Jump to content

Meklēju cilvēku(s) ar pieredzi/interesi audio modelēšanā, programmēšanā, DSP


JTM
 Share

Recommended Posts

Sveiki visiem!

 

Meklēju cilvēku(s) potenciālai sadarbībai mazā, sākotnēji hobija līmeņa, projektā (nepiedāvāju un nemeklēju naudu, tādēļ, ceru, ka šis pousts nav pret noteikumiem). Mērķis ir analogu audio iekārtu modelēšana/simulācija priekš DSP ierīcēm (konkrēti, dažādu analogu ģitāras efektu pedāļu simulācijas - deleji, fleindžeri, feizeri, utml.). Varbūt kaut kad tālā nākotnē nākt klajā ar kaut ko tādu, ko, piemēram, dara Catalinbread un tamlīdzīgi kantori. 

 

Sākotnēji būtu runa par hobija līmeņa iesaisti. Es no savas puses varu piedāvāt pieeju virknei dažādiem (tai skaitā veciem un interesantiem) efektu pedāļiem, ausis, kas daudz klausījušās šajās ierīcēs un tās visai labi pazīst (tiesa gan no skanējuma/lietotāja perspektīvas, nevis tehniskās puses), zināšanas 3d modelēšanā, grafiskajos softos, nelielu pieredzi sales un mārketingā, kā arī savu laiku. Man šie dīvainie rīki ir sirdslieta un interesē, vai LV būtu iespējams to pamazām un piesardzīgi nedaudz attīstīt. Ir neliela monkey see, monkey do DIY pieredze ar analogiem efektiem un ar prieku turpinātu paplašināt savas tehniskās zināšanas/iemaņas. Šajās lietās esmu tas, ko laikam sauc par gīku un labprāt šim savu interešu lokam piešķirtu precīzāku vektoru. Gadu gaitā ir gūts priekšstats par tirgu šajā laukā, tendencēm un pieprasījumu. 

 

Meklēju cilvēku(s), kuru(s) šīs lietas interesē pēc būtības un kurš(i) labprāt būtu ar mieru tajā investēt savu laiku, jo te visticamāk sākumā būtu runa par "0 budžetu". Labas programmēšanas zināšanas, pieredze ar DSP, audio apstrādi, audio modelēšanu un ar to saistītas iemaņas/pieredzes būtu ļoti noderīgas. Galvenais, lai to visu kopā turētu kopīga interese par tēmu, lai nav tā, ka bez ātriem rezultātiem ir zemē nomesta laika sajūta, lai tiktu novērtētas procesa gaitā jauniegūtas zināšanas/prasmes/izaugsme.  

 

Jā kāds jūtas uzrunāts, ļoti priecāšos par ziņu. Būtu arī pateicīgs par mājienu pareizajā virzienā, kur vel šādus cilvekus varētu meklēt, vai arī, ja kāds padotu šo tālāk draugiem/paziņām, kurus tas varētu interesēt.

 

Jau iepriekš paldies un veiksmes,

 

JTM

Labots - JTM
Link to comment
Share on other sites

@Raimonds1, @ieleja, paldies par atsaucību!

 

jā, tas būtu DIY piemērs tādam rīkam. Variāciju par deleja tēmu ir bezgala daudz. Funkcija visiem viena, atkārtojot signālu, simulēt atbalsi - pirmos delejus arī sauca par "echo" ierīcēm. Vecākie bija ar magnētiskām lentēm (piem. Maestro Echoplex EP-3, te ir demo ar mūsdienās ražotu kopiju:

) vai pat magnetizētu drāti aptītu ap metāla disku (Binson Echorec:
) - viena galva ieraksta signālu, otra (dažkārt arī vairākas, piem. Watkins CopiCat, Dynachord Echorette, Roland Space Echo) atskaņo. Pēc tam ar BBD čipiem ko līdzīgu mēģināja simulēt (piem. EH Memory Man:
), tad digitāli, utt. 

Šie vecie aparāti ir interesanti dēļ dažādām tehniskajām nepilnībām, kuras savukārt mūsdienās drīzāk uztver kā ļoti muzikālu parādību, kura iztrūkst parastajos digitālajos delejos. Lentiniekiem un Magnētiskā diska delejos, piem., neregularitātes motora darbībā, berze starp lenti un detaļām, lentes, galvu novecošanas rodas visādas interesantas modulācijas. Magnētiskie mediji arī, protams, ierobežo frekvenču diapazonu, rodas kompresijas efekti, utt. No simulācijas viedokļa tas beigās ir visnotaļ komplekss pasākums. Ļoti labs piemērs veiksmīgai šāda tipa aparāta simulācijai ir šis VST plagins: http://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=36. 

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Es uz to nepretendēju, bet uz lentas cilpas taisītu reverberatoru esmu redzējis un lietojis. Un mikroshēmas   PT2399

 

datašītu arī daudzmaz saprotu, kā viņa tur to magnetofona lentu aizstāj.

 

http://www.futurlec.com/Others/PT2399.shtml

 

piektā lapa - TABLE 1: RESISTOR/DELAY TIME VALUES


biedra ielejas atsaucība ir drīzāk mērena


Viņs mēģina pateikt, ka pēc šītā topika varot pateikt, ka es kaut ko nezinu

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/164177-k%C4%81-konkr%C4%93ti-izpau%C5%BEas-c-valodas-tuvums-dzel%C5%BEiem/

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

Ā, vietējās aizkulises :) Paldies par linkiem, Raimond! Man gan šis datasheet šobrīd izsaka tik daudz kā amēbai stāsts par kājām - tādēļ meklēju cilvēkus, kuri šīs lietas pārzin.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Nu Tu vari izdrukāt to vai līdzīgas mikroshēmas pdf failu un meklēt pie tādiem, kas reklamējas, ka projektē elektroniku un prasīt, vai viņi saprot, ko ar to var izdarīt un cik viņi par to gribēs naudas.

 

Tā pavisam vienkārši - lentas vietā ir cipariska atmiņa un aiztures laiku regulē ar pretestību (tipa grozāmu vai bīdāmu potenciometru), bet var arī to pretestību  regulēt cipariski  visās 2 pakāpēs - 2-4-8-----1024 un šādas te shēmiņas var salikt paralēli 2-20 vai 100 un katrai izvēlēties vēl papildus ekvalaizeru un laika aizturi to visu regulēt no sākuma ar slēdžiem, štekeriem un potenciometriem un pēc tam ar pareizu programmu ar smuku interfeisu uz ekrāna. Un auss tad klausās un vērtē, vai tas ir labi, vai ne, kad basi atpaliek par 10 milisekundēm mazāk, nekā vidējas frekvences.

 

Kaut kā tā teorētiski es to iedomājos.

Link to comment
Share on other sites

Es domāju, ka Jūs te esat reāli veiksmīgi satikušies!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...