Jump to content

Jumta seguma izvēle


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Situācija tāda, ka jumta istabās slīpumos pietrūkst siltinājums un daudz siltuma aiziet gaisā, kas izpaužas kā milzu lāstekas uz jumta, ziemā aukstums un vasarā karstums otrā stāvā. Esošais jumta segums ir bezazbesta šīferis, kurš taupības rezultātā ir krāsots pelēkais šīferis un laika gaitā jau vairs nav brūns bet atguvis savu pelēko krāsu. 

 

Biju domājis variantu, ka varētu krāsot jumtu, bet kaut kā neticas, ka pēc siltināšanas kvalitatīvi varēs noņemt nost, atsūnot un tikpat labi uzlikt virsū, jo šur tur ir jau saplaisājis. It kā tikai 10 gadi tam segumam.

 

Ir visādi bezazbesta šīferu varianti, kur no dzimšanas ir tumši brūni. Ir visvisādi veidi, bet negribas iegrābties uz tādu, kas pēc kārtīga lietus izmirkst un laiž cauri ūdeni. Ir bijusi kāda pieredze?

 

Metāla jumtu negribas, jo tam tomēr ir troksnis un vasarās karst, it sevišķi, ja guļamistaba ir tieši pie jumta slīpuma. Šindeļi ātri nosūno mitrā vietā, bet dakstiņiem budžets par īsu.

 

 

Papildus arī doma izbūvēt lūku vai kāpnes (atkarībā no izmaksām) skurstenim, lai pats var iztīrīt, remontēt.

Link to comment
Share on other sites

 Iesaku betona dakstiņus. Nevis māla, kuri ir baigi dārgie, bet betona. Savai mājai uzliku Monier betona dakstiņus. Ceru, ka manam mūžam pietiks... Toreiz bija uz akciju, lētāk pat par Ranillas dakstiņprofila skārdu, bez maz vai, ka lētāks toreiz bija tikai Ondulains. Vienīgais ierobežojums - dakstiņiem liels svars, ja jumta konstrukcijas paredzētas vieglam jumta segumam, var iznākt, ka būs nepieciešams pastiprināt jumta konstrukcijas. Monier tradicionāli divreiz gadā, pavasaros un rudeņos dod diezgan lielas atlaides saviem dakstiņiem, šoruden arī bija - 25%. Painteresējies par betona dakstiņiem, nav Monier vienīgie, var gadīties, ir citi lētāki arī... Jā, zinu, ka Līgatnē pavisam nesen, pāris gadus, laikam, kā, atvērta betona dakstiņu ražotne, visai saldas cenas viņiem bija.

 Ja māla dakstiņiem sola 120 gadus ilgu kalpošanu, betona dakstiņiem sola 80 gadus, tas ir daudz, tāds jumts pārdzīvos tevi, jebkurā gadījumā kalpos ilgāk par visādiem skārda profiliem, bitumena šindeļiem...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Čomi lika betona dakstiņus, nemaz tik lēti nebija - toreiz kaut kaut kur sanāca ap 5k latu. Lielu daļu izmaksu aizņēma tieši konstrukciju pastiprināšana, kas bija pa lēto noalgojot vietējos alkānus.

 

Es vairāk no racionālās puses, jo visi esošie metāla profili malās, korē tiks saglabāti. Man arī pietiktu, ja jumts nostāvētu manu mūžu :)

 

Sāku plānot visu tagad, jo ziemā daudz kas no būvmateriāliem ir lētāks.

Labots - Mezavecis
Link to comment
Share on other sites

 Zinu vairākus, kas dakstiņus paši veda no Polijas, Čehijas... Iznākot lētāk. Ne tā, ka paši brauca pakaļ, kaut kādi piedāvājumi esot - atved daksiņus, galā cipars mazāks, bet tur jāzin cilvēki, kas to dara, arī ar garantijām tur tā - so, so... Tas ka dakstiņu jumti ar metāla dzegām, metāla korēm, tas nav nekas, ir daudz redzēts. Tie paši pieminētie čehu dakstiņi vienam bija, atnāca pliki dakstiņi, bez nekādiem papildelementiem (kores dakstiņiem, dzegu dakstiņiem), salika, korēs, dzegās skārds, smuki beigās izskatās...

 Vispār. Kādi varianti jumta segumiem ir?

 Māla dakstiņi, betona dakstiņi, bezazbesta šīferis, bitumena šindeļi, valcēts skārds, dažādi skārda profili... liek cilvēki vēl koka šindeļu jumtus, vēl niedru jumti (šie ir ļoti ilgmūžīgi, pat dakstiņus pārspēj)... nerunāsim par visādiem ekskluzīvajiem segumiem, kā vara jumti, dabīgais šīferis... un par visādiem Ondulainiem, kas ir figņa.

 Ja skārdu negribi, bitumena šindeļus negribi... Kas atliek - dakstiņi vai viļņotās loksnes (bezazbesta šīferis).


Mežaveci, ja sliecies izvēlēties viļņotās loksnes, papēti šitos http://www.cembrit.lv/jumta-segumi/ 

Pazīstami taisās tādu jumtu sev likt. Saka, ka labs... labākais. Galīgi nezinu, cik maksā, lēti vai dārgi...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man arī pietiktu, ja jumts nostāvētu manu mūžu

Jā, un ja vēl kāja paslīd, jumtu klājot :) ....

Link to comment
Share on other sites

 

 

Metāla jumtu negribas, jo tam tomēr ir troksnis un vasarās karst,

Nu... Gribētos iebilst,pie jumta nosiltināšanas normālas ar 200+mm siltum izolāciju . Kā pienākas ar kondensāt plēvi un (pretvēja ne obligāti) nu nebūs Tev lielāks troksnis no lietus,kā esošam segumam.

 Kāda problēma ,ka karst jumts? Ne jau telpa. Ja pareizi uzlikts.

P.S. zinu daudzi oponēs,bet lai ar pierādījumiem.

Link to comment
Share on other sites

 Labi skārda jumti ir OK. Bet dakstiņi izskatās labāk.

 Par skārda jumtiem. Zinu gadījumus, kad sameklē pa lēto, uzliek, pēc dažiem gadiem krāsa nolobās... kā plēve nonāk nost. Ja pirksi kvalitatīvu skārda jumta segumu, piemēram, Ruukki, tur cipars sanāks tāds, ka dakstiņi turpat vien būs, par betona dakstiņiem dārgāk. Man pašam patīk gludie skārda jumti, nevis tie dažādie dakstiņprofili, bet gludie, ideālā variantā valcētais skārds, tik tad jāzin labi skārdnieki, un tie nepavisam nebūs lēti, paša spēkiem arī tādu jumtu neuzliksi. Valcētā skārda jumti daudziem vecajiem Rīgas daudzstāvu namiem, pa centru, paskatieties, kad esiet kādā augstākā vietā, vairums mājām skārda jumti, liela daļa to jumtu ir simt gadu kalpojuši, un vēl kalpos.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Šobrīd vairāk skatos uz viļņotām loksnēm, lai pēc iespējas mazāk būtu kaut kas jāpārtaisa. Ir plānots vēl dažādi pasākumi energoefektivitātes uzlabošanā, tāpēc budžets ir ierobežots - max 5k EUR uz visu jumtu ar siltināšanu lūkām utml. Vēl jāprecizē jumta platība ar visiem slīpumiem, bet domāju, ka varētu būt robežās ap 120-150m2. 

 

Cik esmu taustījis, viņi ir dažādi veidi - ir klasiskie matētie "šīferi", bet ir glancēti, turklāt sastāvs arī dažāds. Cik es redzu piedāvājumos, tad tur parādās :

- Eternit

- Eco Dach

- Guttanit

- pieminētais Onduline PPHR

 

Bet ar materiāliem, kas nopērkami tikai ārzemēs, var sanākt dārgāk. Kaimiņam vajadzēja piebūvi uzcelt, bet esošais jumta segums kaut kāds specifiskais, ar visu sūtīšanu sanāca 2x dārgāk, nekā vietējais, jo vilnis citādāks.

 

Un jā, jumtu pats neklāšu :)


Re kur kaut kad sen uztaisīju termokameras attēlus, lai saprastu, kur tieši ir problēma.

 

post-1472-0-44862400-1478992334.jpg  post-1472-0-08709800-1478992354.jpg

IR_0188.jpg

IR_0182.jpg

Link to comment
Share on other sites

Onluline nemaz neskaties, mājai tas ir garām. Tās ir bitumena loksnes, nosūnos drīzāk kā tie bitumena šindeļi, tad jau bitumena šindeļi ir labāka izvēle. Guttanit ir tāds pats, tik vēl lielāka djoša. Šiem te jumtiem kalpošanas laiks padsmit gadu.

Eternit - OK.

Eco Dach - OK.

Paskaties vēl tos Cembrit EuroFala.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es skatījos tos Cembrit, bet šis te man liek aizdomāties. Jumts varbūt kalpos tos 50 gadus, bet neviens nesaka, cik ilgi tā krāsa turēsies.  Te var redzēt, ka tas krāsots pelēkais tonis. Ir arī tādi kuri ir nekrāsoti.

IMG_7944.JPG

Link to comment
Share on other sites

 Ja negribi krāsotu, tad ņem nekrāsotu. Tā teikt, šīfera krāsā. Godīgi tev saku, man pašam patīk, tie padomju laika šīfera jumti, no skata viņi ir forši, iederas ainavā, un ar gadiem tie kļūst interesantāki izskatā... Protams, jumtam jābūt kvalitatīvi uzklātam... Padomju laiku šīferis nemaz tik švaki nekalpoja, ja bija kārtīgi uzklāts un nebija materiālam kaut kāda brāķa partija, tā ideja bija laba, tik izpildījums... paši zinām, kā bija... un vēl beigās izrādījās, ka azbests kaitīgs, beigu galā aizliedza to materiālu.

 Ja par nekrāsotiem materiāliem, es vienmēr pamieloju acis, iznāk šad tad garām braukt, droši vien zināsiet, pa Pleskavas šoseju braucot no Rīgas, izbraucam cauri Siguldai un uzreiz aiz pilsētas robežas ir ēstuve Bucefāls, tur divas ēkas, koka, tām ēkām nekrāsoti betona dakstiņi, man ļoti patīk, dabīgā betona krāsā, ar laiku novecojuši, manuprāt, izskatās labi, dabīgi... daudz labāk, nekā novecojuši krāsoti būtu ar padilušu krāsojumu. Tas gan ir mans viedoklis, mana gaume, citiem varbūt spilgtie toņi vairāk patīk.


Re, Google Maps var redzēt to jumtu https://www.google.lv/maps/@57.1541428,24.8990344,3a,15y,189.18h,86.87t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTMeErjONMKjMDlepsbBzNA!2e0!7i13312!8i6656

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Krāsai jābūt pieskaņotam pārējai mājai, kas arī ierakstīts projektā, līdz ar to tāpat brīvi nevar izvēlēties toni. It sevišķi, ja ir veidoti pieskaņoti dekoratīvie elementi.

Link to comment
Share on other sites

Tas gan.

Bet, ja domā mainīt jumta segumu, varbūt var pamainīt arī jumta seguma krāsu... un lai tā piestāvētu pārējam, var padomāt arī par pārējā pārkrāsošanu. :)

Nav tač visu atlikušo mūžu jādzīvo pie tādām krāsām, kā sākumā izvēlēts.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Dekoratīvos ķieģeļus parasti nepārkrāso :)  Esošais tonis ir ok, ja vien viņš tāds paliek arī pēc 10 gadiem, nevis nonāk nost, izbalē vai kā citādi sabojājas.

Link to comment
Share on other sites

Tev ķieģeļi māla? Tad jau jāsasprindzinās un jātēmē uz māla dakstiņiem.


Kaut tādiem dekoratīviem ķieģeļiem piestāvēs arī citā krāsā jumts. Tā teikt, dabīgs materiāls sapasēs ar daudz ko.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Šitādi te. 

IMG_2169.jpg

 

P.S. Pilnīgi un noteikti es neesmu vēl gatavs mainīt būdas projektu, jo tas vilksies vismaz gadu. 

Link to comment
Share on other sites

Mežaveci, es nu nekādi tos "modernos" šīferus neliktu! 

Man ir ļoti negatīva pieredze - tek skrūvju vietas! Loksnēm skrūvju vietas obligāti jāurbj ar urbi - nedrīkst dzīt skrūvi cauri loksnei! Un pirms loksnes pieskrūvēšanas urbums ar jumta hermētiķi jāapsmērē. 

Man mājai ethernit, malkas novietnei - ecodac. Uz aci - vienīgā atšķirība - cena.

Uzskatu, ka no praktiskā viedokļa nekā labāka par valcskārdu nav! Vienlaidu segums, bez caurumiem. Savalcēts kā konservbundža, stiprinās uz āķiem, nav skrūvju caurumu pa kuriem ūdens var tecēt iekšā un skārds sākt rūsēt. Runājot par lietus troksni - jumtā ir jāliek vismaz 200mm siltinājuma (es liktu 300mm, jo uz kopējo izmaksu fona sadārdzinājums neliels) līdz ar to troksni nedzirdēsi.

Bet, ja šīferis uz skrūvēm likts - nesabojājot noņemt ir reāli. Sūnu nomazgāt var ar rūpniecisko augstspiediena mazgātāju. Tad uz zemes rūpīgi nokrāsot un likt atpakaļ nomainot bojātās loksnes.


Un mūsdienās skursteņus tīra no apakšas ar birsti lokanā, no gabaliem saskrūvējamā kātā. Neredzu jēgu no lūkas.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un mūsdienās skursteņus tīra no apakšas ar birsti lokanā, no gabaliem saskrūvējamā kātā.

Un kāda pēc tam ir tā telpa, kurā darbojas?

 

Es šķūnītim noņēmu veco šīferi, praktiski neko nesalaužot. Stiprināt bija ar naglām. Dažas loksnes bija salūzušas, nebija ar ko nomainīt, izdomāju, ka mainīšu visu. Saliku Onduline. Nekas nav ieliecies (kādi 5 gadi) vai tml. jo naglas nežēloju, apakšā jau bija normāls dēļu klājs ar 50% pārklājumu. Jumts kādi 15' . Sūna arī it kā nav nekāda īpaša. Nedaudz varbūt ir, bet nekas traks. Kaimiņam tie bituma šindeļi un tas jumts jaunāks, tur gan jau baigā sūna virsū.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un kāda pēc tam ir tā telpa, kurā darbojas?

 

Un ja tīra no augšas? Kur tad paliek sodrēji? ;) 

 

Onduline? Nokrāsotais ruberoids? Neko degošu es uz mājas jumta neliktu un citiem neiesaku!

Link to comment
Share on other sites

Šķūnim Onduline, jā. Mājai gan negribētu. Kaut liek ļaudis arī mājām.

Kādu laiku ugunsdrošības normas bija tādas, ka tieši dēļ degamības Onduline nederēja dzīvojamām mājām. Tad pamainīja normas, tagad, laikam, atkal drīkst.

Link to comment
Share on other sites

 

Ondulainiem, kas ir figņa.

 Ja skārdu negribi, bitumena šindeļus negribi...

 

 

Un ar ko tad bitumena šindeļi ir labāki? Deg tikpat labi un bojājas ātrāk par pareizi uzklātām onduline loksnēm! Kā arī šindeļu uzklāšana čakarīgs pasākums...

Link to comment
Share on other sites

no apdrošināšanas viedokļa izdevīgāk ir, ja māja degot nosvilst līdz galam, nevis paliek pusisdedzis karkass.

Link to comment
Share on other sites

Ricij, ne ar ko nav labāki!

 

Maize, ja piemēram jaungada svinību laikā uzkritīs raķete uz jumta, domājams vairs jautājumi neradīsies!  Pavisam jautri tas ir, kad neviena nav mājās!

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

 

 

Uzskatu, ka no praktiskā viedokļa nekā labāka par valcskārdu nav! Vienlaidu segums, bez caurumiem. Savalcēts kā konservbundža, stiprinās uz āķiem, nav skrūvju caurumu pa kuriem ūdens var tecēt iekšā un skārds sākt rūsēt. Runājot par lietus troksni - jumtā ir jāliek vismaz 200mm siltinājuma (es liktu 300mm, jo uz kopējo izmaksu fona sadārdzinājums neliels) līdz ar to troksni nedzirdēsi.

 

Pēc vienas vētras TV bija sižets, kur tas vienlaidu segums tā arī vienlaidu četrdesmit metru garā loksnē tika noplēsts no skolas jumta. pieļauju, ka vietējās montāžas īpatnības.

 

Un ondulains uz viena jumta tika manīts tāds, it kā tas vienu bridi būti bijis no plastilīna un samīcīts, nezinu, no Saules vai sniega kilogramiem.

 

Tā kā šos divus laikam gan nē.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

vienlaidu četrdesmit metru garā loksnē

 

Tieši tādēļ. Ziemā  -20, vasarā +70 vismaz. Iedomājies, cik liela ir saraušanās un izplešanās? 2-3 gadi, un visas skrūves vai naglas ir zemē, pie ēkas. Vai galvas norautas. Un tad vajag tik tādu stiprāku pūtieniņu, kas visu jautri paceļ gaisā.

 

Es ir vecmodīgs - man patīk šindeļi. Tik pareizi uzlikti. Un viņiem ir dažādas klases arīdzan, ir tādi ar tipa mūža garantiju (cik nu tas ar realitāti sasaistās). Man mājai stāv 10 gadus (bez tās mūža garantijas), ceru, ka nostāvēs vēl vismaz 20. Sūnas tik biki parādās ziemeļu pusē, tām jāiet virsū ar latviešu ražoto ķīmiju. Mehāniski tīrīt gan īpaši nevajag aizrauties. Ja zem kokiem - neko labāku par kvalitatīvu metāla jumtu nezinu. Dakstiņi ir labi, bet baigā slodze - var nākties 1/2 mājas partaisīt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

četrdesmit metru garā loksnē tika noplēsts no skolas jumta

 

Privātmājai parasti nav 40m laidienu! Un skaidrs ka skolas gadījumā uz darbu kvalitāti bija ieekonomēts!

 

Vebkamera, dakstiņiem ir daudz trūkumu: Cena - gan jumta konstrukcijas vajag dārgas dēļ smaguma, gan pats segums dārgs, gan uzlikšana darbietilpīga = dārga.

Pa salaiduma vietām, kuru ir daudz var pūst iekšā sniegu un lietu, apakšā vajag labu plēvi un rūpīgi ieklāt. Jo plēvei būs jāsargā māja no ūdens...

Link to comment
Share on other sites

 Ja pareizi uzlikti dakstiņi, nepūš nekādu sniegu caur dakstiņu jumtu.

 Dakstiņi ir ļoti solīds jumta segums. Tiek lietots gadu simtiem. Eiropā dzīvojamās mājas pārsvarā ar dakstiņu jumtiem, cik esmu redzējis, vismaz man tāds iespaids veidojies, nedomāju, ka nepareizs. Pie mums, beidzoties padomju laikiem, sāka nākt visvisādi materiāli, pēc padomju šīfera, bez maz vai vienīgā jumta seguma, likās visi baigi labie, atbilstošie. Krāva savām mājām uz jumtiem viskautko, tādus materiālus, kuri piemēroti, tādus materiālus, kuri nepiemēroti, kas patiesībā domāti kaut kādiem angāriem... Var jau darīties visādi...

 Par bitumena šindeļiem arī esmu dzirdējis - pirmkārt, pie mums daudz visādus nekvalitatīvos saveda, tādi galīgie mēsli ieklāti, protams, sabojās vispārējo viedokli par materiālu kopumā... tādās ASV, Kanādā, kur tie bitumena šindeļi ir ļoti populāri, ir pavisam cits klimats, un arī, tos bitumena šindeļu jumtus tur ik pa laikam atjauno tā pa vienkāršo - ik pa laikam uzklapē esošajiem šindeļiem jaunus pa virsu, kas ir ļoti viegli izdarāms (kuram materiālam vēl tā var), jumti tur ir no šindeļiem biezā slānī.

Link to comment
Share on other sites

Nesaprati? Viņu klimatā tādi šindeļi varbūt labāk kalpo kā pie mums. Atved no turienes labu materiālu pie mums, šeit tas var izrādīties ne tik labs materiāls, jo klimats savādāks. Tā sūnošana pie mums ir izteikta parādība.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Eiropā dzīvojamās mājas pārsvarā ar dakstiņu jumtiem, cik esmu redzējis

Es neko citu ka dakstinus vispar te neesu redzejis 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Atnāc pie manis ar to lokano birsti un parādi kā tas darāms. Ja viņu nevar salocīt pa 90 gradiem un sarullēt rullī, lai varētu aizlīst aiz apkures katla, tad šāds pasākums nekam neder. Skursteņslauķis laikam bija kaut kāds dīvainis, ka līda augšā ar lielām kāpnēm pa kori.

 

Un mūsdienās skursteņus tīra no apakšas ar birsti lokanā, no gabaliem saskrūvējamā kātā. Neredzu jēgu no lūkas.

 

Es skatījos, ka kaut kādiem ražotājiem jau ir gatavi caurumi un neko nevajag urbt. Cits stāsts, vai viņi atbildīs esošam latojumam.

 

Man ir ļoti negatīva pieredze - tek skrūvju vietas

 

Tagad atcerējos, ka kāds caurumu defektus šīferim bija pamatīgi nopūtis ar Macroflex no iekšpuses, līdz ar to gaidāms čakars viņu noņemot un tikpat labi uzlikt atpakaļ.

 

Es šķūnītim noņēmu veco šīferi, praktiski neko nesalaužot.

 

nevertell

Līdz masu produkcijai saules paneļiem vēl ilgi jāgaida. Droši vien cena arī būs vismaz puse no mājas vērtības :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un ja tīra no augšas? Kur tad paliek sodrēji?

Kamēr es tīru no augšas, man lūciņa apakšā ir ciet. Līdz ar to pie izgrābšanas nav vairs aktīva sodrēju kustība, un putekļu ir tik cik nobirst, neviss tas, kas nāk ar švunku lejā. Un es arī nesaprotu, kā pēc tam to birsti varētu dabūt ārā, jā tur apakšā kas sabirst un pa vidu tur ir tā lokanā caurule birstei un tml.  Tad tur jāmēģina kaut kā tai lokanai caurulei vēl tikt garām ar lāpstiņu vai kā?


Ja par citu valstu pieredzi. Somijas tālajā ziemeļu galā diezgan bieži jumti it noklāti vienkārši ar ruberoīdu vai kaut ko ļoti līdzīgu. Izskatās pat tīri labi.

Link to comment
Share on other sites

Es ar lokano birsti savējo skursteni iztīrīju pilnīgi bez problēmām. Var kātu saliekt 90 grādos, liekuma diametrs, ap 20 cm. Savādāk jau viņu nemaz skurstenī iebāzt nevarētu.

Man ir skurstenis ar keramisko čaulu - pa 3 apkures sezonām bija skurstenī apmēram spainis sodrēju. Kaut dedzinu visu kas deg un daudz teica, ka skurstenis aizaugs. Mežavecis jau tikai ar granulām kurina, var reti skursteni tīrīt. Katrā ziņā neredzu jēgu no jumta lūkas, kura pasliktinās siltumizolāciju.

Birsti var kaut depo apskatīt dzīvē un novērtēt derēs konkrētajā gadījumā vai nē.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Bēniņi ir aukstie, līdz ar to, neko tur nevar pasliktināt. Ar granulām arī aizaug, bet ne tik ātri. Rezultāts gan atšķiras - skursteņa apakšā līst ūdens un pilna katla telpa ar tvaiku/dūmiem. Lai to kātu varētu iedabūt, liekumam jābūt zem 12-15cm. 

 

Es gan tiem šindeļiem neredzu nekādus bonusus, izņemot to, ka pats viņus var uzlikt. Kaut kad būs jāaizbrauc uz kādu būvmateriālu bodi, kāds materiāls jāpatausta. 

Link to comment
Share on other sites

Man arī bija pasen tā iespēja uzlikt jumtu.

Varianti:

Onduline - es sev tādu tikai uz sliekšņa jumtiņa uzliku (labi, ka tā), nākamā gadā tumši zaļa krāsa pārvērtās par pretīgu gaiši zaļu. Vienīgais pluss ir montāža - normāli var piegriest un ir vieglas.

Es sev uzliku Rukki dakstiņprofilu - likās, no visiem šeit uzskaitītajiem materiāliem pieņemama kvalitāte/cena.

Pats dakstiņprofils sastādīja salīdzinoši zemāko izmaksu apjomu. Lielākais par ko jāmaksā bija darbs.

Man ir aukstie bēniņi - normāla lietus laikā tur nevar uzturēties, troksnis ir liels.

Link to comment
Share on other sites

Ondulaine (vai Gutta, hvz) uzliku uz terases jumta. Slinkums bija dakstiņus kraut un nebija pārliecības, ka pietiks. Man ir Ulmaņa Pirmā laiku cementa dakstiņi krājums neliels. Terase ir pie divstāvu mājas un tur, kur no mājas jumta tek virsū ūdens krāsa ir nost. Tā kā redz to visu tikai pa diviem logiem no otrā stāva, tad baisi nerūp. Bet nu par zināmu kvalitāti tas liecina.

Link to comment
Share on other sites

Man tieši ir Onduline. Ir uz tā šķūnīša kā arī virs ieejas trpītēm mazs jumtiņš, un vēl bērnu slidkalniņa mājiņai uzliku. Tā neko traģisku krāsas zušanu nemanu. Neesmu gan arī īpaši skatījies. 

Es jau nesaku arī, ka tas ir pats labākais segums, bet, iespējams, kad sapratīšu, ka uz mājas esošais vecais (azbesta, laikam) šīferis nekam neder, tad likšu arī tur Onduline. Varbūt arī kādu citu lokšņu materiālu, kur es pats varēšu visu izdarīt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...