Jump to content

Uzņemējdarbība Igaunījā


Deepsider
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Pastāstiet man lūdzu, kāpēc visi fano par to Igauniju? Neko līdzīgu MUN Igaunijā es neatradu, tikai parastā SIA līdzinieku kuram sanāca tikai daži procenti mazāk. Kur tas funktieris ir apslēpts, ar ko viņiem ir labāk?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Savā ziņā šī fīča viņiem ir eksporta prece - reģistrēt uzņēmumu Igaunijā.

 

Vienkāršāka grāmatvedība (cik saprotu, kamēr skaities mazs, tikmēr bezmaz pats vari aizpildīt nepieciešamos dokumentus), mazāks birokrātijas aparāts, apkalpošanas kvalitāte, attieksme no valsts institūcijām, vieglāka sadarbība ar ārvalstu kompānijām, ja taisies kaut ko eksportēt, prognozējamāka valsts nodokļu politika. Piemirsu - e-pārvalde/e-dokumenti ļoti augstā līmenī.

 

Tiesa tā nav tieši mana pieredze, bet mana radinieka.

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Tu pat mēģinājis neesi to uzņēmejdarbību, kāpēc tev kaut ko skaidrot? Zog mazāk -  gan tauta pati, gan viņu ievēlētie. Tuvāki viens otram. Mums milzīga plaisa.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

No pieredzes saku, pēdējā gada laikā man tuvi cilvēki, kādi 3gab savus uzņēmumus ir pārreģistrējuši igaunijā, diemžēl ne latvijā..Kādēļ? Kādas atsauksmes? Mūsu VID strādā pamuļķi, kas nespēj sniegt normālas konsultācijas, regulāri atstāj tevi neziņā, reakcijas laiks ir nekāds, turpretī igaunijā to var izdarīt pat angļu valodā bez prolbēmām un viss notiek korekti un raiti, nevienā brīdī nejūties kā idiots...te ir čakars ,drūmā birokrātija, ingaunijā esot 20% no tā visa, kas pie mums notiek...iizii piiizii tur lietas notiek, mazāk stresa tev kā uzņēmējam, kā arī atbildīgās iestādes spējot sniegt izsmeļošas konsultācijas, palīdzību, tur tu jūties kā cilvēks, kas griežas pēc palīdzības un to arī kvalitatīvi un ātri saņem, bez abnormālas birokrātijas kalniem!!! thats it...!!! prom uz igauniju, un uzraksti VID ziņu "astala vista". džeki mani pārliecināja, ja reiz uzsākšu ko savu, igaunijā būs vieglāk, itsevišķi jaunam uzņēmējam, kam poņas nav tik daudz un kam nav savu juristu, grāmatvežu...

 

tā ir viņu exportprece? tieši tā.. malači, vismaz domā kā piesaistīt nevis atgrūst uzņēmējus...

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Topikstārters varētu vispirms vārdu Igaunija iemācīties gramatiski pareizi uzrakstīt.


Bet tā -  vispirms e-residency (100 eiro)  tad juridiskā adrese est (kādi 200 eiro gadā) uzņēmuma reģistrācija (hvz cik)  grāmatvedība (no 50 mēnesī) un minimālā sociālā iemaksa (kaut kas ap 150 eiro mēnesī)  nu un plus vēl viss pārējais. 

 

Pa lielam izdevīgums atkarīgs no biznesa situācijas. Ja vajag hostēt uzņēmuma  autoparku, tad atmaksājas - vienīgi nāksies igauņu tiesības kārtot lai neplēš 6 eiro dienā par braukšanu ar citas valsts numuriem, kā te daži ir sacerējušies darīt. 

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Ko tev dos igauņu tiesības? Policija var jebkurā laikā pārbaudīt konkrēto personu iedzīvotāju reģistrā no mobilā telefona pat. Un tava bilde viņiem būs priekšā uz ekrāna.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...