Jump to content

led spuldžu dimmošana


Giga
 Share

Recommended Posts

Pēc atkārtotas aplaušanās ar LED spuldžu dimmeri, gribu apvaicāties vai kādam ir pozitīva pieredze ar to.

 

Stāsts sekojošs: dzīvojamās istabas lustrā ir 8 spožas 6w dimmojamas VTAC LED spuldzītes, gribējās lai gaismu var pagriezt tumšāk vai gaišāk un tā kā visā mājā esmu pārgājis uz LED, arī šeit ir LEDi. Pirmo nopirku ebayā dimmeri ar griežamu pogu, pēdējo nopirku šādu. Abos gadījumos izgāšanās :( Grozot kloķi vai spaidot pogas lampas lielākajā daļā diapazona nereaģē vispār, dažreiz tomēr paliek tumšākas, bet ne pakāpeniski, bet uzreiz un nav paredzams kurā slēdža stāvoklī tas notiks, tāpat pēc brīža mēdz atgriezties pie sākotnējā spožuma, mirgot utt. Vārdu sakot pilnīgs randoms nevis dimmeri :(

 

Vairāk eksperimentēt ar ziedošanu Ķīnas dimmeru ražotājiem negribas. Latvijā lielākajā daļā veikalu, kur tirgo elektropreces, LED dimmeru nav vispār, cenu klubā ir par ~50eirām, bet nav vēlmes izmest tik daudz naudas, bez pārliecības, ka darbosies. Sāku domāt, ka varbūt spuldzītes nepareizas, lai arī bija rakstīts dimmable un dārgākas par parastajām jeb 48w par daudz kopējās jaudas tādam dimmerim ?

 

Vai jums ir izdevies sadraudzēt LED spuldzes (ne lentas) ar dimmeri un ja jā, tad kādas markas spuldzītes un dimmeris ? Der arī teorētiski padomi, ko daru nepareizi vai ieteikumi kur Rīgā var nopirkt super duper dimmeri, ar iespēju atdot atpakaļ, ja nesanāk :(

 

Link to comment
Share on other sites

Skatoties pievienotā linka bildes neiebraucu, "0" viņam nav jāpieslēdz, lai barotu dimera shēmu?

 

p.s., nav bijusi darīšana ar dimmeriem priekš LED

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Ne visi LEDi ir dimmējami .... Piefiksēju ka uz kastītes parasti rakstīts dimmable ...

Link to comment
Share on other sites

>Giga, LEDi nav kvēlspuldzes, tās ir Pusvadītāji, tur nav iekšā kvēldiegs, mēģināšu vienkāršāk,:)  viņi pēc savas uzbūves nevar būt lineāri ar regulējamu tieši proporcionālu gaišāk/tumšāk :) :)

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

iisti neesmu peetiijis, bet aatri piemetot praataa, iisti nesaprotu, kaa vareetu straadaat "dimmeejamaas" led lampas ar diviem izvadiem.

Capturējot tiristora sagraizītās ieejas sinusoīdas pulsa platumu un attiecīgi koriģējot savu regulāciju otrā pusē.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Arī neko nezinu, bet viens čoms uz šito saspringa - nopirka speciālu Siemens slēdzi "LED universal dimmer" (cenu neatceros, bet pieļauju, ka ap 60 eur), plus pats dimmējamais LEDs maksāja ap 40 eur. Elektriķis nočakarējās pusdienu, lai tiktu pie rezultāta, attiecīgi arī šajā parametrā ir zināmas izmaksas.

Link to comment
Share on other sites

darklight

Tai pašā Cenuklubā, ja netrāpīsies gluži sastrēgumstundā, kad pilns ar cilvēkiem, pārdevējs laipni saslēgs jebkuru dimmeri ar jebkuru spuldzīti un nodemonstrēs dzīvajā. Fakts, ka principā ir nereāli panākt tik vienmērīgu darbību kā kvēlspuldzei. Un vēl - atsevišķām spuldzēm patīk vieni dimmeri, citām atkal citi. Kāpēc - nezinu, vienkārši dzīvē novērots. Un, piemēram, Osram garantē korektu dimmējamo ledu darbību tikai ar konkrētiem dimmeriem, tā ka jāeksperimentē. Ir arī gadījies, ka led spuldze tīri smuki (bet tikai līdz pusei) regulējas ar lēto dimmeri, kurš ledam vispār nav paredzēts.

Link to comment
Share on other sites

Bija kādu brīdi pieslēgts šis dimmeris 4gab. Osram Parathom 12W dimmējamām spuldzēm. Gaismas regulācija darbojās labi, taču pats dimmeris pie tumšām spuldzēm dūca un rezultātā tika demontēts.

Varu sameklēt regulatoru un iedot pamēģināt, pašam vairs nav vajadzīgs. Pērkot tā cena bija ap 15Eur.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

labaak neraksti par sev nesaprotamaam lietaam...

Šoreiz pats laikam nenoķēri domu. Parastā dimmera principu taču zini - šņikā sinusoīdai daļas. Tālāk shēma no tās atlikušās sinusoīdas iegūst līdzstrāvu, no kuras ar augstu frekvenci draivo LEDu. Bet pirms taisngrieža ir rezistoru, stabilitronu vai whatever shēma, kas iet uz vadības mikroshēmas ieeju un ļauj tai detektēt nošņikātā pusperioda platumu. No tā tad tālāk tiek izrēķināts un uzstādīts LED draivera PWM platums.

Link to comment
Share on other sites

Nesen laukos ieviesu trīs led spuldzes (8w x3) plus dimeris (Schneider electrics), strāā korekti, protams, tik elelganti, kā kvēlspuldzi nedimē, bet citādi viss notiek korekti. Kā jau augstāk minēja, pastāv paša dimera dūkšana pašā tumšākajā daļā, bet to var dzirdē, ja sēž viņam tieši blakus klusā istabā.

Link to comment
Share on other sites

Choms paņēma dimmeri ar 3 spuldzēm (kaut kādu ķīnieti) un it kā viss strādā. Nav tik skaisti kā ar kvēldiega spuldzi - mazliet ar lecieniem, bet kopumā ir ok. Pats izmantoju šādas - ir ērti, ka vienkārši izslēdzot/ieslēdzot iegūstam 3 spilgtumus. Man patīk.

 

4447.jpg

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

jo tiristors var vadiit TIKAI liidzstraavu :>

Tad, lūk, kur sāls - piesieties gribējās. :D Nu, OK - simetriskais tiristors jeb simistors. Tagad laimīgs? :D Pie tam sūdīgs dimmeris ir iespējams arī ar parasto tiristoru, tikai, protams, nogriezīs viena virziena pusperiodus pilnībā. Un vēl var saslēgt divus tiristorus pretēji un arī būs normāls dimmeris. Tā kā neko nepareizu tāpat nepateicu... ;)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pats izmantoju šādas - ir ērti, ka vienkārši izslēdzot/ieslēdzot iegūstam 3 spilgtumus.

Tas ir - kā?

Jāklikšķina slēdzis ieslēgts/izslēgts vairākas reizes, lai iegūtu 50% un 25%?

Lai izslēgtu - jāiziet cauri 50% un 25% spilgtumiem?

Izklausās neērti.

Link to comment
Share on other sites

Nē, katru reizi izslēdzas. Ieslēdzot nākamreiz, nomainas spilgtums ar soli uz leju. Interesanti, ka pēc kāda laika lampa aizmirst kurā stāvoklī ir palikusi un ieslēdzot, iet uz 100%. Tb, ja vakarā ir izslēgta pie 50%, tad no rīta ieslēdzot ir 100, nevis 25. Ērti.

Link to comment
Share on other sites

Uj cik daudz sarakstīts  :shok:

 

 

Skatoties pievienotā linka bildes neiebraucu, "0" viņam nav jāpieslēdz, lai barotu dimera shēmu?

Viņam ir tikai divi kontakti, vienā fāze, otrs aiziet uz lampu.

 

 

 

Ne visi LEDi ir dimmējami .... Piefiksēju ka uz kastītes parasti rakstīts dimmable .
 

Jā, manējiem uz kastītes ir. Nez cik labi tie skaitās, no firmas VTAC, ko tirgo kantoris LEDakcijas Krustpils ielā. 

 

Jā, es zinu, ka LED nav kvēlspuldze, bet tā kā LED dimmeri dabā pastāv, gribas vēlamo rezultātu tomēr sasniegt.

Racer trīspakapju LEDi izklausās interesanti, labāk nekā nekas, tikai tad jānomaina lampiņu parks.

 

Izrādās savu sensorķīnieti par daudz nokritizēju. Mēģināju ar uzliktu vāciņu kā jābūt un tad viņš praktiski nereaģē. Bez vāka dimmošana strādā pat daudzmaz pieņemami, vairākas reizes pieskaroties vai paberzējot :) vienu vai otru "pogu" gaisma mainās. Un dūcot arī neesmu pieķēris. Diemžēl izskats tad tāds, ka tikai garāžā iederētos :(

Bet ar smuko vāku čiks un pagaidām nav izdevies neko panākt. 

Nez sensorība varētu būt regulējama? Bez vāciņa pogas nostrādā kad pirksts ir ~3-4mm attālumā, bet caur stiklu nevelk.

Link to comment
Share on other sites

Izskatās pēc Livolo kopijas. Tāpēc arī nestrādā, jo Ali pa lielam ir kopiju un mēslu tirgotava. Tur kvalitātei neviens nepievērš uzmanību.

Link to comment
Share on other sites

Klau, a jūs neuztrauc, ka šo moderno super trūper tehnoloģiju var dimmot tikai manot frekvenci? Tas ir - pēc būtības saņem mirgojošu gaismu. Ja vēlies dimmēt, kāpēc neuzlikt parasto kvēlspuldzi - ja jau dimmē, tātad to tāpat uz 100% nelietosi un enerģijas patēriņš uz pārējo loriņu fona būs sīcene...

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Un kas tādā gadījumā ir TV un datora monitors?


Ja tehniski - var jau LEDam nedot tos 3.6 voltus, bet tikai 3.1, arī kaut kāda dimmēšana sanāk.

 

Un kvēlspuldze jau arī nedaudz mirguļo, seviški, ja iestatīts pats mazākais spilgtums, tad tas kvēldiegs pavisam, pavisam, pavisam maz paspēj tomēr atdzist starp 50Hz sinusa fragmentiem un īsti vienmērīga līdzstrāvas gaisma tā nav.

Link to comment
Share on other sites

Sapriecājos. Kad ilgāk izstrādājums padarbojās, atkal gaismas uz dimmošanu sāka reaģēt neadekvāti un pat mirgot. Došos laikam pirkt racer pašdimmojošās lampiņas.

Link to comment
Share on other sites

Man ir lustra ar 5x40 W OSRAM PHARANTOM dimmējamajām LED spuldzēm un sienā parasts vecais, bļin kā viņu, Lexel dimmeris (īstenībā Schneiders kaut kāds laikam)....Protams, pirmie 10 vai 15% nestrādā, bet tad iedegās un viss pārējais diapazons strādā perfekti...Spuldzes nežužina....ja piebāž ausi, tad protams, pats dimmrslēdzis džinkst. Viss strādā gadus 4 vai pat jau visus 5.

 

Tā teikt pārbaudītie dimmerslēdži ir jāskatās pie spuldžu ražotāja. Gribēju otrā istabā arī ielikt dimmeri uz LEDiem...LEXELu vairs netirgo, tāpēc kaķi maisā pirkt negribējās - būros būros...izbūros - atradu, ka Legrand 665XXXX kaut kas...Karoč ebayā tādu atradu pa ~ 50 eirikiem, bet nepaņēmu, jo noskopojos. Tāpēc nemācēšu teikt.

 

Īsāk sakot - iesaku skatīties šeit.

Labots - MaurI
Link to comment
Share on other sites

Parastās China made LED lentas + kontrolieris ar pulti par +/-3$ un vss notiek. Kā viņi to panāk nezinu. Ar LED lampām nav bijusi gribēšana un laiks čakarēties.


 

 

40 W OSRAM
Neko sev LED, vai tomēr ne LED? 
Link to comment
Share on other sites

Nu patīk te knauzerēties cilvēkiem....Es nezinu 5.6W - nu tak skaidrs, ka 40W kvēlspuldzes ekvivalents

Link to comment
Share on other sites

 

 

nu tak skaidrs, ka 40W kvēlspuldzes ekvivalents
Cilvēku kas aizsāka tēmu taču kvēlspuldzes neinteresē, viņš pilnībā pārgājis uz LED. Kā tava pieredze ar kvēlspuldzēm var viņam un citiem noderēt? 
Link to comment
Share on other sites

LSTP, tak raksta, ka ekvivalents ne kvēlspuldze. Sajūti atšķirību. :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

LEDakcijas Krustpils ielā. 
Negribu heitot šo kantori, bet cenas ko redzēju viņu mājaslapā veselai čupu man zināmām LED lietām (piemēram LED profili) ir lielākas nekā pie konkurējošiem kantoriem  tepat Latvijā. 

@@Racer,Kā izlasu

 

 

lustra ar 5x40 W OSRAM dimmējamajām spuldzēm
es nespēju saredzēt kur tur  noslēpies ekvivalents
Link to comment
Share on other sites

Jā, laikam šoreiz es nepareizi sapratu samudžināto tekstu par ekvivalentu.

Link to comment
Share on other sites

LSTP - vai tev tiešām nešķiet absurdi piekasīties vārdiem? Topics par LED spuldzēm? Jā! Kāpēc tev šķiet, ka cilvēks topikā par LED spuldzēm mauktu iekšā tekstus par kvēlspuldzēm?

40W ekvivalents. Kas nav skaidrs? Es taču pierakstīju paskaidrojumu. Jeb vēl lūmenus uzrakstīt?

 

Šis forums vienkārši ir pārvērties "mušu drāzēju" pulciņā.

Link to comment
Share on other sites

Man jau šķiet, ka lumenus tomēr būtu pareizāk lietot. Kvēlspuldzes bija sen un maz vairs kurš atceras cik tad no tiem dažādiem vatiem bija gaismas.

Link to comment
Share on other sites

Un vēl mazāk cilvēki zin cik daudz lumeni spoži spīd. Vidusmēra cilvēkam tie 400 vai 1000 lumeni neko neizsaka uz kastītes. 

Bet ja ir salīdzinājums ar kvēlspuldzi vismaz var paņemt tādu spuldzi, kāda norādīta uz lampas patronas un nejusties vīlies, ka tumša.

Link to comment
Share on other sites

Nopirku lētāko markel vai kāviņutur dimmeru/slēdzi, domāts parastajām spuldzēm, un kopā ar vitec led spuldzēm (dimmējamām) darbojas perfekti. Spožums samazinās laideni, līdz pat knapi spīd... un nekas nedīc. Pirms tam biju iepircis nejēgā dārgo siemens slēdzi/dimmeri, speciāli Led domāto... dīca pa visu māju.

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienu elektronikai jau nav nekas pārdabisks uztaisīt led spuldzīti , ko var dimot ar parasto simistora regulatoru caur diviem vadiem ( piemēram lampas draiveris kas uzbūvēts ar LT3799 mikreni). Tik neraža, ka būs mazāks lietderības koificents kā nedimējamai spuldzei. Un speciālais led dimeris laikam atškirās no parastā ka vienkārši izejā neregulē to spriegumu no 0 bet no kādiem 90 līdz 220 ( nu tie spuldžu draiveri strādā nevis no 0 kā kvēlspuldzei, bet kādiem 90V-no kautkā pašai mikrenei takšu jābarojās...). Ar citu diezin vai atšķirās , toties var marketologi uzlikt kārtīgu cenu, jo redz speciālais .

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Negribējās jaunu topiku, tāpēc uzjautāšu šeit - var likt saunā slēgtajā lampā LED spuldzi, vai labāk tomēr nē? Ir kādam pieredze?

Link to comment
Share on other sites

Labāk nē! Nekalpos ilgi. Liec parasto kvēlspuldzi tā vai tā daudz viņa netiks lietota.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Pēc pirmās pirtēšanās būs beigta un pagalam. Pieredze, ieskrūvējot standarta stikla pirts lampā. Pēc stundas vai pat mazāk, nodzisa. 

Pirtī ir ķeza ar normāla apgaismojuma nodrošināšanu - lediem tāds karstums nemaz neiet pie sirds. Jāmēģina atdalīt to ledu lampu no pirts telpas ar kādu stiklpaketi. Savulaik to štukoju un beigās iemetu pirtij paredzētu kvēlspuldzi un miers mājās. 

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm, laik tomēr likšu parastās, jo Tylo veikalā ar teica, ka LED nav laba doma.

1 stundu atpakaļ, Bruketajs teica:

Savulaik to štukoju un beigās iemetu pirtij paredzētu kvēlspuldzi un miers mājās. 

 

Kas ir pirtij paredzēta kvēlspuldze?

Link to comment
Share on other sites

Pērc no cepeškrāsns būs ok

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , laikamTak teica:

Ir kaut kāds leduro slēgtā kolbā. 3-šais gads kā vēl nav izdegusi.

 

Nu tas kā paveicās... Manējās fātarim pirtī ledi izbeidzās ne tīri pēc pirmās pirts reizes, bet baidos samelot, liekas ka pēc trešās vai ceturtās... 

 

 


1 stundu atpakaļ, Racer teica:

Kas ir pirtij paredzēta kvēlspuldze?

Takš jebkura parastā kvēlspuldze derēs! Viņai tie 60 - 100 grādi ir sīkums!  

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Ne jau lediem tas mitrums kaitē, bet draiveriem. Ja tajā pirtī mitrumā būs 4 baltās single LED virknē un sausumā būs 12.6V parastais taisngriezis, tad viss būs kārtībā. Katra dabūs savus 3.2 voltus un viss. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...