Jump to content

Nokia telefonu atdzimšana


Recommended Posts

Runājot par cenām - Apple var atļauties turēt cenas, jo krasi atšķiras biznesa modelis no visiem paŗējiem ražotājiem. "Parastais" ražotājs paļaujas uz klasiskajiem distribūcijas tīkliem, kur savu daļu nopelna vairumtirgotājs un gala pārdevējs. Apple ir savi Apple Store - un tās preču daļas, kas iet caur klasiskajiem vairumtirgotājiem, telekom. operatoriem utt., vairumtirdzniecības cena ir tikai par dažiem procentiem zemāka, nekā gala lietotājam pērkot pa tiešo no Apple. Telekom. operatori ir ieinteresēti tirgot Apple produktus bez peļņas, lai piesaistītu klientus, ar vairumniekiem un lielajiem tirgotājiem ir līdzīgi.  Tāpēc ļoti bieži ir situācija, ka pie vairumniekiem cena ir augstāka, nekā pērkot pa tiešo no Apple.

 

Faktiski tā ir monopolstāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kura ļauj Apple saglabāt lielāko peļņas daļu no katras ierīces pārdošana. Bet, skatoties, kas notiek ar vairumnieku piedāvājumiem - arī Samsung jau kādu laiku sāk pazust no vairumnieku noliktavām, man ir aizdomas, ka arī Samsung cenšas/tiecas mainīt savu biznes modeli uz līdzīgu kā Apple.

Link to comment
Share on other sites

Bet galu galā, ja kabatā nav lieku 700€, tad visiem brand telefoniem pogas izgriež ķīniešu ražotāji, kas jau pa 200€ piedāvā ciešami lietojamus telefonus. Ilgi mocījos ar visādiem budžeta MS (WP), LG u.c līdz nonācu pie secinājuma, ka 8 kodolu mediatek, lēta kamera un viss pārējais strādā pludenāk, kā 200€ "nabags" no lielajiem ražotājiem...

Link to comment
Share on other sites

Vienu laiku pēc pārliecības WP useris. Bija Lumia 520, 820. 925. 820 vispār ļoti patika. Par OS runājot... darbojās perfekti. Nokī-nokī ir probzas atsevišķiem modeļiem. Piemēram, 1020 diviem tuviniekiem bija ļoti problemātiska lietošana. Ta kaut kas dzelžos, tad kaut kas softā gļuko, līdz truba kļūst nelietojama. 

Link to comment
Share on other sites

Arī esmu WP lietotājs bijis no pirmssākumiem, pa vidu ir mēģināti Android un iPhone, vienmēr tāpat esmu atgriezies pie WP. Tagad atkal ir Android, bet ne vairs ilgi, ta nu i nah, man nevajag nez kādas aplikācijas  un ko vēl, bet, lai vienkārši strādā out of the box, ko WM lieliski dara.

Šorīt arī Motorola izdomāja no rīta vienkārši uzlikt mīksto jebkādiem noticicationiem un zvaniem, pēc laika skatos, 5 neatbildēti un 7 epasti, kas pienākuši bez jebkādas ziņas, sāku vērt vaļā epastu, telefons vienkārši izrubās. Virsū ir stock Android un standarta aplikācijas,bet nepārtraukti izlien visādi brīnumi, kad pārslēdzas starp aplikācijām vai telefonam liek darīt divas darbības vienlaicīgi un uzskatu, ka tas nav normāli, kā arī ar kaut kādiem brūvējumiem jāties netaisos.

Jā WP arī mēdz gļukot, bet gļuks izpaužas ar vienkārši aplikācijas nokrešošanu nevis vūdū dejām un neparedzamiem blakusefektiem.

 

Iphone strādā lieliski out of the box, bet nepatīk UI un tas, ka ir visiem, tā, lieliska sistēma cilvēkiem, kam arī nav vēlēšanās meklēt ideālās aplikācijas un iestatījumus

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nez skatoties kāda konkurence tagad ir mobīlo tirgo, šaubos ka Nokijai ir baigās iespējas atgūt kaut mazu daļu tirgus, bet nu lai jau mēģina jo lielāka konkurence jo patērētājam labāk...

 

 Arī esmu WP useris un kopumā nesūdzos par OS...tagad arī paši telefoni ar WP ir ļoti lēti, tad ideāli. 

 

 Bet kopumā MS kaut kā nesanāk ielausties mobīlo iekārtu tirgū.

 

WP tirgus daļa vairs tikai 0,4 % ja var ticēt šīm (pirmais google rez.)...

 

https://www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

Ja paskatās uz pēdējiem galaxy s(5,6,7), tad izmaiņas ir nelielas, un ir aizdoma ka mobīlie attīstībā ir sasnieguši kaut kādu punktu, un tālāk kaut ko piegudrot klāt kļūst aizvien grūtāk ...

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

 

 

tālāk kaut ko piegudrot klāt kļūst aizvien grūtāk
 

 

BATERIJU, kas tur ilgāk par dienu, pasaule būs ekstāzē :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

BATERIJU, kas tur ilgāk par dienu, pasaule būs ekstāzē

esmu WP Lumia  640XL lietotaajs, baterija videeji iet 14-16 dienas, atkariibaa, cik daudz sanaak runaat.

izmantoju vinju galvenokaart runaashanai/iiszinjaam. visas citas lietas ir datoraa :)

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Gribētu redzēt, kurš andrītis lietotjot šādā rēži'mā, tik ilgi vilktu :)

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nu a kas tur tāds? :)  Man truba ar android vidēji reizi 10-14 dienās jālādē. Nekā te tāda nav.

Link to comment
Share on other sites

Nja, man ar W10M truba, tur max divas dienas.. nujā, tekoši inetu šāroju, jo esošais radiolinks ir vienk nelietojams :(

 

Pa lielam - energoefektivitāte uz WP ir tiešām OK. Lai uz andrīša kaut ko darītu vajag hvz cik tur cores un RAM, uz WP vajag daudz mazāk :) Es gan WP izvēlos vairāk dēļ smukās integrēšanās MS ecosfērā - W10 kalendārs, onedrive, MS piedāvātie epasta servisi utt...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Nu tač. Ja telefonu lieto, jālādē telefons. Intensīvāk lieto, biežāk jālādē. Gandrīz nemaz nelieto, retāk jālādē. Tā vidēji, normāli lietojot cik ilgi iztur? Es varu pateikt, pilnīgi godīgi, mans podziņnieks reizi pusgadā jālādē, stāv tas plauktā, paņemu no plaukta, pazvanu ar to kaut kur, tā - reizi 3jos mēnešos, dažas minūtes parunāju, nolieku atpakaļ plauktā. Pārspļauj šito.

Link to comment
Share on other sites

vvv, stāv plauktā :D

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Ja nav vajadzīgas, kā tas var būt mīnuss?

 

Ja kas, man arī viss vajadzīgais ir...

Link to comment
Share on other sites

Nujā, tā jau ir, ir cilvēki, kuriem vajag visādu eksotiku. Pa lielam viss vajadzīgais ir arī uz WP...

Link to comment
Share on other sites

Piemēram uz ifona nav viss vajadzīgais. Es par savām vajadzībām, iespējams, līdzīgi kā man, ir arī citiem. :) Nav interfeiss latviešu valodā.

Link to comment
Share on other sites

Palasot pēdējos postus, ir pilnīgi skaidrs, ka to autoriem nevajag ne ios ne droīdu ne WP. Podziņnieku no 10 gadu pagātnes un būs Jums laime.

Bet ne jau visiem pietiek ar zvanīšanu un SMS.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kāreiz, skatos uz 950 vai 950 XL pusi. Kaut kā neliels lauziens piķot par augstā plaukta telefonu 500+, 700+ eur vai pat vēl vairāk. Ir iespēja paspaidīt gan andri, gan ios, gan wp (pašam ir). Nepatīk tie pārizskaistinātie UI. WP - vienkāršs, diskrēts UI. No appiem, tas, ko man vajag, principā, viss ir. Kamera ar ļoti ok, praktiski, 1020 līmenī, tikai žēl, ka nav ksenona. Manā gadījumā, visādi interesantumi un argumenti par miljoniem aplikāciju, lai paliek hipsteriem un tīņiem. Protams, citus jau arī var lietot bez problēmām, bet WP tomēr simpatizē vairāk + par tām cenām, kādās tagad iet krutākie Lumia modeļi, ir ļooti labs p/p.

 

P.S. Par gaumi nestrīdas. Par gaumi kaujas. :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc no 10 gadu pagātnes? Mūsdienīgu, kvalitatīvu podziņnieku. Varētu arī ar ios, tik latviešu valodā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es gan WP izvēlos vairāk dēļ smukās integrēšanās MS ecosfērā - W10 kalendārs, onedrive, MS piedāvātie epasta servisi utt...
 

Ja tas strādā, tad tas tiešām ir ērti... smīnu par idiņiem, kas ar putām uz lūpām nolād mākoņservisus un apelē pie svētā usb kabeļa...

man, piemēram, patīk, ka ar telefonu safočētās bildes, atnākot mājās un ieslēdzot mājas pīsli, pašas sakopējas no onedriva... man pat nav jāiedomājas, lai tas notiktu...

arī e-pasts idejiski ir foršs, ka redzi visu gan uz pc, gan telefonā, un "atzīmēt kā lasītu" vai izdzēst pietiek tikai vienā no iercēm... ērti... tas tā ar pozitīvu skatu... :)

 

eu... bet topiks bija par nokias atgriešanos telefonu pisnesā... :D

 

jau sen, patiesībā, gaidu brīdi, kad varēšu nopirkt tādu vai savādāku dzelzi un uzlikt tas osu, kādu vien gribēšu... piem., lumia 735 ar meego... ok sailfish... tas būtu pavisam ērti...

bet jā... ja reiz kaut kāda sistēma tev ērti strādā (lasīt augstāk), tad pārmigrēt atkal uz citu var būt arī slinkums...

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Izejot no taalaakaa siis teemas var redzeet ka WP nu nav tik suudiigs kaa te dazhi labi censhas pasniegt (troljo). Patikami ka sheit ir vairaaki WP lietotaaji, kas nekautreejas padalities ar savu pieredzi. Athlons ja vari uzlaust bootloaderi, atsleegt secure boot, tad liec ko veelies uz Lumia telefona.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

Nu lielākās negācijas būs tādiem, kas lietojuši 2 dienas vai arī ir tiesam kas specifisks nepieciešams, kas nav app storaa

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Apple var atļauties izstrādāt savu OS

produkti patiešām ir overpriced

Latvijas un boot.lv loģikas līmenis! :D Nosaukt jūs par blondām durām būtu apvainojums blondām durām...

Link to comment
Share on other sites

windows phone man patika.. tikai man nepatika ierobežotības sajūta, tāpēc pēc 520 lumia`s paņēmu andrīša telefonu. Kā saka.. katram savs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kāreiz, skatos uz 950 vai 950 XL pusi. Kaut kā neliels lauziens piķot par augstā plaukta telefonu 500+, 700+ eur vai pat vēl vairāk.
 

saveejo 640XL iegaadaaju sameeraa nesen, protams, ka skatijos uz 950, tas ir par kaartu jaudiigaaks, bet cena arii, taapeec paliku pie 640XL ar 4G, kuru iesleedzu, ja sanaak piemeeram ar sabiedrisko ilgaak braukt vai tml..

Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka tie kas saka, ka Android iet 10-14 dienas ir vienkārši nojūgušies vai lieto citu telefonu, bet tas stāv plauktā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Varētu arī ar ios, tik latviešu valodā

Nez, es nejūtu nekādu atšķirību. Protams, ja nu galīgi angliski neko nerubī, tad citādi. Bet nu es pieņemu, ka lielākajai daļai kaut cik izglītotu indivīdu tā nav problēma. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man vienmēr ir pieejami PC ar normāla izmēra ekrānu,nav vajadzības lūrēt mazajā.Arī internetu lietoju tikai tik cik pieejams WIFI.
 

Jā, lietošanas paradumi ir atšķirīgi. Man ir svarīgi izlasīt e-pastu vai whatsapp ziņu uzreiz nevis tad kad esmu pie "normālā ekrāna". Ja vajag kaut ko garāk atbildēt, tad protams izmantoju kompi, citādi var ātri uzsist atbildi telefonā. Internetu lietoju LMT neatkarību un cenšos samazināt tieši sarunas un īsziņas. Zvanu (kad iespējams) caurs whatsapp vai facetime, sms vietā sen jau whatsapp.

Navigācija - ja braukā pa savu miestu, tad protams, nevajag, bet ja jāatrod adrese svešā pilsētā vai mazāk zināmā rajonā Rīgā, tad Waze ir neaizvietojama.

Link to comment
Share on other sites

Te gan panesies offtopiks, bet nu par os lietām mana pieredze un viedoklis.

Ilgus gadus esmu lietojis Android, patika funkcionalitāte, aplikācijas ( un es teiktu, ka ne jau daudzums tikai, bet arī vidusmēra kvalitāte). Nepatika, ka telefons tika piebāzts ar kaudzi nevajadzīgu aplikāciju, kas tērē smagi resursu un īsti nepatīk, ka tas tiek uzspiests un man nav izvēles iespējas.

Tagad lietoju Lumia 930. Palietoju gan 8.1, gan tagad 10. Dzelzis man ļoti patīk. Visforšākais telefons kādu esmu turējis rokā. Bet tas jau mans subjektīvais viedoklis un runa nav par to. Man patīk WP ideja, gan vizuāli, gan funkcionāli ļoti vienkārša un neuzkrītoša OS, kas ir pieticīga prasībās pret dzelžiem. Aplikācijas ir tikai tās, kuras es gribu. Tiesa, sākumā ir vairāk kā gribu, bet tās var viegli noinstalēt. Bet, ja godīgi, sajūta, ka MS labā strādā vien pāris studenti, kas strādā ar šo OS. Visvienkāršākā pamata funkcionalitāte stipri atpaliek no tā paša android, kam tas viss bija jau sen. Katrs apdeits nenes nekādu uzlabojumu, jo vienas kļūdas tiek novērstas, bet citas atkal parādās. Sanāk, sēdi vislaik uz mazliet gļukojošas sistēmas. Nesaku, ka andrītim viss labi, bet tik traki ar nav bijis ne ar vienu telefonu un andrīša versiju. Aplikācijas arī ir hārdkors. Ja esi lietojis uz andrīša waze un whatsapp, piemēram, tad uz wp tie ir nelietojami mēsli, atvainojos par izteikumu. 

Ios, neesmu lietojis, bet, ja MS nespēs sistēmu pacelt līdz normālam līmenim, tad nākamis būs Ios. Esmu gan paspaidījis, gan dzirdējis atsauksmes- ļoti sakarīga sistēma, lai gan, vizuāli nesaista tik ļoti kā WP. Nez kāpēc tad nemaz tik daudzi neraujas prom no Ios.. :D 

 

P.s es neesmu trollis. Esmu tikai bēdīgs wp lietotājs... :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

waze un whatsapp

Ko pīpē? Lietoju šos uz pēdjās versijas  Win 10 telepona, viss tas pats, kas uz pēdējiem andrīšiem!

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

NOKIA varētu turpināt ražot un tirgot savus podziņaparātus. Skatos ss.lv, 6310i maksā 225 eiro, lietoti 8800 - no 150 - 300, dārgākais 1350 eiro rubuļi. Nelietotiem cena vispār kosmosā.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Un kur problēma uz andrīša atinstalēt un atslēgt visu lieko? :shok:  Ar ko tad tas WP labāks?

 

Nelietotiem cena vispār kosmosā.

Jā, varētu atvērt ražotni kaut kur kosmosā, uz Mēness teiksim. :)

Labots - Donkeyhot
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Whatsapp kas vainas uz WP? Viss ir lieliski un straadaa bez probleemaam. Un UI uz WP ir daudz patiikamaaks.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

Dropbox un Google Drive native klienti beidzot uz wp ir uztaisīti?

Link to comment
Share on other sites

Pēdējā lielā problēma bija pārmest no 920 lumias uz pc pāris gigabaitus bilžu. Win7 nespēja atrast draiverus telefonam, onedrive sync nestrādā pilnīgi oficiāli. Pareizāk sakot strādā, bet caur kaut kādu 3rd party sync appu. Jā, select all funkcija galerijā nepastāv.

 

Karoče elle ir tas jūsu wp, lai vieglas viņam smiltis.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Smii tu kaut kaadu tuftu puut. Neatbilst patiesiibai tas ko centies iestastiit. Par tevis pieprasitam programmaam, jaa ir abas.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

Pēdējā lielā problēma bija pārmest no 920 lumias uz pc pāris gigabaitus bilžu. Win7 nespēja atrast draiverus telefonam, onedrive sync nestrādā pilnīgi oficiāli. Pareizāk sakot strādā, bet caur kaut kādu 3rd party sync appu. Jā, select all funkcija galerijā nepastāv. Karoče elle ir tas jūsu wp, lai vieglas viņam smiltis.

 

Vēl viens pīpētājs :D Pat uz WP8.x šis viss darbojās ideāli :) Nevajag savu rociņu līkumu uzskatīt par līkuma mērinstrumenta problēmu.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Beigās telefons tika atdots bērnam. Tur arī viss skumji, jūtūbs tik csur browseri, pokemonu nav, turklāt brīžiem sāk raustīties digitaizeri tā ka viss ekrāns tīrinās. Ekrāna maiņa nelīdzēja, problēma acīmredzot kur citur.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...