem targetiem (šobrīd mēģinājums skenēt uz WSD un uz PC rezultējas "Not Available" paziņojumā).

 

No formātiem - PDF (single, multi page), TIFF (single, multi page) un JPEG.

Kvalitātes iestatījumi ierobežoti - 100, 200 un 300 DPI. Ierobežojums bezgala tizls, bet nu vairumā gadījumu ar 300 pietiks.

Link to comment
Share on other sites

Nu redz, izdevās atrast.

Aparāts sarežģīts, vot i izvēlnes sarežģītas. Nav nekāds printerītis, bet multifunkcionāla iekārta.

Es savam vecajam Brother nemaz visu neesmu izpētījis, skenēšanu uz flešku netiku lietojis, pateicoties šai tēmai pamēģināju, tur ir tā - kamēr fleška nav iesprausta, nekādi iestatījumi skenēšanai uz flešku neparādās. A skenēšana uz datoru iestatāma caur datoru, no aparāta var tikai izvēlēties vai skenēt kā pdf failu vai kā attēlu.


snukurins, skenēšanai uz datoru skenēšanas softu jau var izvēlēties da jebkādu. binary gadījumā skenēšana aparatūriski ir tāda, kāda ir, apgraizīta attiecībā uz fleškām.

Link to comment
Share on other sites

WSD ir bezvadniekiem noderīga lieta, lai nebūtu jādefinē fiksētas IP adreses rūterī vai jāmaina tās uz datora katru reizi, kad rūteris, kurā tādas nav iedefinētas, pārstartējas vai iedod printerim citu adresi.

Link to comment
Share on other sites

savukārt, šī fīča darbosies, ja uz kompja uzinstalēsi un nokonfigurēsi Samsung Easy Printer Manager softu

 

 

uz PC rezultējas "Not Available" paziņojumā
Link to comment
Share on other sites

@@e = d, iz manuāļa:

 

 

Scanning using the WSD feature
1. Make sure that the machine is connected to your computer and powered on.
2. Place a single document face down on the document glass, or load the documents face up into the document feeder (see Loading originals).
3. Select (Scan) > Scan to WSD on the control panel.
4. Select your computer name from WSD PC List.
5. Select the option you want and press OK.
6. Scanning begins.

Nav ne jausmas, kā tas WSD (Web Services for Devices, kaut kāds Microsofta API brīnums) iet kopā ar tevis rakstīto…

 

 

@@Koalīcija, jā, kaut kas tāds ir lasīts.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pamēģināju to "Scan to PC" fīču - šķiet, katru reizi jāiziet cauri visiem settingiem. Ne tāpēc, ka neatcerētos tos settingus - zina jau, kādi tajā PC ir salikti. Jāiet cauri visiem tāpēc, ka ļauj jebkuru no viņiem pamainīt pirms skenēšanas. Atliek vien nobrīnīties, ar kuru galu tā menu "dizaineri" domājuši, jo "Scan to USB" gadījumā nav katru reizi settingiem cauri jāiet :D DPI priekš "Scan to PC" tie paši 100/200/300 tiek piedāvāti, neko augstāku nepiedāvā.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Arī interesē krāsains lazernieks.

Tiešām tie brother tik sūdīgi printeri?

Veikalā arī ieteica skatīties uz T300, kas ir tintes printeris, bet kurš pats ik pa brīdim tīrās un līdz ar to neaizkalst.

Vai arī ko varētu ieteikt cenā līdz 200E, arī diezgan retai drukāšanai?

Link to comment
Share on other sites

Canon apgalvo ka viņu tintes nekalst!

Link to comment
Share on other sites

Aha - reklāmas saukļi! 

 

Retai drukāšanai der tikai un vienīgi lāzerprinters!

Ja jādrukā maz,  ņemam lāzernieku, kaut ko no lētā gala, brother arī derēs un problēmu nebūs! 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nesen taisīju softu, kas drukā papīrus uz dažādiem printeriem. Uz HP viss rullēja, bet ar tiem Brother nomocījos, jo viņiem jebkurā gadījumā viss saturs sūtas kā viena liela bilde, attiecīgi trafiks lielāks, iespēja sačakarēt lapas proporcijas vienkāršāk un saturs uz lapas negarantē, ka 10mm būs tiešām uz papīra 10mm, jo Brother uzstāda pats savu mistisku offsetu no lapas malas. 

 

Ja word dokumentus jādrukā, tad vienalga. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 40 minūtēm , jema teica:

Canon apgalvo ka viņu tintes nekalst!

 

Ko visu neizdarīsi lai tikai tev nepārdotu! Labi vismaz, ka hp, epson un brālis ir godīgs.

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , nnoname teica:

Tīrās viņi visi, tikai ja noliec plauktā uz pusgadu tas diži nepalīdz.

nu šis ieslēdzoties tur ik pa 5dienām un iztīrās, ja rozetei pieslēgts, par citiem neesmu dzirdējis, epsons cik sapratu aizkalstot, par canon nezinu neko

Link to comment
Share on other sites

Aizkalst visi, jo īpaši ja patīk iesipt kapeiku. Man Canons mājās bez darba nostāvēja kādu gadu pusotru laikam, ieslēdzot pats biju izbrīnīts ka nevajadzēja pat extra manuālo tīrīšanu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man klienti tik daudz aizkaltušus tintes printerus ir nesuši, ka riebj.... 

Oki, statistiku neesmu vedis, bet markas ir bijušas visādas! 

Un labot pa lielam nav vērts, vismaz es neņemos. Jā, ir varianti galvas destilētā ūdenī un/vai tehniskajā spirtā mērcēt. Kādreiz palīdz. Bet bez garantijas, ka sanāks! 

 

Nu ir ar tintes printeri jādrukā regulāri! Savādāk aizkalst! 

Bet mūsdienās lāzernieki, pat krāsaini nemaksā kosmosu! Jā, lētajiem dārgi toneri, mazs resurs. Bet ja jādrukā pāris lapas mēnesī ta po!

Man mājās stāv samsungs lāzernieks lētā gala. Nu jau kādus 3 gadus strādā bez problēmām. Noslodze - pāris lapas mēnesī - man nav  daudz jādrukā, esmu ekoloģisks ;) 

Pat neesmu oriģinālo kartridžu, kas nāca printerim līdzi iztērējis. 

Bet kad vajag, tad ir - ieslēdzu un izdrukāju! 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 48 minūtēm , Ronalds teica:

Jā, ir varianti galvas tehniskajā spirtā mērcēt

 

Tālāk nelasīju, viss skaidrs.

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , nnoname teica:

Tīrās viņi visi, tikai ja noliec plauktā uz pusgadu tas diži nepalīdz.

 

pirms 4 stundām , jema teica:

Canon apgalvo ka viņu tintes nekalst!

Nu bija (ir) man Canon Pixma MP240, bija arī sākumā bažas par sakaltušu tinti, saskāries ar to gan nekad neesmu. Nemācēšu gan teikt, cik bieži viņš tika likts plauktā uz pusgadu vai gadu, bet uz vairākiem mēnešiem gan regulāri.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

@binary Tu par spirtu samuldējies, jo ar to vēl vairāk var paātrināt galvas dzīves beigas :) Tīrīšanai vajag ultraskaņas vannas, kuras ne vienmēr palīdz, citreiz tikai īslaicīgi. Gadu kaltētu printera galvu noteikti var izmest. 

 

P.S. Man arī tāds vai līdzīgs canon - čakars neatmaksājas, kad galva ciet.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...