Jump to content

Krāsainais lāzerprinteris retai drukāšanai


binary
 Share

Recommended Posts

Sāk apnikt, ka Canon Pixma MP240 ar vienu kartridžu komplektu var izdrukāt labi ja 20 lapas - nepietiek ar to, ka katra lapa izmaksā dārgi, tak tās tintes izbeidzas nepiemērotākajos brīžos :D Turklāt krāsainās arī pazūd par spīti tam, ka neaizraujamies ar foto druku. Tāpēc gribas tintenieku nomainīt pret lāzernieku. Skāde tik, ka ar lāzerprinteriem pieredze ir tīri tik daudz, cik darbā reizēm piespiežu "Print".

Drukājam maz - citreiz lapa mēnesī, citreiz vēl mazāk. Šad tad melnbaltu, šad tad krāsainu. Skeneris būtu labs bonuss, lai gan to varētu nopirkt arī atsevišķi. Vajadzētu kaut kādu iespēju drukāt caur tīklu - printeris vienā telpā, dators citā, piespiežu kompī "print" un aizeju pakaļ rezultātam. Teorētiski būtu labi, ja varētu automātiski drukāt uz abām lapas pusēm, praktiski - ļoti labi var iztikt arī bez tā (99% gadījumu jau nav ko drukāt uz tās otrās puses). Nu un, protams, būtu labi, ja nokalpotu ilgāk kā 2 gadus un 2 nedēļas…

Kādus modeļus tādai retai mājas lietošanai varat ieteikt? Un kas no fīčām būtu must-have, kas - garantēti deal-breaker?

Link to comment
Share on other sites

Tad skaties uz EPSON pusi, bet ja tik maz drukā, brauc pie drauga!

Link to comment
Share on other sites

Krāsains lāzernieks, multifunkcionālis un ar dupleksu maksās kosmosu. Vairāk padomā, ko tu darīsi, kad beigsies toneri. Ja pirksi jaunus tonerus, tad papēti, cik izmaksā toneru komplekts. Ja taisies pildīt, tad vai aparātu var atčipot, ja nē, cik maksās čipi, toneris utt...    Par Samsungu piekrītu, mums darbā stāv Samsungs. Atčipots. Resurss gan visiem mezgliem tikai 20.000 lapas, bet pie tavas drukāšanas nesasniedzams cipars.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Drukājam maz - citreiz lapa mēnesī, citreiz vēl mazāk

 

Noteikti vajadzīgs ņemt tīkla printeri.Ja ir arī WIFI tad tas bonus bet mazsvarīgi.
Nu pisec, nu speci! 

 

 

Krāsains lāzernieks, multifunkcionālis un ar dupleksu maksās kosmosu.
Nu duplekss ir obligāts!   :yahoo:
Link to comment
Share on other sites

ja tik maz drukā, brauc pie drauga!

Dārgi, lēni, neefektīvi.

 

Man mājā arī ir melnbaltam HP kombainam WIFI.neesmu ne vienu reizi izmantojis un neredzu tam vispār jēgu.Diseiblots.Viss notiek caur vadu tīklā. Pieņemu ka varbūt kādam tas der ja drukā pa taisno no telefona bet tādas vajadzības man nav un arī nebūs.Saimniecībā tikai viss notiek ar stacionārajiem PC..

Man mājā stacionārais PC ir nu jau 9 gadus sena vēsture, kuras virzienā atpakaļ neplānoju skatīties. Ja nu vienīgi kāds micro PC, kas pazūd aiz monitora un no kura "netorčī" lieki vadi. Internets - mobilais, līdz ar to rūtera nepieciešamība-esamība ilgtermiņā ir apšaubāma. Pat ja rūteris būs, tas tiks novietots vietā, kur būs pieņemamākā uztveršanas zona - nav teikts, ka tur būs pieejams plaukts priekš printera, ka tas būs aizsniedzamā augstumā un ka tas vispār atradīsies vienā telpā ar printeri. Šobrīd printeris vispār stāv kastē uz skapja, katru reizi jāstiepj pie PC un jāslēdz 2 vadus. Arī nākotnē tas diez vai stāvēs datora vai rūtera tuvumā. Tāpēc wifi kā opcija būtu visnotaļ ērti.

 

Vairāk padomā, ko tu darīsi, kad beigsies toneri. Ja pirksi jaunus tonerus, tad papēti, cik izmaksā toneru komplekts. Ja taisies pildīt, tad vai aparātu var atčipot, ja nē, cik maksās čipi, toneris utt...

Nu jau tu sāc runāt svešvārdos… Biju lasījis par auto čipošanu, bet par toneru čipošanu - tas man ir kas jauns :D

Šobrīd gribas ticēt, ka būšu par slinku, lai kaut ko eksperimentētu - vienkāršāk būs nopirkt toneru komplektu. Bet nu, cik noprotu, kādām >1k lapām jau ar toneru komplektu pietiek? Ja tā, tad grūti iedomāties, pēc cik gadiem tas kļūs aktuāli (joprojām nav iztērēta pirmā pirms daudziem gadiem nopirktā papīra paka).

 

Kas tur ir ar tiem brendiem? Nu Samsung te piesaukts kā uzticams. Kā ir ar HP, Canon, Brother, Xerox? Citi kaut kādi?

Link to comment
Share on other sites

Man ir wifi Samsungs. Iet ar nečipotiem toneriem, tik visu laiku rāda dzeltenā lampiņa ka tukšs. Bet pirkts pirms gadiem 3-4. Melnbaltais. Ar skaneri/kopētāju.

Link to comment
Share on other sites

Ir taču kreisās kasetes, kas tagad ir pat lētākas, kā pildīt ar visiem čipiem!

Link to comment
Share on other sites

Tēmas autoram tieši krāsaino printeri vajag. Melnbaltai drukai lāzernieks ir ietaupījums salīdzinājumā ar tintenieku. Krāsainai drukai, nē, izdrukas cena būs augstāka, ja lietos orģinālos kārtridžus.

Pie tik niecīgiem drukāšanas apjomiem, kādu paņemsi, tāds būs labi. Nav vērts daudz galvu lauzīt.

Link to comment
Share on other sites

Krāsainai drukai, nē, izdrukas cena būs augstāka, ja lietos orģinālos kārtridžus.

Lasi vēlreiz - ar kārtridžu komplektu var izdrukāt labi ja 20 lapas (ok, gan jau mazliet pārspīlēju), turklāt krāsainā tinte izbeidzas arī tad, ja gandrīz nemaz netiek lietota. Kārtridžu komplekts maksā €30-40 (jā, pērku oriģinālos). Tiešām lāzernieks būs vēl dārgāks?

Hz, kur tā tinte paliek. Varbūt tiek brutāli izlieta švammēs katru reizi, kad ieslēdz/izslēdz printeri, lai kaut ko noskenētu (tas tiek darīts biežāk nekā drukāts).

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Labojums - kārtridži nevis €20-30 kā sākotnēji rakstīju, bet €30-40 (PG-512 + CL-513).

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Tev taisnība, tintenieks tinti kaut kādā daudzumā izlej švammēs. Katra automātiskā drukas galvas tīrīšana savu tintes daudzumu iztērē. Ja bieži un daudz drukā, tad tas ir procentuāli nebūtisks daudzums. Ja reti un maz drukā, tad tā arī sanāk, ka ievērojama tintes daļa aiziet regulārajās drukas galvas tīrīšanās. Tādā ziņā lāzernieks tev būs piemērotāks. Bet nevajag sacerēties, krāsu lāzernieks būs dārgi, gan pats aparāts, gan orģinālās krāsas. Vairāki biedri šeit par saviem melnbaltajiem lāzerniekiem izsakās, bet tev vajadzīgs krāsu.

Link to comment
Share on other sites

Ar lētu lāzernieku bildes būs vispār nekādas, tas vairāk tikai grafikiem un diagrammām. Ir ļoti laba pieredze uz krāsainā Sharpa, maksā protams tūkstošus, bet bildes pat uz parasta papīra izskatās ļoti labas, bet ne foto kvalitāte.

Link to comment
Share on other sites

www.MistersPimpausis.lv

nu krasu lazeris maksa sakot no 100eir+ baigi dargi nomainit pec tam krasas jo vajag 4us tonerus veselus+attela kvalitate tapat nebus diez ko gut? tiesam gribi tik daudz par printeri izmest?

Savu laiku panjemu vienu lietotu canonu tintenieku par paris grashiem jo tintes vinjam vareja nopirkt 3x komplektus pa kkadiem £4 ( respektivi zem 30centiem gabala...)

nokalpoja diezgan ilgi un bija leti/labi , bet tad nospraga ,panjemu parasto melnbalto brother lazernieku kuram jauns toneris maksa £6,cepuri nost.

 

Cik printerus vienmer esmu pircis tad skatities sacis esmu ar krasu dargumu/letumu un tad tikai pasu printeri.

Pixmas jau pilnigakie mesli, tapat kaa leetie HP, viss tas letais gals ir buvets taa lai varetu tikai naudu iekaset pec tam par tinteem kur vinji nopelna daudz vairak nekaa uzrazhojot to printeri pasu.

 

xerox/brother labi ir,  tas pats samsungs (dargie modeli) ir labi.. HP (tikai  pasi dargakie offisa modeli labi), Epson ir pilnigi krāni speciali taisiti problematiski un naudu izspiezh tikai par tinteem+pilni ar glukiem.


retai/letai drukasanai to ari ieteiktu- kadu lietotu (LABU no darga gala!) tintes printeri kuru var dabut pa velti/par paris grashiem kuram varbut tinte ir beigusies bet kuram nopirkt jaunus kartridzus nemaksa neko..Diemzel kad mekleju zem 50eir NEVAR neko dabut kas butu jedzigs, protams modeli ir daudzi visaadi pa tadu cenu..bet... palasot par vinjiem uzreiz sapratisi ka tevi tikai grib apchakaret..

Labots - www.MistersPimpausis.lv
Link to comment
Share on other sites

Ja ir doma printēt arī fotogrāfijas labā kvalitātē, tad tikai tintenieks.

Nē, fotogrāfijas pašrocīgi nedrukājam, to uzticam cilvēkiem (uzņēmumiem) ar nopietnāku tehniku. Printerim komplektā nākušie fotopapīra paraudziņi tā arī nav izmantoti.

Pārsvarā tiek drukāti kaut kādi dokumenti ar vai bez krāsu elementiem, dāvanu kartes, citi sīkumi.

 

Par kvalitāti - vai tiešām 100-200 eiro vērtam lāzerniekam drukas kvalitāte ir tik daudz sliktāka nekā senam Canon Pixma MP240 tinteniekam, kurš jauns maksātu kaut kādus 30-40 eiro?

 

nu krasu lazeris maksa sakot no 100eir+ baigi dargi nomainit pec tam krasas jo vajag 4us tonerus veselus+attela kvalitate tapat nebus diez ko gut? tiesam gribi tik daudz par printeri izmest?

Man negribas reizi-divas gadā izmest 30-40 eiro par tinti, ar kuru var izdrukāt labi ja 20 lapas, jo visa tinte tiek aizpūsta švammēs, drukājot sīkumus vai nedrukājot vispār neko (skaneris). Es vispār brīnos, ka man pa visiem šiem gadiem ne reizi tās tintes (oriģinālās) nav sakaltušas, ņemot vērā manus drukāšanas apjomus un neregularitāti. Vai varbūt ir sakaltušas, tikai es to nezinu?

Lai nu kā, ja lāzernieks par €100-200 nodrošinās to, ka kvalitāte nebūs sliktāka nekā esošajam printerim un man nebūs katru gadu jāpērk tonerus, tad ilgtermiņā būšu plusā - gan finansiālā, gan patērētā laika ziņā. Un ja vēl nebūs katru reizi jāstiepj printeri līdz datoram (vai datoru pie printera) - tad pavisam labi.

Link to comment
Share on other sites

Tad jau biedra snukurins ieteiktais printeris #3 komentārā atbilst tavām prasībām.

Piekrītu biedriem par foto izdruku kvalitātes atšķirībām tinteniekam vs lāzerniekam.

Link to comment
Share on other sites

www.MistersPimpausis.lv
Man negribas reizi-divas gadā izmest 30-40 eiro par tinti, ar kuru var izdrukāt labi ja 20 lapas, jo visa tinte tiek aizpūsta švammēs, drukājot sīkumus vai nedrukājot vispār neko (skaneris). Es vispār brīnos, ka man pa visiem šiem gadiem ne reizi tās tintes (oriģinālās) nav sakaltušas, ņemot vērā manus drukāšanas apjomus un neregularitāti. Vai varbūt ir sakaltušas, tikai es to nezinu? Lai nu kā, ja lāzernieks par €100-200 nodrošinās to, ka kvalitāte nebūs sliktāka nekā esošajam printerim un man nebūs katru gadu jāpērk tonerus, tad ilgtermiņā būšu plusā - gan finansiālā, gan patērētā laika ziņā. Un ja vēl nebūs katru reizi jāstiepj printeri līdz datoram (vai datoru pie printera) - tad pavisam labi.

 

 

Nu tapec jau teicu...skaties printeri ar letam tintem, un tur nav nekadas 20mit lapas ar ne-originalajiem , ne-originalajos iepilda normalu daudzumus tintes ieksha..

latvija laikam vari pasutit no vacu ebaya, cik atceros visi tur sutija no vinja un bija totali pa leeto..

Un nekas tur neaizkalst ja nu vien tiesam nenomet uz gadu stavet kkur,pilnigus batonus sprauzh par to aizkalsanu...

 

anyway.. kadam vispar WIFI liekas kaa baigaa prieksrociba? (ja protams nedruka dien-dienaa milzigos kvantumos un vesels offis lieto vienu printeri) Es tapat kad beidzu printet aizeju izslegt printeri ara, kad vajag tad iesledzu.. ar wifi  tapat man vajadzetu parvaret slinkumu un aiziet ieslegt vinju manuali.

Labots - www.MistersPimpausis.lv
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nesaprotu tos kam patīk mazi ekrāni un loptopi,man jau 24collas liekas par maz bet nu tas tā-patīk=tad lieto.

Kāda gan atšķirība, 1920x1080 ir 24 vai 15 collās - attēlojamās informācijas daudzums no tā nemainās.

Turklāt 24" monitora lietošana nebūt nenozīmē, ka jāsēž pie stacionārā PC. Gana ilgi esmu lietojis laptopu ar ārējiem monitoriem. Kas forši - var to laptopu jebkurā brīdī paķert padusē un lietot kaut dārzā vai saimniecības ēkā.

Pie PC gan arī vairs nesanāk sēdēt tik daudz kā bērnībā, tas arī mazina liela monitora nepieciešamību ;)

 

Nu tapec jau teicu...skaties printeri ar letam tintem, un tur nav nekadas 20mit lapas ar ne-originalajiem , ne-originalajos iepilda normalu daudzumus tintes ieksha..

(..)

Un nekas tur neaizkalst ja nu vien tiesam nenomet uz gadu stavet kkur,pilnigus batonus sprauzh par to aizkalsanu...

Problēma ar tintenieku jau ir tāda, ka pie retas drukāšanas liela daļa tiek dzīta švammēs, nevis uz papīra.

Uz gadu gluži nesanāk viņu "nomest", bet uz 2-3-6 mēnešiem gan gadās.

Link to comment
Share on other sites

@@snukurins, nav jau tā, ka es katru mīļu brīdi to laptopu par hantelēm izmantotu. Nē, nebūt ne. Bet, grozies kā gribi, kaut vai līdz tam pašam auto ērtāk ir aizstiept laptopu, nevis stacionāro.

 

----

 

Kā tiem lāzerprinteriem ir ar plēvēm? Var drukāt uz tinteniekiem paredzētās? Jebšu jāpērk speciālās lāzernieku plēves?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Lāzerniekā nedrīkst bāzt tintenieku plēves. Tai nevajadzētu būt problēmai, jo lāzernieku plēves ir lētākas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@e = d, https://www.lemona.lv/?page=item&i_id=8b04a7886c351ffe9da9d6968088ba51

@@erikonkulis, http://img.tomshardware.com/us/2004/11/13/supersize_your_tv_for_/beamer_liesegang_s.jpg

@@Mezavecis, ne par cenu jautājums - maniem apjomiem der kaut €1/gab plēves. Jāsaprot, ko darīt - var lietot mājās esošās vai tās jāmet ārā un jāpērk citas.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

nu overhedu nelietoju, bet tās plēves gan dien dienā lietoju specifiskai ražošanai.

Link to comment
Share on other sites

man joprojām kaut kur mētājas tā paka ar 10 vairāk gadus vecām tintenieka plēvēm :)

ja tev tiešām der, varbūt varētu pat aizsūtīt? nu kā ZS dāvanu....

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

e = d, ja tu to man tad tintinieka plēves nevajag. Pats lietoju divus lāzersamsungus ml-1670 un ml-1660. Bet par lāzernieka plēvēm gan priecātos :D

Link to comment
Share on other sites

superKrona

 

 

Pieredze rāda ka Samsung var uzticēties

Vispār uzticēties var tikai konkrētiem modeļiem, ir arī samsūdam slimīgi, piemēram, tie, kuriem 101. toneri. 

Link to comment
Share on other sites

Nu jau Samsung drīz par HP pārsauks  :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Ja pareizi atceros (ceru, ka nesakļūdījos ar līdzīgiem modeļiem), birojā līdzīgām vajadzībām nopirkām šito: http://www.brother-usa.com/Printer/ModelDetail/1/HL3170CDW/Overview

 

Pluss, un viens no sales pointiem bija tas, ka "slīpie" toneri maksāja uz ~~15 EUR, ja pareizi atceros. Oriģinālie bija kosmoss.

To pusgadu, kuru viņu lietoju es, strādāja cienījami, arī ar slīpajiem. Pēc tam pārceļoja, bet droši vien, ka strādā vēl joprojām.

Link to comment
Share on other sites

nu ja piektdiena, tad var drusku off.

Vai tiešām mājā vajadzīgs tas krāsainais? Man arī kādreiz bija krāsu tintenieks un tieši retās drukāšanas dēļ krāsas vienmēr žuva. Beigās padomājām un tika saprasts, ka mierīgi var iztikt ar melnbalto. Tāpat vairumam izdruku dzīves cikls mūsdienās ir ļoti īss.

Link to comment
Share on other sites

@@e = d, jā, mājās vajadzīgs tas krāsainais. Kā reiz šodien, piemēram, vajag dāvanai kārtējo krāsaino izdruku uz 210g papīra - melnbalts Latvijas karogs diez ko labi neizskatītos. Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

 

 

izdruku uz 210g papīra

Pērkot printeri pievērs uzmanību atbalstāmiem papīriem, kāds ir maksimālais papīra svars. Ne visi lāzerprinteri drukās uz tik bieza papīra.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tie Epson ir labi, bet tur tas kaifs sākās pie lielām izdrukām  :)

Link to comment
Share on other sites

@@ruukjis, CIS ir tie, kam tinti pilda "burkās"? Kā tā tinte jutīsies, ja pusgadu netiks kustināta (ir mums arī tādi periodi)? Kā tā tinte jutīsies pēc pāris gadiem? Aprakstā viņam minēts, ka komplektā esošās tintes pietiekot "up to 12,000 pages in black and 6,500 pages in colour3 from its initial set of inks". Salīdzinājumam - esošo printeri nopirku, šķiet, kaut kādā 2008.-2009. gadā studiju vajadzībām, toreiz nopirku arī 500 lapu paku - no tās pakas vēl kādas 150-200 lapas ir palikušas. Liela daļa aizgāja likumi.lv satura drukāšanai, kas bija vienreizējs pasākums, kuru neplānojas atkārtot (toreiz vajadzēja "dažus" likumus papīra formātā). Protams, varu kļūdīties, bet šķiet, ka pulveris šādos apstākļos varētu būt piemērotāks…

 

Tam epsonam pa pusei trūkums, pa pusei pluss ir tas, ka nav skenera. Skeneri mums vajag, bet to varētu pirkt arī kā atsevišķu iekārtu - tāpēc "pa pusei pluss"…

 

Kompakts, viegls - tas forši, bet tāpat gribēsies viņu nobāzt kaut kur prom no acīm un negribēsies staipīt. Tātad tas, ka nav tīkla tam konkrētajam par €150 - tas ir tizli.

 

Uz doto brīdi tas Samsung SL-C480W, lai arī ir teju lētākais all-in-one krāsu lāzernieks, tomēr izskatās way-to-go, pieņemot, ka nenobeigsies pēc 2 gadiem un 2 nedēļām…

Link to comment
Share on other sites

Epson oriģinālās tintes ir ļoti pat noturīgas pret aizkalšanu. Ar oriģinālajiem kārtridžiem nekad nekas nav kaltis ciet pat neregulāri printējot. Alternatīvās ( ir mēģinātas Inktec un OCP)   - kalst visas, ja nepaprintēsi mēnesi.

Link to comment
Share on other sites

Pērkot printeri pievērs uzmanību atbalstāmiem papīriem, kāds ir maksimālais papīra svars. Ne visi lāzerprinteri drukās uz tik bieza papīra.

Njā, darba printeris it kā pēc specenes ņem arī 220g, bet ar manējo 210g papīru netiek galā. Sačakarēju tik papīru.

 

Paldies visiem par info, printeris pasūtīts.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...